Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…..(Πρωταθλήματα τέλος…;)

Published

on

  • Πέρασε και το Πάσχα, αρκετά διαφορετικό για όλους μας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με την καραντίνα πλέον να φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του πρώτου κύκλου της σειράς “Μέρες Κορωνοϊού” κι αυτό γιατί εκτιμώ ότι νέα επεισόδια θα κυκλοφορήσουν και κοντά στους χειμερινούς μήνες. Αλλά ας μην προτρέχουμε. Φτάνουμε στην χαλάρωση των μέτρων, το οποίο μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων…….
  • Μεταξύ τους φυσικά περιμένει την ελευθερία του και το ποδόσφαιρο. Μετά τα τελευταία γεγονότα και την τροπολογία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη τις προηγούμενες μέρες, αρκετά έχουν γραφτεί. Το μόνο σίγουρο που μπορούμε να πούμε είναι ένα. Αγώνες δεν θα γίνουν, αναφορικά πάντα με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Κάτι το οποίο  η στήλη πρώτη είχε γράψει, πριν περίπου ένα μήνα, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά το έγκυρο ρεπορτάζ της. Και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε και το άρθρο : https://stoplekto.gr/%ce%b5%ce%ba%ce%b5%ce%af-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%84%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd/
  • Από κει και πέρα πριν συνεχίσουμε, επειδή τις τελευταίες μέρες έχουμε διαβάσει χίλια μύρια σενάρια για το τι θα γίνει με “ανεβοκατεβάσματα” στις Κατηγορίες, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή τους. Ακολουθεί σε φωτογραφία το κείμενο της τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή πριν 6 μέρες στις 22 Απριλίου ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης:

 

 

 

 

  • Πάμε στην ανάλυση. “Επιτρέπεται η τροποποίηση με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων  των πρωταθλημάτων(ομαδικών, ατομικών, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού) καθώς και των σχετικών με τα πρωταθλήματα αυτά προκηρύξεων”. Ωραία μέχρι εδώ. Είναι η σφραγίδα για την λήξη των πρωταθλημάτων με απόφαση των Ενώσεων.  Τα κόκκινα γράμματα στο τέλος της επιστολής, αλήθεια, τους έχει δώσει κανείς τη σημασία που πρέπει; Αναφέρει ξεκάθαρα ότι όποια τροποποίηση γίνει από το ΔΣ των Ενώσεων θα γίνει “υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των διαγωνιζομένων ομάδων ανά Κατηγορία αθλήματος θα πρέπει να είναι ίσος ή μικρότερος των προβλεπομένων στις προκηρύξεις που ίσχυαν την περίοδο 2019-2020“. Με λίγα λόγια η τροπολογία είναι ναι μεν ευέλικτη για τα πρωταθλήματα και τις Ενώσεις, αλλά έχει έναν σημαντικό περιορισμό. Οι Ενώσεις θα πρέπει να ζυγίσουν τους όρους των φετινών πρωταθλημάτων βάση των προκηρύξεων τους.  Δηλαδή φαίνεται κάπως αντιφατικό. Και επέρχονται εκλογές στην ΕΠΟ , που σίγουρα παίζει έναν “περίεργο” ρόλο σε όλο αυτό.  Αύριο στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της ΕΠΟ θα ξεκαθαρίσουν πολλά….
  • Η λογικά αναμενόμενη επικύρωση των βαθμολογιών των πρωταθλημάτων από τις Ενώσεις, αναδεικνύει πρωταθλητές πριν την ώρα τους ή υποβιβάζει ομάδες που δεν πρόλαβαν να παλέψουν. Μια κοινή σκέψη όμως που γίνεται από την πλειοψηφία των Ενώσεων από αυτά που μαθαίνουμε, ότι υπάρχει η πρόθεση φέτος να μην γίνουν υποβιβασμοί και του χρόνου μέσω αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων να πέσουν περισσότεροι. Σε αυτό νομίζω είναι ευχαριστημένοι όλοι. Τι γίνεται όμως με τις ανόδους; Καταλαβαίνετε όλοι εκεί είναι το ζουμί. Στην περίπτωση της ανόδου, έχουν βγει πληροφορίες ότι κάποιες Ενώσεις σκέφτονται να ανέλθουν από την Α’ Κατηγορία στην Γ’ Εθνική δύο ομάδες. Ο πρώτος και ο δεύτερος. Θα τολμήσω μια πρόβλεψη κι ας διαψευσθώ, μου αρέσει να ρισκάρω. Το θεωρώ πολύ δύσκολο να συμβεί. Ακόμα και για τις ιδρύτριες Ενώσεις ΕΠΣΑ, ΕΠΣΠ και ΕΠΣΜ(Μακεδονίας). Ακόμα και να γίνει όμως, πιστεύω ό,τι και να αποφασίσουν οι Ενώσεις, στο τέλος θα “καθαρίσει” η ΕΠΟ. Και ίσως να επιλέξει τελικά, αναλόγως… Καλώς ή κακώς, είναι αδύνατο από 53 Ενώσεις να ανέβουν στην Γ’ Εθνική 2 ομάδες.   Τα πρωταθλήματα λοιπόν έλαβαν τέλος;  Μάλλον για κάποιους ακόμα παίζονται. Το δίκαιο σίγουρα θα είναι ότι θα πρέπει να γίνει μια γενικότερη αναδιάρθρωση από την αρχή. Με νέους όρους και προϋποθέσεις και πάντα σε μηδενική βάση. Ας εκμεταλλευτούν οι ιθύνοντες αυτή την ευκαιρία, για αλλαγές προς την σωστή κατεύθυνση….
  • Πάμε στα της Δυτικής Αττικής ειδικότερα. Αυτός ο Πανελευσινιακός δεν τον θέλει με τίποτα. Πέρσι έγινε ό,τι έγινε με τα γνωστά ευτράπελα της τελευταίας αγωνιστικής που δεν κατέβηκε ο Θρασύβουλος και έχασε την άνοδο στην ισοβαθμία με τον Ακράτητο για την διαφορά των γκολ. Φέτος ήρθε η πανδημία να τον φρενάρει. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι δεν θα σταθεί τελικά εμπόδιο για την άνοδο. Οι πληροφορίες μας θέλουν οι Ελευσίνιοι να παίρνουν το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική, με την επικύρωση της βαθμολογίας από την διοίκηση της ΕΠΣΔΑ. Κάτι που μέχρι σήμερα, δεν ισχύει και για τον δεύτερο Απόλλωνα Ποντίων. Το γράφουμε με ασφαλείς πληροφορίες, γιατί με όλα αυτά που έχουν διαρρεύσει, θέλουν ακόμα και τους Πόντιους να ανεβαίνουν κι εκείνοι μαζί με τον Πανελευσινιακό. Η πρόθεση όμως της ΕΠΣΔΑ είναι σαφής. Επικύρωση βαθμολογίας, άνοδος Πανελευσινιακού και δεν υποβιβάζεται κανείς και άνοδος δύο ομάδων από την Β’ ΕΠΣΔΑ. Και του χρόνου να πέσουν περισσότερες ομάδες ενδεχομένως από την Α’ στη Β’. Βέβαια επιμένω, η ΕΠΟ θα είναι η τελευταία που θα έχει τον λόγο.
  • Σίγουρα σε όλες τις Ενώσεις κάποια σωματεία θα αδικηθούν. Όμως είναι προτιμότερη μια τέτοια αδικία, από το να ρισκάρεις την υγεία σου. Το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτή τη δυσκολία. Σίγουρα θα είναι τελείως διαφορετικό και σε αυτό πρέπει η ΕΠΟ να χαρτογραφήσει από την αρχή τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας………