Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Διαφωνία της ΕΠΣΠ με ΕΠΟ για τις τροποποιήσεις

Published

on

Την Ε.Π.Ο. επισκέφτηκε  κλιμάκιο της Διοίκησης της Ε.Π.Σ.Πειραιά αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ανατολάκη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Σπάθα, τον Ταμία κ. Ιωάννη Σταματάτο ,τον Αναπληρωτή Ταμία κ. Βασίλειο Κουτσούπη και τον Διευθυντή  των γραφείων της Ένωσης κ. Νταλάκο Παναγιώτη. Τους δέχτηκε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γκιρτζίκης και έγινε συζήτηση με κύριο θέμα τις τροποποιήσεις  και την αύξηση των εξόδων στα δελτία των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Ο κ. Γκιρτζίκης αν και εμφανίστηκε  προβληματισμένος με το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε πως αυτό το μέτρο είναι ντιρεκτίβα της UEFA που ζητάει να μη δεσμεύονται οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Ο κ. Σπάθας ανταπάντησε πως δεν είχε λόγο να αμφισβητήσει τα λεγόμενα αυτά, στάθηκε όμως στο κόστος των νέων δελτίων και ζήτησε να σταλεί στις Ενώσεις (αν υπάρχει) έγγραφο της UEFA που να αναφέρεται στο θέμα των χρημάτων.

« Η UEFA δεν ασχολείται με τέτοια ζητήματα άρα αυτό έχει βγει από κάποια επιτροπή της Ε.Π.Ο. που το πρότεινε στο Δ.Σ. και θα οδηγήσει στον στραγγαλισμό των ερασιτεχνικών σωματείων» τόνισε ο κ. Σπάθας και πρόσθεσε: « Μια τέτοια απόφαση θα είναι ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όλης της Ελλάδας.»

Σε συζήτηση που είχε η αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.Πειραιά με μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ. και  των επιμέρους Ενώσεων  βρήκε αρκετούς συμπαραστάτες οι οποίοι με τη σειρά τους χαρακτήρισαν το νόμο αυτό ως «άτακτο».

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Πειραιά υπογράμμισαν ότι μπορεί να μείνουν μόνοι τους στο τέλος, αλλά με ένα τέτοιο καταδικαστικό ποδοσφαιρικό νόμο δεν πρόκειται να συμφωνήσουν ΠΟΤΕ. Επίσης έγινε αναφορά στο ότι ο Πειραιάς μετά την παραίτηση του κ.Ανασόπουλου δεν έχει φωνή στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.…