Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

* Μετράμε σχεδόν δύο βδομάδες από τη νέα σελίδα που έχει γυρίσει το ποδόσφαιρο της
Δυτικής Αττικής. Όπου η Ένωση στα περίπου 20 χρόνια από την ίδρυσή της βιώνει πάλι
κάτι πρωτόγνωρο. Λογικό μια τόσο νεαρά χρονικά Ένωση να έχει πλέον και τέτοιες
εμπειρίες στο βιογραφικό της, έχοντας αφήσει την εφηβεία και ούσα πια…νεαρά ενήλικη
στα χρόνια, και με περισσότερους “μνηστήρες” να την πολιορκούν. Αλλά ας αφήσουμε τα
φιλολογικά. Στις 21 Μαρτίου αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή του εκ των υποψηφίων
των εκλογών της ΕΠΣΔΑ Γιάννη Τζανόπουλου, για τη συμμετοχή του Αστέρα Άνω Λιοσίων
στην εκλογική διαδικασία. Μέχρι τότε, όλοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα με την κάθε
πλευρά να υποστηρίζει ότι θα περάσει το δικό της. Κάτι που είναι λογικό. Και πλέον το
λόγο έχει η δικαιοσύνη, οπότε εμάς η γνώμη μας περιττεύει. Το πώς θα αποφανθεί και θα
κινηθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θα το δούμε το επόμενο διάστημα, όπου και θα
έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε. Εν αναμονή λοιπόν αυτής της απόφασης, η
Ένωση προσπαθεί παρόλα αυτά να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Και από τα πρώτα αυτά 24ωρα η αλήθεια είναι ότι μια παγωμάρα επικρατεί. Και δεν γίνεται να είναι αλλιώς, καθώς
οι καρέκλες αυτή τη στιγμή “τρέμουν” και από τις δύο πλευρές. Ουσιαστικά έχουμε να
κάνουμε με δυο φόβους. Από τη μία η διοίκηση Τζαφέρη τρέμει στο να κηρυχθεί έκπτωτη
για τη συμμετοχή του Αστέρα Άνω Λιοσίων στις εκλογές. Από την άλλη, η πλευρά
Τζανόπουλου σε περίπτωση που απορριφθεί η προσφυγή θα είναι κάτι που θα ταπεινώσει
ουσιαστικά την προσπάθεια που έγινε και το 15-14 από αξιοπρεπής ήττα θα γίνει θρίαμβος
για τον Κλέαρχο Τζαφέρη. Άντε, για να μη λέω μόνο γενικότητες, να πάρω και σε κάτι
θέση. Όλο αυτό που προέκυψε μετά τις εκλογές είναι καθαρά αποτέλεσμα της
ελλιπέστατης νομικής κάλυψης που φάνηκε να έχουν και οι δύο πλευρές κατά την εκλογική
διαδικασία. Είναι κάτι που και στην εκπομπή μας που βγήκαμε, ο πρώην Σύμβουλος της
ΕΠΣΔΑ Νίκος Ευθυμίου επίσης τόνισε. Τεθήκανε κατά τη διαδικασία των εκλογών αρκετά
θέματα νομικής φύσεως και κανένας δικηγόρος είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά
δεν πήρε θέση. Και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Αν υπήρχε καλύτερη νομική βοήθεια, είναι σίγουρο ότι πολλά μπορεί να είχαν αποφευχθεί και να μιλάγαμε τώρα διαφορετικά. Και το περίεργο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι από όσα γνωρίζω Τζαφέρης και Τζανόπουλος είχαν αρκετά δυνατούς νομικούς στο πλευρό τους. Και θα έπρεπε να έχουν προετοιμάσει αμφότερους για αυτά τα καθαρά νομικά ζητήματα που προέκυψαν κατά την εκλογική διαδικασία……………………………………………………………………………………………….

*Από κει και πέρα όπως γράψαμε πρώτοι στην ιστοσελίδα μας, συστάθηκε μέσα σε όλα αυτά το νέο ΔΣ της Ένωσης. Το οποίο περιέργως εμείς το αναδείξαμε από ρεπορτάζ μας, με την ίδια την Ένωση να μην κάνει έστω μια τυπική ανακοίνωση για το νέο σχήμα. Όπως επίσης δεν έχουν ανακοινωθεί και πώς απαρτίζονται οι νέες Επιτροπές της Ένωσης. Η ίδια τακτική λοιπόν συνεχίζεται από τη διοίκηση της ΕΠΣΔΑ και αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ποιος είναι πού. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ίσως η ένσταση να έχει επηρεάσει επικοινωνιακά το νέο ΔΣ και να αναμένει την έκβασή της. Θα δείξει. Το νέο ΔΣ συστάθηκε χωρίς την παρουσία ουσιαστικά της αντιπολίτευσης, δηλαδή των Γιάννη Τζανόπουλου, Ιωάννας Ρήγα και Ουρανίας Τυρλή. Εδώ οι απόψεις διίστανται αναφορικά με αυτή την κίνηση. Η λογική λέει ότι από τη στιγμή που έγινε η προσφυγή, ο Γιάννης Τζανόπουλος δεν θα αναγνώριζε αυτή τη σύνθεση της διοίκησης. Αν θα έπρεπε ωστόσο να παραστεί; Αν θέλετε και τη δική μου γνώμη, θα μπορούσε να παρευρεθεί. Δεν είμαι σε θέση όμως να γνωρίζω το πώς κοινοποιήθηκε αυτή η πρόσκληση για τη σύσταση του νέου ΔΣ. Αυτά τα ξέρουν τα μέλη μεταξύ τους………………………………………………………………….

*Και κάτι τελευταίο για τις εκλογές που πέρασαν. Επειδή στην εκπομπή που κάναμε τοποθετηθήκαμε σχετικά με “βοήθειες”. Να πούμε ότι και οι δύο πλευρές μέχρι τέλους προσπάθησαν με…όσους πόρους μπορούσαν να κερδίσουν έστω και μία ψήφο. Άλλοι με περισσότερα και άλλοι με λιγότερα. Αλλά είναι κάτι πλέον που όμως είχαμε γράψει έχει γίνει πλέον συνήθεια σε προεκλογικές περιόδους…………………………………………………………

*Εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση της Ένωσης ότι τα γραφεία της πλέον θα λειτουργούν μόλις 4μιση ώρες από τις 9.30 μέχρι τις 14.00. Ένα ωράριο που από την ανακοίνωση φαίνεται να είναι μόνιμο, καθώς δεν περιορίζεται σε κάποια χρονική περίοδο. Μαθαίνουμε ότι έχει προκύψει κάποιο…υπαλληλικό θέμα. Δεν δικαιούμαστε να γράψουμε περισσότερα. Όμως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σωματείων αρχικά. Τα υπόλοιπα…εν καιρώ…………………………………………………………………………..

*Την πολύ καλή τους παρουσία συνέχισαν και αυτή την αγωνιστική οι Μικτές Ομάδες της ΕΠΣΔΑ, όπου έφυγαν αλώβητες από τον Πειραιά με δύο ισοπαλίες 0-0(Κ14) και 1-1(Κ16). Η δουλειά που κάνει το προπονητικό τιμ και ο Γιάννης Φατόλιας είναι αδιαμφισβήτητη……………………………………………………………………………

*Πάμε στα αγωνιστικά, όπου πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία των πρωταθλημάτων.

*”Διαβολοβδομάδα” πρώτη μες το Μάρτη για την Α΄Κατηγορία. Η κατάσταση στην κορυφή παρέμεινε αμετάβλητη. Ο Απόλλων Ποντίων με το “αέρα” του πρώτου δείχνει με “κρύο αίμα” να καθαρίζει τα παιχνίδια, όπως αυτό στη Μαγούλα επί του Αστέρα την Τετάρτη, κάτι που από τα αποτελέσματα δείχνει να βάζει άγχος στον δεύτερο Ασπρόπυργο. Οριακές νίκες η ομάδα του Κυριάκου Μίχα με 1-0 απέναντι σε Σκορπιό Φυλής και Ζωφριά και ακολουθεί αύριο επίσης δύσκολη αποστολή στην Γκορυτσά με τον Πυρρίχιο. Όρθιο κράτησε μεσοβδόμαδα τον Ασπρόπυργο ο πολύπειρος γκολκίπερ του Κώστας Ανδριόλας αποκρούοντας πέναλτι(αρκετά αμφισβητούμενο) του επίσης μπαρουτοκαπνισμένου Χρήστου Γεγέ. Ενός παίκτη μάλιστα που κατά…διαβολική σύμπτωση στο ξεκίνημα της σεζόν αγωνιζόταν στον πρωτοπόρο Απόλλωνα Ποντίων…………………………………………..

*Στον αντίποδα, έχουμε επίσης αύριο μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση για την παραμονή. Το ντέρμπι ουραγών ανάμεσα σε Ίκαρο Νεοκτίστων και Κριό Ασπροπύργου στα Νεόκτιστα. Ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και για τις δύο ομάδες, αφού παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για τη σωτηρία. Και οι δύο ομάδες πέρσι ανήλθαν από τη Β’ Κατηγορία και φέτος έχουν και πάλι κοινό στόχο, να παραμείνουν στην Α’. Μεσοβδόμαδα ο Κριός ηττήθηκε στην Παραλία με 4-1 από τη Μικρασιατική, σε ένα ματς που μετά από αίτημα του Κριού, ήρθαν διαιτητές από την Αθήνα για να τον σφυρίξουν. Το είδαμε και αυτό στην ΕΠΣΔΑ………………………………………..

*Τα δύο λοιπόν πιο σημαντικά παιχνίδια αυτού του διημέρου επικεντρώνονται στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η Επιτροπή Διαιτησίας φρόντισε διαιτητικά να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις αναμετρήσεις αυτές βάζοντας τον Κωνσταντινίδη στα Νεόκτιστα και τον Βάτσιο στη Γκορυτσά………………………………………………….

*Δεν γλίτωσε τη βαριά “καμπάνα” ο Παντελής Κατσάφαρος. Ο επιθετικός του Ασπροπύργου μπορεί να χάρισε τη νίκη την περασμένη βδομάδα στον Ασπρόπυργο με το γκολ του στο ματς με τον Σκορπιό Φυλής, αλλά η αντίδρασή του στον πανηγυρισμό του κόστισε 4 αγωνιστικές από την Πειθαρχική Επιτροπή και έτσι έχασε την ευκαιρία αύριο να κοντραριστεί με τον…πατέρα του Μιχάλη, που είναι προπονητής στον Πυρρίχιο…………………………………………..

*Εστιάσαμε στα παιχνίδια που “καίει” η μπάλα πιο πολύ σε αυτή την 20η αγωνιστική. Υπάρχουν κι άλλα ματς με επίσης βαθμολογικό κίνητρο, όπως το Εθνικός Πανοράματος- Ηρακλής Ελευσίνας, με τους φιλοξενούμενους να αναζητούν βαθμούς που θα τους απομακρύνουν περισσότερο από την “ουρά” της βαθμολογίας. Από κει και πέρα, όπως έχουμε γράψει, με τη δομή που έχει φέτος το πρωτάθλημα των τριών ταχυτήτων, βλέπουμε ομάδες που κάθε Σαββατοκύριακο παίζουν ουσιαστικά για το κέφι τους. Όμως αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος στόχος, ομάδες όπως Αστέρας Μαγούλας, Μικρασιατική, Ακράτητος και Σκορπιός Φυλής δείχνουν σε αυτό τον δεύτερο γύρο μια ανοδική πορεία, με ωραίο ποδόσφαιρο. Είναι σωματεία που γίνεται δουλειά κυρίως από τις ακαδημίες προς τα πάνω και σίγουρα η Ένωση θα πρέπει για τη νέα σεζόν να προστατέψει αυτές προσπάθειες, με μέτρα που θα πάρει και να δούμε ξανά ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως συνηθίζαμε τα προηγούμενα χρόνια…………………………………………………………..

* Θα μου επιτρέψετε να κλείσω τη σημερινή στήλη σχολιάζοντας αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας τις τελευταίες μέρες. Βρισκόμαστε νομίζω όλοι σε μια κατάσταση που δεν έχουμε ξανά βιώσει. Προσπαθούμε
να ξεφύγουμε με κάτι, αλλά το μυαλό όλων μας συνέχεια στριφογυρίζει γύρω από αυτή τη
φρικτή τραγωδία στα Τέμπη, που προηγούμενο δεν έχει και νομίζω θα κάνουμε δεκαετίες
για να ξεπεράσουμε. Και ξέρετε γιατί; Γιατί πλέον το σύστημα ξεγυμνώθηκε μέχρι εκεί που δεν πάει. 50 σχεδόν
χρόνια είχε ποτιστεί στο αίμα μας με τις ακόλουθες φράσεις: “Εντάξει τον έβαλε το κόμμα,
είναι βισματίας, αυτά γίνονται στην Ελλάδα, οι μίζες πάνε και έρχονται και έργα ποτέ δεν
γίνονται, τι με νοιάζει όμως εμένα δεν ασχολούμαι”. Το δυστύχημα στα Τέμπη όμως και όλα
αυτά που βγαίνουν σιγά σιγά στη φόρα, πλέον μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν αυτά θα
πρέπει πλέον να συνεχίζονται, γιατί το “από τύχη ζούμε” επιβεβαιώθηκε περίτρανα και
βάσει πλέον στατιστικής, πολύ εύκολα μπορεί να είμαστε οι επόμενοι. Λυπάμαι πολύ για
τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σε τόσο πρόωρη ηλικία μάλιστα
και να σβήνουν τα όνειρά τους, αλλά και φυσικά τα παιδιά εκείνα που επιβίωσαν και θα
κουβαλάνε πλέον ένα μεγάλο σταυρό στο διάβα της ζωής τους, καθώς από εκείνη τη μέρα
ουσιαστικά ξανά “γεννηθήκανε” και χρειάζονται στήριξη από όλους μας. Αλλά αυτή είναι η
δημοκρατία μας. Από τον Υπουργό μέχρι το Γενικό Γραμματέα κάθε Υπουργείου το
Κράτος να παρέχει κούρσες πολυτελείας και ο απλός κοσμάκης να ταξιδεύει σε
“χιλιοπληρωμένες” σάπιες γραμμές με την εποπτεία από σταθμάρχες γιαλαντζί.
Ντρέπομαι για νοσηλευτές που δουλεύουν 20ωρα κάθε μέρα για 900ευρώ  και να σώζουν ζωές και να ακούω
πλέον ότι υπάρχουν στην Ελλάδα του 2023 ανειδίκευτοι Σταθμάρχες με 3500 ευρώ μισθό.
Σας ευχαριστούμε εκ μέρους της “χαμένης γενιάς” όπως μας έχετε
βαπτίσει……………………………
* Επειδή τυγχάνει να ασχολούμαι από κοντά στο κομμάτι της δικαιοσύνης, πλέον τέρμα τα
ψέματα. Η γενιά μου βίωσε μνημόνια, τον επαγγελματικό εξευτελισμό με μισθούς πείνας,
την μετανάστευση, την εκμετάλλευση από όλους όσους κυβέρνησαν και όλα αυτά με τη
δικαιοσύνη να κάνει πλάτες και να νομιμοποιεί το παράνομο και να προστατεύει τραπεζικά ιδρύματα και να γεμίζει τις φυλακές από τον κάθε κακομοίρη που η δουλειά του ξέπεσε και χρωστούσε και πάει λέγοντας ή να
παίρνει τα σπίτια από μεροκαματιάρηδες που φαλίρισαν και να χαρίζει δισεκατομμύρια σε
κόμματα και βουλευτές χρόνια τώρα. Φτάνει όμως πια. Το μέλλον της χώρας βρισκόταν σε
αυτό το τρένο. Αύριο μπορεί να είναι το δικό μας τρένο. Χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας είναι
η ασφάλεια και η ειρήνη. Η τραγωδία στα Τέμπη είναι έγκλημα.  Και ευθύνες έχουν
ΟΛΟΙ, ανεξαρτήτως κόμματος.  Η δικαιοσύνη, αν θέλει να σταθεί επιτέλους στο ύψος της, θα πρέπει να ερευνήσει και να καταδικάσει όλους τους υπεύθυνους για όλες αυτές τις αθώες ψυχές που δεν ζουν από την αδιαφορία αυτών που κυβερνούν δεκαετίες τώρα……………………………………………………………………………………….
* Τα έγραψα. Αν τώρα κατεβάσουν το σάιτ μας ξαφνικά. Μην απορήσετε γιατί. Έτσι λειτουργεί η…δημοκρατία τους………………………………..