Connect with us

stoplekto

Δεν ξεχνάει η Μικρασιατική…

Published

on

Είναι ωραίο όταν μια ποδοσφαιρική ομάδα, εκτός από το αγωνιστικό πλάνο και τη φιλοσοφία που εμπνέει στο παιχνίδι της, πρεσβεύει παράλληλα και μια ιδέα και έχει μια ιστορία να την ακολουθεί και να την ακολουθάει. Κάτι τέτοιο ισχύει για τον ΑΟ Μίμα Μικρασιατικής, ένα ιστορικά σύγχρονο σωματείο στη Δυτική Αττική, που όμως κουβαλάει ένα βαρύ φορτίο στη συνείδησή του και οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν το αποδεικνύουν συνεχώς με τις πράξεις τους.
Με μια συγκινητική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στο facebook, η Μικρασιατική τιμά σήμερα  τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρά Ασίας.

Συγκεκριμένα ο σύλλογος ανήρτησε τη φωτογραφία που βάλαμε και εμείς στο άρθρο γράφοντας από κάτω:

“Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας…
Περήφανοι για τις ρίζες μας, τιμάμε την ιστορία μας… Για όσους δεν κατάφεραν να περάσουν απέναντι…”.

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αναφορά -στις 18 Σεπτεμβρίου του 1922- στη New York Times μπορεί να διαβάσει κανείς:

«Την Πέμπτη (14 Σεπτεμβρίου) υπήρχαν έξι ατμόπλοια στη Σμύρνη, για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες. Ένα γιαπωνέζικο, δύο γαλλικά, ένα αμερικανικό και δύο ιταλικά. Το αμερικανικό και το γιαπωνέζικο πλοίο δέχθηκαν όλους τους πρόσφυγες, χωρίς να ελέγξουν τα χαρτιά τους, ενώ τα άλλα πλοία πήραν όσους είχαν διαβατήριο».