Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Μετράμε αντίστροφα πλέον για την επίσημη έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Όπως σας είχε προϊδεάσει η στήλη, οι φετινές κληρώσεις των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου της ΕΠΣΔΑ θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Δευτέρα στις 9 Σεπτεμβρίου. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν το μέρος. Η διοίκηση της Ένωσης αποφάσισε φέτος οι κληρώσεις να γίνουν στο Δημαρχείο της Ελευσίνας. Αυτή θα είναι η πρώτη επαφή της νέας διοίκησης με μεγάλη κλήρωση πρωταθλήματος. Πάντως όλα τα μέλη ιδίως της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου δουλεύουν εντατικά αυτές τις μέρες για την καλύτερη οργάνωση….
  • Και επειδή οι πληροφορίες θέλουν η κλήρωση να συνοδεύεται και από πλούσιο μπουφέ. Να πούμε ότι τα τελευταία 15 χρόνια η παράδοση μας είχε συνηθίσει σε  κλήρωση- ταβέρνα- παϊδάκια- ζεϊμπέκικο. Πιστεύω ήταν στα σχέδια της διοίκησης αν όχι η παραπάνω αλησμόνητη σύνθεση, σίγουρα όμως κάτι ανάλογο. Όμως μην ξεχνάμε εκκρεμεί και μία Γενική Συνέλευση και για αυτό η διοίκηση αποφάσισε στην πρώτη της κλήρωση να κινηθεί πιο ταπεινά….
  • Τελειώνοντας τα της κλήρωσης θα κάνω μια προσωπική αναφορά και δεν θα επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα. Πέρσι τέτοια εποχή για πρώτη φορά ετοιμάζαμε ένα νέο εγχείρημα και φέραμε εικόνα στο ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής, ξεκινώντας από την κλήρωση των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου. Κάτι που γινόταν για πρώτη φορά στα χρονικά της Ένωσης. Δυστυχώς η συνεργασία αυτή δεν επιλέχτηκε να συνεχιστεί για τη συγκεκριμένη Ένωση, όπως και για ακόμα μία. Αν και ποτέ δεν μας ανακοινώθηκε επισήμως, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Εμείς από την μεριά μας θα ευχαριστήσουμε την παραγωγή που μας εμπιστεύτηκε για αυτό το δύσκολο έργο και θα ευχηθούμε πάντα τα καλύτερα σε ό,τι αναλαμβάνει. Παρότι άπειροι,  προσπαθήσαμε με την όποια εμπειρία κουβαλούσαμε από την μικρή  μας πορεία στο χώρο να αναδείξουμε πρόσωπα, ομάδες, παράγοντες σε μια χρονιά που αποδείχτηκε δημοσιογραφικά ιδιαίτερα απαιτητική σε  σχέση με προηγούμενες. Γιατί  εμείς κάνουμε πάνω από όλα δημοσιογραφία, όπως την έμαθα τουλάχιστον από την ιερή σχολή  του αείμνηστου Θόδωρου Νικολαΐδη στο “Φως των Σπορ”. Θεωρώ θετικό ότι μπήκαμε στη συνείδηση της περιοχής και ήταν κάτι  που είχε αρχίσει ο κόσμος να συνηθίζει. Η μόνη πικρία που μου μένει είναι ότι δεν πρόλαβα να προβάλλω το σύνολο των σωματείων της ΕΠΣΔΑ.  Αλλά επειδή μπήκαμε στο… “τρυπάκι”, αναμένεται να επανορθώσω σύντομα από άλλη συχνότητα….
  • Ο Μανδραϊκός έχει παλμό και είναι εδώ. Το ιστορικό σωματείο, μετά το εφιαλτικό τελευταίο εξάμηνο που πέρασε, προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις “στάχτες” του και να πατήσει στα πόδια του. Για αυτό και επιστρατεύτηκαν σε αυτή την προσπάθεια πραγματικοί “στρατιώτες” για να φέρουν εις πέρας αυτή τη δύσκολη φετινή αποστολή. Σημαντική η παρουσία στο ΔΣ του Κωνσταντίνου Πέτρου, που παρά τις σκέψεις του για αποχώρηση, τελικά αποφάσισε να παραμείνει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Με ακόμα έναν πιστό εργάτη στις τάξεις του, τον τεχνικό Γιάννη Μπότση, η ομάδα της Μάνδρας θα προσπαθήσει απλά και ρεαλιστικά να σώσει τη χρονιά και ό,τι καλύτερο βγει. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Με την ελπίδα βέβαια ότι ο σύλλογος κάποια στιγμή θα φτάσει και πάλι εκεί  που του αξίζει….
  • Μια νέα χρονιά ξεκινάει στον Ηρακλή Ελευσίνας. Αρκετά διαφορετική από την περσινή. Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό θεωρώ  ότι για τον Ηρακλή η περσινή σεζόν αποδείχθηκε πιο πετυχημένη από την χρονιά που κατέκτησε  το Κύπελλο της ΕΠΣΔΑ. Θα μου πείτε μα τερμάτισε στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος και μάλιστα  ήταν η  αμέσως χειρότερη επίθεση μετά τις ομάδες που υποβιβάστηκαν. Ποια είναι τα “λάβαρα” όμως για το ιστορικό σωματείο; Ο Ηρακλής πέρσι ξεκίνησε και τέλειωσε τη χρονιά αγωνιζόμενος με δυο ομάδες που ανήλθαν στη Β’ Εθνική. Η μία είναι ο ΟΦ Ιεράπετρας όπου είχε την τύχη και την μεγάλη  τιμή να τον αντιμετωπίσει στα πλαίσια της  πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Η άλλη ήταν ο ισχυρός Ασπρόπυργος, τον οποίο πέτυχε στον δεύτερο κατά σειρά τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ της ιστορίας του. Επιτεύγματα που δύσκολα σε μια χρονιά μπορεί ερασιτεχνικό σωματείο να πετύχει. Διαφωνείτε…;……