Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Απομένουν λιγότερο από 5 ώρες για να αποχαιρετίσουμε το 2022. Μια χρονιά που σε παγκόσμιο επίπεδο βιώσαμε την εξασθένιση του κορωνοϊού και την άνθιση ενός πολέμου. Με λίγα λόγια, η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ηρεμήσει με τίποτα. Ενεργειακή κρίση, κλιματική αλλαγή. Κι όλα αυτά ενώ συμπληρώνουμε σε δύο χρόνια το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα. Η αλήθεια είναι όταν ήμουν μικρός αλλιώς φανταζόμουν τις σημερινές εποχές. Όχι με αυτοκίνητα που πετάνε, αλλά με μια κοινωνία που θα έχει εξελιχθεί κυρίως πνευματικά, σε συνδυασμό με την τεχνολογία. Πολύ φαντασμένος θα μου πείτε. Βαδίζοντας λοιπόν τα τελευταία δευτερόλεπτα του 2022, η γραμμή του τερματισμού στο κατώφλι του 2023, μας βάζεις σε σκέψεις απολογισμού για τη διαδρομή 365 ημερών ακόμα που αφήσαμε πίσω μας. Ή όπως συνηθίζεται να λέμε, που φορτώσαμε στις πλάτες μας. Στην τελευταία λοιπόν στήλη για φέτος, θα κάνουμε έναν απολογισμό τι συνέβη στο χώρο της ΕΠΣΔΑ, με την ευχή μας, να τη γράφουμε τελειώνοντας σαν επίλογο…………………………………………………………………….
  • Το πρώτο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε επί ημερών κορωνοϊού. Και ο πρώτος τελικός Κυπέλλου μετά την πανδημία. Ήταν μια αγωνιστική περίοδος, που ναι μεν τα υγειονομικά μέτρα συνέχιζαν σα σκιά να μας ακολουθούν, αλλά έστω με πολλή πίεση και ζόρι, τα πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν, στην Α’ Κατηγορία ειδικά σε έναν μαραθώνιο χωρίς προηγούμενο με έναν δεύτερο γύρο να ολοκληρώνεται σε μόλις 40 μέρες. Μεγάλη επιστροφή του Βύζαντα Μεγάρων επιτέλους στις εθνικές κατηγορίες, που ξέφυγε από τα τοπικά πρωταθλήματα. Παραμονή του Πανελευσινιακού στην Γ’ Εθνική, ο οποίος κατέκτησε και το Κύπελλο ΕΠΣΔΑ, απέναντι στον Εθνικό Πανοράματος, που έγινε η πρώτη ομάδα από τη Φυλή που έφτασε σε μεγάλο τελικό. Από τη Β’ Κατηγορία στην Α’ ανήλθαν δύο ασπροπυργιώτικα σωματεία, ο Κριός σαν πρωταθλητής και ο Ίκαρος Νεοκτίστων. Αντίθετα υποβιβάστηκαν Θρασύβουλος και Λαμπερή Ελευσίνας. Μετά από δεκαετίες είδαμε το Θρασύβουλο να αδυνατεί να κατέβει φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ στην “ανατολή” της τρέχουσας περιόδου, “θύματα” του μητρώου και πολλών άλλων, έπεσαν ΑΕ Ζεφυρίου και Λέων, που δεν μπόρεσαν να αναγνωριστούν από τη ΓΓΑ και “καταδικάστηκαν”  σε νέα…καραντίνα, αυτή τη φορά γραφειοκρατική. Μέσα σε όλα αυτά, είχαμε και μια μεγάλη απώλεια για το ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής. Αυτή του Μελέτη Λάσκου, του ιδρυτή της Λαμπερής Ελευσίνας, απουσία του οποίου είναι εμφανέστατη……………………………….
  • Από κει και πέρα, είναι μια χρονιά που φεύγει και στο τέλος της κλείνει πολύ περίεργα. Έχουν πάλι γραφτεί πολλά αυτές τις μέρες. Δεν θυμίζει και πολύ χριστουγεννιάτικο κλίμα η αλήθεια είναι. Άνοιξε μια “θύελλα” δηλώσεων και “κατηγορώ”. Και με εκφράσεις ανάρμοστες σε πολλές περιπτώσεις, που δεν τιμούν κανέναν. Αλλά εντάξει, δεν θα κάνουμε εμείς από εδώ μαθήματα συμπεριφοράς. Διαβάσαμε και κάποια έγγραφα που βγήκαν στη φόρα και αφορούν τα ταμεία της ΕΠΣΔΑ και την μείωση του χρέους της. Μείωση που κανείς δεν έχει αμφισβητήσει. Όπως και η στήλη. Όσο  το για ποιο λόγο δεν έχουμε δημοσιεύσει εμείς αυτά τα έγγραφα. Δύο λόγοι. Ποτέ επίσημα δεν μας τα έστειλε η Ένωση. Αλλά και να μας τα έστελνε. Τα έγγραφα στην τελευταία τους παράγραφο το λένε ρητά. Δεν επιτρέπεται η χρήση των εγγράφων αυτών για οποιονδήποτε λόγο και ούτε αποτελούν αποδεικτικό έγγραφο για τη θεμελίωση αξιώσεων. Η στήλη γνωρίζει τι μπορεί να δημοσιεύει και τι όχι. Και εδώ μιλάμε για έγγραφα, όχι για απλή πληροφορία. Αρθρογραφούμε 16 χρόνια, δεν θα μας κάνετε μαθήματα στο τι θα δημοσιεύουμε. Ωστόσο κατηγορηθήκαμε ότι αποκρύπτουμε την αλήθεια. Ουδέποτε κρύψαμε σε αυτή τη στήλη ότι η σημερινή διοίκηση της ΕΠΣΔΑ έχει μειώσει το χρέος της. Η στήλη έχει εκφράσει τις απορίες της γύρω από τις καταγγελίες της σημερινής διοίκησης για οικονομικές ατασθαλίες του παρελθόντος. Η ίδια η Ένωση τα έχει καταγγείλει αυτά δημόσια, δεν τα βγάλαμε εμείς από το μυαλό μας. Και μάλιστα έβαλε και ορκωτούς λογιστές να ερευνήσουν.  Όλα αυτά έφεραν την αντίδραση του ιδρυτή της ΕΠΣΔΑ Μιχάλη Τζανόπουλου, που μετά από 4 χρόνια σιωπής μίλησε και σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για νομικές ενέργειες. Αν όλο αυτό το γαϊτανάκι των τελευταίων ημερών οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, θα φανεί μες το χρόνο. Όλα αυτά πάντως γίνονται ξεκάθαρα προεκλογικά. Θα σχολιάσω μόνο το εξής. Και τίποτα περισσότερο. Το 2019 ο κύριος Τζαφέρης κατέβηκε στις εκλογές αθόρυβα. Τις κέρδισε πανηγυρικά. Χωρίς πολλά πολλά. Χωρίς προεκλογικά παιχνίδια και χωρίς καν να κατηγορεί τον τότε αντίπαλό του Μιχάλη Τζανόπουλο για όλα αυτά που τον κατηγόρησε μετά την εκλογή του. Μετά από 4 χρόνια η πολιτική είναι άκρως αντίθετη. Μάλλον ταιριάζει το ρητό που λέει “Η αυτοπεποίθηση είναι σιωπηλή και η ανασφάλεια κάνει θόρυβο”………………………………………………..
  • Απάντηση στην ανακοίνωση του Μιχάλη Τζανόπουλου είχαμε από τον Κριό Ασπροπύργου και τον Θεόδωρο Βάντζο. Ο οποίος μίλησε ανοικτά για τα πρόστιμα που είχε πληρώσει τότε η ομάδα. Εδώ να πούμε το εξής. Επειδή καλύπτω χρόνια το ρεπορτάζ των ομάδων, ο Κριός ήταν από τα σωματεία που σίγουρα είχε αδικηθεί στο πειθαρχικό κομμάτι. Η οικογένεια Βάντζου έχει πληρώσει όσο κανένας άλλος στα ταμεία της ΕΠΣΔΑ. Άλλες φορές δικαιολογημένα, άλλες υπερβολικά. Όμως είναι κάτι για το οποίο η διοίκηση του Μιχάλη Τζανόπουλου κρίθηκε, “πλήρωσε” και δεν ξανά εκλέχτηκε. Αυτό όλοι το γνωρίζουμε. Η παρελθοντολογία λοιπόν δεν ωφελεί σε τίποτα. Η εποχή Μιχάλη Τζανόπουλου έχει ολοκληρωθεί. Με τα καλά της και με τα κακά της. Όπως και να το κάνουμε είναι ο ιδρυτής αυτής της Ένωσης και αν σήμερα υπάρχει είναι γιατί εκείνος πριν 20 σχεδόν χρόνια μαζί με πολλούς που σήμερα τον “λοιδορούν” ενωθήκανε για να αποσπαστούν και να φτιάξουν την ΕΠΣΔΑ. Αυτά τα πράγματα δεν ξεγράφουν. Και κάποιες ομάδες αν σήμερα έχουν τίτλους στην τροπαιοθήκη τους, οφείλουν πολλά στη δημιουργία της Ένωσης και το γνωρίζουν. Ας πάμε παρακάτω για το πως θα εξελιχθεί αυτή η Ένωση λοιπόν και αφήστε την ιστορία στο χρονοντούλαπο……………………………………………………………………………………
  • Φιλικό με…νεύρα είχαμε ανάμεσα σε Ασπρόπυργο και Βύζαντα Μεγάρων. Μάθαμε ότι από το ξεκίνημα της συνάντησης, το ματς ήταν δυνατό και ξέφευγε πολλές φορές. Μέχρι που στην αρχή της επανάληψης η κατάσταση εκτραχύνθηκε, με αποτέλεσμα ο Βύζας να αποχωρήσει από το γήπεδο και το ματς να μην λήξει ποτέ. Όχι και ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουν τη χρονιά, δύο από τα ιστορικότερα σωματεία της Ένωσης…………………….
  • Όπως σας είχαμε προϊδεάσει, ο Ασπρόπυργος ξεκίνησε το…”λίφτινγκ” του. Ήδη έγιναν πέντε νέες κινήσεις, ενώ οι πληροφορίας μας λένε ότι αναμένονται ακόμα τόσες μες το Γενάρη…………………………..
  • Από την άλλη ο Βύζας Μεγάρων, είδε τον Πανελευσινιακό να επικρατεί μεσοβδόμαδα του Μεγαρικιού με 5-2 και να περνάει στα ημιτελικά του Κυπέλλου σαν καλύτερος δεύτερος. Έτσι στα ημιτελικά θα βρεθούν οι Απόλλων Ποντίων, Πανελευσινιακός, Βύζας Μεγάρων και Νέα Πέραμος………………………………
  • Οι αποχωρήσεις ξεκινήσανε στη Μικρασιατική. Κάτι που επίσης είχαμε προαναγγείλει. Μια ομάδα που μέχρι τις πρώτες αγωνιστικές ισοβαθμούσε με νίκες στην κορυφή. Δυστυχώς στην πορεία φάνηκε ότι αυτό το πρότζεκτ δεν μπορεί να το ακολουθήσει. Και είναι κρίμα για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι από τις αρχές της σεζόν. Καθώς μια πιο αδύναμη Μικρασιατική πλήττει και το ίδιο το πρωτάθλημα……………………………………………………………..
  • Εκ παραδρομής λοιπόν, στην τελευταία μας στήλη κάναμε λάθος αναφορικά με τις εμβόλιμες στην Α’ Κατηγορία. Και αυτό λόγω του ότι δεν είχαμε προσέξει την ανακοίνωση της ΕΠΣΔΑ. Πώς έχουν τα πράγματα λοιπόν. Μέσα στο 2023 η Α’ Καγτηγορία θα έχει πέντε εμβόλιμες, όπως έχει αναρτηθεί και στην κατηγορία ΕΝΤΥΠΑ στην ιστοσελίδα της Ένωσης. Και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί αρχές Μάη. Βέβαια, για όσους προτρέχουν να μας…κατηγορήσουν πάλι, ακόμα και στο λάθος που γράψαμε την προηγούμενη φορά, είχα ξεκάθαρα γράψει ότι σίγουρα η Επιτροπή Πρωταθλήματος  θα το έχει εξετάσει το θέμα. Απλά μας διέφυγε η ανακοίνωση…………………………………………………………………………
  • Επίλογος λοιπόν. Οι τελευταίες αυτές σειρές αφιερώνονται σε όλους εσάς που επί 13 χρόνια μας στηρίζετε και μας έχετε φτάσει στην κορυφή των τοπικών σάιτ στην Αττική. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και όσο μπορούμε, θα προσπαθούμε να καταγράφουμε και να ελέγχουμε τις καταστάσεις, για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Όπως πρέπει να κάνει ένας δημοσιογράφος. Παντός καιρού και…διοικήσεων. Καλή χρονιά φίλες και φίλοι μου. Υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας………………………………………………