Connect with us

5ος Όμιλος

Δεύτερη νίκη για τον Ιωνικό στο πρωτάθλημα.

2-0 το Ρούβα στη Νεάπολη

Published

on

Ο Ιωνικός με εμφάνιση κατώτερη του αναμενόμενου πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην κορυφαία θέση της βαθμολογίας.

Οι παίχτες του Μάρκου Δήμου εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αγχωμένοι στην πρώτη επίσημη εμφάνιση μπροστά στο κοινό τους με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να βρουν το ρυθμό τους.

 

Ωστόσο το γεγονός οτι ο Ιωνικός προηγήθηκε πολύ γρήγορα του έδωσε τη δυνατότητα να φτάσει σε μια άνετη νίκη κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο βασιζόμενος στην ποιότητα των παιχτών του και στην ικανότητα τους να άξιοποιουν φάσεις ακόμα και οταν η ομάδα εμφανίζει προβλήματα καλής κυκλοφορίας της μπάλλας.

 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 9′ όταν μετά το φάουλ του Χρυσάφη από δεξιά και την προσωρινή απόκρουση του Τόμπος ο Θωμάς Βασιλείου από κοντα σκόραρε το 1-0.

Δύο λεπτά μετά ο Ρούβας έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση όταν σε σουτ του Φουκαράκη ο Μπαμπανιώτης είχε εξαιρετική αντίδραση.

Στο 19′ οι Νικαιώτες ζευγάρωσαν τα γκολ με σκόρερ το Νίκο Μπερνιδάκη ο οποίος με τακουνάκι αξιοποίησε ιδανικά την καταπληκτική ασίστ του Κατσαβριά.

 

Στο 30′ ο Ρούβας απείλησε με μακρινό σουτ του Βλάχου, όμως ο Μπαμπανιώτης με ακόμη μια εξαιρετική επέμβαση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα σουτ του Κατσαβριά εξουδετέρωσε ο Τόμπος παραχωρώντας κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το Ρούβα να ελέγχει το παιχνίδι και να δημιουργεί ευκαιρίες με κεφαλιά του Φουκαράκη στο 49′ και σουτ του Βλάχου στο 50′

Οι Κρήτες διατήρησαν την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου μέρους χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση. Στο ίδιο διάστημα ο γηπεδούχος με ταχύτητες αντεπιθέςεις έχασε δυο σπάνιες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ. Στο 84′ όταν ο Βασιλείου μόνος του προ του Τόμπος ,δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα λίγο αργότερα με τον Τσερκάνι που απο το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε την μπάλλα.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να επαναπαύονται στο 2-0 του πρώτου εικοσαλέπτου που ωστόσο αποδέιχθηκε αρκετό να τους οδηγήσει στη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα και να τους διατηρήσει σε θέση οδηγού στη βαθμολογία.

 

Δηλώσεις προπονητών:

 

Μάρκος Δήμος (Ιωνικός)

Ητανένα πολύ νευρικό παιχνίδι για μας και αυτόέχει να κάνει και με την ποιότητα του αντιπάλου. Ο Ρούβας ηταν πολυ καλη ομάδα που μας πίεσε και μας δημιούργησε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας ενωήταν επικίνδυνος ανά πάσα στιγμή.

Παρότι δεν μπορέσαμε να επιβάλλουμε ρυθμό , πετύχαμε δυο γκολ χάρις στο ατομικό ταλέντο των παικτών μας και με καλό αμυντικό προσανατολισμό διατηρήσαμε τα κεκτημένα ενω χάσαμε και μερικές ευκαιρίες για να αυξήσουμε το δείκτη του σκορ.

Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για τη στήριξη και τη βοήθεια σεόλο το παιχνίδι. Είχαμε πάλι την ατυχία να χάσουμε ένα βασικό μας παίκτη (Τσακίρης) . Ελπίζω να μην αποδειχθεί κάτι σοβαρό και να τονέχουμε το συντομότερο κοντά μας.

 

Αντώνης Καλογεράκης (Ρούβας)

Έγινε ωραίο παιχνίδι σε μια αθλητική και όμορφη ατμόσφαιρα.

Η ομάδα μου έκανε καλή προσπάθεια.Δεχθήκαμε δύο γκολ νωρίς αλλά παίξαμε καλά, είχαμε υπεροχή κατά διαστήματα και δημιουργήσαμε φάσεις που απείλησαν τον Ιωνικό.

Δεν θεωρώ οτι ο αντίπαλος ηταν σήμερα ανώτερος, αλλά ´ετσι ειναι το ποδόσφαιρο.

Σύγχαρητήρια στον Ιωνικό για την νίκη του αλλά και για τηνάψογη φιλοξενία

 

Ιωνικός: Μπαμπανιώτης, Καμβύσης,Τσακίρης,(14′ Μπεκατώρος) Νικολακόπουλος,Μακρής,Κατσαβριάς(55′ Σκαφτούρος) ,Βασιλείου,Παπασπύρος, (64′ Τσερκάνι) Μπερνιδάκης,Χρυσάφης,Πολυχρόνης.

Ρούβας:Τόμπος, Ρουμπάκης,Τζιράκης(55′ Νταβιγλάκης) ,Αργυράκης,Πετράς,Κεφαλούκος,Αντωνάκης

,(68′ Τ σιτλακίδης) Τζανάκης,(80′ Τζερεβελάκης) Φουκαράκης,Βλάχος,Παντελής.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply