Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Αρχικά πριν μπούμε στο ζουμί, μια μίνι-απολογία.  Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συνεπείς γίνεται. Πολύς κόσμος έχει αγκαλιάσει την στήλη και χαιρόμαστε για την απήχηση και τα καλά σας σχόλια. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αρκετές φορές καθυστερούμε στη δημοσίευσή της. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας και την υπομονή σας, θα προσπαθούμε όσο περισσότερο γίνεται να είμαστε σωστοί στην ώρα μας. Όταν ανεβάζεις τον πήχη οφείλεις να τον κρατήσεις ψηλά…..
  • Θα ξεκινήσω λοιπόν τη σημερινή στήλη με ένα κουίζ… Ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα…; Δυσκολεύεστε; Για ποιο λόγο; Τα πράγματα νομίζω είναι ξεκάθαρα. Τα “φαβορί” προελαύνουν, εκπλήξεις μέχρι τώρα δεν έχουμε. Όλα κυλούν φυσιολογικά… Και μετά…ξυπνήσαμε φυσικά. Γράφαμε από την αρχή της χρονιάς ότι στο γήπεδο είναι ο καθρέφτης των ομάδων και εκεί θα φανούν φαβορί, κινήσεις, “βόμβες”, “αεροδρόμια” τα πάντα. Και αποδεικνύεται ότι αν κάνεις σωστή δουλειά, πολλές φορές γλιτώνεις το υψηλό μπάτζεντ και είσαι κύριος. Όπως και να έχει άλλο ένα Σαββατοκύριακο πέρασε στον “τρελό” κόσμο της ΕΠΣΔΑ, και πάμε να αναλύσουμε πριν αρχίζουμε και εμείς να… τρελαινόμαστε με αυτά που βλέπουμε……..
  • Σε μια αγωνιστική που δεν είχε ούτε μια  ισοπαλία στην Α’ Κατηγορία, πλέον η κορυφή διαθέτει τρεις ομάδες να “συγκατοικούν”. Πανελευσινιακό, ΠΑΟΚ Μάνδρας και Μικρασιατική. Τρεις ομάδες με συγκεκριμένο πλάνο και project τα τελευταία χρόνια, το οποίο με υπομονή και πολλή δουλειά τους έχει βγει μέχρι τώρα. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες που είναι πιο σπάταλες σε χρήμα, χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα……..
  • Οι “Σταχυοφόροι” έχουν πάρει φόρα και δεν σταματούν. Η ομάδα του Κώστα Παρθενίου σε αυτές τις πρώτες έξι αγωνιστικές παραμένει αήττητη και διαθέτει την καλύτερη επίθεση και άμυνα του πρωταθλήματος. Έχει σημειώσει το εντυπωσιακό νούμερο των 30 γκολ, δηλαδή 5 γκολ ανά αγώνα(μαθαίνω φίλε Τάσο, είμαι στην προπαίδεια του πέντε τώρα…), ενώ έχει δεχθεί μόλις 4. Και αν αναλογιστούμε με ποιον παίζει την επόμενη αγωνιστική, το κοντέρ μάλλον θα ανέβει… Καλά καταλάβατε. Η ομάδα θα υποδεχθεί στην Ελευσίνα τον Θρασύβουλο. Ένα ματς με αρκετό ιστορικό πίσω του, λόγω των περσινών γεγονότων, που η ομάδα της Φυλής δεν κατέβηκε την τελευταία αγωνιστική. Αρχικά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η διοίκηση του Πανελευσινιακού αναμένεται να επιφυλάξει μια άψογη φιλοξενία στο Θρασύβουλο. Και καλό είναι ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο να ακολουθήσει αυτή τη φιλοσοφία.  Άλλωστε ο σύλλογος και με τη στάση του πέρσι έδειξε ότι ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις ψύχραιμα και περήφανα, χωρίς ακραίες αντιδράσεις. Και έτσι πρέπει να γίνει. Βέβαια, το τι θα συμβεί μες τον αγωνιστικό χώρο είναι άλλο. Ούτως ή άλλως μέχρι τώρα ο Πανελευσινιακός έχει δείξει ότι δεν λυπάται κανέναν και… φορτώνει με γκολ όποιον μπορεί και βρεθεί στο διάβα του. Και όπως έχουμε ξανά πει, όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Σίγουρα η σημερινή κατάσταση στον Θρασύβουλο μπορεί να είναι διαφορετική, από αυτή που ήταν πέρσι στο φινάλε του πρωταθλήματος. Αλλά είναι κάτι που θα τον κυνηγά για λίγα χρόνια ακόμα. Και για να το ελαφρύνουμε λίγο. Αν όντως οι Ελευσίνιοι έχουν την διάθεση να βάλουν ακόμα και τα…. γκολ που δεν έβαλαν πέρσι στο ματς που δεν έγινε, πολλοί στον Θρασύβουλο θα σκεφτόντουσαν καλύτερα να μην κατέβουν και φέτος(φυσικά αστειευόμαστε)…………..
  • Πάμε τώρα στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Έχασε ο Βύζας ή κέρδισε ο ΠΑΟΚ Μάνδρας; Θα μου πείτε και τα δύο. Αλλά συγκλίνω στο κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, θεωρώ την ομάδα του Μιχάλη Κάσδαγλη δίκαια μες τους διεκδικητές της ανόδου. Στην ομάδα μπορεί να το πάνε χαλαρά. Αλλά μέχρι τώρα έχει παίξει με Πανελευσινιακό, Μικρασιατική, Βύζα και είναι από τις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή. Το επόμενο Σαββατοκύριακο αντιμετωπίζει και τον Απόλλωνα Ποντίων και θεωρητικά μετά ακολουθεί ένα πιο βατό πρόγραμμα. Ο ΠΑΟΚ συνδυάζει αποτελέσματα με καλό ποδόσφαιρο. Και αυτό είναι που χαίρονται περισσότερο στην ομάδα…..
  • Όσο  για τον ιστορικό Βύζαντα. Η… “γκρίνια” δυστυχώς που περιφερόταν γύρω από την ομάδα, φούντωσε περισσότερο. Έχουν περάσει έξι αγωνιστικές και ο σύλλογος έχει μαζέψει “εντός έδρας”, λόγω Νέας Περάμου, μόλις δύο βαθμούς. Δηλαδή δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη. Αν και είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς, θεωρώ ότι η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μάλλον είναι καταδικαστική. Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν ακόμα κι αν λέγεσαι Σάκης Βερούτης. Για μια ακόμη χρονιά η πρόθεση ήταν φανερή, αλλά οι επιλογές βγήκαν λάθος. Και εδώ έχουν ευθύνη και οι παίκτες, που πολλοί από αυτούς ήρθαν με μεγάλες περγαμηνές, όμως ακόμα δεν έχουν βοηθήσει όσο θα περιμέναμε όλοι. Είναι πολύ νωρίς είπαμε, αλλά πλέον ο Βύζας βρίσκεται στο “κυνήγι”, έχοντας να περάσει μπροστά του πολλά εμπόδια. Κρίμα γιατί οι άνθρωποι που ασχολούνται έχουν επενδύσει πολλά και βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος…….
  • Όσο για το γήπεδο, οι πληροφορίες θέλουν να είναι έτοιμο κοντά στα Χριστούγεννα. Όμως έχω την αίσθηση ότι η καθυστέρηση θα συνεχιστεί, ειδικά με τις βροχές που θα ακολουθήσουν μες το χειμώνα. Μεγάλο πλήγμα για τον  Βύζαντα το γηπεδικό, το λέγαμε, αλλά μάλλον αυτοί που θα έπρεπε να επισπεύσουν τις διαδικασίες δεν καταλαβαίνουν……….
  • Πάντως ήταν μια “μάχη” ανάμεσα σε δυο προπονητές με τη δικιά τους ιστορία. Και οι δύο “μετρ” των ανόδων. Ο Σάκης Βερούτης με τρία πρωταθλήματα στην Α’ κατηγορία και ο Μιχάλης Κάσδαγλης με δυο ανόδους από την Β’ στην Α’, με ΠΑΟΚ Μάνδρας και Ειδυλλιακό. Οι δυο τους την πρώτη φορά που είχαν αναμετρηθεί ήταν στην πρώτη θητεία του Σάκη Βερούτη  στην ΕΠΣΔΑ τη σεζόν 2013-2014 στην Ελπίδα Ασπροπύργου τότε, που και με εκείνη είχε ανέλθει στην Α’ ΕΠΣΔΑ σαν τρίτος. Ο Μιχάλη Κάσδαγλης είχε από  τότε να τον νικήσει, στη θητεία του στον Ειδυλλιακό, όπου ανήλθε σαν πρωταθλητής………
  • Ξέσπασε ο Απόλλων Ποντίων μετά την ήττα από τον Εθνικό Πανοράματος και την… “πλήρωσε” ο Πυρρίχιος. Οι Πόντιοι πλέον προσανατολίζονται στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ Μάνδρας. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, από δυο ομάδες που φέτος έχουν “αναστατώσει” πολύ εκείνους που περίμεναν ίσως ότι θα έκαναν περίπατο……..
  • Η σταθερή αξία του πρωταθλήματος όμως λέγεται Μικρασιατική. Μπορεί να κέρδισε πιο δύσκολα από το τελικό 3-0 τον Θρασύβουλο στη Φυλή, όμως έχει αποκτήσει πλέον αυτό που λέμε νοοτροπία νικητή. Πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Και πώς να μην γίνει αυτό, όταν όλοι όσοι βρίσκονται στο οργανωτικό κομμάτι, έχουν παίξει μπάλα και γνωρίζουν από αποδυτήρια. Να πούμε ότι στην αναμέτρηση αυτή, πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του πατέρα το παίκτη του Θρασύβουλου Δήμου Πλαβούκου, που έφυγε πριν λίγες μέρες ξαφνικά από τη ζωή……
  • Οφείλουμε πάντως μέσα σε όλο αυτό το κλίμα που επικρατεί, να πούμε ότι στον Θρασύβουλο γίνεται μια νέα προσπάθεια. Ο Παναγιώτης Λουμάκης έχει μαζέψει τα… ασυμμάζευτα. Χρειάζεται όμως και περισσότερη διοικητική βοήθεια………..
  • Αθόρυβα ο Εθνικός Πανοράματος έχει αφήσει πίσω του το άσχημο ξεκίνημα και γρήγορα γρήγορα έφτασε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Γιώργου Αδάκτυλου πέρασε από τη Μάνδρα, όπου λύγισε δύσκολα έναν Μανδραϊκό, που από τις εμφανίσεις του, μάλλον τον αδικεί η βαθμολογική του θέση. Στο σύλλογο ξέρουν τις δυνατότητές τους και σίγουρα έχουν διαψεύσει όλους μας, που μπορεί να θεωρούσαμε ότι ο Μανδραϊκός θα ναι πολύ κατώτερος. Μάλιστα σε δηλώσεις που μας παραχώρησε ο προπονητής Γιάννης Μπότσης, μας είπε ότι αν η ομάδα ήταν λίγο πιο τυχερή, μπορεί να έπαιρνε και αποτέλεσμα, καθώς έχασε αρκετές ευκαιρίες. Το σημαντικό για μια ομάδα σαν τον Μανδραϊκό είναι ότι βρίσκεται σε σωστό δρόμο, παρά τις δυσκολίες και υπάρχει αισιοδοξία για τη συνέχεια………
  • Νίκη… ανάσα για τη Ζωφριά και μάλιστα στο φινάλε. Μια μεγάλη ψυχολογική τόνωση για τους παίκτες του Χρήστου Ράλλη, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Όπως φαίνεται και στην ουρά θα γίνει μεγάλη μάχη. Πάντως φαίνεται ότι το νέο περιοδικό που έβγαλε η Ζωφριά, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία, της έφερε και γούρι…….
  • Με νίκη συνέχισε ο Ηρακλής Ελευσίνας, που έκαμψε στο γειτονικό ντέρμπι τη νεοφώτιστη Λαμπερή Ελευσίνας, που ακόμα δεν έχει σημειώσει νίκη στο πρωτάθλημα, όπως κι ο Θρασύβουλος. Μάλιστα σε αυτό το ματς η Λαμπερή είχε παράπονα από τη διαιτησία του Ντάουλα, εν αντιθέσει με τον Ηρακλή, που μάλιστα με ανακοίνωσή του τον εξήρε για την διαιτησία του. Οι απόψεις διίστανται που λέμε…….
  • Τελειώνοντας για σήμερα, έχουν προκαλέσει αίσθηση τα μεγάλα σκορ από την αρχή του πρωταθλήματος. Δεν είναι και λίγα. Αναγκαίο κακό δυστυχώς. Όλοι θυμόμαστε τα περσινά και πλέον οι ομάδες είναι πιο υποψιασμένες. Όσο υπάρχει αυτός ο κανονισμός, όσοι μπορούν θα σκοράρουν. Χωρίς να σημαίνει όμως ότι δεν έχουν σεβασμό για τον αντίπαλό  τους, αυτό να το διευκρινίσουμε…..
  • Επανερχόμαστε σύντομα με περισσότερα…….