Connect with us

5ος Όμιλος

Εθνικός – Κίνηση Κωτσόπουλου

Published

on

Διαβάστε την επιστολή που συνέταξε ο επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού, Σπύρος Κωτσόπουλος, με την ανάγνωση της οποίας θα παρουσιάσει επισήμως σήμερα, ενώπιον των φιλάθλων της ομάδας και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού ΟΦΠΦ, το ενδιαφέρον της κίνησής του για ανάληψη των ηνίων του ποδοσφαιρικού τμήματος ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ. του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. Όπως γνωρίζετε, κατά τη Γενική Συνέλευση του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. της Δευτέρας 13 τρέχοντος, εκφράστηκε, δια του επιτίμου προέδρου του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Σπύρου Κωτσόπουλου, η πρωτοβουλία να αναλάβει την ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος διοικητικό σχήμα αποτελούμενο από επίλεκτα μέλη της οικογένειας του Εθνικού, στην περίπτωση που δεν υπάρξει άλλη πρόσφορη λύση. Ο α΄ αντιπρόεδρος κ. Ε. Αναγνώστου ζήτησε τη γραπτή κατάθεση της δήλωσης του κ. Κωτσόπουλου και σε αυτό ακριβώς το αίτημα ανταποκρίνεται σήμερα η παρούσα επιστολή.

Είναι αυτονόητο ότι το ίδιο θα πρέπει να ζητηθεί άμεσα και από οποιαδήποτε άλλη πλευρά, να καταθέσει, δηλαδή, τη δική της γραπτή πρόταση για το ποδοσφαιρικό τμήμα, και, αν η διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει κάποια εναλλακτική στη διάθεσή της, να αναθέσει σε αυτήν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η πρωτοβουλία, που εκφράστηκε δια του κ. Κωτσόπουλου, αποτελεί προσφορά στο σύλλογο στην περίπτωση που δεν υπάρξει άλλη πρόσφορη λύση. Ο άμεσος στόχος της κίνησης αυτής είναι η επιβίωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οι παράλληλοι στόχοι είναι η επίλυση του γηπεδικού προβλήματος και η προβολή του Εθνικού όπως αξίζει στην ιστορία του, που το 2023 κλείνει έναν ολόκληρο αιώνα. Διευκρινίζεται προκαταβολικά ότι η κίνηση δεν αποτελείται από επενδυτές, εκτός ή εντός εισαγωγικών, αλλά από μέλη της οικογένειας του Εθνικού και φιλάθλους.

Γι’ αυτό το λόγο, εάν της ανατεθεί από τον Ερασιτέχνη Εθνικό η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, το σχήμα θα είναι ανοιχτό στη διεύρυνση με όλους όσοι θέλουν να συνδράμουν για το καλό της ομάδας. Πρόκειται για πρωτοβουλία που ενώνει Εθνικούς γνωστούς για την έμπρακτη αγάπη τους στο Σύλλογο και επιθυμεί να ενώσει όλους τους Εθνικούς, αφήνοντας πίσω φαινόμενα του παρελθόντος τα οποία δεν αρμόζουν στο όνομα και την ιστορία του συλλόγου. Πρωταρχικός σκοπός της κίνησης είναι να διατηρήσει ζωντανό το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει φτάσει 15 Ιουλίου και δεν διοικείται, με συνέπεια να διακυβεύεται η συμμετοχή του στο προσεχές πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Πρώτο μέλημα της πρωτοβουλίας είναι η δήλωση συμμετοχής και η συγκρότηση ομάδας με την πρόσληψη προπονητή, γυμναστή, παικτών και γι’ αυτό έχουν ήδη γίνει διερευνητικές επαφές. Σημειωτέον ότι φέτος στο ταμείο δεν υπάρχει αποθεματικό, όπως πριν την έναρξη της προηγούμενης ποδοσφαιρικής χρονιάς, και επίσης απαιτείται η άμεση εξόφληση οφειλής στην ΕΠΟ για τη δήλωση συμμετοχής στο προσεχές πρωτάθλημα. Η διαφάνεια της οικονομικής διαχείρισης αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της λειτουργίας του νέου διοικητικού σχήματος, εφόσον του ανατεθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα από τον Ερασιτέχνη Ο.Φ.Π.Φ. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η πλήρης ανάληψη της διοίκησης ολόκληρου του ποδοσφαιρικού τμήματος (Πρώτη ομάδα, Ακαδημίες και συνεργασία με τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα), καθώς και της διαχείρισης για την επίλυση του γηπεδικού ζητήματος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ.

Περιμένουμε την απάντησή σας έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου γιατί επείγει η οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει στο προσεχές πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και δεν υπάρχει περιθώριο οποιασδήποτε καθυστέρησης πέραν της ημερομηνίας αυτής.
Με Εθνικούς χαιρετισμούς, Σπύρος Κωτσόπουλος
Επικεφαλής της κίνησης».

Πηγή:.mikriliga.com