Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • H μπάλα στη σέντρα… “Αρχίζει το ματς”, που τραγούδαγε ο αείμνηστος Λουκιανός Κηλαηδόνης, σε μια εποχή τότε που το ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικό δίνοντας άλλο νόημα στις Κυριακές μας. Ίσως γιατί ήταν αλλιώτικος και ο κόσμος γύρω του. Αλλά ας αφήσω τα υπαρξιακά στην άκρη, η ουσία είναι ότι τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ ξεκινούν. Φαβορί και αουτσάιντερ μπορεί να υπάρχουν στα χαρτιά, αλλά ο πραγματικός “καθρέφτης” όλων των προγνωστικών επιβεβαιώνονται πάντα στο γήπεδο. Κανείς δεν βγήκε πρωταθλητής  ή υποβιβάστηκε από τη μεταγραφική περίοδο και τα φιλικά. Ευχόμαστε από μεριάς μας να γίνουν δυο εντυπωσιακά πρωταθλήματα με υγεία πάνω από όλα σε όλους τους πρωταγωνιστές, από τους παίκτες μέχρι τους διαιτητές, παρατηρητές  και όλους όσους βοηθούν στην διεξαγωγή των αγώνων…..
  • Με τρία παιχνίδια σε κάθε Κατηγορία ανοίγει η αυλαία σήμερα Σάββατο(28/9) στα πρωταθλήματα στης ΕΠΣΔΑ. Πρώτο επίσημο ματς για τον νεοσύστατο Ατρόμητο Ελευσίνας, που δοκιμάζεται στην Γκορυτσά με αντίπαλο τη Δύναμη Ασπροπύργου.  Επανεμφάνιση και  για τον Απόλλωνα Άνω Λιοσίων του Γιάννη Τζανόπουλου, ο οποίος έχει επανέλθει αποφασισμένος να πρωταγωνιστήσει.  Αύριο στην Α’ Κατηγορία ξεχωρίζει η αναμέτρηση ανάμεσα στον Μανδραϊκό και τον Πανελευσινιακό, ενώ υπάρχει και το ντέρμπι της Β’ Κατηγορίας με τον ισχυρό Μεγαρικό να υποδέχεται τον δυναμικό Ερμή Άνω Λιοσίων…..
  • Στο σημείο αυτό να πούμε κάτι για τον Ερμή. Ένας σύλλογος που έχουμε γράψει πολλάκις για το έργο που γίνεται στις Ακαδημίες. Και στην ομάδα προσπαθούν, ώστε να αναδείξουν πολλά ταλέντα, που θα “ανοίξουν τα φτερά τους” για το μεγάλο τους όνειρο. Όταν άλλες ομάδες ανακοινώνουν μεταγραφές και προσθήκες, ο Ερμής κόντρα στην πεπατημένη, προωθεί τα παιδιά του στα “σαλόνια” του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Όπως έγραψε και ο Πρόεδρος του σωματείου Κώστας Κουράτος, φέτος δυο νέα παιδιά ο Βασίλης Καβουρίνος και ο Στέλιος Μυλωνόπουλος κάνανε το μεγάλο άλμα και από τις υποδομές του Ερμή βρέθηκαν σε Football Leagur και Γ’ Εθνική αντίστοιχα. Επίσης, η ομάδα ως γνωστό συνεργάζεται σε επίπεδο Ακαδημιών με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Δέκα παιδιά στις μικρότερες ηλικίες πλέον ανήκουν στο δυναμικό των υποδομών των “Κιτρινόμαυρων”,, ενώ τρία παιδιά ακόμα κλήθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ για περαιτέρω αξιολογήσεις στο προπονητικό της κέντρο για λογαριασμό της Κ15. Ακόμη, τέσσερα παιδιά κλήθηκαν στην Κ14 των Μικτών και τρία στην Κ12…….
  • Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε και η πρώτη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ με Ακράτητο και Απόλλωνα Ποντίων να παίρνουν τα δύο τελευταία εισιτήρια. Η ομάδα των Άνω Λιοσίων έκανε νέο περίπατο καταβάλλοντας στο Πανόραμα με 5-0 τον Λέοντα, τον οποίο φέτος έχει αναλάβει προσωπικά η παλιά μεγάλη δόξα του Ολυμπιακού και ηγέτης του σωματείο Κυριάκος Καραταΐδης. Από την άλλη μεριά ο Απόλλων δια πυρός και σιδήρου πήρε την πρόκριση παρά την ήττα με 3-1 την Γκορυτσά από τον Πανελευσινιακό στο ντεμπούτο του Κώστα Παρθενίου….
  • Πάντως ο Πανελευσινιακός για δεύτερη σερί χρονιά αποκλείεται από το Κύπελλο με… παρόμοιο τρόπο. Πέρσι στα ημιτελικά είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς με 4-0 από τον Ηρακλή Ελευσίνας και στον επαναληπτικό επικράτησε με 3-0, αλλά αποκλείστηκε για ένα γκολ. Φέτος η ιστορία επαναλήφθηκε πιο νωρίς, από την πρώτη φάση, με τους “Σταχυοφόρους” να παρουσιάζουν πάλι δυο τελείως διαφορετικά πρόσωπα στις αναμετρήσεις και να χάνουν την πρόκριση πάλι για ένα γκολ.  “Διαβολική” σύμπτωση, τι λέτε…;;;
  • Στην αναμέτρηση της Γκορυτσάς ο ποδοσφαιριστής του Πανελευσινιακού Λευτέρης Μάκρας είχε μια άτυχη στιγμή, καθώς παρασυρόμενος από την ένταση του αγώνα, εξύβρισε τον βοηθό Παύλο, με αποτέλεσμα σωστά ο διαιτητής Βάτσιος να τον αποβάλει. Και λέμε άτυχη, διότι πρόκειται για ένα παίκτη υπόδειγμα από τότε που έχει έρθει στη Δυτική Αττική και όλοι αναγνωρίζουν την αξία του ποδοσφαιρικά, αλλά και σαν χαρακτήρα. Θα λείψει αρκετά από την ομάδα του στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πάντως να τονίσουμε ότι αυτή ήταν και η μοναδική κόκκινη κάρτα που δόθηκε σε όλα τα ματς της α’ φάσης του Κυπέλλου…
  • Αναφορικά με την κλήρωση της β’ φάσης του Κυπέλλου, οι πληροφορίες μας λένε ότι μάλλον θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου…..
  • Διαβάσαμε την ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Βύζαντας Μεγάρων, στην οποία απαντούσε στον πρώην ποδοσφαιριστή της Σωτήρη Μαυρονάσο. Τα εσωτερικά της κάθε ομάδας τα γνωρίζουν καλύτερα από μας οι άνθρωποι του Βύζαντα. Ωστόσο, αυτό που μπορούμε να πούμε μετά σιγουριάς, είναι ότι η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου είναι από τις πιο υγιής στο ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής και περιβάλλεται από ανθρώπους σοβαρούς, που αγαπούν και θέλουν το καλό της ομάδας. Πέρσι ο Βύζας στάθηκε άτυχος και πραγματικά είχε αντίπαλο τον εαυτό του. Σκεφτείτε ότι οι Μεγαρίτες στα παιχνίδια με τον πρωταθλητή Ακράτητο και τον Πανελευσινιακό είχαν καλύτερο συντελεστή νικών, αλλά παρόλα αυτά τερμάτισαν τρίτοι…..
  • Μια σημαντική κίνηση από τη Μικρασιατική, για την έναρξη του πρωταθλήματος στέλνοντας ευχές για καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλα τα γειτονικά σωματεία της. Χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή της λέει:  “Το ΔΣ του ΑΟ ΜΙΜΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ με αφορμή την έναρξη των πρωταθλημάτων την ΕΠΣΔΑ εύχεται ολόψυχα σε όλες τις ομάδες της πόλης των Μεγάρων καλή επιτυχία.  Εύχεται στην ομάδα του Βύζαντα Μεγάρων να πετύχει την πολυπόθητη άνοδο στη Γ εθνική , στην ομάδα της Νέας Περάμου να εκπληρώσει τους στόχους της και στην ομάδα του Α.Σ. Μεγαρικός να επιστρέψει στην Α κατηγορία , ώστε να δυναμώσει το ποδόσφαιρο της πόλης μας στην ευρύτερη περιοχή. Καλή επιτυχία συμπολίτες με υγεία χωρίς τραυματισμούς”…..
  • Δυο ομάδες από την ίδια περιοχή ακόμα δεν έχουν βγει επίσημα να ξεκαθαρίσουν το θέμα του προπονητή μέχρι και σήμερα. Ωστόσο στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου θα έχουν κανονικά στον πάγκο τους τεχνικούς, που εδώ και καιρό προπονούν τις ομάδες τους. Αναγκαστικά στα ρεπορτάζ των αγώνων που θα δημοσιεύσουμε θα γίνουν τα… αποκαλυπτήρια…….
  • Χαμός χθες Παρασκευή στα γραφεία της Ένωσης. Όπως πάντα τέτοια εποχή, λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων πολλές ομάδες τρέχουν για την έκδοση των δελτίων των ποδοσφαιριστών. Λόγω του μεγάλου φόρτου, πληροφορίες μας θέλουν αρκετές ομάδες να κατέβουν με ελλείψεις στους αγώνες της πρεμιέρας. Αφού αρκετά δελτία δεν πρόλαβαν να εκδοθούν. Κλασική ελληνική συνήθεια της τελευταίας στιγμής……
  • Πένθος για την  Ταμία της ΕΠΣΔΑ και Πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου Γιώτα Σακκά και  την οικογένειά της, καθώς χθες “αποχαιρέτισε” την αγαπημένη της θεία Αλεξάνδρα. Η στήλη απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην ίδια και τους οικείους της…..