Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Δια ποδός… Φιλιππίδη και δια χειρών… Τσαλίκη το Ρουφ

Published

on

Τέταρτη σερί νίκη για τον ΠΑΟ Ρουφ στο πρωτάθλημα. Νέο θύμα του η αξιόλογη Θύελλα Αγίου Δημητρίου που πάλεψε για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Η ‘Αούστρια’ επικράτησε δύσκολα 2-0 στο Γρηγορίου με πρωταγωνιστή τον Φιλιππίδη και ανέβηκε έκτη έχοντας 19 βαθμούς όσους και οι Σούρμενα, Αργυρούπολη και Άγιοι Ανάργυροι. Αντίθετα, η Θύελλα παρέμεινε 13η έχοντας 12 βαθμούς, όμως δείχνει βελτιωμένο πρόσωπο και διεκδικεί πόντους.

Στην ροή του αγώνα, το πρώτο καλό σουτ ήταν του Καραμπά στο 7′, αλλά ο Καταχανάκης έδιωξε και στην επαναφορά ο Φιλιππίδης αστόχησε. Μεγάλη φάση για ανοίξουν το σκορ οι φιλοξενούμενοι στο 10′ σε κόρνερ του Μπίνα, όμως η κεφαλιά του Εγγονίδη αποκρούεται από τον Τσαλίκη και σε δεύτερο χρόνο το σουτ του Ταχιράι περνά ξυστά άουτ. Στο 34′ ήρθε το 1-0 για τους ‘ερυθρόλευκους’ ύστερα από σέντρα του Λαμπρινάκου και σουτ του Τριανταφύλλη από τα αριστερά για να χριστεί, τελικά, σκόρερ ο Φιλιππίδης βάζοντας την προβολή. Κανένα οφσάιντ στην φάση παρά τις διαμαρτυρίες του φιλοξενούμενου πάγκου, οι οποίες έγιναν εντονότερες στο 38′, καθώς ο διαιτητής Φωτόπουλος θα μπορούσε να δώσει πέναλτι σε χέρι του Μπέρτζου. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Τσαλίκης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε φάουλ του Κωνσταντόπουλου στο 44′. Στο δεύτερο μέρος, οι ‘ασπρόμαυροι’ έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για την ισοφάριση ελέω Τσαλίκη, ο οποίος πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις στο 50′ σε κεφαλιά του Εγγονίδη και στο 51′ σε νέα κεφαλιά του Γερακάρη. Ο ρυθμός έπεσε και στο 67′ ο ΠΑΟ προειδοποίησε με την κεφαλιά του Φωτόπουλου. Έτσι, στο 69′ ο Φιλιππίδης με όμορφη προσπάθεια απέφυγε τον Ρέτσο και ωραίο σουτ από τα όρια της περιοχής εκτέλεσε τον Καταχανάκη για το τελικό 2-0. Στα εναπομείναντα λεπτά, το συγκρότημα του Δημήτρη Μαντούκα πίεσε για το γκολ της τιμής, αλλά ο Τσαλίκης απέκρουσε φάουλ του Μπίνα στο 76′, ενώ κεφαλιά του Εγγονίδη στο 89′ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

*Ο αγώνας διεξήχθη στο Γρηγορίου εξαιτίας διήμερης απεργίας των υπαλλήλων του γηπέδου στο Ρουφ.

Διαιτητές: Φωτόπουλος Ν., Σταυρόγλου Δ., Γεωργής Α.

Ρουφ (Θοδωρής Κουτσουδάκης): Τσαλίκης, Καραμπάς, Μεμάς, Τριανταφύλλου, Μπέρτζος, Λαγκαδινός, Τριανταφύλλης (58′ Μπεκατώρος), Τσιπλάκης (23′ λ.τρ. Χατζημιχάλης), Φιλιππίδης, Λαμπρινάκος, Φωτόπουλος (85′ Πανακούλιας).

Θύελλα (Δημήτρης Μαντούκας): Καταχανάκης, Μαραγκουδάκης, Ελευθεριάδης Κ., Ρέτσος, Φιαμέγκος (60′ Ζαμπαράς), Κωνσταντόπουλος, Ελευθεριάδης Γ. (86′ Διγενής), Ταχιράι, Εγγονίδης, Μπίνας, Γιαννόπουλος (46′ Γερακάρης).