Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Και να που επιβεβαιωνόμαστε για ακόμα μια φορά. Αν θυμάστε τέλη Ιουλίου από αυτή τη στήλη είχαμε γράψει ότι δύο χρόνια δεν γινόντουσαν τα πρωταθλήματα λόγω της πανδημίας. Τώρα δεν θα γίνονται λόγω του… μητρώου. Και πριν καλά καλά “γευτούμε” χορτάρι… Να σου η  χθεσινοβραδινή απόφαση της ΕΕ της ΕΠΣΔΑ για αναβολή της β’ φάσης του Κυπέλλου, καθώς επίσης και της έναρξης του πρωταθλήματος, η οποία και θα επαναπροσδιοριστεί μετά την ΕΕ της ΕΠΟ στις 30/9. Μια απόφαση ορμώμενη από την ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού και παρακίνηση του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, να μην χορηγεί η Περιφέρεια αδειοδοτήσεις γηπέδων σε σωματεία που δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση, με την απειλη ότι θα τους κηρύσσει έκπτωτους.  Κάποιες Ενώσεις προχώρησαν αναγκαστικά σε αναστολή των πρωταθλημάτων τους μέχρι νεωτέρας. Και μέσα σε αυτές, και η ΕΠΣΔΑ. Μάλιστα κάποιοι πιάστηκαν στον ύπνο και το πρωί ξύπνησαν και έμαθαν ότι τελικά Κύπελλο αυτό το διήμερο δεν έχει. Οι περισσότερες ομάδες της Δυτικής Αττικής απορούν για ποιο λόγο να μην γίνουν οι αγώνες. Λέω οι περισσότερες. Υπάρχουν και κάποιες που ίσως ανακουφίζονται περισσότερο. Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά φίλοι μου………………………………………………….
  • Έχουμε και λέμε. Στην Α’ Κατηγορία τρεις ομάδες δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση. Ο Αστέρας Μαγούλας, η Μικρασιατική και ο Απόλλων Ποντίων. Οι δύο πρώτοι δεν φαίνεται μάλιστα να έχουν κάνει καν αίτηση για το 2022. Ενώ ο Απόλλων έκανε μες το καλοκαίρι, αλλά του έχει απορριφθεί. Αντίθετα στη Β’ Κατηγορία τα σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και δεν είναι εγγεγραμμένα είναι ο Λέων και η ΑΕ Ζεφυρίου. Οπότε βάσει των χθεσινών αναγγελιών Αυγενάκη, αυτό το Σαββατοκύριακο από τη β’ φάση Κυπέλλου δεν θα μπορούσαν να γίνουν δύο αγώνες. Το Πυρρίχιος- Μικρασιατική και το Λέων- Ακράτητος. Αντίστοιχα για την έναρξη των πρωταθλημάτων στην Α΄ Κατηγορία δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι αγώνες των Αστέρα Μαγούλας, Μικρασιατική και Απόλλων Ποντίων και στη Β’ των Λέοντα και ΑΕ Ζεφυρίου. Η Ένωση λοιπόν έκρινε ότι με αυτές τις απώλειες, καλό είναι να μην ξεκινήσουν καν τα πρωταθλήματα. Γεγονός που δυσκολεύει πολύ την Α’ Κατηγορία, που έχει πιεσμένο πρόγραμμα να βγάλει πρωταθλητή μέχρι αρχές Απριλίου………………………………………………………………….
  • Έτσι έχουν τα δεδομένα. Ποια η γνώμη μου; Με σεβασμό πάντα. Η Ένωση δυσκολεύει τον ίδιο της τον εαυτό από μόνη της. Αντί να πάει σε μια λογική ξεκινάω τους αγώνες και δίνω πάλι χρόνο στις ομάδες τις συγκεκριμένες να τακτοποιηθούν(υπάρχει παράταση μέχρι 31/12/22), μηδενίζοντας τους αγώνες τους για τρεις αγωνιστικές(και αν δεν έχουν αναγνωριστεί στη συνέχεια να αποβάλλονται από το πρωτάθλημα) και να έχει αργότερα ενδεχομένως λιγότερες εμβόλιμες, θεωρεί ότι είναι προτιμότερο να έχει φουλ εμβόλιμες κάθε βδομάδα αν και εφόσον αλλάξει κάτι ως προς τις ομάδες και αναγνωριστούν τάχιστα. Πέρσι θυμόμαστε τι συνέβη. Ένας ολόκληρος δεύτερος γύρος έγινε κοντά σε δυο μήνες. Κάτι που δυσκόλεψε όλους και προπάντων την ίδια την Ένωση. Φέτος κρίνει έτσι. Όμως όταν πέρσι βάζεις ομάδα να παίξει από την 4η αγωνιστική, για τους όποιους λόγους τότε, κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει και στην προκειμένη. Βάσει των κανονισμών όμως πάντα. Και στην τελική να σας πω και κάτι. Ό,τι και να γίνει, είναι παράδοξο κάποιες ομάδες να κάνουν μεταγραφές με το τσουβάλι και μάλιστα με πολλά χρήματα και να μην έχουν καταφέρει τρία χρόνια να πάρουν καν ειδική αθλητική αναγνώριση. Παράταση και παράταση και παράταση. Δυο χρόνια τώρα τα πρωταθλήματα ξεκινάγανε, ενώ οι περισσότερες ομάδες δεν ήταν αναγνωρισμένες. Τώρα που έστω με το ζόρι οι περισσότερες τακτοποιήθηκαν(εκκρεμούν βέβαια αρκετές επικαιροποιήσεις), κάποιοι αποφασίζουν αναστολή των πρωταθλημάτων…………………………………………………………..
  • Στο παραπάνω σχόλιο, επειδή κάποιοι θα έχουν θιχτεί. Και μιλώ κυρίως για το σημείο που αναφέρομαι σε αποβολή από το πρωτάθλημα. Να αναφέρω μόνο ότι σε πάρα πολλά αθλήματα 2 χρόνια τώρα, λόγω μητρώου απαγορευόταν σε σωματεία να αγωνίζονται. Μάλιστα για μια χρονιά κάποια αθλήματα δεν λειτούργησαν καθόλου τα πρωταθλήματά τους και εκατοντάδες αθλητές ήταν στον καναπέ. Εξαίρεση έχει γίνει κατά κύριο λόγο στο ποδόσφαιρο. Για ευνόητους λόγους. Μιλάμε για τρεις παρατάσεις. Δεν έχει λογική αυτό. Και είναι πάρα πολύ άδικο και για άλλα αθλήματα που χάσανε χρονιές λόγω μητρώου, αλλά και για ομάδες που κατάφεραν έστω και δύσκολα να τακτοποιηθούν με μεγάλο οικονομικός κόστος. Από τη στιγμή που έχει ψηφιστεί ο συγκεκριμένος νόμος, που σε πολλά διαφωνώ και έχω αναφερθεί σε παλιότερες στήλες, θα πρέπει να εναρμονιστούν όλοι…………………………………………………………
  • Και επειδή αρκετοί με ρωτούν από χθες πώς άλλες Ενώσεις, Αθήνας και Πειραιά παίζουν κανονικά. Αρχικά δεν έχει βγει καμία επίσημη απόφαση από Κυβέρνηση ή την ΕΠΟ για αναστολή των πρωταθλημάτων. Όσες Ενώσεις το έκαναν, ήταν με δικιά τους πρωτοβουλία. Κάποιες έχουν όντως σοβαρό θέμα με το μητρώο των σωματείων τους. Όπως ανέφερα παραπάνω, η ΕΠΣΔΑ είναι συγκεκριμένα σωματεία που δεν έχουν αναγνωριστεί. Όταν η πλειοψηφία των σωματείων σου είναι εντάξει, τέτοιες αποφάσεις είναι απαράδεκτο να παίρνονται εν μία νυκτί με τη μορφή πραξικοπήματος. Και χωρίς οι ομάδες να έχουν ερωτηθεί. Και πόσω δε μάλλον, όταν έχεις ήδη αναρτήσει πρόγραμμα και διαιτητές. Στον Πειραιά, που μπορώ να γνωρίζω, ξέρετε γιατί θα παίξουν μπάλα; Γιατί η ίδια η Ένωση βοήθησε όλες τις ομάδες με τη διαδικασία του μητρώου. Και από τα 72 σωματεία, μόλις μια ομάδα δεν θα κατέβει, ο Πολυκράτης και αυτό γιατί η ίδια η ομάδα δεν επιθυμεί να συνεχίσει. Το ίδιο ισχύει και με την Αθήνα. Κάποιες Ενώσεις λοιπόν, που πολεμούνται παράλληλα, μάχονται για να παίζουν οι ομάδες μπάλα…………………………………………………………………………
  • Όπως και να έχει, άλλη μια χρονιά χαλάει πριν καν ξεκινήσει και όλα αυτά για μικροσυμφέροντα είτε πολιτικά είτε οικονομικά. Και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ζημιώνεται, ενώ το σχέδιο για συρρίκνωσή του καλά πηγαίνει……………………………………………..
  • Είχα σκοπό να γράψω για την πρεμιέρα του Κυπέλλου και πολλά άλλα. Όμως δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Μέχρι τις 30/9 η ΕΠΣΔΑ θα περιμένει χωρίς και μετά θα τρέχει και δεν θα φτάνει……………………………………
  • Θα κλείσουμε λοιπόν σήμερα με τη σημαντικότερη είδηση της περασμένης βδομάδας στην πρεμιέρα του Κυπέλλου και ακούει στο όνομα του Ακράτητου. Καλύπτοντας το ρεπορτάζ της ομάδας τα τελευταία 16χρόνια, ο Ακράτητος είναι μια ομάδα “μυστήριο”. Κουβαλάει πάνω της ένα βαρύ όνομα, με ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάθε καλοκαίρι λοιπόν από τον Ακράτητο δεν ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις. Φέτος τα σημάδια ήταν πάλι αινιγματικά. Και η ομάδα ενώ ξεκίνησε προετοιμασία με τον περσινό κορμό να παραμένει και με τον Παναγιώτη Λουμάκη και πάλι στην τεχνική ηγεσία, το περασμένο Σάββατο έγινε πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα η πρόκριση του Ακράτητου με μόλις δέκα ποδοσφαιριστές στην αποστολή. Και την επόμενη μέρα να ακολουθεί η παραίτηση του Παναγιώτη Λουμάκη με μια αρκετά αξιοπρεπή ανακοίνωση. Αυτό που διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες στα Άνω Λιόσια, είναι αυτό που βιώνω σαν ρεπόρτερ πάντα γύρω από το όνομα του Ακράτητου. Μια αβεβαιότητα. Ποτέ δεν ξέρεις όπως είπαμε. Πάντως από αυτά που μαθαίνω, ήδη κάποιοι παίκτες έχουν εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσουν. Ίσως αυτή η αναβολή φανεί βοηθητική και  δώσει χρόνο σε αρκετούς να αναθεωρήσουν και να σκεφτούν στην τελική το καλό του συλλόγου……………………………………………..