Connect with us

Γ΄ Ε.Π.Σ.Α.

Διαμαρτυρία του Υμηττού για την διαιτησία

Published

on

Από την διοίκηση του Υμηττού λάβαμε την ακόλουθη επιστολή…

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Α.Ο. ΥΜΗΤΤΟΥ – ΧΑΡΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΑΛΛΙΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΟΞΑ ΓΚΥΖΗ – Α.Ο. ΥΜΗΤΤΟΥ – ΧΑΡΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ 5.3.2023

Στο 5΄ του αγώνα ο Διαιτητής σε φάση όπου δύο παίκτες διεκδίκησαν την μπάλα στον αέρα, χωρίς να την βρει κανείς και χωρίς επαφή μεταξύ τους με τα χέρια, και ενώ η φάση συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να σημειωθεί τέρμα από την ομάδα μας, εκείνη τη στιγμή ακριβώς, αφού η μπάλα βρισκόταν στα δίχτυα, ακύρωσε το τέρμα υποδεικνύοντας επιθετικό φάουλ στην προηγούμενη φάση. Ο παίκτης μας που είχε διεκδικήσει την μπάλα στον αέρα σε μια εντελώς ήπια διαμαρτυρία και εύλογη ερώτηση «γιατί σφύριξε το φάουλ», άνευ λόγου και αιτίας δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Η κίτρινη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα, στο 27’ του αγώνα και σε φάση έξω από την περιοχή μας, σε ένα εντελώς ακίνδυνο τάκλιν του ίδιου ποδοσφαιριστή, να του υποδείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα με συνέπεια την αποβολή του, αφήνοντας την ομάδα μας με 10 παίκτες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Διαιτητής επέτρεπε το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, τράβηγμα φανέλας από πίσω, σπρώξιμο, κράτημα, χωρίς να υποδεικνύει κίτρινη, παρ’ όλο που έδινε φάουλ, σε αντίθεση με τους παίκτες της ομάδας μας, στους οποίους έδειχνε κίτρινη κάρτα με μεγάλη ευκολία. Μάλιστα, σε ερώτηση παίκτη μας, όταν του έγινε φάουλ από αντίπαλο εκ των όπισθεν, το οποίο και σφύριξε ο Διαιτητής, «γιατί δεν δίνεις κάρτα και σε αυτούς, παρά μόνο σε εμάς;», του υπέδειξε αμέσως κίτρινη κάρτα.

Σε κόρνερ της αντίπαλης ομάδος, διεκδίκησαν την μπάλα δύο παίκτες της με τον τερματοφύλακά μας, τον οποίο κλώτσησαν ενώ εκείνος βρισκόταν στο έδαφος, ο ένας εκ των δύο με κεφαλιά σπρώχνει τη μπάλα προς την εστία, αποκρούει τη μπάλα ο τερματοφύλακάς μας με το στήθος και στην επαναφορά ο δεύτερος εκ των αντιπάλων σπρώχνει με το δεξί του χέρι τη μπάλα προς την εστία. Σε διαμαρτυρίες των παικτών μας, ότι έχει γίνει φάουλ στον τερματοφύλακα και στη συνέχεια υπάρχει χέρι, ο Διαιτητής κατευθύνθηκε στον επόπτη ρωτώντας τον ΜΟΝΟ εάν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή.Αποβάλλει με απ’ ευθείας κόκκινη στο 56’ του αγώνα τον Αρχηγό της ομάδας μας για τάκλιν το οποίο έγινε με το ένα πόδι τεντωμένο σέρνοντάς το στο έδαφος και ενώ είχε βρει και μπάλα και πόδι, αφήνοντας την ομάδα μας με 9 παίκτες.Ακυρώνει γκολ της ομάδος μας, το οποίο προήλθε από διεκδίκηση της μπάλας παίκτη μας με τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας, του οποίου η μπάλα σε εκτέλεση ελευθέρου χτυπήματος του ξέφυγε από τα χέρια και ενώ ο παίκτης μας βρισκόταν σε εύλογη απόσταση από αυτόν, με δικαιολογία «παρενόχληση στον τερματοφύλακα». Βέβαια, εάν αυτό είχε συμβεί (η παρενόχληση), ο Διαιτητής ήταν υποχρεωμένος σύμφωνα με τον Κανονισμό, να δώσει στον παίκτη μας κίτρινη κάρτα, το οποίο δεν συνέβη ποτέ. Σημειωτέον ότι με την κατοχύρωση του τέρματος αυτού η ομάδα μας θα ισοφάριζε σε 2-2.

Απ’ όλα τα παραπάνω έχουμε την πεποίθηση ότι οι αποφάσεις των Διαιτητών έφεραν καθαρή αλλοίωση του αποτελέσματος και για τον λόγο αυτό ζητούμε: 

– την παραδειγματική τιμωρία του Διαιτητή και του β’ Επόπτη και

– την εξαίρεσή τους από όλους τους υπόλοιπους αγώνες της ομάδας μας μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Όλα τα παραπάνω που αναφέραμε αποδεικνύονται από το βίντεοτο οποίο εάν επιθυμείτε, είναι στη διάθεσή σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Α.Ο. Υμηττού-Χαραυγής σας δηλώνει ότι ΔΕΝ θα ανεχθεί πλέον τέτοιου είδους διαιτησίες και ούτε θα ανεχθεί τη στέρηση της ανόδου της ομάδας μας από πράξεις ή παραλείψεις Διαιτητών.

Ήδη η ομάδα μας έχει υποστεί δύο υποβιβασμούς, τόσο κατά την προηγούμενη περίοδο, όσο και παλαιότερα σε αγώνες με ομάδες των τότε ομίλων μας, εξαιτίας τέτοιων αποφάσεων. Απαιτούμε λήψη μέτρων από μέρους σας, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους ενέργειες.

Ζητάμε στους επόμενους αγώνες της ομάδας μας αξιολογημένους Διαιτητές και παρουσία εκπροσώπου της ΕΠΣΑ, για να έχετε ιδία γνώμη και άποψη.