Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Μεγάρων, για να αποχαιρετίσει τον Μάκη Πάνο. Σχεδόν όλο το πρώην διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης βρέθηκε στην τελετή, ο πρώην Πρόεδρος Μιχάλης Τζανόπουλος, αλλά και οι Γιώργος Ντούρος και Νίκος Ευθυμίου, που το τελευταίο τριήμερο της ζωής του Μάκη ήταν συνεχώς στο πλάι του. Το ίδιο και οι Φάνης Μαλανδρίνος και Κώστας Σιέττος. Τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΣΔΑ εκπροσώπησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος Κώστας Καράμπελας και ο  Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κάμπαξης, ενώ από τη διαιτησία παρευρέθηκαν ο πρώην αρχιδιαιτητής Τιμολέων Σταμάτης και ο διαιτητής Αριστείδης Βάτσιος. Παρούσα και η πιστή εργάτρια των γραφείων της Ένωσης Κωνσταντίνα Φράγκου. Αρκετά σωματεία τίμησαν επίσης με την παρουσία τους το τελευταίο “αντίο” στον αγαπημένο φίλο Μάκη. Ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα μας για συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μάκη μας έστειλε φυσικά ο Μεγαρικός, του οποίου διατέλεσε Πρόεδρος για πολλά χρόνια, ο Βύζας Μεγάρων, ο Μανδραϊκός, η Μικρασιατική, η Ζωφριά, ο ΠΑΟΚ Μάνδρας, ο Ηρακλής Ελευσίνας, ο Σκορπιός Φυλής, ο Ίκαρος Νεοκτίστων Ασπροπύργου, ο Εθνικός Πανοράματος, ο Αίας Παραλίας, η Λαμπερή Ελευσίνας, ο Ατρόμητος Ελευσίνας, ο Πανελευσινιακός, ο Ακράτητος, ο Ευκλείδης Μεγάρων, η ΑΕ Ζεφυρίου και από τον Πειραιά η Άνω Νεάπολη και ο πρόεδρος της Παναγιώτης Μωραίτης…………………………
  • Βαρύ το κλίμα και στους χθεσινούς αγώνες των Μικτών. Ιδιαίτερα για τον προπονητή Αποστόλη Λινάρδο, ο οποίος είχε μια πολύ καλή σχέση με τον Μάκη και μια άριστη συνεργασία τα τελευταία χρόνια. Για την δεύτερη αγωνιστική των πρωταθλημάτων της Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων δυστυχώς και οι δυο ομάδες των Μικτών δεν τα κατάφεραν, καθώς ηττήθηκαν στη Βάρη με 2-1 η Κ12 και 2-0 η Κ14. Πριν την έναρξη των αγώνων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μάκη Πάνου……………
  • Η ζωή όμως συνεχίζεται. Και τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ είναι ένα βήμα πριν μπουν σε… Χριστουγεννιάτικες γιορτές. Με τον Πανελευσινιακό να είναι πολύ κοντά στο να ανακηρυχθεί πρωταθλητής χειμώνα, μετά και την άνετη επικράτησή του στο ντέρμπι με 4-1 επί του διερχόμενου σε κρίση Βύζαντα Μεγάρων. Οι Ελευσίνιοι του Κώστα Παρθενίου, χωρίς να πιάσουν και ιδιαίτερα το τοπ της απόδοσής τους, έφτασαν σχετικά εύκολα σε αυτό το ευρύ σκορ, που τους δίνει πολύ μεγάλο προβάδισμα στην υπόθεση άνοδος. Μάλιστα οι “σταχυοφόροι” παραμένουν η μοναδική ομάδα και στα δυο πρωταθλήματα που είναι αήττητη. Για να μπορέσει ο νέος χρόνος να  βρει τον Πανελευσινιακό και πάλι στην κορυφή, θα πρέπει την Κυριακή να ξεπεράσει έναν ιδιαίτερο αντίπαλο. Αυτό στην Γκορυτσά απέναντι στον Απόλλωνα Ποντίων, που περιμένει αυτό το ματς πώς και πώς από την κλήρωση του πρωταθλήματος. Έχεις τους δικούς του λόγους από πέρσι. Η κάθε ομάδα παλεύει για την ιστορία της. Εμείς απλά θα πούμε πάλι, όπως στα παιχνίδια της πρώτης φάσης του Κυπέλλου, όπου ο Απόλλων Ποντίων απέκλεισε τους Ελευσίνους και είναι η μοναδική ομάδα που φέτος τον έχει κερδίσει, να γίνει όπως και τότε ένας αγώνας που θα μας επικεντρώσει το ενδιαφέρον μόνο το αγωνιστικό κομμάτι καθαρά. Σε σχέση με εκείνα τα παιχνίδια βέβαια, τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά…………….
  • Βαριά ήττα λοιπόν για τον Βύζαντα Μεγάρων και μείον έξι από την κορυφή στα μισά του πρωταθλήματος. Νέα παραίτηση του Βασίλη Στασινόπουλου, που τελικά η επιλογή του αποδείχθηκε αποτυχημένη. Προσωπικά και να κέρδιζε ο Βύζας την Κυριακή μες την Ελευσίνα, πάλι αποτυχημένη θα ήταν. Απλά ο σύλλογος θα πορευόταν με μια ψευδαίσθηση. Η ομάδα φαίνεται ότι τελικά το πρόβλημα της είναι βαθύτερο. Δεν υπάρχει η νοοτροπία και κοινή γραμμή από όλους, ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να διεκδικήσει με μια συγκεκριμένη λογική το στόχο του. Είναι σαν αυτό που λέμε, “όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει”. Και στον Βύζαντα φαίνεται ότι πολλοί περνούν τον εαυτό τους για… κόκορες, με αποτέλεσμα η ομάδα για μια ακόμα χρονιά να βρίσκεται στα πρόθυρα να μείνει εκτός στόχου. Και λέω στα πρόθυρα, γιατί παραδόξως ακόμα υπάρχει ελπίδα και τίποτα δεν έχει κριθεί………….
  • Μόνος στη δεύτερη θέση συνεχίζει να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ Μάνδρας, που απέχει μόλις έναν βαθμό από τον πρωτοπόρο Πανελευσινιακό. Κοντά τους και ο Απόλλων Ποντίων, που ξεπέρασε με 3-0 εκτός έδρας τη Μικρασιατική. Εθνικός Πανοράματος λύγισε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 3-2 τον Θρασύβουλο και παραμένει σταθερά μέσα στην πεντάδα…….
  • Έναν “χρυσό” βαθμό στην προσπάθεια που θα κάνει για την παραμονή της στην Κατηγορία πήρε η Λαμπερή Ελευσίνας. Η ομάδα του Γιάννη Παναγιώτου πέρασε αλώβητη από τη Νέα Πέραμο με 0-0 και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Ματς τελικός η αναμέτρηση της Κυριακής με τη Ζωφριά, την οποία ξεπερνάει για μόλις έναν βαθμό……………….
  • Ικανοποιημένοι θα πρέπει να είναι Πυρρίχιος και Αστέρας Μαγούλας. Σε ένα ματς που το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ και οι δυο ομάδες μοιράστηκαν έναν πολύτιμο βαθμό για την παραμονή…………
  • Και μιας και λέμε για τον Πυρρίχιο. Με επιτυχία την Κυριακή που μας πέρασε το γυναικείο κίνημα της ομάδας οργάνωσε γεύμα στήριξης για το αντρικό τμήμα.  Μέσα σε ένα όμορφο οικογενειακό κλίμα σύσσωμα τα δύο ΔΣ του συλλόγου γευμάτισαν σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα…………
  • Χθες μάθαμε και την τέταρτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ. Μαζί με τους Aκράτητο, Ηρακλή Ελευσίνας και Απόλλωνα Ποντίων, ήρθε να προστεθεί ο Βύζας Μεγάρων. Ο οποίος είχε πάρει διπλό προβάδισμα σε όλο το πρώτο μέρος και τελικά στα τελευταία λεπτά ισοφαρίστηκε σε 2-2 από τον ΠΑΟΚ Μάνδρας τον οποίο απέκλεισε.  Ή είμαστε τελικά υπερβολικοί για το πώς έρχονται τα αποτελέσματα σε αυτό τον θεσμό ή στο Κύπελλο οι ομάδες μεταμορφώνονται. Όπως και να έχει επειδή βγήκε μια ωραία τετράδα στα ημιτελικά, ας κάνει μια συνάντηση η Επιτροπή Κυπέλλου της Ένωσης με εκπροσώπους αυτών των ομάδων, για να διασφαλιστεί τουλάχιστον εκ των έσω η αξιοπιστία του θεσμού σε αυτούς τους αγώνες. Γιατί πραγματικά είναι κρίμα……….
  • Την ερχόμενη Δευτέρα λοιπόν 23 Δεκεμβρίου θα γίνει αυτή η περιβόητη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΔΑ. Η στήλη σας είχε προϊδεάσει την περασμένη βδομάδα με τον τρόπο της. Μόνο που τα… “κάλαντα” θα ακουστούν στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου στις 19.00. Μια ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις Γενική Συνέλευση, που έπρεπε πριν φύγει το 2019  να γίνει. Και θα είναι και μια ευκαιρία η νέα διοίκηση με τις ομάδες να ανταλλάξουν απόψεις και γνώμες για πολλά…….