Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Ξεκινάμε την εβδομαδιαία μας ανάλυση, από τον απόηχο του Πανελευσινιακός- Θρασύβουλος. Να πούμε αρχικά ότι έγινε ένα παιχνίδι μέσα σε αθλητικότατα πλαίσια, χωρίς να υπάρξουν παρατράγουδα. Τα περσινά μπήκαν στην άκρη και εδώ η διοίκηση του Πανελευσινιακού και του Κώστα Αθανασίου  ομολογουμένως παίρνει άριστα. Δεν είναι και λίγο να σου στερούν μια άνοδο και να αντιδράς σα να μην έχει συμβεί τίποτα. Και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για σύλλογο με όνομα σαν του Πανελευσινιακού. Από εκεί και πέρα, το τελικό 7-0 δεν είναι κι ασυνήθιστο φέτος για τους “Σταχυοφόρους”. Μόνο τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές η ομάδα του Κώστα Παρθενίου έχει ένα συντελεστή τερμάτων 22-0, ενώ συνολικά στις 7 πρώτες αγωνιστικές έχει 37-4. Ίσως κάποιοι να περίμεναν και μεγαλύτερη έκταση του σκορ, λόγω της ατμόσφαιρας που επικρατεί το τελευταίο εξάμηνο ανάμεσα στα δύο σωματεία. Όμως ο Θρασύβουλος, καλά διαβασμένος, χρειάστηκε να περάσει μισή ώρα για να δεχθεί γκολ και μάλιστα από δικό του παίκτη, μέχρι να έρθει η… “καταιγίδα”. Και εδώ πάμε τώρα στις δηλώσεις που ακολούθησαν από τον προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Λουμάκη. Που να τονίσουμε είναι ο πρώτος που επίσημα έχει βγει από τον Θρασύβουλο και τοποθετήθηκε για τα περσινά ρεζιλίκια κι ας μην είχε καμία εμπλοκή τότε.  Πέρα από τις ευχαριστίες για την άψογη φιλοξενία, ο φίλος Παναγιώτης έθιξε κάποια σημαντικά θέματα. Αρχικά τόνισε ότι φέτος ο Θρασύβουλος αποτελείται από διαφορετικούς ανθρώπους. Που δεν είχαν καμία ανάμειξη με ότι έγινε πριν λίγους μήνες στο φινάλε της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Τόλμησε όμως και να αναφερθεί στο ότι για ο,τι συνέβη, δεν ευθύνεται μόνο ο Θρασύβουλος. Αφήνοντας υπονοούμενα και για άλλους(παράγοντες, ομάδες). Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη θέση του. Όμως, όπως μας έχει διδάξει και η ιστορία, όλοι στο τέλος δείχνουν τον… “Ιούδα” σε τέτοιες καταστάσεις. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα της Φυλής έχει περάσει σε άλλη βάση και αυτό φαίνεται. Τελειώνοντας τις δηλώσεις του, ο πετυχημένος κόουτς αναφέρθηκε και σε κάτι που η στήλη είχε τοποθετηθεί την περασμένη βδομάδα. Για τον κανονισμό με την διαφορά των τερμάτων. Ο ίδιος θεωρεί ότι τέτοιοι διασυρμοί προσβάλλουν το ευ αγωνίζεσθαι και δεν δείχνουν σεβασμό στον αντίπαλο. Το γράψαμε και εμείς, όσο υπάρχει αυτός ο κανονισμός, όσες ομάδες μπορούν, δεν θα ρισκάρουν, και θα φτάνουν σε “αστρονομικά” σκορ. Η διαφορά κάποιων ομάδων από  κάποιες άλλες είναι χαώδης και το γνωρίζουμε. Θα έπρεπε η Ένωση αυτό να το έχει φροντίσει, διότι αποδείχτηκε τελικά και το είδαμε πέρσι, ότι ο κανονισμός αυτός αδικεί, παρά ευνοεί το θέαμα στο ποδόσφαιρο……..
  • Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Βύζαντα Μεγάρων και πρώτη νίκη επί Σάκη Βερούτη στον πάγκο. Μια νίκη όμως, που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες από την ομάδα της Ζωφριάς, η οποία “φωνάζει” έντονα για τη διαιτησία του Χρόνη και για υποδείξεις της βοηθού Κορέστη. Μάλιστα η διοίκηση και ο Πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γκούβρας εξέδωσαν μια ξεχωριστή ανακοίνωση, με περίσσιο χιούμορ και ειρωνεία, δείχνοντας με την στάση τους αυτή, ότι κανένας δεν πρόκειται να τους χαλάσει τη διάθεση. Εμείς δεν ήμασταν στο γήπεδο για να πάρουμε θέση για το τι συνέβη. Όσοι βρέθηκαν στο  Καματερό είχαν μάτια και είδαν και ιδιαίτερα ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Σταθόπουλος. Απλά, πέρα από τα λάθη, που έχουμε ξανά πει γίνονται από όλους, για μένα περισσότερη σημασία έχει η συμπεριφορά. Και η Επιτροπή Διαιτησίας θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει τις υποδείξεις σε ορισμένους διαιτητές για τον τρόπο τους απέναντι στα σωματεία. Νομίζω η κατάσταση με ορισμένους έχει παρατραβήξει. Δεν γίνεται ξαφνικά όλοι να… “τρελαίνονται” με συγκεκριμένους…….
  • Και κάτι ακόμα για τη διαιτησία. Η ενδοεπικοινωνία υπάρχει για να επικοινωνούν οι διαιτητές με τους βοηθούς  μεταξύ τους. Και όχι να κάνει ο βοηθός τον… διαιτητή στην αναμέτρηση. Καλή η βοήθεια, αλλά μέχρι ένα σημείο. Γιατί το ακούσαμε και αυτό σε αγώνα, ο οποίος κρίθηκε σε… προχωρημένες καθυστερήσεις…….
  • Όσο για τον ΠΑΟΚ Μάνδρας, νομίζω η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Την παραμονή της φαίνεται τελικά πως έστω και δύσκολα θα την εξασφαλίσει τι λέτε και εσείς;;;…. Μας δουλεύει καλά μάλλον η παρέα του Μιχάλη Κάσδαγλη εκεί στη Μάνδρα. Νέο “θύμα” του και ο ισχυρός Απόλλων Ποντίων τον οποίο κατέβαλε με 2-1. Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ έχει αναμετρηθεί με όλες τις θεωρητικά δύσκολες ομάδες και έχει περάσει αλώβητος, έχοντας  5 νίκες και δυο ισοπαλίες με τις δυο ομάδες που συγκατοικεί στην κορυφή, τον Πανελευσινιακό και τη Μικρασιατική. Μάλιστα όλοι οι ηττημένοι μετά τον αγώνα παραδέχονται αξιοπρεπώς την ήττα τους. Ακόμα ένα μεγάλο παράσημο για τη φετινή προσπάθεια, η οποία σίγουρα ακόμα κρίνεται. Άραγε ο ΠΑΟΚ θα την πατήσει από τον ανεβασμένο τελευταία γείτονά του Μανδραϊκό την ερχόμενη αγωνιστική; Θα δούμε…….
  • Νίκη στα… “χασομέρια” για τη Μικρασιατική επί του Ηρακλή Ελευσίνας, και διατηρείται μετά από 7 αγωνιστικές στην κορυφή. Μεγάλος λυτρωτής της ομάδας του Χάρη Κουστέρη, ο Στέφανος Φουρνάρης, που με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ χάρισε το πολύτιμο “τρίποντο” στην αγαπημένη του ομάδα. Ο Στέφανος είναι από τους πρωτεργάτες του σωματείου από την ίδρυσή του και είναι σπουδαίο οι ομάδες να έχουν τέτοιες φυσιογνωμίες στο ρόστερ τους. Μεγάλη απώλεια για τους Μικρασιάτες ο Λαοκράτης Μπαγδάτογλου, που αποβλήθηκε για χτύπημα σε αντίπαλο και σίγουρα θα λείψει αρκετά από τις επόμενες υποχρεώσεις του συλλόγου. Πρόκειται για έναν κομβικό παίκτη στον τρόπο που αγωνίζεται η Μικρασιατκή. Η οποία παρά το ότι έμεινε με δέκα δεν πτοήθηκε, με τον Χάρη Κουστέρη να βάζει στα τελευταία λεπτά έναν ακόμα επιθετικό για να πάρει το ματς, πράγμα που το κατάφερε.  Από την άλλη, ο Ηρακλής του Μιχάλη Κατσάφαρου  στάθηκε πολύ καλά, αλλά προδόθηκε από μια στημένη φάση στο τέλος. Πάντως στο σύλλογο διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις που υπέδειξε ο διαιτητής Κωνσταντινίδης……
  • “Φασούλι του φασούλι γεμίζει το σακούλι” για τον Εθνικό Πανοράματος που πέτυχε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη επί της αξιόμαχης Λαμπερής Ελευσίνας. Ο Εθνικός άργησε, αλλά πλέον νομίζω ότι το σύνολο του Γιώργου Αδάκτυλου αντικατοπτρίζει στο γήπεδο αυτό που περιμέναμε. Η νεοφώτιστη Λαμπερή, και με ανακοίνωση που εξέδωσε, διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία του Φίτσα, τον οποίο κατηγορεί μάλιστα και για εξύβριση σε παράγοντα της ομάδας. Όπως γράψαμε και παραπάνω, η Επιτροπή θα πρέπει να πάρει θέση σε τέτοια φαινόμενα και να εκλείψουν. Το ότι έχω μια σφυρίχτρα και διαιτητεύω δεν σημαίνει ό,τι μπορώ να λέω ό,τι θέλω και πολλές φορές να… γράφω όπως με συμφέρει……..
  • Χωρίς νίκη συνεχίζουν Θρασύβουλος και Λαμπερή Ελευσίνας στο πρωτάθλημα, ενώ και ο Πυρρίχιος έχει να γευτεί το “τρίποντο” από την πρώτη αγωνιστική. Έκτοτε μετρά μια ισοπαλία και μάλιστα με την Μικρασιατική και πέντε σερί ήττες. Για αυτό στην ομάδα προχώρησαν στην πρόσληψη του έμπειρου προπονητή Ζόραν Γέβτοβιτς, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του την Κυριακή στον αγώνα με τον Μανδραϊκό….
  • Έχω την αίσθηση ότι σε ομάδα της Α’ Κατηγορίας ενδέχεται να έχουμε αλλαγές σύντομα. Ίσως και διοικητικές, αν ακόμα δεν έχουν γίνει……