Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Τα επεισόδια που εξελίχθηκαν στην αναμέτρηση του Σκορπιού Φυλής με τον Κριό Ασπροπύργου το Σάββατο, νομίζω ήταν εκείνα που ξεχώρισαν από όλη την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου στη Β’ Κατηγορία της ΕΠΣΔΑ. Πάμε κατευθείαν στο “ψητό”. Τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά, για το τι έγραψε ο διαιτητής Φίτσας στο φύλλο αγώνος. Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αναφορά για τον ποδοσφαιριστή του Σκορπιού Κοσμά Αυγουστή, ο ποίος βάση του φ.α. αποπειράθηκε να χτυπήσει ποδοσφαιριστή με πέτρα. Ο ίδιος ο παίκτης σε επικοινωνία που είχε με τη στήλη, αλλά και με την επιστολή που έστειλε στην ιστοσελίδα μας, πήρε θέση και εξήγησε το πώς βρέθηκε η πέτρα στα χέρια του και ότι δεν είχε σκοπό να την πετάξει. Σε ένα ματς που η ένταση προκλήθηκε από το πουθενά, και που στην ουσία πήραν έκταση για λόγους που οι ίδιοι οι παίκτες τους γνωρίζουν καλύτερα. Πολλές φορές στον αγωνιστικό χώρο η ατμόσφαιρα μπορεί να είναι “ηλεκτρισμένη”, έτσι είναι και θα είναι πάντα το ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι οι όποιες προκλήσεις και κόντρες να μην ξεφεύγουν. Οι τιμωρίες για όλους τους εμπλεκόμενους θα είναι βαριές, το φύλλο αγώνος νομίζω είναι καταπέλτης. Αυτό το πάθημα ας γίνει μάθημα, ακόμα και για αυτά τα νέα παιδιά…..
  •  Η αλήθεια είναι ότι, σε σχέση με τον Κριό Ασπροπύργου που ομολογουμένως έχει ένα ιστορικό με διάφορα επεισόδια στο παρελθόν, ο Σκορπιός είναι μια ομάδα που δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες αντιδράσεις. Πρόκειται για ένα σωματείο που απαρτίζεται κυρίως από μικρά παιδιά ακαδημιών. Στο συγκεκριμένο ματς πάντως παράγοντες και από τις δυο ομάδες προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα δείχνοντας το παράδειγμα. Ας ελπίσουμε ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός και πως όλοι κατάλαβαν ότι για μια στιγμή ανοησίας είναι κρίμα να χάσουν μια χρονιά μακριά από τα γήπεδα. Η μαγκιά παιδιά είναι αλλού. Παίξτε μπάλα και διασκεδάστε τώρα που μπορείτε…….
  • Μόνη για πρώτη φορά στην κορυφή και ομάδα της Β’ Κατηγορίας. Και το όνομα αυτής, Δύναμη Ασπροπύργου, η οποία έχει καβαλήσει ένα “4χ4” και οδηγάει με μεγάλη ταχύτητα την κούρσα του πρωταθλήματος. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, εμείς κρίνουμε βάση του παρόντος, το μέλλον θα δείξει. Μέσα σε όλη αυτή την πολύ καλή περίοδο που διανύει το σωματείο, αναμένεται να προστεθεί και μια ακόμα σημαντική στιγμή, καθώς σε λίγες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα στο καινούριο γήπεδο της Δύναμης, το οποίο θα της δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη λειτουργία της. Δεν θέλουμε να γινόμαστε κουραστικοί, αλλά οι αλήθειες πρέπει να γράφονται. Η πραγματική… “δύναμη” του συλλόγου είναι η οικογένεια Λαμπρινάτου. Ο πατέρας Νίκος και υιοί Ιούλιος και Γιώργος δουλεύουν σκληρά γύρω από ένα πλάνο που φαίνεται ότι πάει καλά και με τη σωστή καθοδήγηση του προπονητή Τάσου Κίτσιου….
  • Ο Ιούλιος πάντως το… “βιολί” του. 11 γκολ από τα 17 συνολικά της ομάδας, σε 4 μόλις αγωνιστικές και συνεχίζει. Σίγουρα  έτσι όπως πάει, θα κάνει ρεκόρ καριέρας…….
  • Αήττητοι στο πρωτάθλημα συνεχίζουν και οι Άγιοι Ανάργυροι Ελευσίνας, οι οποίοι πήραν δύσκολα το ντέρμπι επί του Ερμή Άνω Λιοσίων. Ένα ματς που παρακολούθησε αρκετός κόσμος, ανάμεσα σε δυο πολύ δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες. Πραγματικά χαίρεσαι να τις βλέπεις. Πάντως να τονίσουμε, ότι σε αυτή τη σύντομη ιστορία των δυο ομάδων τα δύο τελευταία χρόνια, αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Αγίων επί του Ερμή. Μέχρι πέρσι η ομάδα του Σάκη Κυριακόπουλου σε 5 αναμετρήσεις είχε 4 νίκες και ένα ματς είχε λήξει ισόπαλο. Φέτος ο Γιάννης Μαυρόπουλος έβαλε “στοπ” σε αυτή την παράδοση και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια, απέναντι σε έναν αντίπαλο που μέχρι τώρα η βαθμολογική του θέση τον αδικεί και αυτό θα φανεί στην πορεία……………
  • Πρώτη βαθμολογική  απώλεια για τον Λέοντα, ο οποίος ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά τον σταμάτησε ο αναγεννημένος Ίκαρος Νεοκτίστων, που δείχνει να συνέρχεται από το μέτριο ξεκίνημα που είχε. Με νίκες συνέχισαν οι Μεγαρικός, Απόλλων Άνω Λιοσίων και ΑΕ Ζεφυρίου, ενώ χωρίς βαθμό παραμένουν οι ουραγοί Αστέρας Άνω Λιοσίων και Αίας Παραλίας………
  • Χθες είχαμε και Κύπελλο. Μάθαμε τις 7 από τις 8 ομάδες που θα συνεχίσουν στο θεσμό. Έκπληξη προκάλεσε η νίκη του Μανδραϊκού επί του φρεσκαρισμένου Ακράτητου με 2-1, αλλά αποκλείστηκε για ένα γκολ από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Στις λεπτομέρειες ο περσινός φιναλίστ Ηρακλής Ελευσίνας πήρε την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ του πρώτου αγώνα με τον Εθνικό Πανοράματος. “Καθάρισαν” ακόμη την πρόκριση με δυο νίκες οι Βύζας Μεγάρων, ΠΑΟΚ Μάνδρας, Ερμής Άνω Λιοσίων, ενώ και η Νέα Πέραμος απέκλεισε στη Μαγούλα τον Αστέρα. Σήμερα θα μάθουμε και την όγδοη ομάδα με τον Μεγαρικό να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα μετά το 4-2 στη Φυλή επί του Θρασύβουλου, ο οποίος όμως φαίνεται πιο δουλεμένος σε σχέση με τις προηγούμενες βδομάδες. Αν προκριθεί πάντως ο Μεγαρικός, από το αρχείο που ψάξαμε κι αν έχουμε κάνει λάθος διορθώστε μας, θα είναι η πρώτη φορά που ομάδα Β’ Κατηγορίας προκρίνεται στην προημιτελική φάση, έχοντας αποκλείσει σύλλογο Α’ Κατηγορίας. Ας προκριθεί βέβαια πρώτα και τυπικά και το ψάχνουμε περισσότερο….
  • Κάτι τελευταίο για το Κύπελλο. Μετά από πολλά χρονιά δεν θα δούμε τον Ασπρόπυργο να προχωράει στη διοργάνωση, όπου μας είχε συνηθίσει να φτάνει τουλάχιστον τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. Ο λόγος γνωστός και λογικός. Ο πολυνίκης της διοργάνωσης με εννιά κατακτήσεις και ο περσινός κάτοχος, φέτος λόγω της συμμετοχής του συλλόγου στη Football League, είχε δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή την ομάδα Κ18. Οι “μπέμπηδες” του Γιώργου Ανανιάδη έδειξαν ότι μπορούν να είναι το μέλλον του ιστορικού συλλόγου, ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά στις Ακαδημίες του. Κάτι που αναγνώρισε και ο αντίπαλος χθες, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Μάνδρας  Μιχάλης Κάσδαγλης σε ανάρτηση που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook……
  • Special one τελικά στον πάγκο του Βύζαντα Μεγάρων. Ο Σάκης Βερούτης είναι αυτός που η διοίκηση αποφάσισε να ηγηθεί αυτής της μεγάλης προσπάθειας, ώστε ο Βύζας να μπορέσει να επανέλθει στις επαγγελματικές Κατηγορίες. Νομίζω οι συστάσεις περισσεύουν. Μιλάμε για έναν προπονητή που τα τελευταία χρόνια έχει σαρώσει ό,τι υπάρχει στην ΕΠΣΔΑ. Πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της Ζωφριάς και συμμετοχή σε μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Νταμπλ πρωτάθλημα και Κύπελλο και άνοδος φυσικά με τον Ασπρόπυργου, όπου με εκείνον έγινε η μεγάλη αρχή της ομάδας που σήμερα βρίσκεται στη Football League. Αποκορύφωμα η περσινή χρονιά, που με τον Ακράτητο πανηγύρισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική.
  • Πολλοί έχουν αρχίσει να λένε ότι ο Βύζας έχει χάσει έδαφος και θέλει χρόνο η ομάδα και πολλά άλλα. Επειδή αρεσκόμαστε στα στατιστικά στοιχεία, θα σας παρουσιάσουμε τι έκανε ο Ακράτητος με τον ερχομό του Βερούτη, τη χρονιά 2017-2018 που ο Μανδραϊκός ανήλθε στη Γ’ Εθνική. Όπου και πάλι ο έμπειρος τεχνικός τότε ανέλαβε πιο καθυστερημένα, την έβδομη αγωνιστική τα ηνία του συλλόγου. Μέχρι την έκτη αγωνιστική ο Μανδραϊκός είχε το απόλυτο 6 στα 6 με 18 βαθμούς και ο Ακράτητος ήταν 8 ολόκληρους βαθμούς πίσω με 10. Αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε την έβδομη αγωνιστική που ανέλαβε ο Βερούτης, από τα αποτελέσματα που τσεκάραμε, διαπιστώσαμε ότι ο Ακράτητος θα τερμάτιζε πρώτος με 58 βαθμούς έναντι 54 του Μανδραϊκού. Δηλαδή όχι μόνο κάλυψε το μείον 8, αλλά βρέθηκε μπροστά και 4 βαθμούς. Οπότε με τα σημερινά δεδομένα, μόλις στην τέταρτη αγωνιστική και με τις ομάδες να είναι όλες ακόμα σχεδόν ισόβαθμες, νομίζω ότι όλα ξεκινούν κάτω από νέες βάσεις. Κάτι που κάνει το πρωτάθλημα ακόμα πιο ενδιαφέρον…….
  • Μια ακόμα μεγάλη στιγμή έζησε η οικογένεια Λάσκου. Τη Δευτέρα που μας πέρασε οι βετεράνοι του Αστέρα Μαγούλας με τους αντίστοιχους της Λαμπερής Ελευσίνας τίμησαν σε φιλικό αγώνα που έδωσαν τον Μελέτη Λάσκο, τον ιδρυτή της Λαμπερής Ελευσίνας, έναν άνθρωπο εμπνευστή όλων μας, που κάθε χρόνος που περνά συνεχίζει να προσφέρει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που τόσο αγαπά. Και το οποίο είναι αυτό που του δίνει δύναμη να συνεχίσει. Θα κρατήσω τα λόγια της κ. Αθανασίας Λάσκου, μεγάλης συνοδοιπόρου στη ζωή του κυρ Μελέτη: “Ο Θεός είναι εκείνος που κρατά ακόμα τον Μελέτη στη ζωή παρά τα πολλά του προβλήματα. Εσείς όλοι όμως είσαστε που κρατάτε ζωντανό το μυαλό του και κάνετε τη ψυχή του να ονειρεύεται”………..
  • Σε αγώνα Α’ Κατηγορίας μάθαμε ότι στο τέλος της συνάντησης ομάδα πήγε να κάνει ένσταση πλαστοπροσωπίας ποδοσφαιριστή. Ο λόγος; Ο παίκτης που μπήκε αλλαγή, τον φώναζαν οι συμπαίκτες του με το νούμερο της φανέλας του και όχι με το όνομά του. “Τσίμπησε” το σωματείο μήπως βγάλει… λαβράκι, αλλά τελικά έμεινε με την όρεξη. Ανταλλάξανε κάποιοι παράγοντες μεταξύ τους κάτι “γαλλικά” και η ιστορία τελείωσε…..
  • Μέχρι την άλλη Πέμπτη που λήγει η μεταγραφική περίοδος προβλέπονται πολλά πάρε-δώσε. Μείνετε συντονισμένοι……