Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Με έκπληξη παρατηρούμε στη Β’ Κατηγορία της ΕΠΣΔΑ φέτος ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Σε μια αγωνιστική που πέρασε, όπου όπως είπαμε είχαμε 35 γκολ. Γράφαμε την προηγούμενη βδομάδα ότι μέσα σε αρκετές ομάδες έχουν ξεχωρίσει και οι Λέων και Δύναμη Ασπροπύργου, οι οποίες πέρσι είχαν τερματίσει κάτω από τη μέση της βαθμολογίας. Και να που οι δυο τους τις πρώτες τρεις αγωνιστικές φιγουράρουν στην κορυφή έχοντας μάλιστα το απόλυτο τρία στα τρία, οι μοναδικές ομάδες της Κατηγορίας που συνεχίζουν μόνο με νίκες…..
  • Ο Λέων έκανε το μεγάλο “μπαμ” το Σάββατο και μετά από μια συναρπαστική αναμέτρηση επικράτησε στη Νέα Πέραμο του ισχυρού φέτος Μεγαρικού με 5-4. Το όμορφο στον Λέοντα, για όσους ασχολούνται και γνωρίζουν, είναι ότι αν ανατρέξεις σε περσινούς και προπέρσινους αγώνες του, θα διαπιστώσεις ότι αγωνίζονται σταθερά οι ίδιοι παίκτες. Τελικά με υπομονή και σωστή δουλειά όλα γίνονται. Και φυσικά με εμπιστοσύνη. Αυτά τα νέα παιδιά με τις σωστές καθοδηγήσεις δείχνουν φέτος ότι μπορούν να ανταγωνιστούν άλλες ομάδες που ακόμα και σε αυτή την Κατηγορία πληρώνουν κιόλας, για να έχουν παίκτες στο ρόστερ τους. Μέσα σε όλο αυτό το εγχείρημα υπάρχει πολύ Κυριάκος Καραταΐδης. Ο παλαίμαχος διεθνής άσος του Ολυμπιακού φέτος ηγείται προσωπικά της προσπάθειας και τα αποτελέσματα ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται. Ο χρόνος θα δείξει. Αλλά σίγουρα αυτό το ξεκίνημα είναι κάτι που θα κάνει τον Λέοντα για τη συνέχεια να συσπειρωθεί ακόμα περισσότερο. Και κάτι τελευταίο. Όλοι οι παίκτες του συλλόγου αφιέρωσαν αυτή τη μεγάλη νίκη στο γενικό αρχηγό της ομάδας Κώστα Γκέκα, ο οποίος όπως έχουμε πει λόγω ενός προβλήματος υγείας λείπει αρκετά από την καθημερινότητα του συλλόγου. Οι καλές εμφανίσεις της αγαπημένης του ομάδας  όμως τον παρηγορούν και θα τον κάνουν να επιστρέψει πιο γρήγορα στα γήπεδα και στον Λέων…….
  • Για τη Δύναμη Ασπροπύργου γράψαμε και μες τη βδομάδα ότι γίνεται μια δουλειά ξεχωριστή, με αρκετά νέα παιδιά. Αυτή ήταν εξ αρχής η φιλοσοφία του Προέδρου Νίκου Λαμπρινάτου, το οποίο τηρεί πιστά ο τεχνικός Τάσος Κίτσιος. Όμως την παράσταση έχει κλέψει αδιαμφισβήτητα ο Ιούλιος Λαμπρινάτος. Μια πραγματική “μηχανή” του γκολ. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει σημειώσει τα 8 από τα συνολικά 12 τέρματα που έχει πετύχει η ομάδα. Ένα κεφάλαιο μόνος του για τη Δύναμη. Η οποία αναμένει και την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται στις δικές της εγκαταστάσεις. Μόλις τελειοποιηθεί και το γήπεδο, η Δύναμη δεν θα πιάνεται…..
  • Σε λιγότερο από δυο βδομάδες στον Κριό Ασπροπύργου είχαμε πάλι απόλυση προπονητή. Μετά το βαρύ 5-0 από τον Ερμή Άνω Λιοσίων, ένα σκορ όπου κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, η διοίκηση πήρε την απόφαση να λύσει την συνεργασία της και με τον Κώστα Νταλιάνη, όπως είχε κάνει και πριν περίπου 20 μέρες με τον Δημήτρη Χρισταντώνη. Πλέον λύση εκ των έσω, δηλαδή Πάρης Λιάκος και βλέπουμε…..
  • Στα Νεόκτιστα, ακόμα μετρούν τις απώλειές τους, μετά τη βίαιη διάρρηξη που υπέστη ο τοπικός Ίκαρος στα γραφεία του. Σε μια περιοχή που τα προβλήματα είναι γνωστά χρόνια, αλλά ποτέ τίποτα δεν γίνεται με την ανοχή όλων. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο σωματείο, το οποίο λόγω της κατάστασης, είναι από τα λίγες ομάδες που δεν έχουν ακαδημίες και παλεύει κυριολεκτικά μόνο του. Ευτυχώς που ο πρόεδρος Γιάννης Τσακίρης είχε προνοήσει και τα δελτία τα είχε σπίτι του. Διαφορετικά θα μιλάγαμε για καταστροφή…..
  • Η ΑΕ Ζεφυρίου υπέστη βαριά ήττα από τον νεοσύστατο Ατρόμητο Ελευσίνας, όμως σίγουρα το τελικό 5-2 τον αδικεί. Η ομάδα του Σωτήρη Σερεμέτη ακόμα χτίζεται και πλέον πλαισιώνεται από πολλά παιδιά που προέρχονται από την περιοχή. Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μαρίνου Σερεμέτη, που “έφυγε” τόσο άδικα από τη ζωή ανήμερα του Πάσχα που μας πέρασε. Στο σύλλογο δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ….
  • Δεύτερη σερί νίκη για τον Ατρόμητο Ελευσίνας, που δείχνει σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά του. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Χρήστου Μελανιφίδη θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Άνω Λιοσίων στο ντέρμπι των νεο-επανεμφανιζόμενων. Ο Απόλλωνας θεωρητικά φάνταζε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος από τις ομάδες που στοχεύουν ψηλά. Είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε το οτιδήποτε, πόσο μάλλον για ένα σωματείο ουσιαστικά καινούριο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ατρόμητο……
  • Πέρσι ο ΠΑΟ Φυλής επανήλθε στα τοπικά πρωταθλήματα και τη Β’ κατηγορία μετά από 5 χρόνια αποχής. Η  συγκομιδή του ήταν μόλις μια ισοπαλία και όλο ήττες. Η ανάκαμψη όμως της ομάδας είχε ήδη αρχίσει να φαίνεται από τις τελευταίες αγωνιστικές και επιβεβαιώνεται πανηγυρικά φέτος. Με τελείως διαφορετικό πρόσωπο και προσέγγιση των αγώνων, ο ΠΑΟ Φυλής πανηγύρισε την Κυριακή την πρώτη του νίκη από την επανεμφάνισή του στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, λυγίζοντας με 2-0 τον Αίαντα Παραλίας. Η τελευταία φορά που η ομάδα του Βαγγέλη Αρβανίτη πανηγύρισε επίσημα νίκη ήταν πριν 78 μήνες, όταν για την τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2012-2013 επικράτησε στις 20/4/2013 με 7-1 του Κριού Ασπροπύργου………..
  • Όσο για τον Αίαντα Παραλίας, φαίνεται ότι στην ομάδα απλά υπάρχουν, για να υπάρχουν. Κρίμα για τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων και του αγώνα που έκαναν οι άνθρωποί του να επαναφέρουν το ιστορικό σωματείο στην Α’ Κατηγορία. Τελικά κάποιες επιλογές έχουν ακριβό τίμημα…. Ο Αίας μαζί με τον Αστέρα Άνω Λιοσίων είναι οι μοναδικές ομάδες που ακόμα δεν έχουν βαθμό στο πρωτάθλημα……
  • “Εμφύλιο” πόλεμο έχουμε την επόμενη αγωνιστική ανάμεσα σε Αγίους Αναργύρους Ελευσίνας και Ερμή Άνω Λιοσίων. Κι αυτό γιατί θα βρεθούν αντίπαλοι δυο…. συνεργάτες τον τελευταίο καιρό. Οι Πρόεδροι Αργύρης Τσεβρενίδης(Άγιοι Ανάργυροι) και Κώστας Κουράτος(Ερμής) είναι γνωστό ότι απαρτίζουν την Επιτροπή Υποδομών της ΕΠΣΔΑ. Όμως για 90 λεπτά το πρωί της Κυριακής θα είναι αντίπαλοι. Όσοι έχετε χρόνο, πραγματικά αξίζει να βρεθείτε την Κυριακή στις 11.00 στο γήπεδο “Γ. Ρουμελιώτης”. Από τότε που έκαναν την εμφάνισή τους οι δυο ομάδες στην ΕΠΣΔΑ, στα μεταξύ τους παιχνίδια χαίρεσαι να βλέπεις ποδόσφαιρο από δυο σωματεία που απαρτίζονται κυρίως  από νεαρούς ταλαντούχους παίκτες……..
  • Ολοκληρώθηκε χθες η σειρά των πρώτων αγώνων της β’ φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ, όπου ο Ακράτητος έχει τον πρώτο λόγο μετά το 4-2 επί του Μανδραϊκού. Η ομάδα των Άνω Λιοσίων παρατάχθηκε με αρκετές ρεζέρβες στην αναμέτρηση αυτή, καθώς ακολουθεί το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τους Αγίους Αναργύρους για τη Γ’ Εθνική. Πάντως, πάλι το παιχνίδι αυτό του Κυπέλλου προσφερόταν προς στοιχηματισμό στο διαδίκτυο……….