Connect with us

6ος Όμιλος

Δυσαρέσκειά Αιολικού για τον Σαββατιάτικο ορισμό…

Published

on

Ανακοίνωση σχετικά με τον ορισμό του αγώνα  με την Ρόδο για το Σάββατο 11:30 εξέδωσε το ΔΣ του Αιολικού. Αναλυτικά αναφέρει :

Η διοίκηση του ΑΕΠΣ Αιολικός Μυτιλήνης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως η συνάντηση της 8ης Αγωνιστικής του 6ου Ομίλου στη Γ’ Εθνική με αντίπαλο τη Ρόδο, ορίστηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) για το πρωί του Σαββάτου με ώρα έναρξης τις 11:30, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ίσης μεταχείρισης στο πρωτάθλημα.

Ως νησιωτικό σωματείο, που κάνει οικονομική υπέρβαση για να συμμετέχει στη Γ’ Εθνική, αναγνωρίζουμε εν μέρει τους λόγους, για τους οποίους το φιλοξενούμενο σωματείο της Ρόδου επιθυμούσε διακαώς την αλλαγή του ορισμού στον μεταξύ μας αγώνα, ωστόσο αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απόφαση της ΕΠΟ, που προσπαθεί -ως μη οφείλει- να εξυπηρετήσει τη φιλοξενούμενη ομάδα, αδιαφορώντας για την οικονομική ζημιά που θα υποστεί η γηπεδούχος, ορίζοντας τον αγώνα στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου! Για την ιστορία, ο Αιολικός έχει ήδη αγωνιστεί φέτος Τετάρτη 1 το μεσημέρι με τον Παλληνιακό, σε ένα ματς που άλλαξε ημέρα και ώρα κατόπιν αιτήματος των φιλοξενούμενων, που δεν είχαν ενδιάμεσα την παραμικρή αγωνιστική υποχρέωση. Σε αντίθεση με τον τελευταίο αγώνα μας στην Κόρινθο, που ορίστηκε Δευτέρα, αφού παίξαμε Πέμπτη με αντίπαλο τη Λαμία στην 5η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας κι αυτό γιατί η Λαμία αγωνίστηκε Δευτέρα για τη Super League και έπρεπε να έχει μία μέρα παραπάνω ξεκούρασης.
Από τις 25 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα 6 του Νοέμβρη, ο Αιολικός είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει αγωνιστεί σε 10 επίσημους αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ακόμα και για την απόλυτα φυσιολογική αναβολή του αγώνα με τη Θύελλα Ραφήνας, που θα ήταν ο 8ος μέσα στον ίδιο μήνα, κάποιοι έβαλαν το χέρι τους για να μην γίνει δεκτή. Ας μας πουν επιτέλους στην ΕΠΟ, ποιος διοικεί τελικά; Και σε τι γήπεδα θέλουν να διεξάγονται οι αγώνες; Μπροστά σε άδειες εξέδρες; Να παίζουμε μεταξύ συγγενών και φίλων;
Η μόνη αλήθεια είναι πως το σωματείο της Ρόδου προχώρησε αυθαίρετα (!) στην έκδοση εισιτηρίων, δίχως να έχει εξασφαλίσει την αποδοχή του όποιου αιτήματος κατέθεσε, αν το κατέθεσε κιόλας εγκαίρως 15 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα, όπως προβλέπει η προκήρυξη, βάσει των όποιων επιχειρημάτων χρησιμοποίησε, που η ΕΠΟ (κακώς) τα θεώρησε βάσιμα (!) –όπως αποδεικνύεται- αφού τα αποδέχθηκε. Γιατί, όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο, εν προκειμένω δεν υφίσταται καμία «εξαιρετική περίπτωση» όπως ορίζει η προκήρυξη για τις αλλαγές ημέρας και ώρας επίσημων αγώνων.
Υπάρχει εξάλλου απευθείας πτήση Δευτέρα μεσημέρι από τη Μυτιλήνη προς τη Ρόδο, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί -με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό- χωρίς να αλλάξει η ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Αλλά το ζητούμενο προφανώς, εξαρχής, ήταν να μη διεξαχθεί Κυριακή το μεταξύ μας παιχνίδι. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς… Πρόκειται για κουτοπόνηρες πρακτικές, που αποτελούν ουσιαστικά επίδειξη δύναμης, θέτοντας σε κίνδυνο την ισονομία του πρωταθλήματος. Και σε αυτό η ΕΠΟ έχει τεράστια ευθύνη και θα μας βρίσκει απέναντι με όποιο κόστος.
Κοιμηθήκαμε χθες, γνωρίζοντας ότι παίζουμε Κυριακή. Ξυπνήσαμε σήμερα, μαθαίνοντας ότι θα πρέπει τελικά να αγωνιστούμε Παρασκευή. Και καταλήξαμε πριν λίγο να ορίζεται το ματς Σάββατο πρωί. Δηλώνουμε με θάρρος πως διαφωνούμε παντελώς με τις μεθοδεύσεις των τελευταίων ωρών. Με τέτοιου είδους ανήθικη αντιμετώπιση, δυστυχώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο μένει δέσμιο άλλων λογικών, που θυμίζουν παλαιότερες εποχές, τις οποίες θεωρούσαμε πως έχουμε προσπεράσει ανεπιστρεπτί.
Σεβόμενοι την μακρά ιστορία του Αιολικού, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με όπλο μας την ηθική μέσα και έξω από τα γήπεδα. Κι ας μας κοστίζει αυτό σε ψυχολογική κυρίως φθορά. Τουλάχιστον εμείς έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Δεν ξέρουμε αν συμβαίνει το ίδιο και με όσους μεθόδευσαν τη συγκεκριμένη απόφαση.