Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

*Έχουμε περάσει αισίως πλέον στην τελική ευθεία των πρωταθλημάτων στη Δυτική Αττική. Την περασμένη βδομάδα η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής “ανάσανε” μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην Ένωση. Όπου πλέον, έστω με αυτό τον τρόπο κάποια πράγματα έχουν μπει σε μια ροή, ώστε αυτή η αγωνιστική περίοδος να ολοκληρωθεί και να πάμε πλέον με ηρεμία σε εκλογές, που θα αναδείξουν και την νέα εποχή στο ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής. Κατόπιν απόφασης ως γνωστόν, Πρόεδρος σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή ορίστηκε ο Σεραφείμ Τσόκας. Έγινε πολύς λόγος για τις πρόσθετες παρεμβάσεις που έκαναν δήμος Ασπροπύργου και δήμος Μεγαρέων υπέρ της αίτησης του κ. Τζαφέρη στο Μονομελές Πρωτοδικείο. Η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος του κυρίου Τσόκα αυτή τη στιγμή, μπορεί σαν “ουδέτερος” και πυροσβσετικός, όπως ο ίδιος τονίζει, ωστόσο σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά για την Ένωση μέχρι και τις 29/5. Δεν μπορούμε όμως να μην πούμε ότι είναι μια καθαρά πολιτική κίνηση. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται και που σίγουρα προκάλεσε άσχημη εντύπωση στο ευρύ κοινό. Αυτό που προβληματίζει όμως περισσότερο είναι ότι φάνηκε για ακόμα μια φορά η απουσία των παραγόντων και των σωματείων. Να βγει κάποιος και να πει, θέλω και εγώ να είμαι σε αυτή την διοικούσα επιτροπή. Πέρα των αναμενομένων……………………………………………………..

*Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια προσωρινή κατάσταση. Η οποία ξεκάθαρα αυτή τη στιγμή τρέχει κατόπιν της άμεσης κινητοποίησης του Γιάννη Τζανόπουλου να πάει πρώτος στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μια μέρα μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ(11/4) και να αιτηθεί για διοικούσα Επιτροπή στις 12/4, παίρνοντας δικάσιμο στις 26/4. Αντιλαμβάνεστε ότι και η κάθε λεπτομέρεια μετράει. Ο κ. Τζαφέρης αδράνησε, καταθέτοντας την δικιά του αίτηση σχεδόν δέκα μέρες μετά, στις 20/4. Αν δεν είχε προηγηθεί η αίτηση του κ. Τζανόπουλου, για να έρθει να κολλήσει εκείνη του κ. Τζαφέρη στην πορεία και να συνεκδικαστούν, αντιλαμβάνεστε όλοι ότι σίγουρα η χρονιά θα ήταν χαμένη, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών θα εκδίκαζε την υπόθεση ενδεχομένως την πρώτη βδομάδα του Μαΐου. Και θα είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος αναφορικά με τη συμμετοχή του πρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Όπως είχαμε γράψει πρώτοι stoplekto.gr, όταν δημοσιεύσαμε την είδηση για την προσωρινή διοικούσα επιτροπή, είχαμε τονίσει ότι ίσως έχει βρεθεί λύση και να δοθεί παράταση στον Όμιλο που θα παίξει Απόλλων Ποντίων ή Ασπρόπυργος. Περνώντας οι μέρες, οι φήμες αυτές ολοένα και φουντώνουν, με ημερομηνίες όπως 24/5, να έρχονται να αντικαθιστούν την προγραμματισμένη έναρξη του Ομίλου, που είναι το άλλο Σαββατοκύριακο 13-14/5. Είμαστε όμως ακόμα εν αναμονή επίσημης τοποθέτησης από την ΕΠΟ. Λογικά μέσα στη βδομάδα το θέμα αυτό θα ξεκαθαρίσει……………………………………………..

*Χθες το βράδυ λοιπόν(5/5), συνεδρίασε κατόπιν ανοικτής πρόσκλησης του Γιάννη Τζανόπουλου η διοικούσα επιτροπή της ΕΠΣΔΑ. Παρόντα ήταν όλα τα μέλη, εκτός του κ. Μανώλη Κάμπαξη. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα, αναφορικά με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν και την συγκεκριμένη εντολή που έχει πάρει η διοικούσα επιτροπή από το Μονομελές Πρωτοδικείο. Μέσα σε πολλά που συζητήθηκαν, ένα από τα θέματα αφορούσε και τα πρωταθλήματα υποδομών. Μετά από αδυναμία πολλών σωματείων, αποφασίστηκε τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν και αν κάποιες ομάδες δεν μπορούν να κατεβάσουν κάποιο τμήμα  τους, οι ομάδες να χάνουν απλά το παιχνίδι στα χαρτιά, χωρίς να τους υποβάλλεται κάποια ποινή ή πρόστιμο. Παράλληλα, γίνανε κάποιες νύξεις αναφορικά με τα οικονομικά. Μάθαμε ότι έχει αναλάβει τον τελευταίο καιρό ορκωτός λογιστής πάλι και ερευνά. Πιστεύω μέχρι τις εκλογές ίσως να έχουμε αρκετές αποκαλύψεις, σε σχέση με το τι βγήκε επίσημα, τονίζω επίσημα, στη φόρα μετά την προηγούμενη έρευνα των ορκωτών…………………………………….

*Γνωρίζοντας τη χθεσινή συνεδρίαση, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Δυτικής Αττικής Βαγγέλης Δημόπουλος, είχε στείλει email στην Ένωση, όπου καλούσε την προσωρινή διοίκηση σε συνάντηση με τον σύνδεσμο, ώστε να συζητήσουν θέματα αναφορικά γύρω από τη διαιτησία. Όμως από ό,τι μάθαμε, δεν έγινε κάποια συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο. Προς το παρόν…………………………………………………………………………..

*Μέσα σε όλα, είχαμε και την αδυναμία του Πανελευσινιακού να κατέβει στον αυριανό ημιτελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ με αντίπαλο τον Βύζαντα Μεγάρων. Μια είδηση που έχει ήδη εγείρει απορίες. Από το ρεπορτάζ που κάναμε, μαθαίνουμε ότι το ιστορικό σωματείο μετά τη λήξη και του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής είχε θέμα με κάποιους ποδοσφαιριστές από το ρόστερ. Με κύριο ζήτημα το οικονομικό. Επίσημα η ομάδα δεν έχει βγει να αναφερθεί στους λόγους. Δεν παύει να είναι όμως κάτι που δείχνει ότι στην ομάδα το κλίμα δεν είναι καλό. Ο Πανελευσινιακός πέρσι είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο λόγος που δεν έγινε, τον γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι ίδιοι μέσα στην ομάδα. Από πέρσι λοιπόν, παραγκωνίστηκαν από το σύλλογο κάποιοι άνθρωποι, που έβλεπαν πιο μακριά. Και ήταν αναμενόμενο ότι φέτος η πορεία θα ήταν τελείως διαφορετική. Θα επαναλάβω δυστυχώς αυτό που πολλές φορές έχω γράψει. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι πολιτική. Και νομίζω όσοι έχουν ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με την ομάδα, περισσότερο πολιτική έχουν κάνει, παρά έχουν ασχοληθεί καθαρά με το ποδόσφαιρο…………………………………………………………………….

*Έτσι ο Βύζας Μεγάρων, φτάνει σε έναν τελικό, έχοντας εξασφαλίσει μάλιστα τη συμμετοχή του στα ημιτελικά σαν καλύτερος δεύτερος από τη φάση των ομίλων. Εκεί τώρα, αναμένει τον νικητή από το ζευγάρι ανάμεσα σε Απόλλωνα Ποντίων και Νέα Πέραμο. Το πότε θα γίνει αυτή η αναμέτρηση; Εκτιμώ, αφού ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας και ίσως να έχουμε έναν…καλοκαιρινό τελικό………………………………………………………..

*Το πρωτάθλημα λοιπόν της Α’ Κατηγορίας βρίσκεται εν εξελίξει ξανά. Χωρίς τίποτα να έχει αλλάξει σε αυτές τις δύο αγωνιστικές που έχουν παιχτεί. Σαν μια γενικότερη εικόνα, οι ομάδες δείχνουν πραγματικά να κάνουν αγγαρεία, μέχρι να τελειώσει όλο αυτό. Εκτός φυσικά από Απόλλωνα Ποντίων και Ασπρόπυργο, που κυνηγάνε το πρωτάθλημα. Η κατάσταση λοιπόν στην κορυφή παραμένει αμετάβλητη. Και όλη η χρονιά θα κριθεί όπως όλα δείχνουν εμβόλιμα και μεσοβδόμαδα την Τετάρτη(10/5) στο γήπεδο της Γκορυτσάς, όπου τα δύο γειτονικά σωματεία θα παλέψουν στο ντέρμπι κορυφής……………………………………………

*Αναφορικά με τον υποβιβασμό. Ο Ίκαρος εδώ και καιρό έχει “αποχαιρετίσει” την Κατηγορία και μετά τη νίκη του Ηρακλή Ελευσίνας επί της Μικρασιατικής, αλλά και την ισοπαλία του ΠΑΟΚ Μάνδρας στη Μαγούλα με τον Αστέρα,  ίδια τύχη φαίνεται να έχει και ο Κριός Ασπροπύργου. Έτσι όπως ανέβηκαν δηλαδή οι δύο ομάδες πέρσι, έτσι και θα πέσουν φέτος……………………………………………

*Αυτή η αποχή του σχεδόν ενός μήνα από την αγωνιστική δράση, λόγω της ακυρότητας των εκλογών, αλλά και του Πάσχα, επηρέασαν κατά πολύ τις περισσότερες ομάδες, που με το ζόρι μαζευόντουσαν για προπόνηση. Μία εξ αυτών και ο Ακράτητος, ο οποίος στο ματς με τον Κριό κατέβηκε με μόλις 9 ποδοσφαιριστές. Αρκετοί παίκτες έχουν αποχωρήσει όπως μαθαίνουμε από την ομάδα και στο σύλλογο κάνουν υπομονή να φύγει η χρονιά και να μπορέσει να γίνει εκ νέου ο προγραμματισμός για του χρόνου…………………………………………………..

*Παρελθόν για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια αποτελεί ο προπονητής Μιχάλης Κάσδαγλης από τον πάγκο του ΠΑΟΚ Μάνδρας. Η διοίκηση ανακοίνωσε το “διαζύγιο”, με τον έμπειρο προπονητή να τοποθετείτε και να λέει ότι ήταν κάτι που είχε γίνει πριν το Πάσχα. Πολύ δύσκολα πλέον βλέπω τις δύο πλευρές μελλοντικά να ξανά συνεργάζονται……………………………………..

*Βαρύ πένθος στον Αστέρα Μαγούλας, μετά τον χαμό του Γιώργου Mουρούτσου. Ενός ανθρώπου πολύ αγαπητού, που είχε διατελέσει και Πρόεδρος στο σύλλογο σε πολύ καλές εποχές και που πάντα προσέφερε και ήταν δίπλα στην ομάδα. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις λάβαμε από πολλά σωματεία, όπως Ηρακλή Ελευσίνας, Λαμπερή Ελευσίνας και Πανελευσινιακό………………………………………………………..

*Δράση αυτό το Σαββατοκύριακο και για τη Β’ Κατηγορία, όπου τα πάντα έχουν κριθεί. Μανδραϊκός και Αίας Παραλίας βρίσκονται ήδη την επόμενη χρονιά στην Α’ ΕΠΣΔΑ και αυτές οι δύο αγωνιστικές είναι καθαρά διαδικαστικές. Σκεφτείτε αν δεν είχαν μεσολαβήσει όλα αυτά φέτος, η Κατηγορία αυτή θα είχε ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα. Ευχόμαστε του χρόνου η Β’ Κατηγορία να είναι η μορφή της πολύ καλύτερη και ανταγωνιστική……………………………………

*Πάμε λίγο εκτός ΕΠΣΔΑ. Αλλά σε ανθρώπους που τους γνωρίζουμε, καθώς έχουν ξεκινήσει και ασχολούνται με την περιοχή μας. Τεράστια επιτυχία για τον Αιολικό του… Κώστα Μπαλή. Ο σύλλογος από τη Λέσβο μετά από 38 χρόνια πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική, με μεγάλη συμβολή από τον Κώστα(τον πλανητάρχη της Δυτικής Αττικής), που φέτος ήταν γενικός αρχηγός στην ομάδα και βοήθησε με τον δικό του…μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο να φτάσει  σε αυτή την επιτυχία. Πλέον ο Αιολικός θα διεκδικήσει την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ 2, μέσω μπαράζ με άλλους πρωταθλητές από τη Γ΄Εθνική……..
*Μεταφερόμαστε στην ΕΠΣ Αθηνών, όπου εκεί δύο…”κανονιέρηδες”, που έχουν κοσμίσει τα γήπεδα της Δυτικής Αττικής επίσης διαπρέπουν. Ο ένας είναι ο Γιώργος Τσιγγόπουλος, που αναδείχθηκε με τον Ατρόμητο Μεταμόρφωσης πρώτος σκόρερ στον Όμιλο της Α’ Κατηγορίας με 21 γκολ. Ο άλλος είναι ο Λευτέρης Μάκρας. Ο οποίος πήρε πρωτάθλημα με το Χαϊδάρι και κέρδισε και μια θέση με την ομάδα του στα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική. Αν θυμάστε καλά ο Λευτέρης στην αρχή της χρονιάς, είχε ξεκινήσει με τη Μικρασιατική, όπου δημόσια είχε δηλώσει ότι φέτος η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα. Έφυγε τελικά από τη Μικρασιατική στα μέσα της χρονιάς, έχοντας κάνει πορεία πρωταθλητισμού και τελικά το πέτυχε αυτό που επιθυμούσε με το Χαϊδάρι. Γεννημένος πρωταθλητής. Τέλος, θα μεταφερθούμε στον Πειραιά. Όπου πρωταθλητής για δεύτερη σερί χρονιά αναδείχθηκε ο Γιάννης Κενδριαστάκης. Πέρσι με τον Βύζαντα Μεγάρων, φέτος με τα χρώματα του Ατρόμητου Πειραιά.  Αλλά και στο νησί της Σαλαμίνας, ο γνωστός μας σε όλους επιθετικός Μπάμπης Παντελίδης διέπρεψε σε έναν δύσκολο όμιλο με τη φανέλα του Αμπελακιακού, πετυχαίνοντας 10 γκολ και 9 ασιστ, με την ομάδα να κατακτά την τιμητική πέμπτη θέση…………………………………………………………………………………………………

*Κλείνοντας. Θα σας προαναγγείλω κάτι προσωπικό. Παρακολουθείτε τις τελευταίες μου… “παραστάσεις” από το stoplekto.gr. Μετά από 13 χρόνια ο κύκλος φάνηκε να κλείνει. Από τα μέσα Ιουνίου θα τα λέμε από άλλη διαδικτυακή σελίδα, όπου θα σας ενημερώνουμε, όπως ξέρουμε να κάνουμε. Περισσότερα θα τα πούμε προσεχώς……………………………….