Connect with us

Γ Εθνική

«Δια πυρός και σιδήρου» το Αιγάλεω 2-1 τον Αετό Κορυδαλλού

Published

on

Στο γήπεδο ‘Σταύρος Μαυροθαλασσίτης’, το Αιγάλεω πανηγύρισε μεγάλη νίκη 2-1 απέναντι στον Αετό Κορυδαλλού. Το ‘City’ δυσκολεύτηκε, είχε αρκετό άγχος, αλλά κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στο αξιοθαύμαστο συγκρότημα του Βαγγέλη Σταυρακόπουλου. Άξιζαν κάτι καλύτερο οι φιλοξενούμενοι που δημιούργησαν πολλά προβλήματα, είδαν τους Κράσι-Κουντουρά να αποχωρούν αναγκαστικά, ενώ έχουν ορισμένα παράπονα από τον διαιτητή Μίαρη.

Στη βαθμολογία, οι ‘κυανόλευκοι’ έφτασαν τους τρεις πόντους και έπιασαν στη δεύτερη θέση τον Άγιο Ιερόθεο πέντε μέρες πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Περιστέρι. Αντίθετα, άποντος και τελευταίος συνεχίζει ο Αετός, ο οποίος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένος από τα αποτελέσματα του.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν αρκετά νευρικό και για τις δύο ομάδες. Καλός ρυθμός δεν υπήρξε σχεδόν στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, κυρίως λόγω των πολλών σφυριγμάτων του Ροδίτη διαιτητή. Πάντως, στο 14′ η τύχη χαμογέλασε τους γηπεδούχους, καθώς ο Ξενιτόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 έπειτα από γέμισμα του Σταύρου, όμως τεράστια ευθύνη φέρει ο Κοντόπουλος με την άστοχη έξοδο του σε μια ακίνδυνη φάση. Η συνέχεια δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, με τις σκληρές μάχες να περιορίζονται στο χώρο κέντρο και τις φάσεις να είναι ελάχιστες.

Στο 37′ ο Μουκέας βγήκε άτσαλα στα όρια της μεγάλης περιοχής και χτύπησε τον Κράσι προσπαθώντας να διώξει σε μια φάση, όπου οι ‘κιτρινόμαυροι’ διαμαρτύρονται για πέναλτι. Μετά από πεντάλεπτη διακοπή δόθηκε συνέχεια στην αναμέτρηση, καθώς ο έμπειρος τερματοφύλακας ζαλιζόταν, ενώ ο επιθετικός του Αετού μετά από τέσσερα λεπτά αποχώρησε αιμόφυρτος παρότι ήθελε να συνεχίσει.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν και να φτάνουν κοντά στην ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά, ο Ξενιτόπουλος εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ, ο Παπουτσής βρήκε την μπάλα, αλλά ο Μουκέας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ πέφτοντας στη γωνία. Στην εκτέλεση, ο Σιδηρόπουλος πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ ρίχνοντας την…«αυλαία».

aigaleo aetos kor

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, το Αιγάλεω άγγιξε το 2-0 στο 52′ έπειτα από σύγχυση στα καρέ του Κοντόπουλου και κακό σουτ του Κωνσταντόπουλου από ευνοϊκή θέση. Στο 55′ ένα καλό σουτ του Μούτσα πέρασε άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Ρούσσος αξιοποίησε με κεφαλιά τη σέντρα του Κοκκιναρά για να γράψει το 2-0 μέσα σε αποθέωση από 800 περίπου θεατές.

Βλέποντας αυτή την εξέλιξη, ο τεχνικός του Αετού ρίσκαρε παροτρύνοντας τους παίκτες του να επιτεθούν. Στο 71′ οι Μούτσας και Μπερίσα δεν προλαβαίνουν οριακά τη σέντρα του Ξενιτόπουλου, με τον Σταύρου να απομακρύνει όπως, όπως. Οι ‘κιτρινόμαυροι’ συνέχιζαν να πιέζουν και στο 85′ μείωσαν χάρη στη κοντινή προβολή του Μπερίσα ύστερα από καλή σέντρα του Μπαμπουλάκη.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 87′. Σε νέο γύρισμα του Ξενιτόπουλου ο Μουκέας έδιωξε στιγμιαίως, ο Παπουτσής προσπάθησε να διώξει, αλλά ο Μπερίσα μπήκε σφήνα στη φάση, πλάσαρε υπό πίεση στο οριζόντιο δοκάρι (κενή η εστία) και τελευταία στιγμή ο Ναυπλιώτης απομάκρυνε τον κίνδυνο ανακουφίζοντας τον κόσμο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές Πειραιά διαμαρτύρονται για χέρι του αρχηγού του ‘City’ μέσα στην αναμπουμπούλα.

Διαιτητές: Μίαρης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου) με λάθη, Φαρμάκης-Σαββόγλου (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής).

Αιγάλεω (Γιώργος Σουρλής): Μουκέας, Παπουτσής, Τζαφεράκος, Κωνσταντόπουλος, Ναυπλιώτης, Παπαθανασίου, Σταύρου, Φουκαράς (86′ Μηλιώνης), Ρούσσος, Πασάς (66′ Μεχμέτογλου), Κοκκιναράς (80′ Λοϊζίδης).

Αετός (Βαγγέλης Σταυρακόπουλος): Κοντόπουλος, Κουντουράς (60′ λ.τρ. Καλλέργης), Ξενιτόπουλος, Καφαλίδης, Σύρμας, Σιδηρόπουλος, Τσακίρης (72′ Μπαμπουλάκης), Λέσι, Κράσι (45+4′ λ.τρ. Μπερίσα), Μούτσας, Δρυμούσης.