Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή στην Β’ Κατηγορία, σε μια αγωνιστική που συνολικά σημειώθηκαν 39 γκολ, ενώ είχαμε και την τρίτη ισοπαλία της χρονιάς. Λέων και Μεγαρικός συνεχίζουν να μοιράζονται τις προνομιούχες θέσεις ανόδου. Και οι δυο ομάδες αυτή την αγωνιστική έφτασαν πάλι σε “αστρονομικά” σκορ. Μάλιστα σε μια από αυτές τις αναμετρήσεις ο διαιτητής έληξε αρκετά λεπτά τον αγώνα νωρίτερα. Δεν θα πούμε πού. Έχουμε βαρεθεί να γράφουμε για τον κανονισμό με τα γκολ στις ισοβαθμίες. Αφού η κατάσταση είναι έτσι, ας ολοκληρώνονται τα ενενηντάλεπτα, διότι δεν αποκλείεται κάποιοι να το χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια ως βάσιμη δικαιολογία, αν υστερούν σε κάποια ισοβαθμία λόγων των τερμάτων. Εκεί θα φτάσουμε……..
  • Από κοντά πάντα οι Σκορπιός Φυλής, Άγιοι Ανάργυροι Ελευσίνας, Απόλλων Άνω Λιοσίων, Ίκαρος Νεοκτίστων, Δύναμη Ασπροπύργου και Ερμής Άνω Λιοσίων. Από τις παραπάνω ομάδες οι χαμένοι ήταν η Δύναμη και ο Απόλλωνας, που ηττήθηκαν από Ίκαρο και Ερμή αντίστοιχα. Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν μηδαμινές και η συνέχεια προβλέπεται μεγάλη…..
  • Στη… δεύτερη ταχύτητα της βαθμολογίας παρατηρούμε δυστυχώς τα περισσότερα σωματεία να πέφτουν “θύματα” των τεράστιων διαφορών με τις υπόλοιπες ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την όγδοη θέση και κάτω όλες οι ομάδες έχουν πάνω από 24 γκολ παθητικό σε μόλις 8 αγωνιστικές. Δηλαδή μέσο όρο 3 γκολ παθητικό ανά αγώνα….
  • Την επόμενη αγωνιστική ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα στους Αγίους Αναργύρους Ελευσίνας και τον Μεγαρικό το πρωί της Κυριακής, καθώς επίσης και το Απόλλων Άνω Λιοσίων- Σκορπιός Φυλής και Δύναμη Ασπροπύργου- Ερμής Άνω Λιοσίων. Κάθε ματς πλέον από εδώ και πέρα θα ναι ντέρμπι και όποιος κερδίζει θα αποκτά μεγαλύτερο προβάδισμα να φτάσει πρώτος στις δυο πρώτες θέσεις…..
  • Σαν να το ξέραμε, όταν γράφαμε ότι για τη Δύναμη Ασπροπύργου ότι ξεκινούν τα δύσκολα. Μετά την πέμπτη αγωνιστική, όπου η ομάδα είχε πέντε σερί νίκες και βρισκόταν στην κορυφή, πλέον μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες…..
  • Σε γενικές γραμμές δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα με τη διαιτησία και στις δυο Κατηγορίες. Σε αυτό που θα σταθώ είναι ότι παρακολούθησα τον αγώνα της Άνω Μερά με την ΑΕ Μοσχάτου για τη Γ’ Εθνική, όπου διαιτητής της συνάντησης ήταν ο “δικός μας” κύριος Φίτσας. Όπου η διαιτησία του ήταν υποδειγματική. Κανείς δεν αμφιβάλλει για την αξία του. Όπως και για άλλους αξιολογημένους διαιτητές της Ένωσης. Αρκεί να δείχνουν την ίδια άψογη εικόνα και στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ, χωρίς να το βλέπουν σαν…. αγγαρεία………
  • Και κάτι ακόμα αναφορικά με τη διαιτησία. Παρατήρησα τους ορισμούς στους αγώνες του Σαββατοκύριακου. Τον αγώνα της Β’ Κατηγορίας ανάμεσα στον Ατρόμητο Ελευσίνας με τον Αίαντα Παραλίας θα διαιτητεύσει ο κ. Χαμπιλάι. Για τον οποίο πριν δυο αγωνιστικές ο Ατρόμητος “φώναζε” για τη διαιτησία του βγάζοντας και ανακοίνωση. Η Επιτροπή δείχνει την εμπιστοσύνη της στους διαιτητές και καλά κάνει. Όμως και τα σωματεία όταν διαμαρτύρονται έχουν τους λόγους τους. Ας ελπίσουμε η κίνηση αυτή της Επιτροπής και η φιλοσοφία της να βγει………..
  • Η συνεργασία που έχουμε με όλα τα σωματεία τα Σαββατοκύριακα είναι άψογη και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας στην πληροφόρησή μας γύρω από τους αγώνες. Χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν, άλλωστε όλοι για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου δουλεύουμε, θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά. Μπορεί ο Πυρρίχιος να μην είναι στα καλύτερά του, όμως ο γενικός αρχηγός Χρήστος Παπαγεωργίου είναι η κολόνα της ομάδας. Δεν κρύβεται ποτέ, ακόμα κι αν η ομάδα διασυρθεί.  Παράγοντες σαν τον Χρήστο θα ζήλευαν όλοι οι σύλλογοι. Τυχερός ο… έτερος Χρήστος του σωματείου, ο Πρόεδρος κ. Αποστολόπουλος που τον έχει στο πλάι του. Εμείς τον συμπαθούμε κι ας έχει μια… “κιτρινόμαυρη” αγάπη. Όπως και πολλοί άλλοι εδώ στο χώρο της Δυτικής Αττικής άλλωστε…..
  • Την… “αυλαία” της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ άνοιξε προχθές το ζευγάρι Νέα Πέραμος- Απόλλων Ποντίων. Από εκεί που είχε προγραμματιστεί τελευταίο, λόγω της αναβολής της προηγούμενης εβδομάδας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης για τους Πόντιους, που έφυγαν με τη νίκη στις καθυστερήσεις από τη Νέα Πέραμο. Και πώς γράφτηκε η ιστορία; Από έναν 15χρονο ποδοσφαιριστή, τον Νίκο Πουρουζίδη, ο οποίος ήλθε από τον πάγκο να αντικαταστήσεις τον Κουσίδη, ο οποίος είχε μπει κι αυτός στο ματς σαν αλλαγή και τραυματίστηκε. Τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια της σειράς θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη 27/11…………………..
  • Κοντά σε ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα βρέθηκε ο Ακράτητος το περασμένο Σάββατο, που λίγο κόντεψε να “αποδράσει” με το διπλό από το Ρέντη και να πάρει μια τεράστια νίκη επί του Εθνικού Πειραιά. Δυστυχώς για λίγα λεπτά το σύνολο του Χάρη Κοπιτσή δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ και έφυγε με μια αξιοπρεπέστατη ισοπαλία. Χθες η διοίκηση παρέθεσε δείπνο σε παίκτες και τεχνικό τιμ, θέλοντας να αναγνωρίσει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν όλοι στο σύλλογο, με τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν…………….
  • Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσαν αυτά που γράψαμε πριν λίγες μέρες γύρω από τις Μικτές της ΕΠΣΔΑ. Κάτι που το περιμέναμε, δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η Επιτροπή Μικτών και ο Πρόεδρος Μανώλης Κάμπαξης έχουν μια φιλοσοφία γύρω από το ιδιαίτερο κομμάτι των Μικτών, χωρίς όμως να έχουν τάσεις παρέμβασης. Αυτό είναι καλό, καθώς όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Και είναι μόλις το ξεκίνημα, οπότε σίγουρα με την πάροδο των χρόνων θα υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Η νέα διοίκηση της ΕΠΣΔΑ στήριξε και τους δύο Ενωσιακούς προπονητές με την έλευσή της. Κανείς δεν το αρνήθηκε. Η διαφορά φιλοσοφίας όμως πολλές φορές φέρνει ρήξεις.  Πλέον, όπως γράψαμε, το κενό του Ζαχαρία Ιωάννου, θα καλύψει ο Αποστόλης Λινάρδος, ένας τεχνικός που επίσης δίνει το δικό του αγώνα γύρω από τις Μικτές με πολύ καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Συμπαραστάτες του θα είναι οι Βασίλης Γερόλυμος και Δημήτρης Δούκας. Νομίζω είναι πρώτη φορά που δυο τμήματα των Μικτών θα εκπροσωπηθούν ουσιαστικά από έναν προπονητή. Καλό κουράγιο στον φίλο Αποστόλη, που είναι από τους καλύτερους προπονητές που στο χώρο της Δυτικής Αττικής. Πίεση δεν θα πρέπει να υπάρχει, καθώς ο σκοπός των Μικτών είναι βαθύτερος από μια καλή πορεία. Και φέτος η αλήθεια είναι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια στην οργάνωση γύρω από τα τμήματα, ώστε να έχουν όλα όσα χρειάζονται οι πιτσιρικάδες κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των πρωταθλημάτων…
  • Κλείνουμε με αυτό που αναφέραμε προχθές γύρω από  τις επιλογές των Μικτών.  Επειδή το ρεπορτάζ αυτή τη μέρα έτρεξε αρκετά γύρω από τις Μικτές και μέσα σε όλα έκανε την εμφάνισή της και η ηθική. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι ηθικό να γίνεται επιλογή για τις Μικτές από παίκτες που δεν ανήκουν καν στο δυναμικό των ομάδων της ΕΠΣΔΑ, με το πρόσχημα ότι μπορεί να πάρουν μια μεταγραφή σε κάποιο σωματείο, για να μπορούν να επιλεχθούν. Όμως δεν θεωρώ και ηθικό να γίνεται προσπάθεια “κλοπής” ενός ταλέντου ή προτροπής του να αλλάξει Ακαδημία, για να πάει σε Ακαδημία άλλου συλλόγου, επειδή μπορεί να είναι καλύτερες οι συνθήκες. Και με αυτό τον τρόπο να διαφημίζεται η ομάδα και να φαίνεται ότι έχει πολλά παιδιά, τα οποία παίζουν και στις Μικτές. Τα παραπάνω είναι πληροφορίες που έχουν φτάσει στη στήλη. Φυσικά και δεν τις υιοθετούμε.  Και για να μην παρεξηγηθώ, νομίζω και η στήλη αυτή, αλλά και από περσινές μας εκπομπές, αλλά και από άρθρα μας, έχουμε εκθειάσει τη δουλειά αρκετών ομάδων γύρω από τις υποδομές τους και τον τρόπο που λειτουργούν.  Η νέα διοίκηση όμως της ΕΠΣΔΑ απαρτίζεται από συγκεκριμένα πρόσωπα. Και όπως σε όλες τις Ενώσεις, όλοι οι παράγοντες από κάπου προέρχονται. Όμως όταν καλούνται να διοικήσουν, οφείλουν να εργάζονται προς όφελος όλων των σωματείων. Τουλάχιστον να δημιουργήσουν τις συνθήκες. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του και  όποιος θέλει ακολουθεί. Αλλιώς, ναι επιμένω, μπορεί οι Μικτές να φτάσουν στο σημείο να γίνουν “κλειστά κλαμπ”…….
  • Καλό Σαββατοκύριακο……..