Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Βαδίζουμε τα τελευταία μερόνυχτα του 2022. Ουσιαστικά αυτό θα είναι το  τελευταίο Σαββατοκύριακο με αγωνιστική δράση στην ΕΠΣΔΑ για αυτό το έτος. Ή μήπως όχι; Με την 8η αγωνιστική να ξεπροβάλλει μπροστά μας σε Α’ Κατηγορία, σημαίνει ότι αν όντως αυτή είναι η τελευταία “παράσταση” της χρονιάς, θα απομένουν 22 αγωνιστικές εντός του  2023.  Οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αρχές Απρίλη. Με δεδομένο ότι τα τελευταία δύο Σαββατοκύριακα του ’22 είναι εορταστικά, καθώς πέφτουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Θα πρέπει η Επιτροπή Πρωταθλήματος να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο μήπως ξεκινήσει τις  εμβόλιμες μεσοβδόμαδα των εορταστικών Σαββατοκύριακων του Δεκέμβρη. Με πρόχειρους υπολογισμούς, εκτιμώ ότι θα χρειαστούν περίπου 7 εμβόλιμες. Για να μπορέσει να βγει πρωταθλητής αρχές Απρίλη. Ίσως αυτά τα έχει ήδη σκεφτεί η Επιτροπή. Για να μην ζοριστούν τα σωματεία θα είναι καλό να παίξουν έστω μια εμβόλιμη μέχρι τέλη Δεκέμβρη…..
  • Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο Παραλίας ανάμεσα σε παίκτες του Κριού Ασπροπύργου και του Πυρρίχιου, στιγμάτισαν την προηγούμενη αγωνιστική στην Α’ Κατηγορία. Σε ένα ματς, που μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, κύλαγαν όλα άψογα ανάμεσα στα γειτονικά σωματεία.  Η μία πλευρά αναφέρει ότι η…”πέτρα” του σκανδάλου ήταν πρώην ποδοσφαιριστής της, που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του και δημιουργήθηκε η σύρραξη λίγο πριν το ημίχρονο. Βέβαια ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής να πούμε, δεν συμμετείχε καθόλου στα επεισόδια και δεν αναγράφηκε  στο φύλλο αγώνος. Από κει και πέρα και οι δύο ομάδες μέσα σε αυτό το “ηλεκτρισμένο” κλίμα, συμφώνησαν σε κάτι. Ότι μεγάλη ευθύνη έχει ο διαιτητής της συνάντησης κ. Χρόνης, που ήταν αρκετά προκλητικός και ερειστικός. Μάλιστα στο γήπεδο υπήρχε και εκπρόσωπος της ΕΠΣΔΑ, που τα είδε όλα. Έχουμε γράψει και στο παρελθόν για ανάλογα φαινόμενα, που οι διαιτητές ίσως εκμεταλλεύονται λίγο παραπάνω την εξουσία τους. Μάλιστα κάποιοι αναφέρθηκαν και στον δεύτερο βοηθό Παύλο και για…”γαλλικά”, που αντάλλαξε με την εξέδρα. Αυτά μας τα μεταφέρανε. Οι ομάδες όμως δεν θέλησαν να βγουν επίσημα να καταγγείλουν κάτι. Πλησιάζουν και εκλογές είπαμε. Δύσκολο σωματείο να βγει ευθέως και να πάρει θέση εναντίον αυτό τον καιρό. Δυστυχώς. Όμως θα κρατήσω κάτι. Όσο η Επιτροπή Διαιτησίας δεν προσπαθεί να φρονιμεύσει κάποιους διαιτητές της, η επιδημία…”Χρονοϊός”, δεν θα εξαλειφθεί. Και είναι κολλητική μόνο σε διαιτητές…………………………………………….
  • Πάντως οι ποινές πέσανε σαν τούβλα για τους εμπλεκόμενους, όπως ανακοίνωσε η Πειθαρχική Επιτροπή………………….
  • Και μιας και αναφερθήκαμε για ποινές. Αναβολή πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του Πανλιοσιακού για την καταγγελία στη ΓΓΑ. Έτσι η Πειθαρχική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη Πέμπτη 22 Δεκέμβρη……………………
  • Αμετάβλητη παρέμεινε και αυτή τη βδομάδα η κορυφή στην Α’ Κατηγορία, με τον Απόλλωνα Ποντίων να επικρατεί 3-0 του Ικάρου Νεοκτίστων, ενώ ο Ασπρόπυργος λύγισε με 2-1 τον πολύ καλό φέτος Μεγαρικό. Σημαντικό πέρασμα της Νέας Περάμου από το “Γ. Ρουμελιώτης” επί του Ηρακλή Ελευσίνας, ενώ παλληκαρίσιο πρώτο βαθμό στο πρωτάθλημα πήρε η ουραγός Ζωφριά. Νίκη ψυχολογίας πέτυχε ο ΠΑΟΚ Μάνδρας που κατέβαλε στις λεπτομέρειες με 3-2 τον Εθνικό Πανοράματος. Στο 0-0 έμειναν οι συντοπίτες Ακράτητος και Σκορπιός Φυλής. ……………………..
  • Ρεπό το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε η Μικρασιατική. Που μαθαίνω τις τελευταίες μέρες ότι δεν θα έχει και τα πιο ευχάριστα Χριστούγεννα. Μακάρι να μην επαληθευτούν οι φήμες που ακούγονται……………………………..
  • Επίσης εξελίξεις θα έχουμε εντός εορτών σε σωματείο που κυνηγάει την άνοδο. Αλλαγές πολλές, που θα μεταμορφώσουν την ομάδα, όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα……………………………………………..
  • Μεγάλη τιμή για τον Ηρακλή Ελευσίνας, που θα συμμετάσχει σε μια διοργάνωση της UEfa, to Community Champions’ League. Σε επικοινωνία που είχε με την ιστοσελίδα μας από την ομάδα ο Μάκης Μπεκιάρης μας δήλωσε τα εξής: “Το Community champions League είναι ένα τουρνουά ποδοσφαίρου δρόμου που προωθεί την κοινωνική ενσωμάτωση παιδιών από διαφορετικούς πολιτισμούς, καθώς το 30% του ρόστερ κάθε ομάδας αποτελείται από παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές. Πιστεύω πως θα είναι μια σημαντική εμπειρία για τα παιδιά μας , γιατί είναι μια διοργάνωση με μεγάλα κοινωνικά μηνύματα. Ενα Δείγμα πως το ποδόσφαιρο ενώνει! Ευχαριστώ το δίκτυο σχολών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ για την ευκαιρία που δίνει στα παιδιά να συμμετάσχουν σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση αλλά και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει με τον ορισμό μου ως υπεύθυνο αποστολής”…………………………………………………..
  • Και κάτι ακόμα για τον Ηρακλή. Στον αγώνα με τη Νέα Πέραμο, είχε κλείσει ήδη καινούριο προπονητή. Όμως για λόγους δεοντολογίας, δεν θέλησε ο νέος τεχνικός να…αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του…………………………
  • Ολοκληρώνεται η φάση των Ομίλων του Κυπέλλου αυτή τη βδομάδα, με τους αγώνες να διεξάγονται την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου. Η μόνη ομάδα που έχει διασφαλίσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά μέσω πρωτιάς, είναι ο Απόλλων Ποντίων που έκανε το απόλυτο. Στους άλλους δύο ομίλους τα πράγματα είναι ρευστά. Ειδικά στον τρίτο όμιλο, που καμιά ομάδα σε 2 αγωνιστικές δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη. Όσο για τον καλύτερο δεύτερο, που θα πάρει επίσης εισιτήριο. Ετοιμαστείτε να βγάλετε…κομπιουτεράκια να μετράτε και την παραμικρή λεπτομέρεια…………………
  • Ένα σπουδαίο παιχνίδι έγινε στη Β’ Κατηγορία ανάμεσα σε Μανδραϊκό και Αίαντα Παραλίας, δύο από τα πιο ιστορικά σωματεία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα έλεγα. Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, όπου ο Αίας “φρέναρε” την πορεία του πρωτοπόρου Μανδραϊκού και του έκοψε τη φόρα κρατώντας τον στο 1-1. Το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας έχει ακόμα πολύ δρόμο. Και σίγουρα αυτή η ισοπαλία δεν είναι καταστροφική για τον Μανδραϊκό, που εκτιμώ δεν θα δυσκολευτεί να καταλάβει την πρωτιά και την άνοδο. Για τη δεύτερη θέση όμως, θα γίνει “σφαγή”…………………………………………………………
  • Με αφορμή την μεσοβδόμαδη ευχαριστήρια ανακοίνωση της Λαμπερής Ελευσίνας για τη φιλοξενία του Ευκλείδη, ο Πρόεδρος των Μεγαριτών Τάσος Κίτσιος μας έστειλε την παρακάτω επιστολή που γράφει:  “Ο ΑΣ Ευκλείδης ήταν και είναι μία ομάδα που σέβεται τον αντίπαλο. Για την Λαμπερή Ελευσίνας, μετά το μεταξύ μας παιχνίδι ο σεβασμός μας είναι ακόμα μεγαλύτερος καθώς αποδεικνύει στη μετά Μελέτη Λάσκου εποχή ότι έχει βαθιά στο αθλητικό της DNA την ηθική και τις αξίες του μεγάλου δάσκαλου και ιδρυτή της.”……………………………………………………..
  • Θα μου επιτρέψετε σε αυτό το σημείο να τοποθετηθώ σε κάτι. Κατά καιρούς έχουμε δει ειδικά στη Β’ Κατηγορία “αστρονομικά” αποτελέσματα. Είναι εμφανές ότι κάποια σωματεία είναι αρκετά αδύναμα αγωνιστικά. Είχαμε την περασμένη Κυριακή τη νίκη του Ερμή Άνω Λιοσίων με…12-1 επί του Πανλιοσιακού. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτή τη διάθεση για να μπουν πολλά γκολ, να κρύβεται και κάτι άλλο. Το φαντάζεστε κι εσείς είμαι σίγουρος. Όταν όμως στην άκρη του πάγκου του Ερμή, τυχαίνει να είναι παράλληλα και ο προπονητής των Προεθνικών Ομάδων Γιάννη Φατόλιας, δεν νομίζω να τον τιμάει η διαχείριση αυτή, όταν μάλιστα το έργο του αφορά την διαπαιδαγώγηση αρχικώς των μικρών παιδιών και μετέπειτα τα αγωνιστικά. Γιάννη, με όλο το σεβασμό, αυτό ήταν φάουλ………………………..
  • Έρχονται γιορτές και το πήγαμε πιο χαλαρά αυτή τη βδομάδα. Έχουμε πολλά να αναλύσουμε μέχρι τον Φλεβάρη. Όλα στον καιρό τους…………………………………..