Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Ολοκληρώθηκε η β’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ και μάθαμε τις 8 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα προημιτελικά. Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυσή μας, θέλω πραγματικά να εκφράσω μια απορία μου, την οποία κράταγα μέχρι να ολοκληρωθούν οι επαναληπτικοί. Αλήθειά  υπάρχει κάποια βιασύνη για το Κύπελλο και έπρεπε μέσα σε μια βδομάδα και μάλιστα σε τρεις μέρες να γίνουν και οι 8 αγώνες της σειράς; Για πρώτη φορά στα χρονικά μπήκε αγώνας Κυπέλλου Πέμπτη. Του Μεγαρικού με το Θρασύβουλο. Ο οποίος Θρασύβουλος μάλιστα αύριο Σάββατο παίζει και για το πρωτάθλημα εκτός έδρας στο “Γ. Ρουμελιώτης” με τον Ηρακλή Ελευσίνας. Μέσα σε 48 ώρες δηλαδή θα παίξει δυο παιχνίδια.  Η απάντηση που πήραμε από την Επιτροπή Κυπέλλου, είναι ότι όλο το πρόγραμμα βγήκε κατόπιν συνεννοήσεων με τα ίδια τα σωματεία. Άρα δεν χρειάζεται να… “σκάω” εγώ που ο Θρασύβουλος θα παίξεις δυο ματς σε 48 ώρες, αφού ο ίδιος δεν αντέδρασε. Το ίδιο και για άλλες ομάδες που όπως μάθαμε με το ζόρι κατέβασαν ενδεκάδα για να παίξουν τον αγώνα Κυπέλλου.  Το γηπεδικό πρόβλημα που υπάρχει, σε συνδυασμό όμως με τη λογική να μην χαλάμε χατίρια στις ομάδες, νομίζω ότι αυτομάτως υποβαθμίζουν το θεσμό του Κυπέλλου. Μιλάμε για μια διοργάνωση με συμμετοχή λίγων σωματείων(δυστυχώς, και αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλάξει….), και που υπάρχει η ευελιξία να χωρίσεις παιχνίδια ανά βδομάδα.  Τέσσερα αυτή τη βδομάδα και την τέσσερα την άλλη, ή ακόμα κάθε Τετάρτη από δύο αγώνες, σε ώρες που και οι παίκτες θα προλαβαίνουν να πάνε μετά τις δουλειές τους. Καταλαβαίνω τη διάθεση της Ένωσης να θέλει να έχει όλες τις ομάδες ικανοποιημένες. Στην τελική εκείνες την εξέλεξαν σαν διοίκηση. Αν είναι όμως μια διοργάνωση με τη συγκεκριμένη δομή  να εξαρτάται το πρόγραμμά της από το πότε μια ομάδα παίζει ντέρμπι το ένα Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα και πότε μια άλλη, καλύτερα να καταργηθεί το Κύπελλο. Γιατί , όπως πολύ σωστά μου τόνισε γνωστός παράγοντας σε συνομιλία μας αυτές τις μέρες, το Κύπελλο είναι θεσμός. Αλλά τελικά από ό,τι καταλαβαίνω, μάλλον οι ίδιες οι ομάδες φαίνεται να το υποβαθμίζουν………..
  • Έχουμε και λέμε λοιπόν, στα προημιτελικά πέρασε από τη Γ’ Εθνική ο Ακράτητος, πέντε σωματεία από την Α’ Κατηγορία, ο περσινός φιναλίστ Ηρακλής Ελευσίνας και οι Βύζας Μεγάρων, Νέα Πέραμος, Απόλλων Ποντίων και ΠΑΟΚ Μάνδρας και από την Β’ Κατηγορία οι Μεγαρικός και Ερμής Άνω Λιοσίων. Για τον Ερμή αυτή είναι η πρώτη φορά που προκρίνεται σε αυτή τη φάση του Κυπέλλου. Όσο για το Μεγαρικό, γράφαμε χθες ότι αν περάσει θα γίνει η πρώτη ομάδα Β’ Κατηγορίας που προκρίνεται σε προημιτελικά, έχοντας  αποκλείσει αντίπαλο μεγαλύτερης  Κατηγορίας. Με τη βοήθεια ενός πιστού  φίλου της στήλης και ένθερμου φιλάθλου του Ακράτητου, του Παναγιώτη Χάνου, ο οποίος διατηρεί ένα απίστευτο αρχείο γύρω από πολλά θέματα των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΔΑ, μας ενημέρωσε ότι τη σεζόν 2012-2013 η Νέα Πέραμος που έπαιζε τότε στη Β’ είχε αποκλείσει τον πάλαι ποτέ ισχυρό Ελευσινιακό, και είχε προκριθεί στους “8”. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά η ομάδα είχε ανέλθει και στην Α’ Κατηγορία. Δεν ξέρω αυτό αν είναι και…οιωνός για τους Μεγαρίτες…..
  • Και κάτι ακόμα για τον Μεγαρικό. Γράψαμε στο ρεπορτάζ του αγώνα, ότι προκρίθηκε για πρώτη φορά σε προημιτελική φάση. Όμως και πάλι με τη συμβολή του Παναγιώτη Χάνου, βρήκαμε ότι έχει φτάσει και τη σεζόν 2011-2012 στους “8”, όπου τότε είχε αποκλείσει τη Λαμπερή Ελευσίνας. Και για να ξέρετε, πριν από 13  χρόνια, τη σεζόν 2006-2007, ομάδα Β’ Κατηγορίας , που σήμερα δυστυχώς δεν είναι ενεργή είχε φτάσει παρακαλώ μέχρι τα ημιτελικά. Ο λόγος για τον αλησμόνητο Ειδυλλιακό, με το πανέμορφο αυτό γήπεδο στα Βίλλια. Είχε αποκλείσει τότε τον Αστέρα Άνω Λιοσίων, που αγωνιζόταν στην Α’ Κατηγορία…………..
  • Τέλος για το Κύπελλο, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες μας η κλήρωση της επόμενης φάσης πιθανότατα θα γίνει την άλλη Τετάρτη……
  • Αναφερθήκαμε χθες στον Βύζαντα Μεγάρων και την πρόσληψη του προπονητή Σάκη Βερούτη. Όμως στο ιστορικό σωματείο έγινε ακόμα μια σπουδαία κίνηση, καθώς ο Λευτέρης Σταμέλος ανέλαβε γενικός αρχηγός. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην πιο νευραλγική θέση. Η παρουσία του θα αποδειχθεί σίγουρα καταλυτική. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει και στο παρελθόν σαν ποδοσφαιριστής την ομάδα, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης και επίσης έχει ανταπεξέλθει πάλι από την ίδια θέση, όταν η ομάδα είχε ανέλθει στη Β’ Εθνική. Τέτοιες προσωπικότητες βοηθάνε πολύ στην ομαλή διαχείριση και συγκέντρωση που πρέπει να έχει ένας σύλλογος με υψηλούς στόχους…..
  • Σημαντικές κινήσεις τις τελευταίες μέρες από τη Ζωφριά. Η ομάδα φαίνεται πως προσπαθεί με στοχευμένες “πινελιές” να καλύψει τρύπες που πονάει και παράλληλα να δυναμώσει το υλικό της. Και νομίζω ότι στους Βασίλη Πατσιονίδη, Βαγγέλη Ράγγο και Αλέξανδρο Πολυμενάκο, βρίσκει λύσεις που μέχρι σήμερα δεν είχε. Δεν αποκλείεται μέχρι την άλλη Πέμπτη που λήγει η μεταγραφική περίοδος να γίνουν κι άλλες ανάλογες προσθήκες…..
  • Αλλαγή δεδομένων στον Αίαντα Παραλίας. Στο σωματείο πήραν χαμπάρι ότι πρέπει να γίνει ένα συμμάζεμα, ώστε να μπορέσει τουλάχιστον να έχει μια παρουσία στους αγώνες, αντάξια του ονόματός του. Την περασμένη Κυριακή στον αγώνα με τη Δύναμη, στον πάγκο του συλλόγου κάθισε ένα γνώριμο πρόσωπο της ομάδας που ανέλαβε πρόσφατα την τεχνική ηγεσία. Ο Κώστας Γιώτης, που πέρσι είχε περάσει πάλι από το σύλλογο. Μάλιστα μαζί του έφερε και τους τρεις του γιους, τους Τάσος, Γιώργο και Λάμπρο, οι οποίοι θα δυναμώσουν περισσότερο το ρόστερ. Ακόμα στον σύλλογο ήρθε ο Άκης Παπανικολάου και ο παλιός επίσης γνώριμος Καρόλι…..
  • Όσο για τον Ηλία Αμπαζάι, μέχρι πρότινος τεχνικός του Αίαντα, συμφώνησε με τον Ολυμπιακό Περάματος. Και έχω την αίσθηση ότι δεν θα αργήσει να τον ακολουθήσει εκεί και ο γιος του Ευθύμης, που έλυσε τη συνεργασία του με τον Αστέρα Μαγούλας……
  • Καλό τριήμερο για όσους “αποδράσουν” από τα όρια της Αττικής…………