Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Είδηση βόμβα: Αποχωρούν οι Νέοι Δραπετσώνας από το πρωτάθλημα

Published

on

Την απόφαση να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα πήραν οι Νέοι Δραπετσώνας. Ένα από τα πιο παλιά και παραδοσιακά σωματεία της ΕΠΣ Πειραιά, με ανακοίνωσή του, που κοινοποίησε και στη διοίκηση της Ένωσης γωστοποίησε την απόφαση αυτή.
Ακολουθεί η σχετική επιστολή, όπως την υπέγραψε ο Πρόεδρος και ηγέτης της ομάδας Βασίλης Ταουξής:
“Οι καλύτεροι χειρουργοί στον Πειραιά είναι οι διαιτητές που σφυρίζουν τα παιχνίδια των Νέων Δραπετσώνας, αφού κόβουν και ράβουν κατά τις επιθυμίες ή τις εντολές που λαμβάνουν (από ποιους άραγε;) ώστε να διαλύσουν ένα ιστορικό σωματείο, γνωστό όχι για τον πρωταθλητισμό του αλλά για τον πολιτισμό του και τις πολιτιστικές – κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες του.
Από την αρχή της φετινής χρονιάς υφιστάμεθα ανηλεείς διώξεις σε όλα τα επίπεδα. (εντάξει έχουμε γλιτώσει τις εξορίες και την εκτόπιση στα ξερονήσια, αλλά αν μπορούσαν θα το έκαναν κι αυτό).
Εξοντωτικά φαλτσοσφυρίγματα, ανύπαρκτα πέναλτι, απίστευτες πειθαρχικές τιμωρίες, κυνηγητό της ομάδας και των διοικούντων, μέχρι της διαλύσεως του συλλόγου.
Σε μια εποχή που τα όργανα της Διοίκησης του ποδοσφαίρου αντί να ενισχύουν τα σωματεία μόνο ζητάνε, που πληρώνουμε ατελείωτα λεφτά σε καιρούς χαλεπούς, για τα πάντα, που οι παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι είδος υπό εξαφάνισιν, η Διαιτησία και η Ένωση μας αντιμετωπίζουν με πρωτοφανές μένος λες και είμαστε “σάκκος του μποξ” και εξιλαστήρια θύματα.
Από την αρχή της χρονιάς ενημερώσαμε, παραπονεθήκαμε, διαμαρτυρηθήκαμε αλλά φωνή βοώντων εν τη ερήμω.
Προφανώς τους περισσεύουν ομάδες σαν τους Νέους Δραπετσώνας και παράγοντες σαν τον Βαρδίκο, τον Χρόνη και τον Βασίλη Ταουξή, την οικογένεια Τσελεπή, τον Χρούση, τον Παραστατίδη, όλους αυτούς τους σωστούς και σοβαρούς ανθρώπους που οδήγησαν στην άνθηση ένα μικρό σύλλογο που με τις δράσεις, τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες του τον κατέστησαν πασίγνωστο ανά το Πανελλήνιο.
Εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ δόλια μέσα, δεν ζητήσαμε ποτέ από διαιτητές να μας ευνοήσουν ούτε όταν ανεβαίναμε κατηγορία, ούτε όταν υποβιβαζόμαστε.
Αν έτσι είναι η “πιάτσα” λυπάμαι αλλά δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική. Κι αφού η ομάδα προσπαθεί ΤΙΜΙΑ μέσα στον αγωνιστικό χώρο να κερδίσει, και μας το αρνούνται αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες του Πειραϊκού Ποδοσφαίρου ΑΤΙΜΑ, ε τότε μας μένει ένας δρόμος Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ από το πρωτάθλημα. Ας τους απαλλάξουμε το νωρίτερο από την παρουσία μας, ώστε να μην αναγκάζονται κάθε βδομάδα να καλούν “χειρουργούς” να διαιτητεύουν τους αγώνες μας. Επιπρόσθετα να διασφαλίσουμε την ηρεμία μας και να αποφεύγουμε τα κυριακάτικα εμφράγματα τα οποία μας προκαλούν τα καλόπαιδα με τις μαύρες στολές και τις σφυρίχτρες.
Υ.Γ.: Μην πει κανείς ότι αποχωρούμε γιατί επίκειται υποβιβασμός μας. Έχουμε πολύ καλή ομάδα σε ποιότητα και ποσότητα ποδοσφαιριστών και άνετα θα μπορούσαμε αν μας αντιμετώπιζαν δίκαια να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ωστόσο η Β’ κατηγορία δεν μας είναι άγνωστη, αφού για χρόνια εκεί αγωνιζόμασταν. Έχουμε και άριστη οργανωτική δομή και υλικά μέσα ώστε η πορεία μας να ήταν απρόσκοπτη.
Θα σκεφτούμε σοβαρά για το μέλλον του συλλόγου, των ποδοσφαιριστών και του διοικητικού επιτελείου.
Την καληνύχτα μας σε όσους ασέλγησαν πάνω στους Νέους Δραπετσώνας, κάποιοι παρίσταναν και τους φίλους.
Ο καιρός και η ζωή έχουν γυρίσματα και τίποτα και κανείς δεν μένει ατιμώρητος.
Βασίλης Ταουξής”.