Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Η νέα ποδοσφαιρική χρονιά είναι πλέον  στη σέντρα και επίσημα μετά το χθεσινό “σφύριγμα” έναρξης από την κλήρωση  των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ.  Μια κλήρωση διαφορετική από τις άλλες. Νέα διοίκηση και πρόσωπα, με διαφορετική νοοτροπία και προσέγγιση από ό,τι είχαμε συνηθίσει. Δεν απογοητευτήκαμε, αλλά παράλληλα σίγουρα δεν γίναμε και σοφότεροι μετά το τέλος της διαδικασίας στην Ελευσίνα. Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Κλέαρχος Τζαφέρης και οι συνεργάτες του αλλιώς το είχαν στο μυαλό τους. Αλλά, άλλο οι σκέψεις και άλλο οι πράξεις. Και επειδή δεν είμαι αρμόδιος σε θέματα διοίκησης μιας Ένωσης και ούτε κατάλληλος να κάνω μαθήματα οργάνωσης, το μόνο που θα πω είναι η ταπεινή μου άποψη βάση απλής λογικής. Η συγκεκριμένη διοίκηση έχει ΠΟΛΛΗ δουλειά μπροστά της. Και τα συστατικά της επιτυχίας είναι τρία: Συνέπεια, συνεργασία και επαφή με τα σωματεία. Ουσιαστική επαφή. Τα σημάδια απειρίας είναι δικαιολογημένα, αλλά όσο περνά ο καιρός θα πρέπει να εξαφανιστούν. Και για όλα αυτά χρειάζεται θέληση και διάθεση από όλους… Μηδενός εξαιρουμένου. Οι διοικήσεις εκλέγονται για να υπηρετούν τα σωματεία…..
  • Στην αρχή  της ομιλίας του ο Κλέαρχος Τζαφέρης τόνισε ότι ουσιαστικά και  τυπικά ξεκίνησε η νέα εποχή στην Ένωση. Έκανε μια αναφορά στο φινάλε της περσινής σεζόν, χωρίς να κρύψει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Εξήγησε την κατάσταση γύρω από το θέμα της καταγγελίας που είχε κάνει ο Πανελευσινιακός κατά του Θρασύβουλου, λίγο πολύ γνωστά. Ωστόσο η είδηση που βγήκε αφορά την Γενική Συνέλευση. Ο ίδιος ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Ένωση έχει βάλει δύο ορκωτούς λογιστές, ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν πληροφορίες από την ΕΠΟ σχετικά με χρέος που φαίνεται να άφησε η απερχόμενη διοίκηση Τζανόπουλου.  Μάλιστα είπε ότι θα διερευνηθεί και  πώς αυτά τα χρόνια από το 2010 οι εξελεγκτικές επιτροπές υπέγραφαν ισολογισμούς, οι οποίοι στην ουσία δεν ήταν ισοσκελείς και ότι καλείται πλέον η νέα διοίκηση να εξυγιάνει ένα χρέος που κληρονόμησε. Δεν αποκλείεται κιόλας να γίνει μόνο ψήφιση οικονομικού προϋπολογισμού για το 2020 και να μείνει σε εκκρεμότητα ο απολογισμός του 2018…..
  • Και επειδή στα πλαίσια τη δουλειάς μας είναι να ψάχνουμε και εμείς, πολλοί θα αναρωτιέστε τι λέει η άλλη πλευρά για όλα αυτά. Είμαι σίγουρος πως είστε.  Όλα τα παραπάνω εδώ και καιρό έχουν φτάσει για τα καλά στα “αυτιά” του Μιχάλη Τζανόπουλου. Ο πρώην Πρόεδρος και ιδρυτής της ΕΠΣΔΑ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας πάντα, έχει επίγνωση της κατάστασης και διαψεύδει κατηγορηματικά όλα αυτά που αιωρούνται με τις κατηγορίες περί χρέους και ατασθαλιών επί της Προεδρίας του. Σύντομα αναμένεται και εκείνος να τοποθετηθεί επίσημα, χωρίς να αποκλείεται και η παρέμβασή του να είναι μέσω νομικής οδού….
  • Οι εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα θα τρέξουν και σίγουρα θα μας απασχολήσουν για πολύ καιρό. Ο καθένας αναμφίβολα εξυπηρετεί το συμφέρον του. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία. Και πολλές φορές ένας διάλογος μπορεί να επιλύσει αρκετές διαφορές και προβλήματα. Αν θέλουμε το καλό της Ένωσης….
  • Και πάμε τώρα στα της κλήρωσης. Είπαμε “καρφιά” δεν θα ρίξουμε σε μια νέα διοίκηση. Λάθη κάνουν και οι πιο έμπειροι. Φιλότιμη η προσπάθεια τόσο της Προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου Γιώτας Σακκά και του Προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος Κώστα Καράμπελα να κυλήσουν ομαλά οι διαδικασίες…..
  • Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αυτό  που έγινε με το Κύπελλο. Το αίτημα του Πανελευσινιακού να αγωνιστεί εκτός έδρας στο πρώτο ματς αν κληρωθεί στην πρώτη φάση, λόγω έργων στο γήπεδό του, έπρεπε να έχει τονιστεί εξ αρχής. Τουλάχιστον να το συνομολογήσουν και τα ίδια τα σωματεία πριν  την κλήρωση. Και όχι μόνο δεν αναφέρθηκε, αλλά η κληρωτίδα ήρθε να μπερδέψει τα πράγματα βγάζοντας τελευταίο ζευγάρι Πανελευσινιακός-Απόλλων Ποντίων. Όπως ακριβώς και πέρσι. Άμα έχει κέφια η κληρωτίδα κάνει…παπάδες. Ο Πρόεδρος Κλέαρχος Τζαφέρης αναφέρει το αίτημα του Πανελευσινιακού και αλλάζει τη σειρά του παιχνιδιού σε Απόλλων Ποντίων- Πανελευσινιακός, κατόπιν εορτής… Ποιος είδε τον… “νερουλά” και δεν τον φοβήθηκε… Φυσικά υπήρξαν αντιδράσεις και το ζευγάρι έμεινε ως έχει….
  • Αναφορικά με αυτό το παιχνίδι, να θυμίσουμε ότι οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι τεταμένες μετά τον αγώνα του δεύτερου γύρου του περσινού πρωταθλήματος. Όπου οι Πόντιοι είχαν βγάλει εκείνη  την ιστορική ανακοίνωση υπέρ κατάκτησης πρωταθλήματος του Ακράτητου, για να παίξουν και του χρόνου με τον Πανελευσινιακό. Και να που με το… “καλημέρα” η επιθυμία των Πόντιων πραγματοποιήθηκε. Ενώ σίγουρα το “κερασάκι στην τούρτα” για τον Απόλλωνα, είναι ότι αντιμετωπίζει τους “σταχυοφόρους” και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την πιθανότητα τότε να κρίνονται πολλά. Ούτε κατά παραγγελία τέτοιο σενάριο….
  • Ωστόσο εμείς να τονίσουμε ότι είναι αρχή της χρονιάς και θα πρέπει να επικρατήσει η λογική και να γίνουν στο Κύπελλο τα επόμενα Σαββατοκύριακα δυο παιχνίδια αντάξια της ιστορίας και της δυναμικής που έχουν αυτά τα δύο σωματεία. Ό,τι έγινε πέρσι ανήκει στο παρελθόν. Πάντως το  πρώτο ματς της σειράς ίσως έχει  περισσότερες πιθανότητας να διεξαχθεί στο “Γ. Ρουμελιώτης”….
  • Θα επανέλθουμε και αύριο, με ακόμα περισσότερα από την κλήρωση…….