Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Τέλος τα ψέματα λοιπόν. Και τα κεφάλια από σήμερα μέσα για όλους μας. Αρκετά καθίσαμε. Να ευχηθούμε λοιπόν καλή αγωνιστική σεζόν σε όλα τα σωματεία, τις διοικήσεις των ομάδων να ανταπεξέλθουν σε ακόμα μία απαιτητική χρονιά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τους πρωταγωνιστές, που είναι οι ποδοσφαιριστές, να έχουν μια άκρως παραγωγική χρονιά, με όσο λιγότερους τραυματισμούς και νεύρα. Χαρείτε το πρώτα μάγκες. Στους προπονητές, να καταφέρουν να βγάλουν…παρέλαση που λέμε. Και φυσικά καλή σεζόν και στους διαιτητές, που και εμείς πολλές φορές κατακρίνουμε, αλλά είναι και εκείνοι μέρος του παιχνιδιού, που παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλά………………………………………………..
  • Και με την ευχή φυσικά ο κόσμος με την παρουσία του στα γήπεδα να στηρίξει και φέτος το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο………………………………….
  • Τη Δευτέρα λοιπόν πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν από τις πιο άρτιες των τελευταίων ετών, μέσα σε όμορφο κλίμα, με αρκετές ομάδες να δίνουν το “παρών” σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Δύναμης Ασπροπύργου, με τον υπεύθυνο Νίκο Λαμπρινάτο να είναι άψογος οικοδεσπότης, καθώς φρόντισε για όλα και βοήθησε πολύ στην διεξαγωγή της διαδικασίας.
  • Την κλήρωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ Κλέαρχος Τζαφέρης, ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική χρονιά, μεταξύ άλλων είπε: ” Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ένωσης δεν συμμετείχα, καθώς γνωρίζετε υπήρξε μια τιμωρία. Με είχαν βγάλει έκπτωτο, πριν βγω έκπτωτος. Ξεχάσανε όμως να ανακοινώσουν την αθώωσή μου. Δεν πειράζει. Εμείς όπως φερόμαστε στην ΕΠΟ, έτσι κάνουμε και στη Δυτική Αττική. Είχαμε μείωση στο χρέος της Ομοσπονδίας δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ σήμερα τα ταμεία της Ένωσής μας έχουν το ποσό των 10.400 ευρώ. Αυτό δείχνει ότι κινούμαστε πολύ καλά στο οικονομικό σκέλος”.
  • Στη συνέχεια λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Πρόεδρος της Ένωσης έκανε ειδική αναφορά στην απώλεια του ιδρυτή της Λαμπερής Ελευσίνας Μελέτη Λάσκου και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
  • Έγινε αναφορά από τον Πρόεδρο για το νέο  ψήφισμα της ΕΕ της ΕΠΟ σχετικά με συμμετοχή αναπτυξιακών ομάδων σε χαμηλότερες κατηγορίες, από αυτές που δραστηριοποιούνται τα σωματεία. Κάτι το οποίο ψηφίστηκε στις 30 Αυγούστου και η αλήθεια είναι ότι πολλά σωματεία δεν ήταν ενήμερα. Έτσι λοιπόν, μόνο ο Βύζας Μεγάρων πρόλαβε να δηλώσει για την Β’ ΕΠΣΔΑ αναπτυξιακή ομάδα, η οποία θα κατέβει σαν Βύζας Β’. Θα έχει δικαίωμα να αγωνίζεται, χωρίς όμως βαθμολογικό κίνητρο. Είναι μια κίνηση πάντως που φέτος ξεκίνησε και στο μέλλον σίγουρα θα βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ίσως με αυτό τον τρόπο και τα σωματεία δουν περισσότερο ζεστά το κομμάτι των ακαδημιών.
  • Την κλήρωση τίμησε με την παρουσία της και η διαιτησία. Με τον Αρχιδιαιτητή φυσικά Θοδωρή Τριανταφυλλίδη επικεφαλής, έχοντας στο πλάι του τους Βάτσιο, Αλιάγα, Ντάουλα, Κωνσταντινίδη, Λάμπρου, Θωμόπουλο, Παπαδόπουλο και Κορέστη…………………………………………
  • Στην όμορφη βραδιά επίσης παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ελευσίνας Δημήτρης Παπαγιάνναρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μίχας, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ασπροπύργου Γιάννης Κατσαρός, που είναι πάντα κοντά στην ΕΠΣΔΑ και ο πολιτευτής με την Νέα Δημοκρατία και πρώην Πρόεδρος του ΙΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος………………………………………..
  • Ως προς τη διαδικασία τώρα, όπως είπαμε φέτος όλα κύλησαν ομαλά και αρκετά γρήγορα. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΔΑ Κώστας Καράμπελας πλέον έχει πάρει το κολλάει και έκανε την διαδικασία αρκετά με ευχάριστο τρόπο, έχοντας συμπαραστάτρια την Πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου και Ταμία της Ένωσης Γιώτα Σακκά. Μάλιστα πιο γρήγορα από άλλες φορές, είχαν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΔΑ τα αγωνιστικά προγράμματα των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου…………………………………………………
  • Αναφορικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη, εκτός από τον υπογράφοντα, πιστός για μια ακόμα χρονιά ο καλός συνάδελφος Ανέστης Τσακίρογλου, ενώ άψογα και πάλι τα “κλικ” του κορυφαίου φωτορεπόρτερ της Αττικής Θοδωρή Γεωρνταμιλή, που “έντυσε” με τις όμορφες φωτογραφίες τη σημερινή μας στήλη. Και του χρόνου φίλοι μου………………………………………….
  • Και επειδή με αυτά που γράφω πολλοί θα αναρωτιέστε αν είμαι στα καλά μου, θα τονίσω πάλι το εξής. Πριν αναφερθώ στα αγωνιστικά. Για ακόμα μια φορά τουλάχιστον δημόσια, δεν έγινε ουδεμία αναφορά στις Επιτροπές της Ένωσης. Μαθαίνω ότι αναμένονται να γίνουν αλλαγές σε πρόσωπα. Και η Ένωση οφείλει να γνωστοποιήσει. Πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Για να ξέρουμε όλοι πού βαδίζουμε………………………………….
  • Μάλιστα, για την Πειθαρχική Επιτροπή, όπου σίγουρα θα υπάρξει αλλαγή Προεδρίας, πήρε το αυτί μου ότι προορίζεται πρόσωπο αρκετά δυναμικό και με έντονη προσωπικότητα………..
  • Πάμε τώρα στα των πρωταθλημάτων. Ξεκινώντας από τα χαμηλά, προς τα πάνω. Η Β’ λοιπόν Κατηγορία φέτος, με την είσοδο του Βύζαντα Β΄, θα αποτελείται από μόλις 11 ομάδες. Τελευταία στιγμή κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή τελικά η ΑΕ Ζεφυρίου, ενώ δυστυχώς δεν κατάφεραν οι Άστερας Άνω Λιοσίων, αλλά όπως σας είχαμε προϊδεάσει και ο Θρασύβουλος. Μια “μαύρη” στιγμή για την ιστορία του συλλόγου, αλλά και απώλεια για το ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής. Μακάρι να βρεθούν οι σωστοί άνθρωποι που θα νοικοκυρέψουν καλά το ίδιο το σωματείο και το ξανά δούμε κάποια στιγμή στις επάλξεις. Γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια κάποιοι μάλλον βοήθησαν περισσότερο τα δικά τους…νοικοκυριά…………………………….
  • Η Β’ Κατηγορία λοιπόν θα έχει μόλις 11 ομάδες και δύο αγωνιστικούς γύρους. Που σημαίνει μόνο 20 αγωνιστικές. Κατόπιν συνεννόησης με την Ένωση και τα σωματεία, δεν πάρθηκε απόφαση για τρεις αγωνιστικούς γύρους, καθώς οι ομάδες θεώρησαν ότι θα επιβαρύνονταν με περισσότερα έξοδα. Η Ένωση λοιπόν σκέφτεται μήπως το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΔΑ ξεκινήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη, ώστε να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Όπως και να έχει, οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας φαίνεται ότι πολύ πριν το Πάσχα, για να μην πω κοντά στις αποκριές, θα έχουν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες……………………………………………………..
  • Η κλήρωση της Α’ Κατηγορίας ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Ντέρμπι με το καλημέρα, καθώς η Νέα Πέραμος στην πρεμιέρα υποδέχεται τον Ακράτητο. Ενδιαφέρον ζευγάρι βέβαια είναι εκείνο του Πυρρίχιου με τον ΠΑΟΚ Μάνδρας για πολλούς λόγους για τους δύο…Μιχάλης που κάθονται στον πάγκο. Ο Μιχάλης Κάσδαγλης επέστρεψε φέτος στον ΠΑΟΚ και αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα την προηγούμενή του ομάδα τον Πυρρίχιο. Από την άλλη πλευρά έχουμε οικογενειακή υπόθεση. Ο τεχνικός Μιχάλης Κατσάφαρος, που ανέλαβε τα ηνία του Πυρρίχιου, θα έρθει αντιμέτωπος με το καμάρι, τον Παντελή, που υπέγραψε το καλοκαίρι στην ομάδα της Μάνδρας. Ήδη στο σπίτι του έμπειρου κόουτς έχουν ξεκινήσει τα περίφημα…mind games………………………………,,,,,,,,,,,
  • Σε mood διακοπών θα παραμείνει βάσει της κλήρωσης ο Εθνικός Πανοράματος. Και αυτό γιατί η πρεμιέρα του έβγαλε ρεπό, αλλά και στην κλήρωση του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ, πέρασε απευθείας στη β’ φάση της διοργάνωσης. Οπότε θεωρητικά θα αγωνιστεί μες το Σεπτέμβρη επίσημα μόνο μια φορά…………………………….
  • Από κει και πέρα το αγωνιστικό πρόγραμμα της Α’ Κατηγορίας, όλοι το μελετήσαμε, πολλά μπορούμε να πούμε. Όμως πραγματικός καθρέφτης είναι και θα είναι πάντα το γήπεδο(θέλουμε να πιστεύουμε δηλαδή). Κανείς δεν αναδείχτηκε πρωταθλητής ούτε στα φιλικά, αλλά ούτε και από το πρόγραμμα………………………….
  • Σέντρα σε λίγη ώρα κάνει η’ Α’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ. Ο θεσμός που παραδοσιακά ξεκινάει πρώτος πανελλαδικά σε όλες τις Ενώσεις. Ένα Κύπελλο, όπου και τα 25 σωματεία και στις δύο κατηγορίες δήλωσαν συμμετοχή. Τα “φώτα” πέφτουν αύριο στη Μαγούλα, όπου ο Αστέρας θα υποδεχτεί τη Νέα Πέραμο, στο θεωρητικά πιο ενδιαφέρον ζευγάρι του γύρου. Η κλήρωση βέβαια έβγαλε και ζευγάρι τελικού 2018. Ο Μανδραϊκός θα υποδεχτεί στη Νέα Πέραμο τον Ασπρόπυργο. Δύο από τις πιο πετυχημένες ομάδες της Δυτικής Αττικής, που σήμερα τους χωρίζει μια Κατηγορία, αλλά και οι δύο έχουν πολύ υψηλές βλέψεις. Οπότε η αναμέτρηση εκτιμώ θα είναι αρκετά αμφίρροπη. Να τονίσουμε ότι πλέον τα παιχνίδια είναι μονά, οπότε αυτό που λέμε “ο θάνατός σου, η ζωή μου”. Η ΕΠΣΔΑ έκρινε ότι με τα μονά παιχνίδια θα αποσυμφορήσει το πρόγραμμα κυρίως των ομάδων της Α’ Κατηγορίας, που και φέτος έχει πιεσμένο χρονικό περιθώριο για να βγάλει πρωταθλητή…………………………………………………………………
  • Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται τα έργα του Φράγκειου γηπέδου στη Μάνδρα. Τοποθετείται ο νέος πλαστικός τάπητας και σύντομα οι δύο ομάδες της περιοχής, ΠΑΟΚ Μάνδρας και Μανδραϊκός, θα μπορούν να το έχουν και πάλι για χρήση. Αν και δημόσια δεν αναφέρθηκε στην κλήρωση, υπήρχε αίτημα από πλευρά μιας ομάδας της περιοχής να μπει ειδικός κλειδάριθμος και για το γήπεδο της Μάνδρας, ώστε να μην παίζουν και οι δύο ομάδες κάθε βδομάδα εντός έδρας. Όμως η Ένωση απέρριψε το αίτημα, με την αιτιολογία ότι δεν ήταν εφικτό να γίνει αυτό, γιατί τα δύο σωματεία παίζουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Η ανησυχία των ανθρώπων της συγκεκριμένης ομάδας επικεντρώνονται στην επιβάρυνση του νέου αγωνιστικού χώρου. Και η αλήθεια είναι τα τελευταία χρόνια οι ομάδες της Μάνδρας έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά. Γνωρίζοντας κι εγώ τεχνικά κάποια πράγματα, νομίζω θα μπορούσε η Ένωση να έβγαζε κλειδάριθμο και για το γήπεδο της Μάνδρας……………………………………………………………………
  • Αντίθετα, η κατάσταση ενός άλλου γηπέδου, έφερε πολύ κοντά σε παραίτηση Πρόεδρο ομάδας της Α’ Κατηγορίας. Ο ίδιος με της βδομάδα με δήλωσή του ανακοίνωσε ότι παραιτείται, με σκοπό να ασκήσει πίεση στη δημοτική αρχή, να εντείνει τις ενέργειές της, για να έχει έτοιμο το γήπεδο το γρηγορότερο. Και φαίνεται  τελικά ότι τον σκοπό του τον πέτυχε και ανακάλεσε την παραίτηση στο άψε σβήσε. Πλησιάζουν και εκλογές βλέπετε, κάποιους πλέον δεν τους παίρνει………………………………………
  • Μέρα χαράς η σημερινή για τον ποδοσφαιριστή του Κριού Ασπροπύργου Στέφανου Χαϊντούτη, ο οποίος θα ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου, με την αγαπημένη του Εύα. Στην τελετή είναι καλεσμένοι φυσικά και όλοι από την ομάδα, διοίκηση, τεχνικό τιμ και συμπαίκτες. Και μετά το γάμο και στο γλέντι. Μάλιστα από το ΔΣ ανησυχούν για το…αν θα καταφέρει να παρουσιαστεί ο Κριός αύριο και αν ναι, σε τι κατάσταση στο “Γ.Ρουμελιώτης” για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή Ελευσίνας. Η στήλη αποκαλύπτει αποκλειστικά λοιπόν στην ομάδα, ότι στο γλέντι ο γαμπρός έχει προνοήσει οι ποδοσφαιριστές να έχουν ειδικό μενού με υγιεινή διατροφή και κατανάλωση φυσικών χυμών, ενώ για εκείνους το “πάρτι” θα λήξει κατά τις 23.30. Καλή διασκέδαση………………………………………………..
  • Αναβολή πήρε η έκτακτη ΕΕ της ΕΠΟ για τις 30 Σεπτέμβρη. Μέσα στα θέματα ήταν και εκείνο με το μητρώο της ΓΓΑ. Πολλοί με ρωτούν τι πρόκειται να συμβεί. Στο σημείο που φτάσαμε αντιλαμβάνεστε, ότι όλοι θα παίξουν μπάλα. Αλλά και πάλι αυτή η πολιτική ευνοεί κάποιους και αδικεί σωματεία, που ζημιώθηκαν οικονομικά, μπροστά σε άλλα, που δεν έχουν ακόμα τακτοποιηθεί. Και σε έναν μαραθώνιο πρωταθλήματος, αυτό είναι άνισο οικονομικά. Θα μου πείτε οι ομάδες που είναι στο μητρώο θα πάρουν την επιδότηση. Δείτε τι έχουν δαπανήσει οι ομάδες και θα καταλάβετε……………………………………..
  • Θα κλείσω τη σημερινή στήλη με κάτι…πειραιώτικο. Οφείλω κι εγώ από πλευράς μου να στηρίξω σε αυτή την κρίσιμη στιγμή το πειραϊκό ποδόσφαιρο. Αυτά που έχουν γίνει τις τελευταίες δυο βδομάδες θα τονίσω ότι δεν τιμούν από καμία πλευρά καθόλου τα πειραϊκά σωματεία, τα οποία μέσα σε όλο αυτό τον αναίτιο “πόλεμο” φαίνονται αρκετά εκτεθειμένα. Αν γράψω περισσότερα ίσως αποκλειστώ πάλι. Ας βρεθεί μια λύση από όλους. Και θα αφήσω για το τέλος το παρακάτω.  Κάθε ψέμα δημιουργεί ένα χρέος προς την αλήθεια. Και αργά ή γρήγορα το χρέος πληρώνεται………………………………..

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΝΤΑΜΙΛΗΣ