Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Όπως γράψαμε οι φετινές κληρώσεις των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ είχαν μια διαφορετική προσέγγιση από τη νέα διοίκηση.  Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο τη Ελευσίνας, σε ένα χώρο που  μπορεί να μην θύμιζε τα κέντρα συνεστίασης που συνήθιζαν να γίνονται οι κληρώσεις επί εποχής Τζανόπουλου, που όμως οι παράγοντες των σωματείων είχαν την ευκαιρία να έχουν μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τεράστια προβλήματα που ταλαιπωρούν το ποδόσφαιρο της περιοχής. Ο νέος Δήμαρχος Ελευσίνας και πρώην φυσικά Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αργύρης Οικονόμου φάνηκε αντάξιος της φιλοξενίας του, ενώ στην ομιλία του τόνισε ότι θα είναι πάντα κοντά στην προσπάθεια των ομάδων, σε μια περίοδο που η πόλη της Ελευσίνας προετοιμάζεται για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός σε δύο χρόνια το 2021, όπου θα γίνει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, έναν θεσμό που δημιούργησε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη κατά τη θητεία της ως Υπουργός Πολιτισμού το 1985. Επίσης με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Ασπροπύργου Γιάννη Κατσαρός και ο δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου Αντώνης Κοναξής, που είναι πάντα κοντά στις προσπάθειες της Ένωσης και των σωματείων της. Ακόμη στην κλήρωση βρέθηκε και ο νέος Ανιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Αμήν….
  • Πάντως η διοίκηση της Ένωσης πόνταρε πολύ στην εκδήλωση αυτή, στο να φέρει σε επαφή τα σωματεία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα στον πλούσιο μπουφέ που ακολούθησε με το φινάλε της διαδικασίας, οι παράγοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τοπικούς φορείς. Όμως δυστυχώς η πρόσκληση της διοίκησης της ΕΠΣΔΑ προς όλους τους δήμους δεν είχε και  την ανταπόκριση που θα περιμέναμε. Αν ήταν προεκλογική περίοδος είμαι σίγουρος ότι όλοι οι δήμοι  θα είχαν δώσει το “παρών”. Όμως οι εκλογές πέρασαν και όσοι  εκλέχτηκαν… εκλέχτηκαν. Σε αυτό όμως συνέβαλαν και τα σωματεία, που έκαναν τον δικό τους αγώνα να υποστηρίξουν κάποιους ανθρώπους και σήμερα πολλές ομάδες είναι ξεκρέμαστες εξαιτίας του γηπεδικού προβλήματος. Καθημερινά ομάδες μου μεταφέρουν προβλήματα για περιορισμένο χρόνο προπονήσεων, άσχημες συνθήκες γηπέδων, και παρ’ όλες τις οχλήσεις τους για λύση στα ζητήματα αυτά, κάποιοι όχι μόνο αγνοούν επιδεικτικά, αλλά βάζουν μπροστά και κομματικά συμφέροντα. Επειδή είναι αρχή ακόμα στη νέα θητεία των τοπικών αυτοδιοικήσεων καλό θα είναι να μην υπάρχουν διακρίσεις και να προσπαθήσουν να είναι κοντά στα σωματεία ανεξαρτήτου ποιο τις υποστήριξε και ποιο όχι. Οι κοινωνίες της Δυτικής Αττικής είναι μικρές και σε θέματα αθλητισμού δεν χωρούν αντιπαλότητες…..
  • Παρούσα στην κλήρωση της ΕΠΣΔΑ όπως πάντα φυσικά και η διαιτησία. Ο αρχιδιαιτητής Νεκτάριος Παστρωμάς τόνισε ότι είναι σημαντικό οι ομάδες να ενημερωθούν και να παρευρεθούν στα σεμινάρια περί νέων κανονισμών ποδοσφαίρου,  που διοργάνωσε η Επιτροπή Διαιτησίας σε συνεργασία με την διοίκηση της Ένωσης. Πάντα κοντά στις ομάδες και ο πρώην Αρχιδιαιτητής Τιμολέων Σταμάτης, ενώ βρήκε χρόνο να παρευρεθεί στην εκδήλωση και ο κορυφαίος αξιολογημένος διαιτητής Σούπερ Λιγκ της Ένωσης Αριστείδης Βάτσιος…..
  • Αναφορικά με το Κύπελλο της ΕΠΣΔΑ, η κατάσταση σε σχέση με πέρσι παρέμεινε η ίδια, καθώς και πάλι 21 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή. Πάλι όμως είχαμε σωματεία από  τη Β’ Κατηγορία, συγκεκριμένα εννιά, που δεν μπόρεσαν να δηλώσουν συμμετοχή. Αν αναλογιστούμε ότι Απόλλων Άνω Λιοσίων και Ατρόμητος Ελευσίνας δεν ήθελαν να ρισκάρουν στην πρώτη τους χρονιά, τότε ουσιαστικά μιλάμε για επτά ομάδες της Β’.   Δεν ξέρω αν η αδυναμία τους είναι οικονομική ή ανετοιμότητα λόγω εποχής, αλλά ας ελπίσουμε όσο περνούν τα χρόνια οι ομάδες να μπορούν να κατεβαίνουν και στις δυο διοργανώσεις….
  •  Σε μια πολύ σημαντική συνεργασία προχώρησε η διοίκηση της Ζωφριάς. Ο σύλλογος θα συνεργαστεί σε επίπεδο υποδομών με τον Περσέα. Εκεί θα υπάρχει ένα αξιόλογο τιμ προπονητών που θα εργαστούν, με επικεφαλής τον  σπουδαίο Τάκη Σπυρόπουλο, έναν προπονητή γνώστη του ποδοσφαίρου, με πλούσια εμπειρία γύρω από ακαδημίες και με μεγάλη προσφορά στις Μικτές Πειραιά και τις υποδομές του Ολυμπιακού….
  • Για τρίτη σερί χρονιά οι Ακαδημίες του Πυρρίχιου- ΠΑΟΚ θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ”. Πέρα από  την ασφαλιστική κάλυψη που κερδίζουν τα παιδιά του σωματείου για μια αγωνιστική σεζόν, θα έχουν και την ευκαιρία τα τμήματα τω υποδομών να συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες μέσα στο χρόνο, απομοκόμιζοντας πλούσιες εμπειρίες. Είναι μια δικαίωση για το σωματείο του Πυρρίχιου, που τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στην Α’ Κατηγορία, ενώ μην ξεχνάμε ότι είναι μια ομάδα που μετρά μόλις 11 χρόνια ζωής….
  • Και μιας και λέμε για τον Πυρρίχιο. Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί η είδηση όπου η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της  προσκάλεσε στον Σαββατιάτικο αγώνα πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με το Βόλο στο “Γ. Καραϊσκάκης” τις Ακαδημίες του Πυρρίχιου- ΠΑΟΚ για να παρακολουθήσει τον αγώνα, θέλοντας οι “ερυθρόλευκοι” να ρίξουν τους τόνους μετά την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε η ομάδα Κ16 του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Αν συμβεί αυτό θα είναι μια αρχή ώστε να φανεί μια εικόνα συνύπαρξης και για το πώς θα πρέπει όλοι μας να βλέπουμε  το ποδόσφαιρο, ως προς την καταπολέμηση της βίας. Μην ξεχνάμε κάποτε στα γήπεδα δεν υπήρχε “μονοχρωμία” και υπήρχαν φίλαθλοι και από τις δυο πλευρές. Και εκεί πρέπει να επιστρέψουμε κάποια στιγμή. Πάντως ο Πυρρίχιος αναμένει την απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για να δεχτεί την πρόσκληση του Ολυμπιακού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν μιλήσει με τους Θεσσαλονικείς, ώστε να στείλουν και εκείνοι κάποιο τμήμα της Ακαδημίας τους σε αγώνα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα…..