Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Εθνικός Αστέρας: Υπάρχει φως στο τούνελ;

Published

on

Η ιστοσελίδα Stoplekto.gr ξεκινάει τα αφιερώματα για τις ομάδες της Α’ΕΠΣ Αθηνών με τον Εθνικό Αστέρα.

Την περσινή χρονιά, η ομάδα της Καισαριανής πήρε τη μεγάλη απόφαση να παραιτηθεί από το πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής εξαιτίας των κακών εμφανίσεων. Η διοίκηση του συλλόγου σεβόμενη τον κόσμο του Αστέρα προτίμησε τον υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας ώστε η ομάδα να εξυγιανθεί, να χτιστεί από την αρχή και να επιστρέψει δριμύτερη στις επαγγελματικές κατηγορίες. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν φυσιολογικά για αρχή.

Λένε ότι η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται και στην περίπτωση των ερυθρόλευκων αυτό επαληθεύτηκε. Η ομάδα προχώρησε σε 15 (!) μαζεμένες μεταγραφές το καλοκαίρι ενώ προώθησε σχεδόν άλλα τόσα παιδιά από τις ακαδημίες. O Στέφανος Λαντζούνης κλήθηκε άμεσα να φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο και να πραγματοποιήσει με τον Αστέρα μια καλή πορεία τη φετινή περίοδο, όμως στη συνέχεια φάνηκε η έλλειψη ποιότητας και εμπειρίας του ρόστερ για τη κατηγορία. Στα προβλήματα, ήρθε να προστεθεί η αφαίρεση έξι βαθμών λόγω της αποχώρησης από το πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής.

Έτσι, ο ιστορικός σύλλογος ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και χρειαζόταν άμεσα δύο νίκες για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Το πρώτο επίσημο δείγμα ήταν η ήττα 3-2 από το Χαλάνδρι, με τους πρώτους πόντους να έρχονται την 4η αγωνιστική στην εντός έδρας νίκη με 3-0 επί του Παλαιού Φαλήρου. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν δεύτερη νίκη στη σειρά, αφού επικράτησαν εκτός έδρας 2-0 του Αγίου Δημητρίου. Παρά την αισιοδοξία που έφεραν οι νίκες, ακολούθησε ένα σερί τεσσάρων ηττών με 15 γκολ παθητικό, οδηγώντας στην έξοδο τον τεχνικό Λαντζούνη και τοποθετώντας στην άκρη του πάγκου τον Τέλη Πιστόλη. Ο έμπειρος τεχνικός παραμένει μέχρι σήμερα στην ομάδα αλλά το σερί των ηττών έχει φτάσει τις εννέα συνεχόμενες, με αποτέλεσμα το νέο έτος να βρει το συγκρότημα από την Καισαριανή στη τελευταία θέση χωρίς βαθμό, 12 γκολ υπέρ και 36 γκολ παθητικό σε 14 αγωνιστικές. Πρώτος σκόρερ για το ”κόκκινο αστέρι” είναι ο επιθετικός Αλέξανδρος Μπίνας με πέντε τέρματα σε 1350 λεπτά συμμετοχής, ενώ δύο φορές έχει σκοράρει ο Άλεξ Γραμόζης. Εκτός του Μπίνα, στους φετινούς διακριθέντες συγκαταλέγονται οι Δημόπουλος, Τσαλάκου, Μπακιρτζόγλου και Αγαπητός, οι οποίοι έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής.  

Η επόμενη μέρα για τον σύλλογο συνεπάγεται με μεταγραφές. Η διοίκηση δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Πιστόλη και ζήτησε από τον έμπειρο προπονητή να παραμείνει για να σώσει την ομάδα μαζί με τα αποκτήματα του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα γίνουν κινήσεις σε όλες τις γραμμές με παίκτες έμπειρους και ποιοτικούς ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα των ερυθρόλευκων και να έρθουν οι πολυπόθητες νίκες. Ο κόσμος περιμένει και ελπίζει ώστε να βρεθεί μια λύση για τον ιστορικό σύλλογο της Καισαριανής.  

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply