Connect with us

stoplekto

Εκεί στην “κλειδαμπαρωμένη” Δυτική Αττική…

Published

on

  • Χωρίς δεύτερη σκέψη φεύγει μια χρονιά που όμοιά της δεν έχει ξανά ζήσει η γενιά μας. Γράφω λοιπόν τις τελευταίες λέξεις μέσα σε ένα έτος, που η έμπνευση και η δημιουργικότητα ήταν πιεσμένες και περιορισμένες.  Προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα όνειρά μας και οι επιθυμίες έγιναν έρμαιο των click aways, των σούπερ μάρκετ και των περιπάτων υπό επιτήρηση. Και όλα αυτά για το καλό της δημόσιας υγείας. Μιας υγείας που έπρεπε να έρθει η πανδημία για να τη βάλουμε σε προτεραιότητα. Η πλειοψηφία του κόσμου για ακόμα μια φορά συμμορφώθηκε. Δεν θα έλεγα το ίδιο και για αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις βέβαια, αλλά ας μην το βαρύνουμε περισσότερο. Ας τιμήσουμε όλοι σήμερα το βράδυ λίγο πριν “πετάξουμε” στον κάδο των αχρήστων το 2020 εκείνες τις ψυχές που δεν είναι πλέον ανάμεσά μας και να εκτιμήσουμε εμείς επιτέλους το δώρο της ζωής αξιοποιώντας το για το καλύτερο συνολικά της κοινωνίας………………………………….
  • Στα δικά μας. Αν κάποιος με ρωτήσει τη γνώμη μου για την ποδοσφαιρική χρονιά που διανύουμε, η απάντηση είναι ξεκάθαρη, όπως διαφαινόταν πριν καν αρχίσει. Χαμένη χρονιά. Όχι για την κατάληξή της. Ήταν χαμένη πριν καν ξεκινήσει.  ΕΠΟ και Ενώσεις έπρεπε να  έχουν φροντίσει από πριν να συνεννοηθούν και να σχεδιάσουν μια χρονιά σε “πειραματικό” επίπεδο λόγω των συνθηκών, καθώς όλοι ξέραμε ότι ένα δεύτερο lockdown υπήρχε στον ορίζοντα κι από ό,τι ακούγεται ίσως και τρίτο. Όμως δεν έγινε τίποτα. Αρκεστήκαμε σε αναγνωρίσεις σωματείων για οικονομική ενίσχυση, δημιουργώντας ένα κλίμα ψευδαίσθησης και αισιοδοξίας προς τα σωματεία, που άρχισαν να μαζεύουν τα ασυμμάζευτα ώστε να αναγνωριστούν, χωρίς να μπορούν όμως να κάνουν το ουσιαστικό… Να παίζουν μπάλα.
  • Η όποια επανέναρξη των πρωταθλημάτων σε ερασιτεχνικό επίπεδο θεωρώ θα είναι εγκληματική. Καταλαβαίνω εξυπηρετούνται σκοποί ανώτεροι, που δεν αντιλαμβάνονται τη ζημιά που έχει προκληθεί, όμως με τα σημερινά δεδομένα, με μεγάλη αποχή των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ήδη προέρχονταν από προγενέστερη απραξία και με μεγάλο αριθμό αγωνιστικών να εκκρεμούν, δεν καθιστούν τα ίδια τα πρωταθλήματα αξιόπιστα. Θα με ρωτήσετε και τι να γίνει; Διακοπή των πρωταθλημάτων εώς ότου επιτρέψουν οι συνθήκες να γίνονται αγώνες με κόσμο στα γήπεδα και χωρίς το κίνδυνο των lockdowns. Και επανέναρξη με τις υπάρχουσες βαθμολογίες, ακόμα κι αν είναι τον επόμενο Σεπτέμβρη. Ουσιαστικά να γίνει ένα πάγωμα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και να μπορέσουν όσο τα μέτρα θα ελαφρύνουν υποθετικά τώρα με την εμφάνιση του εμβολίου, οι ομάδες να μπαίνουν σε ρυθμούς προπονήσεων και σταδιακά να επανέλθουν οι φυσιολογικές προϋποθέσεις διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Ακούγεται αρκετά ακραίο, αλλά τη θεωρώ την πιο λογική λύση. Η μεταγραφική περίοδος ούτως ή άλλως και πριν την πανδημία κρατάει περισσότερο, οπότε οι ομάδες θα έχουν το χρόνο να εκτιμήσουν το υλικό τους μετά από αυτή την αποχή και να δημιουργήσουν σε φυσιολογικές βάσεις. Και φυσικά όλα αυτά προϋποθέτουν κάτι ακόμα. Οικονομική υποστήριξη σε όλους. Στο τέχνασμα της ειδικής αναγνώρισης των ομάδων από τη ΓΓΑ, μένουν έξω από αυτήν αρκετά σωματεία, που για γραφειοκρατικούς και άλλους λόγους δεν μπορούν να πάρουν έστω αυτά τα λίγα χρήματα, που θα τα βοηθήσουν. Πώς γίνεται να ζητάς αναγνώριση από ένα σωματείο για να το βοηθήσεις, όταν τόσα χρόνια που δεν ήταν αναγνωρισμένο, εκείνο πλήρωνε για δελτία, παράβολα, πρόστιμα, διπλώματα, συμμετείχε σε πρωταθλήματα και όλα τα συναφή. Εκεί η αναγνώριση δεν μετράει όμως. Οικονομική ενίσχυση λοιπόν σε όλες τις ομάδες που έστω μέχρι τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν ενεργά και η αναγνώριση ας έρθει σταδιακά. Να μην είναι κριτήριο. Όπως και να έχει, ας βγει ένα σοβαρό κονδύλι επιτέλους για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και όχι μόνο από την Πολιτεία, χωρίς δικαιολογητικά και κουραφέξαλα. Δεν γίνεται για διαφημιστικές καμπάνιες να δίνονται εκατομμύρια σε ΜΜΕ και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που είναι η αρχή όλων των αθλημάτων να συνεχίζεται να υπάρχει αυτή η απαξίωση και εν καιρώ πανδημίας……………………………
  • Πάμε τώρα στα της ΕΠΣΔΑ. Που αρκετές περιοχές της αυτές τις γιορτινές μέρες βιώνουν έναν επώδυνο εγκλεισμό, μιας και η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 6.00 το απόγευμα. Γενική Συνέλευση δια τηλεδιάσκεψης. Το ζήσαμε κι αυτό. Πρωτοπόρα αυτή η Ένωση, τι να λέμε τώρα. Η ανάγκη βλέπετε για τυπικούς λόγους να εγκριθεί ο οικονομικός απολογισμός ήταν επιτακτική. Πλησιάζουν και οι εκλογές στην ΕΠΟ, οπότε τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει. Από τη στιγμή όμως που τα ίδια τα σωματεία εγκρίνουν τέτοιες κινήσεις, νομίζω η όποια κριτική κάνουμε εμείς είναι περιττή.  Κοινώς όπως λέει ο λαός, “Όπως έστρωσες, κοιμήσου”……………………………………
  • Δεν το συνεχίζω, γιατί θα αρχίσουν να χτυπούν τα τηλέφωνα παραμονιάτικα και δεν θα είναι για ευχές, πιστέψτε με. Εμείς ό,τι γράφουμε δεν θέλουμε να θίξουμε κανέναν. Αλλά η Γενική Συνέλευση είναι μια διαδικασία, που βαρύτητα έχει ο λόγος και όχι τα emails….
  • Εύχομαι το 2021, αλλά πολύ περισσότερο οι επόμενες χρονιές που θα έρθουν, να μην μας θυμίσουν το 2020 που φεύγει. Οπότε θα ευχηθώ αυτή τη φορά διαφορετικά. “Καλές χρονιές από δω και πέρα φίλοι μου”…………..