Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Πέντε αγωνιστικές ολοκληρώθηκαν στην Α’ Κατηγορία κι άντε να βγάλεις άκρη. Κάθε βδομάδα η βαθμολογία έχει και διαφορετικό πρόσωπο, ενώ όσο προχωράει το πρωτάθλημα, φαίνεται ότι κάποιες ομάδες αρχίζουν να βρίσκουν την ποδοσφαιρική τους ταυτότητα και να είναι πιο ανταγωνιστικές. Κανένα ματς δεν έληξε ισόπαλο από τις επτά αναμετρήσεις, ενώ συνολικά μπήκαν 31 γκολ. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι μόνο μία ομάδα που ηττήθηκε κατάφερε να βρει την μπάλα προς τα δίχτυα. Αντίθετα όλοι οι υπόλοιποι ηττημένοι μόνο…. μάζευαν και μάλιστα κάποιοι πολλές φορές….
  • Αήττητες συνεχίζουν την πορεία τους στο πρωτάθλημα τέσσερις ομάδες που μοιράζονται την κορυφή. ΠΑΟΚ Μάνδρας, Πανελευσινιακός, Βύζας Μεγάρων και Μικρασιατική. Αντίθετα χωρίς “τρίποντο” παραμένουν ακόμα οι Θρασύβουλος, Λαμπερή Ελευσίνας και Ζωφριά……
  • Μέσα σε διάστημα πέντε ημερών ο Βύζας Μεγάρων σκόραρε 18 φορές, από εννιά γκολ σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Και στα δύο παιχνίδια στον πάγκο βρισκόταν ο υπηρεσιακός προπονητής, ο προπονητής τερματοφυλάκων Δημήτρης Κόκκαλης, ο οποίος σίγουρα θα έχει να θυμάται αυτό το πενθήμερο, με μια επίδοση μοναδική στην τεχνική ηγεσία του Βύζαντα, με 18-2 γκολ σε δυο αναμετρήσεις. Στο τελευταίο ματς με τον Πυρρίχιο πάντως, είχε και το… σκονάκι του, από τις οδηγίες που του είχε δώσει ο νέος τεχνικός της ομάδας Σάκης Βερούτης, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα την ομάδα στο επερχόμενο ντέρμπι κορυφής με τον ισχυρό ΠΑΟΚ Μάνδρας. Ένα ματς που στο σύλλογο το θέλουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Όχι μόνο για να συνεχίσουν την πορεία τους προς την άνοδο, αλλά γιατί πέρσι ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ομάδα που στέρησε βαθμούς από  τον Βύζαντα και σίγουρα οι Μεγαρίτες θα θέλουν την… “εκδίκησή” τους….
  • Ένας ΠΑΟΚ Μάνδρας, που έκανε ρεκόρ την Κυριακή, καθώς με το 8-0 επί της Νέας Περάμου, πέτυχε τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος. Και πλέον προσανατολίζεται για το μεγάλο ντέρμπι με τον Βύζαντα Μεγάρων. Μετά και από αυτή την αναμέτρηση που έρχεται, η ομάδα του Μιχάλη Κάσδαγλη θα έχει ήδη παίξει και με τους τρεις “συγκατοίκους” του μέχρι τώρα στην κορυφή, και θεωρητικά πάντα θα του μένει ακόμα από δύσκολα ματς ο Απόλλων Ποντίων. Όπως και να έχει ο σύλλογος εκπέμπει μια “υγεία” και αυτό είναι που χαίρονται περισσότερο όλοι στο σωματείο, που βλέπουν κάθε ματς σαν μια νέα πρόκληση και ό,τι βγει…..
  • Πρώτη ήττα για τον μέχρι πριν μια βδομάδα πρωτοπόρο Απόλλωνα Ποντίων, ο οποίος έχασε από τον Εθνικό Πανοράματος. Η ομάδα του Γιώργου Αδάκτυλου λέγαμε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ότι είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία και ανεξαρτήτως το ποιοι ποδοσφαιριστές την απαρτίζουν, θα χρειαζόταν χρόνο. Και δεδομένου του δύσκολου προγράμματος που είχε στο ξεκίνημα, το έργο αυτό φάνταζε δυσκολότερο. Όμως τις τελευταίες αγωνιστικές η πρόοδος του σωματείου φαινόταν και να που ήρθε η νίκη, απέναντι σε έναν μέχρι τώρα πολύ ισχυρό αντίπαλο. Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου βγήκε για πολύ λίγη ώρα και μια προσωπική ανακοίνωση από τον γενικό αρχηγό της ομάδας Γιάννη Μαλανδρίνο, που όσοι προλάβατε να τη διαβάσατε, προλάβατε… Ουσιαστικά αναφερόταν σε κάτι προσωπικό του, αναφορικά με το φετινό σχεδιασμό της χρονιάς και το λόγο που είχε ο ίδιος γύρω από την προετοιμασία και τις μεταγραφές. Το θέμα είναι ότι η ανακοίνωση αυτή επιλέχθηκε να βγει μετά από τον θρίαμβο της Κυριακής. Ήταν κάτι που ο Γιάννης περίμενε, διότι δεν ήθελε μετά από κάποια ήττα να βαρύνει περισσότερο το κλίμα στην ομάδα. Όλοι γνωρίζουμε το Γιάννη και πρόκειται πραγματικά για έναν… “ευγενή γίγαντα” στο χώρο μας, που για τον Εθνικό έχει προσφέρει πολλά. Με αυτή την κίνηση έστειλε το μήνυμα που ήθελε. Ο Εθνικός Πανοράματος πάνω από όλα είναι μια οικογένεια και έτσι θα πρέπει να το βλέπουν όσοι βρίσκονται στο σύλλογο……
  • Η Μικρασιατική, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος δείχνει ότι το βήμα παραπάνω στο σύλλογο έχει γίνει. Η ομάδα και πάλι βρίσκεται να φιγουράρει ανάμεσα στα “μεγαθήρια” και αυτή είναι η καλύτερη επιβράβευση για όλους στο σωματείο. Το σύνολο του Χάρη Κουστέρη μάλιστα την Κυριακή υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα τον νεανικό Αστέρα Μαγούλας, ο οποίος εντυπωσιάζει με αρκετά παιδιά της Ακαδημίας του. Για ακόμα ένα παιχνίδι οι Μεγαρίτες χρωστούν πολλά στον Λαοκράτη Μπαγδάτογλου, ένας παίκτης που διακρίνεται για το πάθος του και στα δύσκολα πάντα βγάζει τα… “κάστανα από τη φωτιά”…….
  • Εύκολη μέρα και για τον Πανελευσινιακό, που με το βαρύ 6-0 επικράτησε της Ζωφριάς. Τείνει πάντως για την ομάδα του Κώστα Παρθενίου ο αριθμός 6 να γίνει ο αγαπημένος της. Καθώς, αν εξαιρέσουμε τις ισοπαλίες με Μανδραϊκό και ΠΑΟΚ Μάνδρας, οι 3 νίκες που έχουν κάνει μέχρι τώρα οι “Σταχυοφόροι” είναι δύο 6-0 με Ζωφριά και Πυρρίχιο και ένα 6-1 με Εθνικό Πανοράματος…..
  • Όσο για τη Ζωφριά, αυτές τις μέρες θα ενσωματωθούν και κανονικά τα νέα αποκτήματα του συλλόγου στις προπονήσεις, και θεωρώ ότι αυτή η αρνητική εικόνα που δείχνει τις πέντε πρώτες αγωνιστικές θα αλλάξει. Διαφορετικά δύσκολα τα πράγματα. Πάντως στην ομάδα φαίνεται ότι έχουν…”έρωτα” με τους Δημήτρηδες. Ο σύλλογος το Σάββατο μέσω ανακοινώσεων του, ευχήθηκε χρόνια πολλά στον πρώην χορηγό του συλλόγου Δημήτρη Καμπόλη και στον νυν Δημήτρη Στεργίου, για την ονομαστική τους εορτή. Για τον πρώτο πολλοί τελείως συνειρμικά μπορεί να σκεφτούν τους στίχους του γνωστού τραγουδιού, “Δημήτρη μου, Δημήτρη μου, μου το έκλεισες το σπίτι μου”… Ωστόσο η διοίκηση της Ζωφριάς δεν ξεχνά το έργο που έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια και τις σημαντικές επιτυχίες που είχε η ομάδα και με την βοήθειά του…..
  • Με νίκες συνέχισαν και οι Ηρακλής Ελευσίνας και Μανδραϊκός, που επικράτησαν των Θρασύβουλου και Λαμπερής Ελευσίνας, που ακόμα δεν έχουν πετύχει νίκη στο πρωτάθλημα…..
  • Μεγάλη ταλαιπωρία για τις ομάδες των Μεγάρων, που από την αρχή της χρονιάς, ακόμα περιμένουν να ολοκληρωθούν τα έργα στο Δημοτικό στάδιο Μεγάρων, με αποτέλεσμα όλα τα ματς και οι προπονήσεις τους να συμπιέζονται στο γήπεδο της Νέας Περάμου. Παρά το “ξεσπίτωμα” παραδόξως πάντως και οι τρεις ομάδες στα δύο πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ, Βύζας, Μικρασιατική και Μεγαρικός, φαίνεται να μην έχουν επηρεαστεί. Αν και ο Βύζας ακόμα στο πρωτάθλημα εντός έδρας νίκη δεν έχει πετύχει, όμως έχει καλύψει τις “χασούρες” από τα διπλά. Ωστόσο με το επερχόμενο Σαββατοκύριακο να ξεκινάνε και τα πρωταθλήματα των υποδομών, το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί. Τι κάνει η δημοτική αρχή για αυτό το θέμα; Μιλάμε για ομάδες της πόλης της, που πρωταγωνιστούν κιόλας και έχουν φιλοδοξίες. Μην αγχώνεστε κύριοι τοπικοί φορείς, ό,τι και να γίνει τη φωτογραφία σας στις… “απονομές” θα τις βγάλετε. Σε τέτοια γεγονότα ξέρετε να “τρέχετε”….
  • Αύριο ολοκληρώνεται η θερινή μεταγραφική περίοδος. Πραγματικά θερινή, καθώς μέχρι τέλος Οκτώβρη, το θέρος δεν μας άφησε. Πολλή δουλειά αναμένεται να υπάρχει στα γραφεία της Ένωσης, καθώς μαθαίνω οι κινήσεις τις τελευταίας στιγμής δεν θα είναι και λίγες. Και σε αρκετές περιπτώσεις θα προκαλέσουν αίσθηση……..