Connect with us

Γ Εθνική

Διπλό ανόδου ο Αιολικός στην “ζούγκλα” της Λευκάδας

Published

on

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον  Βαγγέλη Μακρή ο Αιολικός πανηγύρισε τεράστια νίκη στις καθυστερήσεις στη Λευκάδα και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από τη Super League 2.

Η ομάδα της Μυτιλήνης πέρασε αλώβητη από τη “ζούγκλα” της Λευκάδας 1-2 αγκαλιάζοντας τον στόχο της ανόδου στη Β Εθνική μετά από 37 χρόνια. Ο Αιολικός βρίσκεται στη πρώτη θέση της βαθμολογίας με 10 πόντους μαζί με τον Καμπανιακό που νίκησε 3-1 τη Κοζάνη και κρατάει την τύχη στα χέρια του, αφού ανάλογα τα αποτελέσματα των επόμενων αγωνιστικών ίσως και ένας βαθμός φανεί αρκετός για το μεγάλο όνειρο.

Σε έναν αγώνα με αρκετή ένταση εκτός και εκτός γηπέδου, αφού οι γηπεδούχοι έπαιζαν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά, ο Αιολικός κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα στα play offs που πήρε νίκη εκτός έδρας. Μοιρασμένο το παιχνίδι στο πρώτο μέρος με τον Αιολικό να παίρνει το προβάδισμα λίγο πριν την ανάπαυλα με τον Βαγγέλη Μακρή. Τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Πιττάτζιη σε φάση διαρκείας.

Ο Αιολικός απάντησε στο 5′ με τον Πλατέλλα, όμως ο Παρδαλός μάζεψε τη μπάλα, ενώ στο 9ο λεπτό το απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του ίδιου παίκτη δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις από δεξιά με τον Νιφορόπουλο που ήταν και ο πιο δραστήριος παίκτης χωρίς αποτέλεσμα. Στο 19ο λεπτό μετά από ατομική ενέργεια του Ντινιωτάκη, η μπάλα κατέληξε κόρνερ κοντράροντας σε αμυντικό και στο 26′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ποτουρίδη από το ημικύκλιο κατέληξε στα χέρια του πορτιέρο του Τηλυκράτη. Στο 38’ ο Νιφορόπουλος επιχείρησε χλιαρό σουτ, με τον Πιττάτζιη να μπλοκάρει και στο 40’ ο Αιολικός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μετά από την «έμπνευση» του Πλατέλλα. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας σε αντεπίθεση των «κυανόλευκων» με εξαιρετική σέντρα έχοντας πλάτη, έστειλε τη μπάλα συστημένη στα πόδια του πρώτου σκόρερ του Αιολικού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και με σουτ-κεραυνό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

 

Στην επανάληψη ο Τηλυκράτης μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, μετρώντας δύο καλές στιγμές στο 48’ με τον Παπανίκου και τον Γκουντρουμπή στο 50’. Η πίεση των γηπεδούχων  απέφερε καρπούς με τη συμπλήρωση μια ώρας αγώνα, με τον Τακίδη να ισοφαρίζει 1-1 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπανίκου. Η ομάδα της Μυτιλήνης στη συνέχεια πήρε μέτρα στο γήπεδο, με τους Πλατέλλα και Μακρή να σουτάρουν χωρίς ευτυχή κατάληξη. Στο 83’ ακολούθησε σύρραξη εντός του αγωνιστικού χώρου, με τον Τηλυκράτη να μένει με 10 παίκτες λόγω της κόκκινης κάρτας στον Τόσκα. Στο 90’ με περίτεχνη ενέργεια του Άνθη, ο Μακρής με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα χάρισε τεράστια νίκη-άνοδο στη Super Leauge 2.

Την 8η αγωνιστική ο Αιολικός έχει ρεπό.

Τηλυκράτης(Α.Παντζιαράς):Παρδαλός,Παπανίκου,Μπεκατώρος(46’Eduardo),Τακίδης,Γιαννιώτης,Τόσκα,Περιστέρης, Τεγούσης,Γκουντρουμπής,Ζδράβος,Νιφορόπουλος(79’Κατσής)

Αιολικός(Δ.Παπασπύρου):Πιττάτζιης, Ποτουρίδης,Νάσρος,Ganchier, Αρναούτογλου(95’Μωραϊτης), Αντωνίου(74’Δερμιτζάκης), Stevanovic, Κανελλόπουλος, Ντινιωτάκης(82’Άνθης),Μακρής,Πλατέλλας(82‘Μουκίδης)

 

Πηγή – sortlesvos