Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…(παρελειπόμενα κλήρωσης)

Published

on

  • Και επίσημα μπήκαμε στην αγωνιστική περίοδο 2021-2022 με τη λήξη των χθεσινών κληρώσεων πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής. Η κλήρωση αυτή φέτος πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο Πολυχώρο “Atrium” στη Μάνδρα. Αρκετά σωματεία έδωσαν το “παρών”, όχι όμως όλα. Υπήρχαν αρκετοί απόντες. Και κάποιοι ηχηροί. Εν πάση περιπτώσει, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία, μπορεί και να έχει επηρεάσει τον κόσμο. Του χρόνου ας ευχηθούμε αφού καταφέρει αυτή η χρονιά να ολοκληρωθεί, να έχουμε ξεφύγει από αυτά τα μέτρα, και να θυμηθούμε κληρώσεις όπως τον παλιό καλό καιρό, που σηματοδοτούσαν χαρμόσυνα την έναρξη της χρονιάς……………..
  • Τι έγινε χθες στην κλήρωση; Να τα πάρουμε με τη σειρά. Είχαμε γράψει πριν δυο βδομάδες ότι “μυρίζομαι” αλλαγές στην Ένωση. Κάτι που αρχικά επιβεβαιώθηκε στις προσκλήσεις της κλήρωσης, όπου συνυπογράφων με τον Πρόεδρο Κλέαρχο Τζαφέρη δίπλα  υπέγραφε ως Γενικός Γραμματέας ο…Κώστας Καράμπελας. Κάτι το οποίο επισημοποιήθηκε με τη “σέντρα” στην κλήρωση. Ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΔΑ Μανώλης Κάμπαξης παραιτήθηκε και την θέση του πήρε ο Κώστας Καράμπελας, που ήταν Α’ Αντιπρόεδρος. Ο κ. Κάμπαξης πλέον θα είναι αναπληρωτής Γραμματέας. Τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου, που “χήρεψε” πήρε ο Χρήστος Σοφιανίδης, ενώ επίσης παραιτήθηκε η Γεωργία Ζαφείρη από μέλος της ΕΠΣΔΑ και τη θέση της πήρε το πρώτο αναπληρωματικό μέλος, ο Πρόεδρος του Πανελευσινιακού Κώστας Αθανασίου, ο οποίος θα είναι αναπληρωτής Ταμίας.
  • Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ Κλέαρχος επισήμανε ότι θα γίνουν αλλαγές και σε Επιτροπές που θα ανακοινωθούν σύντομα. Εδώ μικρή παύση. Να πούμε κάτι για τις αλλαγές που ήδη ανακοινώθηκαν. Με θλίβει πολύ η παραίτηση του Μανώλη Κάμπαξη, από την πρώτη γραμμή της διοίκησης της ΕΠΣΔΑ. Ένας παράγοντας με καθαρά ποδοσφαιρικά κίνητρα, σεμνός και σεβαστός από όλους, προσωπικά τον θεωρώ τη φωνή της λογικής μέσα στο συμβούλιο της Ένωσης. Θα λείψουν πολύ οι ιδέες του, η σοβαρότητα που πάντα βλέπει τα θέματα, αλλά κυρίως η νοοτροπία του. Ενώ στην αρχή της θητείας της Ένωσης ο κ. Κάμπαξης ξεκίνησε με ιδιαίτερο ζήλο και όρεξη, κάπου στην πορεία αυτό μάλλον χάθηκε. Εκείνος ξέρει καλύτερα. Και προσωπικά σέβομαι την απόφασή του. Όμως δεν παύει να θεωρώ μεγάλη απώλεια για το ποδόσφαιρο της ΕΠΣΔΑ την παραίτησή του. Δηλαδή χάνει η ίδια η Ένωση.  Θα έχει βέβαια πλέον ο ίδιος περισσότερο χρόνο να τρέχει τα πράγματα στη Μικρασιατική, η οποία φέτος δείχνει ότι είναι για μεγάλα πράγματα……………………..
  • Στα μέσα της χρονιάς, λίγο πριν την πανδημία νούμερο δύο, αποχώρησε από συγκεκριμένη Επιτροπή της Ένωσης επίσης πολύ ικανό στέλεχος, που δεν έχουμε στάξει καν μελάνι. Ας προσέξει η Ένωση από εδώ και μπρος να μπορεί να κρατάει πρόσωπα, που έχουν να προσφέρουν………………..
  • Συνεχίζουμε με τα της κλήρωσης, όπου με πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος Κώστα Καράμπελα, αποφασίστηκε να γίνει πρώτα εκείνη της Α’ Κατηγορίας και όχι του Κυπέλλου ως είθισται, μιας και ήταν η πιο χρονοβόρα διαδικασία. Ακολούθησε η Β’ Κατηγορία και στο τέλος το Κύπελλο. Όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς προβλήματα και εδώ αξίζει να αναφέρουμε τη δουλειά όλο αυτό το διάστημα της Προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου Γιώτας Σακκά, αλλά και της νέας γραμματέως της Ένωσης Ζωής Κορέστη. Μάλιστα η τελευταία πέτυχε κάτι πρωτοφανές στην ιστορία της ΕΠΣΔΑ. Για πρώτη φορά στην ιστορία των κληρώσεων, το αγωνιστικό πρόγραμμα και των δύο κατηγοριών είχε ανέβει το ίδιο βράδυ στο σάιτ της Ένωσης όπως και εκείνο του Κυπέλλου…..
  • Είχε κέφια η κληρωτίδα; Και ναι και όχι. Όλοι στο τέλος παραδοσιακά αγωνιούσαν, με τα γνωστά ερωτήματα “Πού παίζω πρώτη αγωνιστική, με ποιον;” και ούτω καθ’ εξής. Για να κρατήσουμε και εμείς την παράδοση λοιπόν στην τοποθέτησή μας, θα πούμε ότι τα προγράμματα είναι απλά μια κόλλα χαρτί με μελάνι. Η ουσία είναι εκεί έξω στο γήπεδο. Οπότε όλα εκεί θα κριθούν. Ξεχωρίζει πάντως στην πρεμιέρα το Απόλλων Ποντίων- Μικρασιατική……………………………………………..
  • Αναφορικά με το Κύπελλο, ομολογουμένως δεν θα πούμε ότι βγήκε κάνα “τρελό” ζευγάρι, αλλά όλα τα ματς του Κυπέλλου, έχουν το… δικό τους χαρακτήρα. Σε αυτή την πρώτη φάση θα θυμηθούμε και το ζευγάρι του τελικού του 2018, ανάμεσα στον Ηρακλή Ελευσίνας και τον Μανδραϊκό…………..
  • Καλώς εχόντων των πραγμάτων λοιπόν, τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου και το Κύπελλο 18-19 Σεπτεμβρίου. Η κυρία Σακκά επισήμανε στις ομάδες ότι θα πρέπει να βιαστούν με την επανέκδοση των δελτίων, ώστε να είναι έτοιμες για τις υποχρεώσεις του Κυπέλλου…………………………..
  • Ακολούθησε μετά την κλήρωση πλούσιος μπουφές, με τη συνοδεία ποτών και αναψυκτικών. Εκεί βγάλαμε και κάποιες ειδήσεις. Πάμε να σας τις πλασάρουμε με τον… τρόπο μας. Ίσως η μορφή των πρωταθλημάτων να αλλάξει μέχρι την έναρξή τους. Υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι ομάδα Β’ Κατηγορίας ίσως δεν κατέβει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Ήδη αιωρείται το όνομά της. Αυτό που δεν ακούστηκε χθες, αλλά έμαθα σήμερα, είναι ότι κάτι ανάλογο ισχύει και για ομάδα Α’ Κατηγορίας. Τι σημαίνει αυτό; Αν όντως βγουν αυτά αληθινά, η Β’ Κατηγορία θα αποκτήσει και δεύτερο ρεπό, ενώ στην Α’ ένα. Και επίσης. Όσες ομάδες κληρώθηκαν με τις συγκεκριμένες στο Κύπελλο, θα περάσουν άνευ αγώνα στον επόμενο γύρο. Ίδωμεν λοιπόν………………………….
  • Στην κλήρωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ασπροπύργου Γιάννης Κατσαρός, ο οποίος είναι πάντα κοντά στην Ένωση. Είχαμε και διαιτητική παρουσία με τον Αρχιδιαιτητή κ. Τριανταφυλλίδη, καθώς και τον κ. Παστρωμά, ενώ παρών ήταν και ο αξιολογημένος διαιτητής της Ένωσης Αλιάγας. Απών ο κορυφαίος διαιτητής της Ένωσης Αριστείδης Βάτσιος, που συνήθως δεν λείπει από τέτοια γεγονότα. Θα αναφερθούμε στην αυριανή στήλη εκτενέστερα, στο κεφάλαιο διαιτησία ΕΠΣΔΑ…………………
  • Περίεργη η χθεσινή μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο με την αποχώρηση Ζαγοράκη από την Προεδρία της ΕΠΟ.  Θα τα γράψουμε αύριο αυτά. Περίεργη και για τον Πρόεδρο της ΕΠΣΔΑ Κλέαρχο Τζαφέρη, που λόγω Εθνικής αναγκάστηκε να φύγει αμέσως για το Ολυμπιακό Στάδιο με τη λήξη των κληρώσεων, λόγω του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με τη Σουηδία. Επειδή η κλήρωση είναι ο “καθρέφτης” της Ένωσης και γίνεται μια φορά το χρόνο, το πρόγραμμα της Εθνικής είναι γνωστό, οπότε ίσως η Ένωση θα μπορούσε να έχει κάνει ή πιο νωρίς τη διαδικασία ή κάποια άλλη μέρα, ώστε να μην είναι πιεσμένο το πρόγραμμα του κ. Τζαφέρη, που δικαιολογημένα έπρεπε να πάει σαν μέλος της ΕΠΟ……….
  • Επίσης ίσως θα έπρεπε στην αρχή της κλήρωσης να γίνει μια αναφορά στον άδικο και πρόωρο χαμό του προπονητή του Ερμή Άνω Λιοσίων Σάκη Κυριακόπουλου. Είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι της Ένωσης το είχαν στο μυαλό τους, αλλά μέσα σε όλα κάπου να ξεχάστηκε……………………………
  • Αφού ολοκληρώθηκαν οι κληρώσεις, ακολούθησε μια “τύπου” συνέλευση, όπου τα σωματεία έθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη νέα χρονιά που έρχεται. Τα περισσότερα παράπονα ήταν για το εξοδολόγιο της διαιτησίας, αλλά και για την επανέκδοση των δελτίων. Έγινε μια μικρή κουβέντα, όπου δεν έλειψαν και εντάσεις. Η Ένωση δεσμεύτηκε στο επόμενο συμβούλιό της να εξετάσει όλα αυτά τα ζητήματα.
  • Στη δημοσιογραφική κάλυψη, πέραν της “αφεντιάς” μας, παρών πάντα στις κληρώσεις ο συντάκτης του topiko24.gr Ανέστης Τσακίρογλου, αλλά και ο φωτορεπόρτερ της Ένωσης Θοδωρής Γεωρνταμιλής. Που οι φωτογραφίες του είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε ποιότητα σε όλες τις Ενώσεις της Αττικής και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στα γήπεδά μας…………………………..
  • Ξεκινάει λοιπόν η αγωνιστική χρονιά και έχουμε μπροστά μας έναν επιδημιολογικό γολγοθά. Επειδή κάθε τι που ξημερώνει θα μας φαίνεται πρωτόγνωρο, ας προσπαθήσουμε αρχικά να απολαύσουμε αυτό που ενάμιση χρόνο έχουμε στερηθεί. Και πάνω από όλα να έχουμε την υγεία μας, που αξίζει όσο τίποτα άλλο. Χθες το κατάλαβα ακόμα περισσότερο……………………..

ΦΩΤΟ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΝΤΑΜΙΛΗΣ