Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…..

Published

on

  • Συνεχίζουμε σήμερα την ανάλυσή μας γύρω από τα τεκταινόμενα του Σαββατοκύριακου και βάζουμε στο… “μικροσκόπιο” τη Β’ Κατηγορία. Ένα πρωτάθλημα που έχει ξεκινήσει με αρκετή ένταση και ήδη για δύο αγωνιστικές έχουν συμβεί πολλά….
  • Αρχικά θα αναφερθούμε στον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή των Αγίων Αναργύρων Ελευσίνας Μάνου Χαμηλάκη. Ο νεαρός αθλητής είχε μια άτυχη στιγμή στην αναμέτρηση με την ΑΕ Ζεφυρίου, καθώς σε μια φάση χτύπησε με άσχημο τρόπο το κεφάλι του. Όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο “πάγωσαν”, ιδιαίτερα με την αντίδραση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος έδειχνε να έχει χάσει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια ενώ συνήλθε, να μην θυμάται. Πολύ σημαντική η έγκαιρη παρέμβαση του ιατρού του αγώνα Κώστα Χατζηιωακειμίδη, ο οποίος αμέσως συνέστησε ο παίκτης να μεταβεί στο Νοσοκομείο πράγμα που έγινε. Ο Μάνος νοσηλεύτηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο για μια μέρα, όπου διαγνώστηκε με διάσειση. Σήμερα το παιδί είναι καλά και έχει επιστρέψει ήδη στην καθημερινότητά του και στο σπίτι του. Πολύ σημαντική η κίνηση της ΑΕ Ζεφυρίου επίσης, που στάθηκε στο πλευρό του αντίπαλου ποδοσφαιριστή. Γιατί σημασία έχει στους αγώνες όλοι οι συντελεστές να πηγαίνουν και να φεύγουν υγιείς. Πάνω από όλα το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, αυτό κάποια στιγμή πρέπει όλοι μας να το αντιληφθούμε….
  • Πάμε τώρα στα… “καυτά”. Ιστορική νίκη για τον Ατρόμητο Ελευσίνας, καθώς το νεοσύστατο σωματείο κατέκτησε τους πρώτους του τρεις βαθμούς, επικρατώντας με 3-1 του Αστέρα Άνω Λιοσίων. Σε μια αναμέτρηση επεισοδιακή, καθώς ο Αστέρας απείλησε στις καθυστερήσεις να αποχωρήσει από τον αγώνα, πράγμα που σύμφωνα με το φύλλο αγώνος για πέντε λεπτά έκανε. Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τον Ατρόμητο και τον προπονητή του Χρήστο Μελανιφίδη την επιτυχία αυτή, η οποία έχει έρθει με κόπο και σωστή δουλειά και οργάνωση. Άλλωστε το έχουμε αναφέρει πολλές φορές, ότι νέες ομάδες αναβαθμίζουν περισσότερο την εικόνα της Ένωσης.  Από την άλλη, η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται. Ωστόσο η απόφαση να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα λίγα λεπτά πριν τη λήξη, την θεωρώ λίγο ακραία. Γνωρίζω τον Γιώργο Θηβαίο και καταλαβαίνω πως για να έφτασε σε αυτό το σημείο πρέπει να είχε βγει πραγματικά… από τα ρούχα του.  Άλλωστε ο Αστέρας Άνω Λιοσίων είναι ένα σωματείο που δεν μας έχει συνηθίσει ποτέ σε τέτοιες κινήσεις. Για αυτό και είμαι σίγουρος ότι ο έμπειρος προπονητής παρασύρθηκε από την οργή του κι αν γύριζε το χρόνο πίσω, σίγουρα δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να κινδυνέψει η αγαπημένη του ομάδα να μπει σε περιπέτειες τιμωριών. Το τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνος το ξέρουν καλύτερα όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο που έζησαν την κατάσταση από κοντά. Ο Αστέρας υπέγραψε το φύλλο με επιφύλαξη και μάλιστα ο αρχηγός του Φάνης Θηβαίος έγραψε ότι η διαιτητική τριάδα “έπαιξε σκοπίμως”. Διαιτητής της συνάντηση ήταν ένας νέος ρέφερι, ο Λάμπρου. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πολλές φάσεις, όπου αναφέρονται με λεπτομέρειες σε ανακοίνωση που έβγαλαν. Στην ουσία κάνουν αναφορά για αλλοίωση αποτελέσματος. Εμείς δεν ήμασταν στο γήπεδο και δεν έχουμε προσωπική άποψη και εικόνα.  Καταλαβαίνω την ανάγκη των ομάδων να θέλουν σωστές διαιτησίες, και αυτό είναι το δίκαιο. Όμως δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε έναν Βάτσιο για όλα τα ματς. Και οι νέοι διαιτητές από κάπου θα πρέπει να ξεκινήσουν. Εδώ θα πρέπει η Επιτροπή Διαιτησίας να πάρει θέση και να έχει σε όλα τα παιχνίδια εικόνα για το πώς κινούνται οι διαιτησίες. Ειδικά όταν υπάρχουν και νέοι διαιτητές. Καλές οι σχολές διαιτησίας, αλλά στο γήπεδο φαίνεται η ικανότητα για να σφυρίξει κάποιος….
  • Το δύο στα δύο έκαναν οι Λέων, Δύναμη Ασπροπύργου, Άγιοι Ανάργυροι Ελευσίνας και Μεγαρικός. Από τις τέσσερις αυτές ομάδες, οι δύο, Λέων και Δύναμη, πέρσι τερμάτισαν στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας. Κάτι που δείχνει ότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό…..
  • Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Κριό Ασπροπύργου επί του Απόλλωνα Άνω Λιοσίων. Μια νίκη, που στην ομάδα πανηγύρισαν για πολλούς και διάφορους λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η φιλοξενία του Κριού δεν ήταν η ανάλογη που μας έχει συνηθίσει. Στο σύλλογο έχουν τους λόγους τους για τη στάση που είχαν απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Τζανόπουλου. Σεβαστοί. Όμως νομίζω ότι οι… “βεντετισμοί” δεν χωράνε σε ένα χώρο τόσο μικρό όσο της Δυτικής Αττικής. Η όποια διαφορά μπορεί να είχε ο Κριός με τον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΣΔΑ Μιχάλη Τζανόπουλο, δεν θα πρέπει να συνοδεύει τη νέα προσπάθεια που κάνει φέτος ο γιος του Γιάννης. Άλλη πορεία έχει ο πατέρας και άλλη ο γιος. Μιλάμε για δυο διαφορετικά πρόσωπα. Εμείς δεν παίρνουμε το μέρος κανενός. Πάντα κρίνουμε βάση λογικής. Κανείς νομίζω δεν θα ήθελε το παιδί του να “πληρώνει” σπασμένα των γονιών  του. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται……
  • Εξελίξεις είχαμε στην ΑΕ Ζεφυρίου μετά την ήττα της Κυριακής από τους Αγίους Αναργύρους Ελευσίνας. Συγκεκριμένα, την επόμενη μέρα η ομάδα ανακοίνωσε την αποχώρηση 16 ποδοσφαιριστών, οι οποίοι στην ουσία αποτελούσαν το βασικό κορμό του συλλόγου την τελευταία διετία. Μισοί μεταπήδησαν στη γειτονική Ζωφριά και οι υπόλοιποι στον επίσης συντοπίτη Θρασύβουλο. Η απορία που γεννάται είναι τι υλικό έχει απομείνει πλέον στο Σωτήρη Σερεμέτη για να βγει η χρονιά. Πλέον το σωματείο ξεκινάει από διαφορετικές βάσεις, σε μια χρονιά που ήλπιζε ότι θα μπορέσει να βρει το δρόμο της. Κρίμα…….
  • Άσχημο ξεκίνημα για τον Αίαντα Παραλίας. Ένα σωματείο που υποβιβάστηκε από την Α’ Κατηγορία και δείχνει αρκετά αδύναμο σε αυτές τις δυο πρώτες αγωνιστικές. Μακάρι ο σύλλογος να μπορέσει στην πορεία να ορθοποδήσει και να φανεί αντάξιος του ονόματός του….
  • Κάθε βδομάδα θα προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε και απόψεις ανθρώπων που παρακολουθούν τι γίνεται στο χώρο της ΕΠΣΔΑ. Για σήμερα θα φιλοξενήσουμε και πάλι τον γνωστό προπονητή Νίκο Ακριβό, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε με τη στήλη μας δήλωσε: “Είμαι εντυπωσιασμένος από την εικόνα που παρουσιάζει ο Απόλλων Ποντίων, ένα σωματείο που πέρσι για ένα μικρό διάστημα δούλεψα. Πιστεύω γίνεται μια σωστή δουλειά και ο σύλλογος μπορεί να φτάσει ψηλά. Είμαστε ακόμα σε μεταγραφική περίοδο και θεωρώ ότι αν κάποιες ομάδες θέλουν να διεκδικήσουν την άνοδο θα πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο με ποιοτικούς παίκτες. Ειδικά στην Α’ ΕΠΣΔΑ. Από την άλλη ο Εθνικός Πανοράματος ξεκίνησε με μεγάλες βλέψεις και βλέπουμε μια εικόνα δυσανάλογη της ποιότητας του ρόστερ. Θα δούμε ένα δυνατό πρωτάθλημα το οποίο θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Καλό ξεκίνημα επίσης για τον Ακράτητο στη Γ’ Εθνική, πήρε ισοπαλία σε μια δύσκολη έδρα σαν το Μοσχάτο, σε ένα πρωτάθλημα που φέτος πραγματικά κάθε αγώνας θα είναι και τελικός”……………
  • Σε λίγες ώρες ξεκινάει και η β’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ με την πρώτη σειρά των αγώνων. Σήμερα θα διεξαχθούν επτά αναμετρήσεις και το Ακράτητος- Μανδραϊκός θα γίνει την άλλη Τετάρτη 16/10…………….
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply