Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Ήρεμα και ομαλά κύλησε το Σαββατοκύριακο. Τρεις αναμετρήσεις περιείχε το πρόγραμμα του Κυπέλλου, όπου Βύζας Μεγάρων, Μανδραϊκός και Μεγαρικός πήραν εύκολες προκρίσεις στους επαναληπτικούς, αφού είχαν θέσει τις βάσεις από τα πρώτα ματς πριν μια βδομάδα. Αύριο(25/9) ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του Κυπέλλου με ακόμα δύο παιχνίδια. Λέων- Ακράτητος και Απόλλων Ποντίων- Πανελευσινιακός. Για το πρώτο ο Ακράτητος με το 7-0 του πρώτου αγώνα βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση. Η δεύτερη αναμέτρηση της Γκορυτσάς, ο Απόλλων έχει σαφές προβάδισμα λόγω του εκτός έδρας 4-2 επί του Πανελευσινιακού. Ένας αγώνας, ο οποίος είχε αρχικά οριστεί την Κυριακή, αλλά τελικά η Ένωση μετέφερε τον αγώνα για αύριο Τετάρτη, λόγω του ότι η ΕΠΟ είχε ορίσει στο ίδιο γήπεδο την αναμέτρηση του Ακράτητου για την πρώτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, καθώς η ομάδα των Άνω Λιοσίων έχει δηλώσει ως δεύτερη έδρα την Γκορυτσά, μέχρι να είναι έτοιμο το γήπεδό του. Οι Πόντιοι με ανακοίνωσή τους διαμαρτυρήθηκαν για την αλλαγή αυτή, καθώς υποστηρίζουν πως ο αγώνας θα έπρεπε να γίνει την ίδια μέρα στο γήπεδο Παραλίας Ασπροπύργου, τη δεύτερη έδρα που έχουν δηλώσει και εκείνοι. Από τις πληροφορίες που συλλέξαμε, μάλλον η λύση χάθηκε κάπου στη μετάφραση. Προτάθηκε το ματς να γίνει στις 12.00 την Κυριακή στην Γκορυτσά, Όμως διαφωνούσαν και οι δύο.  Λίγο όμως  η πίεση του χρόνου την Παρασκευή, που η Ένωση ενημερώθηκε το απόγευμα  από την ΕΠΟ για το ματς του Ακράτητου, λίγο του ότι Απόλλωνας και Πανελευσινιακός δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν, η Ένωση πήρε την απόφαση να βάλει το ματς την Τετάρτη στο γήπεδο της Γκορυτσάς. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντως, για αυτό οι ομάδες δηλώνουν και δεύτερη έδρα στις διοργανώσεις της Ένωσης. Η νέα διοίκηση θεωρώ κινείται με γνώμονα να μπορεί να έχει όλους ικανοποιημένους. Ωστόσο, υπάρχουν και κανονισμοί που για τέτοια θέματα νομίζω είναι ξεκάθαροι. Το δίκαιο είναι κάπου στη μέση. Από την άλλη θα πρέπει και οι ομάδες να διευκολύνουν και το έργο της Ένωσης σε τέτοιες καταστάσεις…..
  • Να υπενθυμίσω, την τελευταία αγωνιστική πέρσι του πρωταθλήματος, στο Πυρρίχιος- ΠΑΟΚ Μάνδρας, η διοίκηση του Πυρρίχιου είχε δεχτεί το αίτημα του ΠΑΟΚ ο αγώνας να γίνει στο Φράγκειο γήπεδο, ώστε να μπορέσει η ομάδα της Μάνδρας να αγωνιστεί στο νέο γήπεδο της πόλης, που παραδόθηκε στα τέλη της αγωνιστικής περιόδου. Θα μου πείτε, ήταν ένα ματς αδιάφορο, τελευταία αγωνιστική. Ας παίρνουμε παράδειγμα τέτοιες κινήσεις, οι οποίες ανεβάζουν το επίπεδο του πρωταθλήματος…..
  • Ονειρικό ξεκίνημα για τον Ακράτητο στην επανεμφάνισή του στην Γ’ Εθνική. Η ομάδα του Χάρη Κοπιτσή, αν και έπαιζε για σχεδόν 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο, πήρε παλικαρίσια νίκη στις καθυστερήσεις με 1-0 επί της Κηφισιάς, που είναι μια σταθερή δύναμη τα τελευταία χρόνια. Αυτή η νίκη είναι σίγουρα μια απάντηση για εκείνους που είχαν αμφιβολίες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ξαφνικά εξαφανίστηκαν. Ή του ύψους ή τους βάθους δηλαδή…  Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όταν όμως είναι καλοπροαίρετη. Ο Ακράτητος έκανε ένα τέλειο ξεκίνημα, όμως το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι κάθε αγωνιστική και τελικός. Έχει πολύ δρόμο μπροστά της ακόμα η ομάδα. Πάντως αρκετός κόσμος πήγε στην Γκορυτσά να ενισχύσει την προσπάθεια του Ακράτητου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος…..
  • Το ωραίο της υπόθεσης, είναι ότι η νίκη αυτή για τον Ακράτητο, ήρθε με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.  Αφού το νικητήριο γκολ πέτυχε η έμπνευση του προπονητή Χάρη Κοπιτσή,  ο μόλις 19 ετών Λεωνίδας Πρίντεζης, ένα παιδί που έχει ξεκινήσει τα ποδοσφαιρικά του βήματα από τις Ακαδημίες του Ατρομήτου Αθηνών και ο Ακράτητος την τελευταία διετία τον εμπιστεύτηκε. Μάλιστα ο ταλαντούχος επιθετικός μπήκε στο ματς σαν αλλαγή στο 90′ και στην πρώτη του επαφή στο 91′ πέτυχε το “χρυσό” γκολ της νίκης. Τεράστια η ψυχραιμία του πατέρα του, Νίκο Πρίντεζη, ενός ανθρώπου που από πέρσι έχει αναλάβει την βιντεοσκόπηση των αγώνων της ομάδας και τη στιγμή του γκολ έμεινε στη θέση του χωρίς να χάσει το πλάνο. Άλλος στη θέση του μπορεί από την χαρά του  να είχε πετάξει την κάμερα στον αέρα από τα πανηγύρια….
  • Μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα της Επιτροπής Υποδομών για την ενημέρωση των σωματείων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.  Ειπώθηκαν αρκετά πράγματα, με τις ομάδες να δίνουν βροντερό “παρών” επιβεβαιώνοντας ότι πλέον η υπόθεση Υποδομές έχει μπει βαθιά στην συνείδηση  όλων. Μάλιστα η Επιτροπή με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε τους συλλόγους για την ανταπόκρισή τους. Οι δηλώσεις συμμετοχών για τα πρωταθλήματα υποδομών είναι μέχρι τις 4 Οκτωβρίου……
  • Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Επιτροπή Υποδομών απαρτίζεται από τρεις ανθρώπους που ξέρουν από Ακαδημίες όσο λίγοι. Πρόεδρος είναι ο Κώστας Κουράτος, από τον Ερμή Άνω Λιοσίων, ομάδα υπόδειγμα αναφορικά με τις Ακαδημίες του. Επίσης στην Επιτροπή βρίσκεται και ο Αργύρης Τσεβρενίδης, Πρόεδρος των Αγίων Αναργύρων Ελευσίνας, ενός σωματείου που πέρσι έφτασε να έχει ακόμα και δύο ομάδες σε πρωτάθλημα υποδομής της Ένωσης, και που σε όλες τις Κατηγορίες τα τμήματα του πάντα πρωταγωνιστούν.  Τέλος, την Επιτροπή πλαισιώνει και ο πολύπειρος παράγοντας στο χώρο της Δυτικής Αττικής Μέγας Καραμπίνης, γνωστός σε όλους από τον Αστέρα Μαγούλας, ένας άνθρωπος οργανωτικός και πληροφορημένος πάντα, σίγουρα με την εμπειρία του, τις γνώσεις του και τις ιδέες του θα μπορέσει να δώσει το κάτι παραπάνω στην οργάνωση των πρωταθλημάτων υποδομών…….