Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Πολλοί μας ψάχνετε και μας αναζητάτε και λέτε ότι χαθήκαμε από τα λημέρια της ΕΠΣΔΑ. Και η σιωπή μας έχει μεταφραστεί ποικιλοτρόπως. Πριν μπούμε στα πολύ σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, οφείλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα προς πάσα κατεύθυνση. Μαθαίνω και ακούω πολλά γύρω από τα γραφόμενά μου τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και για…αντιπολίτευση έχω κατηγορηθεί ότι κάνω. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές της Ένωσης, ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι ιδιαίτερος. Διότι πολλές φορές η πένα του επηρεάζει και διαμορφώνει καταστάσεις. Δεν είναι έτσι όμως φίλοι μου. Δεν διαμορφώνουν οι πένες ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Αλλά…το χρήμα. Ξέρετε εσείς. Εγώ από τη στήλη μου χρήμα δεν μοιράζω ούτε όμως και συλλέγω(όπως επιλέγουν άλλοι). Είναι γνωστό σε όλους σας, όλα αυτά τα χρόνια. Αρκούμαι στο να δημοσιεύω αλήθειες επιβεβαιωμένες και έγκυρες, που πάνω από όλα θέλουν να βοηθήσουν την Ένωση και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Απλά οι αλήθειες ενοχλούν. Μέχρι τις εκλογές λοιπόν μην στοχοποιείτε τη μία και μοναδική πένα που σας ενημερώνει, αλλά επικεντρωθείτε στο αν τελικά για να λειτουργήσει σωστά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει κάθε τετραετία να ψηφίζετε  με γνώμονα ποιος θα δώσει ή τάξει “περισσότερα”. Και ίσως τότε  μπορέσει να δει και το ποδόσφαιρό μας μια άσπρη μέρα, με ανθρώπους που θα υπηρετούν ομάδες για να παίζουν μπάλα και διοικήσεις Ενώσεων που δεν θα έχουν προσωπικά συμφέροντα. Μέχρι να συμβεί όμως αυτό. Εμείς όσο…μας επιτρέπουν να γράφουμε, θα λέμε αυτό που πιστεύουμε για την ανάδειξη της αλήθειας. Γιατί η αλήθεια είναι μία φίλοι μου……………………………………………………………
  • Και κάτι τελευταίο ως προς αυτά. Ο ρόλος της δημοσιογραφίας είναι πάνω από όλα να μην κάνει τοξικές τις καταστάσεις. Τις τελευταίες μέρες με λύπη μου διάβασα σχόλιο συναδέλφου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω από την καταγγελία του Πανλιοσιακού, που θα αναλύσουμε φυσικά σήμερα. Σχόλια από συνάδελφο, που κρύβεται μάλιστα πίσω από τον τίτλο της ιστοσελίδας του. Και που το μοναδικό ρεπορτάζ γύρω από την ΕΠΣΔΑ που έχει κάνει ποτέ στη ζωή του, ήταν οι δηλώσεις που πήρε στον σημερινό Πρόεδρο της Ένωσης Κλέαρχο Τζαφέρη, αμέσως μετά την εκλογή του το 2019 στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αλλά είπαμε. Κάποιοι επιλέγουν στο χώρο μας να πορεύονται με την πένα τους και μόνο και κάποιοι άλλοι με το χρήμα άλλων……………………………………………….
  •  Το θέμα λοιπόν που επικρατεί και που ανέδειξε αποκλειστικά η ιστοσελίδα μας αυτές τις μέρες γύρω από την ΕΠΣΔΑ είναι η καταγγελία του Πανλιοσιακού στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Υπάρχουν πολλές αναγνώσεις αν είσαι κάποιος τρίτος γύρω από αυτή την καταγγελία. Συζητήσεις “καφενειακού” επιπέδου όλες αυτές τις μέρες πάνε και έρχονται. Εμείς θα σας παραθέσουμε πληροφορίες, από επικοινωνία που είχαμε με την ίδια την ομάδα. Και όχι αυτά που ακούγονται δεξιά και αριστερά. Μιλήσαμε με τον εκ ηγετών του συλλόγου Δημήτρη  Πλαβούκο, ο οποίος μας τόνισε ότι ήταν μια κίνηση που η ομάδα μελέταγε καιρό τώρα. Σας μεταφέρω ακριβώς τα λόγια του κ. Πλαβούκου τα οποία ήταν τα εξής: “Δεν γίνεται όταν σαν Πανλιοσιακός πηγαίνουμε στην Ένωση  να μας ζητάνε πόσα χαρτιά, για να δικαιολογήσουμε τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα και σε άλλες ομάδες, που δεν είχαν τα απαιτούμενα, να βάζουν έτσι να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις”. Διαβάστε προσεκτικά τη δήλωσή του. Εδώ και καιρό γράφουμε από τη στήλη η διάκριση της  σημερινής διοίκησης της Ένωσης σε πολλές περιπτώσεις. Ειδικά πέρσι στο θέμα των ποινών υπήρξαν ομάδες που ευνοήθηκαν σε ποινές και άλλες που καταδικάστηκαν βαριά. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να γίνεται μάλλον και σε οργανωτικό καθαρά επίπεδο, βάση των δηλώσεων του κ. Πλαβούκου, που στην κουβέντα μας, έβγαλε μια αγανάκτηση για μεροληπτικές πρακτικές από την Ένωση. Και η καταγγελία είναι αποτέλεσμα αυτής της επιλεκτικής στάσης της Ένωσης. Είχαμε γράψει και εμείς από εδώ, ότι η Ένωση είχε βιαστεί με τις συμμετοχές των ομάδων και ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική με τα σωματεία που δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση.  Ακόμα και με το περιθώριο της παράτασης που υπήρχε, αυτή τη στιγμή ο Πανλιοσιακός έχει αποκλειστεί στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου από τον Λέοντα, ο οποίος τελικά δεν μπόρεσε λόγω αναγνώρισης και μητρώου να αγωνιστεί στις διοργανώσεις της ΕΠΣΔΑ. Δεν ξέρω πώς θα καταλήξει η καταγγελία και πώς θα κινηθεί και η ΕΠΟ, που σίγουρα θα θέλει να προστατέψει την Ένωση. Όμως εγώ θα πω ότι αν η Ένωση εξ αρχής είχε μεριμνήσει, ίσως ο Λέων είχε αναγνώριση και σήμερα έπαιζε, όπως και το Ζεφύρι. Ίσως αν δεν είχε αναγνώριση(που αυτό ίσχυε) να μην δεχόταν τη συμμετοχή του και ίσως τελικά σήμερα να μην είχαμε αυτή την καταγγελία του Πανλιοσιακού. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν γύρω από τις αποφάσεις της διοίκησης της Ένωσης. Φανταστείτε τι έχει να γίνει λοιπόν σε περίπτωση που αποφασιστεί η ακυρότητα του Κυπέλλου. Αν συμβεί αυτό, η καταγγελία αυτή θα αγγίξει κι άλλους θεσμούς. Δήμους, Περιφέρειες, που δώσανε άδειες. Ο Λέων στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι ήταν από τις ομάδες που δεν είχαν κάνει καν αίτηση προς την Περιφέρεια για την ειδική αθλητική αναγνώριση………………………………………………………….
  • Τώρα, σε άλλη ανάγνωση της καταγγελίας, επίσης πολλά έχουν ακουστεί. Και ότι η στιγμή που έγινε ίσως να έχει και έναν χαρακτήρα προεκλογικής κίνησης. Θα φανεί αυτό στην πορεία. Κάτι που δεν έχει ακουστεί όμως καθόλου και εγώ απλά θα σας δώσω μια…ιδέα. Έμαθα ότι αυτή τη βδομάδα άρχισε να λειτουργεί συγκεκριμένη Επιτροπή της Ένωσης και μάλιστα πολύ σημαντική, όπου ερευνά κάποια στοιχεία. Ακόμα δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι. Υπομονή. Και από εδώ θα τα διαβάσετε………………………………………………………
  • Θα επιστρέψουμε σύντομα και με τις εκπομπές μας μες τη βδομάδα, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έχουμε μείνει πίσω. Γίνεται ένα ωραίο πρωτάθλημα φέτος στην Α’ Κατηγορία. Κι από δω και πέρα μέχρι τις εκλογές θα προσπαθήσουμε να ασχοληθούμε μόνο με τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες, που κρατάνε όσο μπορούν το ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής κάπως στην επιφάνεια. Και έτσι θα πρέπει να κινηθούν πλέον και οι εμπλεκόμενοι με τα Ενωσιακά. Όποια και να είναι η διοίκηση πάνω. Διαφορετικά; Δεν βλέπω μέλλον τα επόμενα χρόνια στο ποδόσφαιρο της ΕΠΣΔΑ. Μακάρι να διαψευσθώ…………………………………………………..