Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Η πρώτη εμβόλιμη αγωνιστική για την Α’ Κατηγορία εμφάνισε αυτό που κάποιοι φοβόντουσαν. Ότι κάποιες ομάδες δεν θα είναι εύκολο να ανταποκριθούν στο έπακρο. Κάτι που το βιώσαμε και πέρσι τέτοια εποχή. Είδαμε ποικίλα αποτελέσματα, κάποια μάλιστα εξωπραγματικά, αλλά περισσότερο είδαμε σωματεία με το ζόρι να καταφέρνουν να βγάλουν ενδεκάδα. Σίγουρα σε σχέση με πέρσι η κατάσταση με τις εμβόλιμες είναι κάπως καλύτερη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία είναι προετοιμασμένα για να βιώνουν κάτι τέτοιο. Ειδικά τον Μάρτη οι ομάδες θα…μαρτυρήσουν, καθώς θα έχουμε δύο εμβόλιμες. Και όλα αυτά, γιατί όλα τα πρωταθλήματα πήγανε πίσω, για να ενταχθούν τα σωματεία στο μητρώο και να αναγνωριστούν, με το σκοπό κάθε χρόνο να επιδοτούνται. Βέβαια ακόμα οι ομάδες χρήμα δεν έχουν δει. Υπομονή μέχρι τέλος του Γενάρη………………………………………………
  • Από κει και πέρα ο Απόλλων Ποντίων φέτος είναι άπιαστος. Δέκα σερί νίκες και το συγκρότημα του Γιώργου Αδάκτυλου καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μάλιστα αν μετρήσουμε και τους αγώνες Κυπέλλου, ο φετινός Απόλλωνας έχει 13 νίκες σε 13 παιχνίδια……………………..
  • Παρόμοια σχεδόν πορεία έχει μια άλλη ομάδα της πόλης ο Ασπρόπυργος. Ο φετινός Ασπρόπυργος φάνταζε από το καλοκαίρι ότι θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Όμως με κάποιες εμφανίσεις του έχει δώσει δικαιώματα αμφισβήτησης. Μετά τις γιορτές η διοίκηση ουσιαστικά έχει κάνει ένα νέο ξεκίνημα, “χτίζοντας” εκ νέου την ομάδα με πολλές προσθήκες, από μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου. Μένει να φανεί αν θα μπορέσει να δημιουργηθεί και μια ομάδα που θα αντικατοπτρίζει και το υλικό που έχει, αλλά και τα πολλά χρήματα που έχουν δαπανηθεί από την αρχή της σεζόν. Η ομάδα του Κυριάκου Μίχα είναι δυναμικά μες το παιχνίδι, αφού βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, με τον οποίο κοντράρεται σε δύο αγωνιστικές από σήμερα…………………………………….
  • Την Τετάρτη ο Ασπρόπυργος λοιπόν πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Αστέρα Μαγούλας, σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και για την ισοπαλία.
  • Αλλαγή πλεύσης στη Μικρασιατική. Είχαμε γράψει και μες τις γιορτές ότι η ομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί διαφορετική σε σχέση με το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Έγιναν κάποιες αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο και πλέον ο σύλλογος θα πορευτεί με μια νοοτροπία της διασκέδασης και του καλού ποδοσφαίρου. Παρά την αλλαγή πάντως, που επηρέασε φυσικά και το ρόστερ της ομάδας. Η Μικρασιατική παραμένει τρίτη στο βαθμολογικό πίνακα…………………………………………………………………..
  • Το σκορ της ημέρας είχαμε μεσοβδόμαδα από τη Ζωφριά, που σάρωσε με το ευρύ 10-0 τον Ίκαρο Νεοκτίστων. Μια βαριά ήττα για τον Ίκαρο, που είχε σαν αποτέλεσμα να παραιτηθεί και ο προπονητής του συλλόγου Ηλίας Αμπαζάι. Για τον αντικαταστάτη του; Μαθαίνω ότι ίσως υπάρξει λύση από Πειραιά μεριά………………………………………..
  • Σημαντικό βαθμό απέσπασε την Πέμπτη ο Κριός Ασπροπύργου απέναντι στον Ακράτητο, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2. Μια ισοπαλία, που δεν ήρθε τυχαία, καθώς η διοίκηση του Κριού αθόρυβα κινήθηκε μεταγραφικά και έχει κάνει κινήσεις, που θα τον βοηθήσουν στην πορεία του πρωταθλήματος. Θα έχουμε και επίσημες ανακοινώσεις μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου……………………………………………..
  • Επεισοδιακό παιχνίδι έγινε την Πέμπτη ανάμεσα σε Ηρακλή Ελευσίνας και ΠΑΟΚ Μάνδρας. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3, αλλά είχαμε την έντονη αντίδραση του ΠΑΟΚ Μάνδρας για τη διαιτησία του Χρόνη. Από την άλλη ο Ηρακλής από τη μεριά του, έδωσε συγχαρητήρια στο διαιτητικό τρίο. Άντε τώρα να βγάλεις συμπέρασμα. Πάντως ο ΠΑΟΚ είχε ζητήσει από την ΕΠΣΔΑ να εξαιρεθεί διαιτητής που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Ηρακλή Ελευσίνας. Κάτι στο οποίο δεν εισακούστηκε………………………………….
  • Ποδαρικό στο 2023 θα κάνει και η Β’ Κατηγορία αυτό το Σαββατοκύριακο, με τρία παιχνίδια. Βέβαια αργοπορημένα στο πρωτάθλημα θα μπει στη χρονιά ο πρωτοπόρος Μανδραϊκός, που λόγω προγράμματος, θα αγωνιστεί προς το τέλος του Γενάρη, δηλαδή ενάμιση μήνα μετά την τελευταία φορά που αγωνίστηκε το 2022………………………………………………
  • Και μιας και αναφερθήκαμε στον Μανδραϊκό. Ο σύλλογος προχώρησε στην ίδρυση ακόμα ενός αθλήματος, φτάνοντας έτσι τα 8 αγωνίσματα συνολικά. Ο λόγος για την πεζοπορία-ορειβασία. Η Διοίκηση του Μανδραϊκού τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να μεγαλώσει το σύλλογό του και για αυτό έχει επεκταθεί πέραν του ποδοσφαίρου. Πολύ τυχερή η πόλη της Μάνδρας, να ξέρει ότι έχει ένα σωματείο, που μπορεί να απορροφήσει κόσμο σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες………………………………………………..
  • Μπήκαμε από την περασμένη Κυριακή και επίσημα σε προεκλογική εποχή. Και αυτό γιατί η ΕΕ της ΕΠΣΔΑ προκήρυξε τις φετινές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Οι επαφές από τους δύο υποψήφιους έχουν αρχίσει για τα καλά με τις ομάδες από όσα μαθαίνουμε…………………………….
  • Χθες λοιπόν είδαμε στο φως μια ανάρτηση του εκ των υποψηφίων Γιάννη Τζανόπουλου, ο οποίος αποκάλυψε αλλαγή στην τρέχουσα προκήρυξη του πρωταθλήματος της ΕΠΣΔΑ σε σχέση με τον Σεπτέμβρη όταν είχε εκδοθεί. Πιο συγκεκριμένα, με φωτογραφικό υλικό επισήμανε τη διαφορά που υπήρχε το Σεπτέμβρη στο άρθρο 10 σε σχέση με σήμερα, που έχει προστεθεί η παρακάτω πρόταση που δεν υπήρχε: “Τα σωματεία έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα γήπεδα που θα δηλώσουν ως έδρες τους, τα οποία θα πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να λάβουν την άδεια διεξαγωγής αγώνα από τη διοργανώτρια αρχή”.  Αυτή η πρόταση κατά τη δήλωση συμμετοχής των ομάδων πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων δεν υπήρχε. Μας έκανε εντύπωση και ερευνήσαμε το θέμα. Και όντως, από ομάδες που είχαν εκτυπώσει την προκήρυξη αρχές Σεπτέμβρη και που είχαν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, διαπιστώσαμε ότι αυτή η πρόταση τότε δεν υπήρχε. Μια κίνηση που εγείρει ερωτήματα και καλό θα είναι η σημερινή διοίκηση της ΕΠΣΔΑ να πάρει θέση, καθώς είναι μια αλλαγή εις βάρος των σωματείων. Οι προκηρύξεις στο σημείο αυτό να πούμε, δεν αλλάζουν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων. Και από το ρεπορτάζ που κάναμε, καμιά ομάδα δεν ήταν ενήμερη για αυτή την ουσιώδη αλλαγή στο συγκεκριμένο άρθρο. Μάλιστα μέσα από την έρευνα που έκανα, κάποιοι μου είπαν ότι ίσως η κίνηση αυτή έγινε, γιατί η ΕΠΣΔΑ δεν έχει πάρει άδεια από την Περιφέρεια, για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Όχι μόνο φέτος. Όλα τα χρόνια της θητείας της. Ειλικρινά αδυνατώ να πιστέψω ότι μπορεί να έχει υποπέσει σε τέτοια παράλειψη η Ένωση. Απλούστατα, γιατί ο λόγος που η ίδια η Ένωση ζητά τα παραχωρητήρια των γηπέδων από τις ομάδες κατά τη δήλωση της συμμετοχής τους, είναι γιατί η ίδια η Ένωση θα πρέπει στην πορεία να τα στείλει στην Περιφέρεια, για να πάρει άδεια για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Με την προσθήκη αυτής της παραγράφου στο άρθρο 10 της προκήρυξης, είναι σα να πετάει η Ένωση το μπαλάκι στις ομάδες και την ευθύνη για την τέλεση αγώνων για τα πρωταθλήματα, όταν εκείνη είναι υπεύθυνη για την διοργάνωση του πρωταθλήματος. Και για να προλάβω τα…γνωστά σχόλια. Το γεγονός αυτό το επιβεβαιώσαμε και από ομάδες. Είναι κάτι που η σημερινή διοίκηση δεν θα πρέπει να αφήσει αναπάντητο. Κακό στον εαυτό της κάνει με τη σιωπή της………………………………………..
  • Για την ιστορία στο σημείο αυτό, να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια μόνο μια φορά έχουν αλλάξει προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και μάλιστα είχε γίνει πανελλαδικά. Πότε; Το 2020, στην πρώτη πανδημία, όταν η ΕΠΟ μέσω του Υφυπουργού Αθλητισμού, είχε δώσει το δικαίωμα στις Ενώσεις να κάνουν αναδιάρθρωση των προκηρύξεών τους για το ποιες ομάδες προβιβάζονται και υποβιβάζονται, λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων από τον κορωνοϊό. Γεγονός και που συνέβη τότε……………………………………………………………
  • Και για να κλείσω το συγκεκριμένο θέμα. Η κάθε πλευρά πλέον αγωνίζεται μέχρι τις εκλογές με τα “όπλα” της. Η σημερινή διοίκηση έχει σύνθημα τη μείωση του χρέους, κάτι το οποίο κανείς δεν αρνείται. Η άλλη πλευρά, θα αντιπαρατάξει αδυναμίες και λάθη μέσα στην τετραετία. Εμείς απλά παρουσιάζουμε τα γεγονότα. Και σχολιάζουμε. Το θέμα της προκήρυξης που αναλύσαμε παραπάνω μπορεί να αναδείχθηκε προεκλογικά, αλλά είναι ένα σημαντικό ζήτημα, που πρέπει και τα σωματεία να ασχοληθούν, αλλά και η σημερινή διοίκηση επαναλαμβάνω να πάρει θέση. Διαφορετικά, ας μην ζητήσει η Ένωση  από τις ομάδες ξανά  χρήματα για τη δήλωση συμμετοχής, μιας και τα σωματεία είναι  αποκλειστικά υπεύθυνα για την τέλεση των αγώνων. Βάση της σημερινής της προκήρυξης………………………………………………….
  • Την ερχόμενη Τετάρτη εκδικάζεται από την  Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η υπόθεση του Πανλιοσιακού. Θα εκδικαστεί άραγε……;;;