Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

*Με την ολοκλήρωση του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ, γράφουμε και εμείς την τελευταία στήλη μας από την ιστοσελίδα Stoplekto.gr. Στην τελευταία παράγραφο θα μάθετε τα υπόλοιπα. Μέχρι να φτάσετε εκεί. Ας κάνουμε την καταγραφή μας, για μια ακόμα χρονιά που έκλεισε στη Δυτική Αττική……………………………….

*Ο τελικός της Κυριακής στο γήπεδο της Μάνδρας είναι αδιαμφισβήτητα από τους καλύτερους των τελευταίων ετών. Τόσο αγωνιστικά, αλλά κυρίως οργανωτικά. Απόλλων Ποντίων και Βύζας Μεγάρων ανέβασαν με την απόδοσή τους το επίπεδο της Ένωσης και απέδειξαν ότι όταν οι ομάδες έχουν πρόγραμμα, σχέδιο και πλάνο, μπορούν να καλύψουν κάθε τι παρασκηνιακό, που μαυρίζει την όποια εικόνα βγαίνει προς τα έξω και περισσότερο αυτά που ακούγονται. Αξίζουν αρχικά ένα μεγάλο μπράβο οι διοικήσεις και των δύο ομάδων, της κυρίας Ρήγα και του κυρίου Παπαδόπουλου,  που σε έναν τελικό Κυπέλλου δίδαξαν ήθος, ανταγωνιστικότητα και προ πάντων χάρισαν αυτό για το οποίο ο κόσμος  πηγαίνει στα γήπεδα. Τη διασκέδαση. Και το πέτυχαν αμφότερες οι ομάδες. Με την αμέριστη συμπαράσταση φυσικά και της διοικούσας επιτροπής της ΕΠΣΔΑ, η οποία μέσα σε δύσκολες συνθήκες, διοργάνωσε έναν ανέλπιστα πολύ καλό τελικό………………………………………………

*Πριν πάμε να αναλύσουμε το καθαρά αγωνιστικό μέρος του τελικού. Να δώσουμε λίγο βάση στο τι παρατηρήσαμε με το που βρεθήκαμε στο γήπεδο της Μάνδρας. Είδαμε μια διοικούσα επιτροπή πανταχού παρούσα, εξαιρουμένου του κ. Ευθυμίου, ο οποίος είχε υποχρεώσεις με την Προοδευτική. Όλα τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είχαν από έναν ρόλο, είτε υποδοχής είτε κατευθυντήριο, πράγμα που έκανε όποιον έφτανε στο γήπεδο να αισθάνεται ότι επιτέλους ότι υπάρχει μια Ένωση. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου κ. Γιάννης Λινάρδος από την εξώπορτα του γηπέδου μέχρι και στον αγωνιστικό χώρο με την αθόρυβη δουλειά του, αλλά και το καλά προσχεδιασμένο του πλάνο, έκανε τα πάντα να γίνονται αυτόματα. Μέχρι και νερά στους επισήμους έδινε ο κ. Λινάρδος, ακομπλεξάριστος, δείγμα του πόσο πολύ ήθελε να κάνει τους πάντες να νιώσουν άνετοι στο γήπεδο. Στο πλάι του είχε  άξια συμπαραστάτρια την κυρία Δέσποινα Βλαχαντώνη, που ήταν συνέχεια με το χαμόγελο και τη διάθεση να εξυπηρετήσει. Φυσικά βοήθησε πολύ και η παρουσία ανθρώπων όπως του κ. Γιώργου Ντούρου, ο οποίος με την μεγάλη του εμπειρία, αλλά πάνω από όλα την ταπεινότητα και τον αλτρουισμό του, παρενέβαινε εκεί που έπρεπε, εμπνέοντας σιγουριά με τις κινήσεις του. Και επιτέλους στην απονομή στο τέλος, είδαμε παρατεταγμένα δίπλα στις ομάδες όλα τα παραπάνω πρόσωπα. Κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν γινόταν, αφού δύο τρία άτομα τρέχανε για όλα.  Με τον Πρόεδρο της διοικούσας Επιτροπής κ. Σεραφείμ Τσόκα, αλλά και το Γιάννη Τζανόπουλο να δίνουν το μήνυμα για το πώς θα πρέπει το ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής να επιστρέψει ξανά στην κανονικότητα. Χθες(29/5) συνεδρίασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την προσωρινή διαταγή της διοικούσας επιτροπής της Ένωσης. Με την απόφαση θα μάθουμε πολλά. Δεν ξέρω τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές. Αλλά ας είναι αυτή η προσωρινή διοίκηση ο δρόμος για να καταλάβουμε όλη ότι μια μικρή Ένωση, όπως αυτής της Δυτικής Αττικής, χρειάζεται κυρίως πρόσωπα που θα θέλουν να ασχοληθούν για να προσφέρουν σε αυτή και όχι για να προσδοκούν σε κάποιο κέρδος είτε οικονομικό είτε…πολιτικό….είτε Ομοσπονδιακό……………………………………………………………..

*Όπως καταλάβατε λοιπόν, με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο 19ος τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ. Η μεγάλη αυτή γιορτή προσέλκυσε αρκετό κόσμο, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια. Ανάμεσά τους και πολλά πρόσωπα της πολιτικής. Μην ξεχνάμε βρισκόμαστε ακόμα σε προεκλογική περίοδο. Ανάμεσα λοιπόν σε…”Βυζαντινούς” και “Απολλωνιστές” παρευρέθηκαν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο δήμαρχος Μάνδρας Χρήστος Στάθης, η Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Μάνδρας  Ευαγγελία Κουτσοδήμα, η  αντιδήμαρχος Μάνδρας Σωτηρία Αργυρίου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Μεγάρων Σπύρος Τσιούνης, οι αντιδήμαρχοι Ασπροπύργου  Παντελής Σαββίδης και Τάσος Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Καμπόλης. Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ και  Ταμίας της ΕΠΟ Κλέαρχος Τζαφέρης, ο πρώην δήμαρχος Ασπροπύργου Γιώργος Λιάκος και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι ομάδων……………………………………………………………………………….

*Μεγάλη συμβολή στην αρτιότητα του τελικού είχαν και οι παρουσίες των παρατηρητών του αγώνα, του κ. Πάρη Τσιμίκου, αλλά και του κ. Μέγα Καραμπίνη. Αλλά και εκτός γηπέδου έτρεξε πολύ για ακόμα μια φορά αυτός ο ακούραστος εργάτης της ΕΠΣΔΑ κ. Κώστας Βαλσαράς………………………………..

*Από κει και πέρα κλείνοντας τα οργανωτικά του τελικού. Θα πούμε κάτι που μας έκανε εντύπωση. Δεν υπήρχε καθόλου αστυνομική δύναμη στο γήπεδο. Και αυτό γιατί; Μάθαμε ότι έχει να κάνει με την περιβόητη άδεια από την Περιφέρεια, που δεν έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η ΕΠΣΔΑ για τις διοργανώσεις της. Και έτσι η αστυνομική διεύθυνση δεν πήρε την ευθύνη να έρθει προληπτικά να στείλει κάποια δύναμη, για το οτιδήποτε. Είναι ένα από τα ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσει πολύ τους μελλοντικούς διοικούντες στην Ένωση. Διότι φάνηκε χθες ότι όλη η χρονιά, για να μην πω και οι προηγούμενες, κύλησαν απροστάτευτες…………………………………

*Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες, Απόλλων Ποντίων και Βύζας Μεγάρων αποζημίωσαν τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο της Μάνδρας. ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου για την εποχή και κυρίως μέσα σε αθλητικότατα πλαίσια, παρά το γεγονός ότι διακυβευόταν η κατάκτηση ενός Κυπέλλου. Ο Απόλλωνας του Γιώργου Αδάχτυλου, με τα συνεχόμενα ματς που δίνει, φάνηκε πιο έτοιμος, σε σχέση με τον Βύζαντα Μεγάρων, που είχε σχεδόν ένα μήνα να παίξει επίσημο ματς. Όμως οι Μεγαρίτες, αν και τα βρήκαν δύσκολα σε αρκετά σημεία του αγώνα, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν, να προηγηθούν δύο φορές και για περίπου 25 λεπτά να κρατήσουν το σκορ, ενώ είχαν μείνει με δέκα παίκτες. Η δουλειά του Δημήτρη Καλύκα είναι δεδομένη αυτά τα χρόνια στο σύλλογο. Και όπως μας είπε κι εκείνος αναφορικά με το μέλλον του στην ομάδα. Είναι πάντα θετικός για τον Βύζαντα. Είναι ουσιαστικά το πρώτο Κύπελλο ΕΠΣΔΑ που κατακτά ο Βύζας και έρχεται σε συνέχεια μιας ακόμα επιτυχίας της διοίκησης Ρήγα, μετά την περσινή άνοδο στη Γ΄Εθνική, όπου φέτος παρέμεινε μάλιστα με άνεση. Δίκαια ο Βύζας λοιπόν κατέκτησε το Κύπελλο. Και θα μου επιτρέψετε εδώ, να αναφέρω δύο ονόματα, που μας λείπουν πολύ, αλλά ελπίζω από όπου και να είναι, να χαίρονται με την πορεία της ομάδας. Καλέ μου φίλε Μάκη και κύριε Λεωνίδα ο Βύζας σας κάνει περήφανους και είναι σε καλά χέρια……………………………………

*Το φαινόμενο του Απόλλωνα Ποντίων φέτος, είναι κάτι αξιομνημόνευτο, που δύσκολα θα δούμε ξανά ομάδα να πετύχει ό,τι αυτή η τρελοπαρέα εκεί στη Γκορυτσά. Το παρθενικό αήττητο πρωτάθλημα, η εκπληκτική πορεία στο Κύπελλο, σε έναν τελικό, που πραγματικά ο Απόλλωνας έδειξε τη δύναμη του και εντός, αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου. Στις λεπτομέρειες οι Πόντιοι, για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά το Χαϊδάρι στην πρεμιέρα των μπαράζ τα βάζουν με την αστοχία τους. Μπορεί ο Απόλλωνας να ηττήθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά κέρδισε κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας. Το “είναι τρελοί αυτοί οι Πόντιοι” δεν το έχουμε γράψει στο παρελθόν τυχαία. Ομάδα που πραγματικά με τον κόσμο που έχει, θα είναι κρίμα να μείνει εκτός Γ’ Εθνικής. Πλέον η ομάδα του Γιώργου Αδάκτυλου επικεντρώνεται σε έναν άλλο τελικό αύριο με αντίπαλο τον πρωταθλητή Χανίων Γρανίτη Αγίας Μαρίνας, στις 17.00 στο γήπεδο της Γκορυτσάς……………………………………………….

*Όλα στη ζωή λένε έχουν κάποιο τέλος. Κάνουν τον κύκλο τους. Έτσι και με τη συνεργασία μου με το stoplekto.gr. Όπου επί 13χρόνια καταφέραμε να κάνουμε την ιστοσελίδα αυτή συνώνυμη με την είδηση, αλλά και την ελευθερία του λόγου. Αν η αθλητική εφημερίδα  “Φως των Σπορ” ήταν το μεγάλο μου δημοσιογραφικό σχολείο, η ιστοσελίδα stoplekto.gr μου έδωσε την ευκαιρία να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου, αλλά κυρίως να μάθω και εγώ ακόμα περισσότερα, να εξελιχθώ και να γνωρίσω κόσμο και να πάρω ευκαιρίες, που δεν θα έβρισκα εύκολα. Σε μια εποχή που το ίντερνετ το 2010 στην Ελλάδα άρχιζε να εξελίσσεται και μέσα σε βαθιά οικονομική κρίση, νομίζω πετύχαμε με την εργατικότητά μας, τη συνέπεια και φυσικά την αγάπη μας και το μεράκι μας να βοηθήσουμε στο να έχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πέρα από προβολή, κυρίως μια φωνή. Ευχαριστώ όλες τις ομάδες είτε σε Πειραιά είτε σε ΕΠΣΔΑ, για την εμπιστοσύνη σας και τη συνεργασία σας, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί και στη νέα διαδικτυακή μας “στέγη”. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Λάμπρο Πέγκο για τις χρήσιμες συμβουλές του και κατευθύνσεις του στο ξεκίνημα της συνεργασίας μας. Σε όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν από το stoplekto.gr και κυρίως στον μεγάλο μου δάσκαλο Αντώνη Δαρζέντα, που αν δεν ήταν εκείνος, το ταξίδι αυτό δεν θα είχε καν αρχίσει. Αλλά και σε παιδιά όπως τους Γιώργο Γραμματικό και Νίκο Μπιλάλη, που αν και είχαν σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα, προσέφεραν και εκείνοι πολλά. Ευχαριστώ επίσης τον καλό μου συνάδελφο και φίλο Θανάση Ζαχάκη, που πριν τρία χρόνια ήρθε στο σάιτ και με την πένα του αναδεικνύει με τον δικό του τρόπο τα αθηναϊκά πρωταθλήματα και μας δικαίωσε για την επιλογή αυτή. Τέλος(γιατί σας κούρασα), όλα αυτά να ξέρετε, τα πάνω από 100 χιλιάδες άρθρα που έχει αυτά τα χρόνια η ιστοσελίδα δεν θα υπήρχαν, αν δεν ήταν στις επάλξεις ένας άνθρωπος που μπορεί να μην φαίνεται, αλλά είναι όλο το Stoplekto.gr. Χρήστο Ντάρδα περάσαμε όμορφες και δύσκολες στιγμές. Αλλά έχεις αφήσει μεγάλη δημοσιογραφική παρακαταθήκη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με την ιδέα που είχες τότε. Όποτε με χρειαστείς, θα μαι πάντα εδώ για σένα, αλλά και για το stoplekto.gr………………..

*Και για να το…ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα, όπως εμείς ξέρουμε.  Μαθαίνω ότι σε ιστορική ομάδα Α’ Κατηγορίας στην ΕΠΣΔΑ γίνονται κουβέντες για να…αλλάξει χέρια. Ποια είναι; Θα το διαβάσετε στην επόμενη στήλη “Εκεί στη Δυτική” Αττική, που πλέον θα δημοσιεύεται  τον ερχόμενο Ιούνιο από την ιστοσελίδα  Soccerlive.gr, οπού εκεί θα συναντήσουμε έναν καλό μας φίλο και επίσης πρώην “πλεκτόπαιδο” τον Κυριάκο Παντζαρίδη. Προσεχώς λοιπόν………………………………………