Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Σήμερα(9/9) είναι προγραμματισμένη η κλήρωση των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΔΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στο Δημαρχείο της Ελευσίνας. Η διοίκηση της Ένωσης είναι έτοιμη οργανωτικά να διοργανώσει αυτή την κλήρωση, η οποία θα είναι ουσιαστικά και η πρώτη στη θητεία της. Αναφορικά με τις συμμετοχές στο πρωτάθλημα, είμαστε σε ασφαλή θέση να γνωρίζουμε ότι όλες οι ομάδες έχουν δηλώσει την παρουσία τους. Στην Α’ Κατηγορία θα έχουμε και πάλι πρωτάθλημα 14 ομάδων. Αναφορικά με την ομάδα του Ασπροπύργου, που είχαμε γράψει ότι θα κατεβάσει στη Β’ Κατηγορία ομάδα από τις υποδομές της, τελικά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, καθώς παρά την αίτηση συμμετοχής από το σύλλογο, διαπιστώθηκε ότι από τους κανονισμούς δεν είναι εφικτό. Οπότε η Β’ Κατηγορία θα έχει επίσης 14 σωματεία, αφού ως γνωστόν προστέθηκαν οι Απόλλων Άνω Λιοσίων και Ατρόμητος Ελευσίνας……
  • Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για τη βαθμολογία της Α’ Κατηγορίας αναφορικά με τον Θρασύβουλο. Η ομάδα όπως γνωρίζουμε την τελευταία αγωνιστική δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στην Ελευσίνα με τον Πανελευσινιακό. Βάση του Άρθρου 17 παρ. 2 του ΚΑΠ η τιμωρία που επιβλήθηκε στο σωματείο ήταν αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, ενώ δεν προβλέπεται στο νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει με μείον βαθμούς. Άρα όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια βάση με μηδέν βαθμούς…..
  • Αλλά μιας και είπαμε για Θρασύβουλο, να πούμε στο σημείο αυτό, ότι παρά τις “ενοχλήσεις” μας για να δημοσιεύσουμε κάτι για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς, δυστυχώς δεν υπήρξε η ανταπόκριση που περιμέναμε, μέχρι και τη σημερινή μέρα. Μιλάμε για επίσημη τοποθέτηση και όχι αυτά που μπορεί να ακούγονται και  να λέμε off the record. Και μάλιστα όταν σε επίπεδο Ακαδημιών στην ομάδα  γίνεται πολύ σωστή δουλειά, όπου συνεργάζεται μάλιστα με την ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών. Είναι κρίμα για ένα σωματείο με την φήμη και την ιστορία που κουβαλάει ο Θρασύβουλος να μην αναφέρεται και προβάλλεται πουθενά……
  •  Δυο πολύ δυσάρεστες ειδήσεις συνέβησαν στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας. Αρχικά η απώλεια του επί σειρά ετών πρώην Προέδρου του Βύζαντα Μεγάρων Σωτήρη Μαζιώτη, ενός ανθρώπου που είχε προσφέρει πολλά στην μεγάλη ομάδα της περιοχής, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή σκορπώντας την θλίψη σε όλους. Δυστυχώς όμως είχαμε και τον άδικο χαμό του ποδοσφαιριστή του Αστέρα Άνω Λιοσίων Ηλία Χρονόπουλου. Ενός παιδιού μόλις 21 ετών, που είχε όλη τη ζωή μπροστά του και που η μοίρα του επιφύλασσε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Σε μια περίοδο που είχε αποφασίσει μάλιστα να κατέβει πάλι με την ομάδα, καθώς μόλις είχε εκτίσει την στρατιωτική του θητεία. Πολλά σωματεία της περιοχής και όχι μόνο εξέφρασαν τη θλίψη τους και τη συμπαράστασή τους στον Αστέρα και στην οικογένεια του εκλιπόντος. Είναι πραγματικά άδικο με αυτό τον τρόπο να “φεύγουν” τόσο νέοι άνθρωποι…..
  • Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ζωφριά, για το σχεδιασμό των Ακαδημιών της για τη νέα περίοδο. “Όμηροι του γηπεδικού καθεστώτος” αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη θέση της διοίκησης. Το γηπεδικό είναι ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του και στη Δυτική Αττική, ιδιαίτερα μετά την έξαρση των τμημάτων υποδομών. Θα αναφερθούμε εκτενέστερα και μετά την κλήρωση για το μέγιστο αυτό πρόβλημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου….
  • Τα γεγονότα χθες της Θεσσαλονίκης, με την άνανδρη επίθεση σε αγώνα της Κ16  του Ολυμπιακού στον Ποντιακό Πολυδενδρίου, είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Ανεξαρτήτως ποια ομάδα υποστηρίζουμε και ποιος δέχθηκε επίθεση.  Είμαστε μια μικρή χώρα, στην οποία κάθε χρόνο συρρικνωνόμαστε περισσότερο. Όλοι έχουμε μερίδιο  ευθύνης και θα πρέπει να “πολεμήσουμε” την όποια μορφή βίας εμφανίζεται στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο που ασχολούμαστε. Πολύ σημαντικό για να γίνει αυτό είναι η ανεξαρτητοποίηση των ομάδων από την πολιτική. Θα μου πείτε, τι λέω τώρα. Όμως το γράφω με πλήρη επίγνωση.  Οι παράγοντες κάποια στιγμή θα πρέπει αυτό να το αντιληφθούν. Από τις πιο χαμηλές Κατηγορίες ξεκινούν όλα.  Διαφορετικά θα μαστε πάντα χωρισμένοι αναίτια σε “στρατόπεδα” και θα την πληρώνουν άδικα τα παιδιά μας….