Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Σα να μην πέρασε μια μέρα, οι φετινές μας καλοκαιρινές  διακοπές φύγανε αστραπιαία και μπαίνουν και αυτές στο φωτοάλμπουμ των αναμνήσεων, με την ευχή και του χρόνου να είμαστε καλά και υγιείς, ώστε να απολαμβάνουμε προσωπικές στιγμές που η καθημερινότητα και η δουλειά μας “κλέβουν”. Ελπίζω κι εσείς να δώσατε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να ξεκουραστήκατε, όχι μόνο γεμίζοντας μπαταρίες, αλλά κάνοντας και πράγματα που σας αρέσουν.  Πριν…”βουτήξουμε” πλέον στα άδυτα των ειδήσεων, θα ήθελα να ευχαριστήσω  πολύ μέσω της στήλης τους καλούς μου φίλους Κατερίνα και Στέλιο, για την άψογη φιλοξενία τους στις ολιγοήμερες διακοπές μας, καθώς και τις γλυκύτατες Ραφαηλία και Λυδία για τις ξέγνοιαστες στιγμές που περάσαμε. Μακάρι να τα ξανά πούμε……………………………..
  • Με ένα ανοιγόκλειμα των ματιών λοιπόν, βρισκόμαστε ξανά μπροστά στο πληκτρολόγιο και ξεκινάμε την καταγραφή μας, όπως πάντα από την επικαιρότητα. Σήμερα λήγει η προθεσμία στην ΕΠΣΔΑ για τις δηλώσεις συμμετοχής των πρωταθλημάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στην Α’ Κατηγορία αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή και τα 15 σωματεία. Το πρόβλημα όμως δημιουργείται στην Β’ Κατηγορία. Καθώς μαθαίνω ότι τρεις ομάδες πιθανόν να μην καταφέρουν να κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα. Μέσα σε αυτές και ο ιστορικός Θρασύβουλος, ο οποίος φέρεται να έχει αποστείλει και έγγραφο στην ΕΠΣΔΑ για τη μη συμμετοχή του. Ο Θρασύβουλος δεν έφτασε σε αυτό το σημείο τυχαία. Έχουν συμβεί πολλά την τελευταία πενταετία και ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή το σωματείο θα έφτανε σε αδιέξοδο. Και το κρίμα είναι ότι κάποιοι από όλη αυτή την κατάσταση κέρδισαν εις βάρος του συλλόγου. Ένας σύλλογος που μέχρι πριν μια δεκαετία έπαιζε στην Α’ Εθνική, πλησιάζει στον αφανισμό του. Από κει και πέρα. Δύσκολα τα πράγματα και για την ΑΕ Ζεφυρίου και τον Αστέρα Άνω Λιοσίων. Η πρώτη κάνει ενέργειες μέχρι και την τελευταία στιγμή, ώστε να μπορέσει να προλάβει. Στον Αστέρα όμως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Όπως και να έχει, σε περίπτωση που αυτά τα τρία σωματεία δεν καταφέρουν να μπουν στη Β’ Κατηγορία, θα μιλάμε για ένα πρωτάθλημα μονοψήφιου αριθμού, με μόλις 9 ομάδες. Κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά ποτέ στο παρελθόν. Από βδομάδα θα έχουμε και επίσημα τις συμμετοχές και θα δούμε και πώς θα πράξει και η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΔΑ. Αναφορικά με τη Β’ Κατηγορία, νομίζω το σενάριο για τρεις αγωνιστικούς γύρους είναι επιβεβλημένο. Αλλιώς θα μιλάμε για μια κούρσα πρωταθλήματος, που θα έχει τελειώσει πριν καν μπει το νέο έτος……………………………………………………………………………………
  • Αναφορικά με το νεοσύστατο σωματείο της Ένωσης, τους Λύκους Δυτικής Αττικής του Γιάννη Τζανόπουλου. Η ομάδα δεν πρόκειται φέτος να κατέβει στο αντρικό πρωτάθλημα, αλλά θα περιοριστεί αρχικά στα πρωταθλήματα υποδομών……………………………………………………………..
  • Βέβαια καλά τα γράφουμε όλα αυτά. Δεν υπολογίζουμε όμως το περιβόητο….μητρώο της ΓΓΑ. Που έχει πάρει παράταση μέχρι τέλος του μήνα, δηλαδή την άλλη Τετάρτη 31 Αυγούστου. Μέχρι και σήμερα, έχουν καταφέρει να ενταχθούν στο μητρώο συνολικά 14 ομάδες, αφού μες τον Αύγουστο εγκρίθηκαν οι αιτήσεις των Ακράτητου, Εθνικού Πανοράματος, Αίαντα Παραλίας, Πανλιοσιακού, Κριού Ασπροπύργου και τέλη Ιουλίου των Ηρακλή Ελευσίνας, Πυρρίχιου και Ικάρου Νεοκτίστων. Τι λέει η λογική; Όση έχει απομείνει από τα…”εισπρακτικά διευθυντήρια” που αποφασίζουν. Μέχρι τώρα έχουν δοθεί μόνο φέτος τρεις διαφορετικές παρατάσεις, ώστε να προλάβουν τα σωματεία να ενταχθούν. Παρά τις πιέσεις, απέχουμε μόλις 5 μέρες πριν τη λήξη της διορίας, αλλά πάλι η πλειοψηφία των ομάδων δυσκολεύεται. Να μου το θυμηθείτε, θα υπάρξει κι άλλη παράταση. Διαφορετικά δεν θα μπορούν να γίνουν πρωταθλήματα. Όμως αυτό θα είναι άδικο για πολλές άλλες ομάδες, που έτρεξαν τις διαδικασίες, ζημιώθηκαν οικονομικά με προστίματα και άλλα διαδικαστικά έξοδα, τα οποία υπερβαίνουν την επιδότηση που θα λάβουν μάλιστα από τη ΓΓΑ. Και άλλα σωματεία, χωρίς να έχουν “στάξει”, θα παίξουν κανονικά στο πρωτάθλημα. Αυτό θα πει…ισονομία……………………………………….
  • Μέσα σε όλα έχουμε και το e-paravolo. Μια νέα καινοτομία της ΕΠΟ, για να βγάλει τα…”σπασμένα” από τα ποσοστά που έχασε από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Και φυσικά ποιοι θα τα πληρώσουν; Τα ερασιτεχνικά σωματεία. Μεγάλο πλήγμα για τις Ενώσεις αυτή η ηλεκτρονική κατάθεση των δελτίων. Και φυσικά νέος πονοκέφαλος για τις ομάδες, που έχουν καταντήσει λογιστήρια. Πανελλαδικά, πολύ λίγες ομάδες έχουν καταφέρει να να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές τους μέσω της εφαρμογής. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν θα πλησιάζει η έναρξη των πρωταθλημάτων, που κάποια δελτία μπορεί να μην είναι έτοιμα. Οι Ενώσεις προσπάθησαν να αντιδράσουν. Αλλά δυστυχώς υποχρεώθηκαν για ακόμα μια φορά να υποκύψουν…………………………………………………………………………..
  • Μάλιστα πληροφορίες μου θέλουν, η ΕΠΣΔΑ να ενημέρωσε τις τελευταίες μέρες σωματεία που έχουν οικονομικές οφειλές προς την Ένωση, να τις τακτοποιήσουν, διαφορετικά δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα. Δηλαδή το γαϊτανάκι πώς πάει; Η ΕΠΟ παίρνει μέσω των δελτίων από την Ένωση, για να βγάλει είπαμε τα σπασμένα της. Η Ένωση αναζητεί “απειλώντας” έσοδα, για να καλύψει τα δικά της. Και οι ομάδες στο τέλος θα μείνουν εκτός πρωταθλημάτων. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του σήμερα φίλοι μου. Ό,τι βγάλουμε…………………………………………………………………………….
  • Αυτά τα ωραία λοιπόν γίνονται και ενώ η κλήρωση των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΔΑ πλησιάζει στις 5 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί. Χωρίς όμως να έχουν βγει οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, επίσημα. Γιατί στη συγκέντρωση που είχε κάνει η ΕΠΣΔΑ μες τον Ιούλιο, ανέφερε κάποια πράγματα προφορικά. Επίσης, θεωρώ κρίσιμο, φέτος ειδικά, να ανακοινώσει η Ένωση επιτέλους τις Επιτροπές της με πρόσωπα και μέλη κανονικά. Αν οι ομάδες αδιαφορήσουν πάλι ως προς αυτό, το γράφω από τώρα, να μην έχουν παράπονα μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου………………………………………………..
  • Πάμε σε καθαρά αγωνιστικά. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ξεκινήσει την καλοκαιρινή τους προετοιμασία. Και μέσα σε αυτές εμφανίστηκε και το μεγάλο ερωτηματικό, που άκουγε στο όνομα Ασπρόπυργος. Το ιστορικό σωματείο δείχνει ότι φέτος έχει βάλει πλώρη για ψηλά. Με παίκτες πρωτοκλασάτους στα μεταγραφικά να φιγουράρουν και τον Κυριάκο Μίχα στο “τιμόνι” του πάγκου. Μάλιστα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος ακούγεται ότι ο σύλλογος αναμένεται να ισχυροποιηθεί περισσότερο……………………………………………
  • Μια τεράστια απώλεια για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρου είναι εκείνη του μυθικού Μελέτη Λάσκου. Ο γενναίος κυρ Μελέτης στις 5 Αυγούστου άφησε την τελευταία του πνοή, μαθαίνοντάς μας με την πορεία του και τον τρόπο ζωής του ότι η θέληση, η καλοσύνη, η ομαδικότητα και η δημοκρατία, μπορούν να πάνε την κοινωνία μας μπροστά. Υπήρξε σπουδαίος προπονητής, δίδαξε με το ήθος του όχι μόνο ποδόσφαιρο, αλλά πολλά περισσότερα. Έτυχε να γνωρίσω τον κυρ Μελέτη σε εποχή, που τον είχε χτυπήσει το πρόβλημα υγείας του. Κι όμως, ακόμα και με τις δυσκολίες του, πέτυχε τόσα πολλά. Έχοντας πάντα κοντά του την πιστή του συνοδοιπόρο όλα αυτά τα χρόνια την κυρία Αθανασία. Το ελευσινιώτικο ποδόσφαιρο χρωστάει πολλά στον Μελέτη Λάσκο και γενικότερα στην οικογένεια Λάσκου. Πολύ σημαντική κίνηση του Προέδρου του ΣΔΠ Βαγγέλη Δημόπουλου να τιμήσει τη μνήμη του, δίνοντας το όνομά του στα τουρνουά που διοργανώνει. Μακάρι ανάλογες κινήσεις να δούμε και από το δήμο Ελευσίνας, αλλά και από την ΕΠΣΔΑ……………………………………
  • Ο κυρ Μελέτης έφυγε την ανήμερα της γνωριμίας του με την κυρία Αθανασία, όπως η ίδια είχε γράψει. “Έφυγε”, με τη Λαμπερή Ελευσίνας να έχει αλλάξει πλέον σελίδα. Εύχομαι το δημιούργημα του κυρ Μελέτη να το σεβαστούν οι νέοι άνθρωποι που ανέλαβαν. Και το πρότζεκτ που έχουν στο μυαλό τους, να έχει πάντα κύριο γνώμονα την ίδια τη Λαμπερή. Και γιατί το λέω αυτό; Κάτι ανάλογο που επιχειρείται σήμερα στη Λαμπερή, που συνεργάζεται με τον φιλόδοξο και πάλι φέτος Πανελευσινιακό, έγινε πέρσι σε μια άλλη Ένωση, του Πειραιά, με τη Δόξα Πειραιά να απαρτίζεται από παιδιά των Ακαδημιών της Προοδευτικής. Η Προοδευτική ανήλθε στη Σούπερ Λιγκ 2. Τα παιδιά αυτά που πέρσι παίζανε στη Δόξα, φέτος θα αγωνίζονται στο ερασιτεχνικό τμήμα που πρέπει να έχει η ΠΑΕ Προοδευτική. Και η Δόξα; Ένα από τα πιο παλιά σωματεία του Πειραιά, με έτος ίδρυσης το 1922, φέτος δεν θα κατέβει καν στο πρωτάθλημα, με το μέλλον της να είναι αβέβαιο. Έναν προβληματισμό λοιπόν εξέφρασα. Τα υπόλοιπα, θα φανούν λοιπόν στην πορεία………………………………………………………………………………………………
  • Σπουδαία συνεργασία του Ευκλείδη, καθώς ανέλαβε υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου ο Τάσος Δρομούσης, ένας μετρ του είδους. Ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη θέση. Επίσης προπονητής στην ομάδα ανέλαβε ο Μεγαρίτης Γιώργος Χατζής…………………………………………………………………..
  • Υπεύθυνος Ακαδημιών του Αστέρα Μαγούλας ανέλαβε ο Μέγας Καραμπίνης. Ένας άνθρωπος που ακόμα και σε καιρούς που… “απουσίαζε” από την ομάδα, εκείνος ήταν πάντα δίπλα της, βοηθώντας πάντα με τις γνώσεις του για το καλό της. Η διοίκηση της ομάδας λοιπόν ουσιαστικά επανέφερε σε πόστα κλειδιά δυο αυθεντικούς Μαγουλιώτες. Το Δήμο Ρόκα προπονητή της αντρικής ομάδας και το Μέγας Καραμπίνη στις Ακαδημίες. Οι δυο τους πάντως φαίνεται πως μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν. Αφού την τελευταία διετία συνεργαζόντουσαν επίσης στον Ατρόμητο Ελευσίνας…………………………………………….
  • Κάτι καλό δείχνει να γίνεται στον Ηρακλή Ελευσίνας, που μεταγραφικά έχει προκαλέσει αίσθηση με τις επιλογές του. Τελευταία κίνηση αυτή του Παναγιώτη Αυγέρη, μεταγραφή που θα λέγαμε είναι από το πάνω “ράφι” και ανεβάζει το επίπεδο στο ρόστερ του συλλόγου……………………………………………….
  • Θρήνος στον Ίκαρο Νεοκτίστων, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας σημαντικός άνθρωπος του συλλόγου. Ο Γιώργο Κάτσος, που υπήρξε ποδοσφαιριστής του συλλόγου στο παρελθόν. Μάλιστα και τα παιδιά του, Γρηγόρης και Χρήστος ακολούθησαν τα βήματα του πατέρα του, παίζοντας μεταξύ άλλων και εκείνοι στον Ίκαρο. Μάλιστα ο Γρηγόρης είχε επιθυμία να τελειώσει την καριέρα του στο σωματείο, μόνο και μόνο για τον πατέρα του. Και όχι μόνο το έπραξε, αλλά ανέβασε και την ομάδα στην Α’ Κατηγορία. Η στήλη εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στον Ίκαρο Νεοκτίστων, αλλά και στην οικογένεια Κάτσου………………………………..