Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Αργήσαμε λίγο πάλι. Η καθημερινότητα μας κάνει να τρέχουμε και να μην φτάνουμε. Όμως έχουμε την υποχρέωση να ενημερώνουμε αυτή την ταπεινή γωνιά, σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής, που πολλοί μπορεί να το θεωρούν υποτιμημένο, αλλά εμείς προσπαθούμε όσο πιο τίμια και αμερόληπτα γίνεται να το προβάλλουμε. Ο καθένας με τα βίτσια του……
  • Και τώρα οι δυο τους. Αν κάποιος έλεγε πριν την αρχή του πρωταθλήματος ότι Πανελευσινιακός και Μικρασιατική θα παίζανε την ένατη αγωνιστική ντέρμπι κορυφής, θα τον έβγαζαν τρελό. Αλλά είπαμε στην ΕΠΣΔΑ, μόνο “τρελά” πράγματα συμβαίνουν. Οι δυο τους είναι τα μοναδικά σωματεία που παραμένουν αήττητα στο πρωτάθλημα. Οι “σταχυοφόροι” του Κώστα Παρθενίου έχουν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά τους, και δείχνουν να βρίσκονται σε μεγάλη φόρμα. Από την άλλη η Μικρασιατική είναι ένα πολύ καλά δουλεμένο σύνολο, που παίζει ο ένας για τον άλλον, με παίκτες που στα δύσκολα φωνάζουν “παρών”. Πότε ο Μπαγδάτογλου, πότε ο Φουρνάρης, “καθαρίζουν” για τους Μικρασιάτες, με τη βοήθεια πάντα των υπολοίπων και την καθοδήγηση του “μαέστρου” Χάρη Κουστέρη. Που για εκείνον το ντέρμπι της Κυριακής θα είναι αρκετά ιδιαίτερο, καθώς μην ξεχνάμε στο παρελθόν έχει εργαστεί με επιτυχία στους Ελευσίνιους. Ό,τι και να γίνει, η μάχη του τίτλου έχει ακόμα πολύ δρόμο. Απλά όποιος ευνοηθεί, η χαρά θα είναι στιγμιαία. Ενώ δεν αποκλείεται, ανάλογα αποτελέσματος, να χαρούν κι άλλοι……
  • Τελικά την πάτησε ο ΠΑΟΚ Μάνδρας. Η στήλη την προηγούμενη βδομάδα είχε υποψιαστεί ότι αυτή τη φορά η ομάδα του Μιχάλγη Κάσδαγλη(ο οποίος δεν βρισκόταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας) ίσως λυγίσει. Και αυτό γιατί; Πολύ απλά σε τέτοιου είδους παιχνίδια, με γειτονικές ομάδες, πάντα ο εγωισμός και το πάθος είναι αυτά που θα επικρατήσουν, χωρίς να ισχύουν οι βαθμολογικές θέσεις και η φόρμα που βρίσκονται τα σωματεία. Πόσο μάλλον δε, όταν μια τέτοια ομάδα έχει το όνομα του ιστορικού Μανδραϊκού. Το σύνολο του Γιάννη Μπότση υποχρέωσε τον ισχυρό φέτος ΠΑΟΚ στην πρώτη του ήττα, αποδεικνύοντας αυτό που λέμε, ότι πολλές φορές η φανέλα παίζει και το ρόλο της. Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τον ΠΑΟΚ Μάνδρας, που μπορεί να ήταν και καλύτερος στο παιχνίδι και η προσπάθειά του τα τελευταία χρόνια να είναι αξιέπαινη. Όμως το αποτέλεσμα στο τέλος είναι αυτό που μένει…..
  • Ο Βύζας μείωσε τη ψαλίδα στους τρεις βαθμούς μετά την ήττα του ΠΑΟΚ. Στο κόλπο της ανόδου ήταν ούτως ή άλλως, αλλά είναι στο χέρι του να δείξει τη σταθερότητα που χρειάζεται για να τα καταφέρει. Και φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε. Η ομάδα καλύτερα να παίζει εκτός, παρά στο “καταραμένο” γήπεδο της Νέας Περάμου. Είμαι σίγουρος αν ήταν στο χέρι των ανθρώπων του Βύζαντα, θα προγραμμάτιζαν να παίξουν όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας, μέχρι να είναι έτοιμο το γήπεδό του.  Πέμπτη νίκη για την ομάδα του Σάκη Βερούτη και οι πέντε εκτός έδρας, αυτή τη φορά μες τη Μαγούλα. Το Σάββατο φιλοξενεί στη Νέα Πέραμο τον ουραγό Θρασύβουλο. Άραγε θα “ξορκίσει” το κακό και θα κατακτήσει τους πρώτους του τρεις βαθμούς “εντός έδρας”….;……………..
  • Νέα γκέλα από τον Απόλλωνα Ποντίων στο “σπίτι” του, αυτή τη φορά επί της γενναίας Ζωφριάς. Και έχασε πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος, στο ντεμπούτο του Θοδωρή Παχατουρίδη στον πάγκο του. Για το τι έγινε στη Γκορυτσά πάντως, η διοίκηση του συλλόγου φρόντισε αμέσως να πάρει θέση, δείχνοντας ακόμα μια φορά ότι κάτι πάει να αλλάξει στο σύλλογο, όσον αφορά τη νοοτροπία. Η Ζωφριά  δείχνει ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης. Το συγκρότημα του Χρήστου Ράλλη κοίταξε στα μάτια τόσο την προηγούμενη αγωνιστική τον Βύζαντα, όσο και τώρα τον Απόλλωνα. Ίσως τα… “όμορφα χωριά” είναι δύσκολο να καούν τόσο εύκολα τελικά……………….
  •  Η Νέα Πέραμος πέτυχε μια νίκη βαθιάς βαθμολογικής σημασίας, απέναντι στον ουραγό Θρασύβουλο. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα η βαθμολογία, που πλέον έχει μια πιο προχωρημένη μορφή, έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν και οι ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Φέτος η κατάσταση είναι πιο μπλεγμένη. Λαμπερή και Θρασύβουλος μοιράζονται την τελευταία θέση, χωρίς να έχουν σημειώσουν ακόμα νίκη. Ο Πυρρίχιος έχει να κερδίσει από την πρώτη αγωνιστική, και έκτοτε μετρά ένα αρνητικό σερί ηττών. Αυτό που προβληματίζει όμως τους ανθρώπους της ομάδας περισσότερο είναι η εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο. Ματς “ζωής και θανάτου” η επόμενη αγωνιστική με την Λαμπερή Ελευσίνας. Και για τα δύο σωματεία……
  • Μέχρι την τέταρτη αγωνιστική ο Εθνικός Πανοράματος είχε μόλις δυο βαθμούς. Και στις επόμενες 4 έχει κάνει το απόλυτο μαζεύοντας 12, με αποτέλεσμα να φτάσει σε χρόνο ρεκόρ από την “ουρά” στην πέμπτη θέση. Στοίχημα για την ομάδα του Γιώργου Αδάκτυλου πλέον είναι και τα θετικά αποτελέσματα επί θεωρητικά δυνατότερων ομάδων. Και καλή ευκαιρία θα είναι σίγουρα η ερχόμενη εντός έδρας αναμέτρηση με τον λαβωμένο ΠΑΟΚ Μάνδρας. Η αρχή έγινε με τον Απόλλωνα…….
  • Ο Αστέρας Μαγούλας μπορεί να μην έχει ξεχωρίσει θετικά μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, όμως είναι ένα σύνολο που βασίζεται κατά κύριο λόγο σε μικρά παιδιά, προερχόμενα από την Ακαδημία του συλλόγου. Θα πούμε και τις επόμενε βδομάδες για τη δουλειά που γίνεται φέτος στο ιστορικό σωματείο……..
  • Διάβασα με προσοχή τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Μικτών για τις καθιερωμένες προπονήσεις τους. Εμμέσως η Επιτροπή “ανακοίνωσε” με συμπερασματικό τρόπο, “μαιευτικό”, όπως θέλετε πάρτε το, ότι από την Μικτή Κ-12 παρελθόν αποτελεί ο προπονητής Ζαχαρίας Ιωάννου και τα ηνία θα έχει και εκεί ο προπονητής της Κ-14 Αποστόλης Λινάρδος. Κάτι που η στήλη γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό, αλλά θεώρησε σωστό μια επίσημη θέση από την ίδια Επιτροπή. Έστω και με αυτό τον τρόπο την είδηση την δημοσιεύουμε. Από εκεί και πέρα. Ο Ζαχαρίας βοήθησε με το έργο του πολύ στην ανάπτυξη των Μικτών και ήταν ένας άνθρωπος που έτρεξε αρκετά και που θα καρπώνεται την πιο πετυχημένη πορεία στην ιστορία των Μικτών της ΕΠΣΔΑ, μέχρι να έρθει η επόμενη. Αυτά είναι δεδομένα. Και δεν αλλάζουν. Οι λόγοι αυτής της αλλαγής μάλλον ποτέ δεν θα μαθευτούν. Ωστόσο ο ίδιος ο Ζαχαρίας είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε αυτά τα χρόνια, ανεξαρτήτου διοικήσεως Ένωσης…….
  • Οι Μικτές έχουμε πει είναι ο “καθρέφτης” ουσιαστικά της κάθε Ένωσης. Και η Ένωση είναι τα σωματεία της. Όσα ανήκουν στο δυναμικό της. Ταπεινή μου γνώμη; Θα έπρεπε υποχρεωτικά όσες ομάδες διαθέτουν Κ-12 και Κ-14 να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣΔΑ. Είδαμε τις κλήσεις των παικτών τόσο σε Κ-12, όσο και σε Κ-14. Απορίες άπειρες. Στις 14 Οκτωβρίου η Επιτροπή είχε εκδώσει μια ανακοίνωση που έλεγε ότι οι επιλογές των Μικτών ομάδων θα γίνονται από σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στα αντίστοιχα τμήματα υποδομών. Στην αποστολή της Κ-14, υπάρχουν παίκτες από ομάδες που δεν έχουν αντίστοιχα τμήματα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, αλλά στο τμήμα Κ-16. Ας πούμε ότι άξια κλήθηκαν τα συγκεκριμένα παιδιά και συμφωνώ. Υπάρχουν όμως ομάδες στην Κ-14 που συμμετέχουν και δεν έχει κληθεί ούτε ένα παιδί από το τμήμα τους. Από τη στιγμή που θέτονται κάποιοι όροι και περιορισμοί, πιστεύω είναι πιο δίκαιο να δοθεί προτεραιότητα αρχικά στις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στα αντίστοιχα τμήματα. Διαφορετικά ποια η ουσία της ανακοίνωσης; Ή γιατί δεν κατέβασαν αυτά τα σωματεία τμήμα και στην Κ-14;  Δεχόμαστε την όποια κριτική σε ό,τι σχολιάζουμε. Παραθέτουμε την άποψή μας βάση δεδομένων. Η διοίκηση της  ΕΠΣΔΑ θέτει κάποιες κατευθύνσεις. Οι Επιτροπές οργανώνουν. Τα σωματεία αποφασίζουν και επιλέγουν. Οι Μικτές είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι σε όλες τις Ενώσεις. Το χειρότερο είναι να φτάσουν στο σημείο να γίνουν… κλειστά κλαμπ…………