Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…..

Published

on

  •  Η στήλη σήμερα βγαίνει σε  Χριστουγεννιάτικη έκδοση. Για αυτό θα προσπαθήσει να γεμίσει την σημερινή γιορτινή σας μέρα, με ειδησούλες και πληροφορίες τόσο από τη Γενική Συνέλευσης της Ένωσης που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, ενώ στη διάρκεια των εορτών θα αναφερθούμε και στο κλείσιμο του πρώτου γύρου στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ. Σήμερα δείτε τη στήλη σαν… αναψυκτικό μετά το φαγοπότι. Έτσι για την…. “καλή χώνεψη” που λένε…..
  • Το θέαμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ασπροπύργου στη Γενική Συνέλευσης της ΕΠΣΔΑ ήταν αποκαρδιωτικό. Στην πρώτη ουσιαστικά Γενική Συνέλευση της νέας διοίκησης της Ένωσης πολλά σωματεία δεν έκαναν την εμφάνισή τους. Κατά την ώρα της ψήφισης του προϋπολογισμού στην αίθουσα βρίσκονταν 19 σωματεία, ενώ αργότερα προσήλθαν ακόμη δύο. Σύνολο 21 από τα 36. Και μάλιστα αρκετά από αυτά που έλειπαν πρόκειται για “βαριά” ονόματα”. Πολλοί θα σκεφτούν ότι η μέρα δεν βόλευε γιατί ήταν προπαραμονές Χριστουγέννων. Άλλοι ότι μπορεί να είναι και είδος αντίδρασης. Εγώ θα πω φτηνές δικαιολογίες. Η Γενική Συνέλευση είναι μια ευκαιρία για τις ομάδες να φέρουν θέματα που τους απασχολούν, τους προβληματίζουν, να τοποθετηθούν και να πουν κι εκείνες τις απόψεις ή ακόμα να δώσουν και νέες ιδέες. Αλλιώς τι νόημα έχουν οι Γενικές Συνελεύσεις χωρίς την παρουσία των ομάδων; Η αποχή δεν κέρδισε πουθενά και πάντα ήταν υπέρ  της ολιγαρχίας. Από την άλλη υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Κάποιες ομάδες να θεώρησαν τη Γενική Συνέλευση σαν μια τυπική διαδικασία, άρα ποιος ο λόγος να χαλάσω  το απόγευμά μου. Η νοοτροπία αυτή δεν θα βοηθήσει καθόλου την Ένωση να πάει μπροστά. Και ειδικά όταν και ίδια μέλη της διοίκησης απαξιώνουν να βρίσκονται στις Συνελεύσεις. Ούτε τον Ιούνιο στην πρώτη Γενική Συνέλευση που αναβλήθηκε, ούτε στην κλήρωση των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, αλλά ούτε και προχθές στον Ασπρόπυργο έχουμε δει ακόμα την πλήρη σύνθεση της διοίκησης να συνεδριάζει. Να δούμε ένα τραπέζι με έντεκα, δέκα, έστω εννιά μέλη να κάθονται.    Κάποιοι μάλλον πήραν την ψήφο τους και εφησυχάστηκαν.  Οπότε θεωρούν ότι το καθήκον τους το κάνανε. Δεν είναι έτσι όμως, δεν έχει περάσει καλά καλά ένα εξάμηνο και συνέχεια γίνονται λάθη. Και είναι λογικό, όταν τρέχουν μόνο 2-3 άνθρωποι καθημερινά. Αν δεν δραστηριοποιηθούν όλοι οι νεοεκλεγμένοι στο ΔΣ, βλέπω τα προβλήματα να διογκώνονται στην Ένωση. Αυτά βλέπουν τα σωματεία και αντιδρούν με τον ανάλογο τρόπο. Τίποτα δεν λύνεται μόνο από τα τηλέφωνα, αν δεν υπάρχει ουσιαστική επαφή. Ας ξυπνήσουν κάποιοι πριν να είναι αργά……
  • Πάμε παρακάτω. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ Κλέαρχος Τζαφέρης, τόνισε ότι οι έρευνες που γίνονται από τους ορκωτούς λογιστές σε συνεργασία με την ΕΠΟ θα συνεχιστούν, καθώς συλλέχθηκαν στοιχεία αναφορικά με το έτος 2018 και πλέον θα εξετασθούν και τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος της διοίκησης είναι να αποσαφηνιστεί αυτό το χρέος που φαίνεται ότι έχει η Ένωση, από που προέρχεται και να προσπαθήσει να το ρυθμίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ουσιαστικά δηλαδή οι έρευνες συνεχίζονται. Αυτό. Και στη συνέχεια ψηφίστηκε ομόφωνα… τέλος πάντων, από τα παρευρισκόμενα σωματεία δηλαδή, εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός. Πριν αναλύσω το τι ακολούθησε στη συνέχεια, επειδή βρέθηκα στην Συνέλευση, και φυσικά δικαίωμα συμμετοχής δεν έχω, θα εκφράσω δημόσια την απορία μου από τη στήλη, αφού καμιά ομάδα δεν διερωτήθηκε για κάτι. Η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης τον Ιούνιο είχε την αιτιολογία ότι “Δεν μπορούμε να προβούμε σε ψήφιση αν δεν διαλευκανθούν κάποια οικονομικά στοιχεία”. Προχθές νεότερα στοιχεία μετά από τόσους μήνες δεν προέκυψαν, όμως τελικά όλα εγκρίθηκαν και ψηφίστηκαν. Ουσιαστικά το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης τον Ιούνιο, απλά μεταφέρθηκε έξι μήνες αργότερα. Άρα υπήρχε λόγος να αναβληθεί…..;……….
  • Συνεχίζουμε. Ο Πρόεδρος στην ομιλία του, μπορώ να πω ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και διαβασμένος για το πώς θα παρουσιάσει τα δεδομένα. Η κάθε λέξη που έλεγε ήταν προσεκτική, σε σχέση με προηγούμενες αναφορές του στο συγκεκριμένο θέμα. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις. Ο Πρόεδρος του Απόλλωνα Άνω Λιοσίων, Γιάννης Τζανόπουλος, ήταν ο πρώτος που πήρε το λόγο και εκείνος επίσης προετοιμασμένος, ξεκίνησε την δική του τοποθέτηση, πάνω σε όλο αυτό το θέμα με το χρέος. Κάτι να σαν έβγαλε τα απωθημένα του. Προσπάθησε να παρουσιάσει στοιχεία με χρέη που έχουν άλλες Ενώσεις, ενώ κατήγγειλε τη νέα διοίκηση ότι δεν σέβεται θεσμικά τον πρώην Πρόεδρο της Ένωσης και ιδρυτής της, Μιχάλη Τζανόπουλο, με το να αφήνεται να αιωρείται ότι επί ημερών του η Ένωση αποκόμισε αυτό το χρέος. Όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε μια ένταση, με τον Πρόεδρο του Κριού Ασπροπύργου Θοδωρή Βάντζο να επικαλείται ότι όσα ανέφερε ο Γιάννης ήταν άσχετα με το θέμα. Ξεκίνησε μια έντονη λογομαχία,  που κατέληξε σε προσωπική διαμάχη Τζανόπουλου- Βάντζου, με τους Γιάννη και Διονύση(Βάντζο) στη συνέχεια να φτάνουν πολύ κοντά στα χέρια για την υπεράσπιση των πατεράδων τους. Εκεί παρέμβηκαν οι ψυχραιμότεροι και το σκηνικό έληξε. Ο Πρόεδρος Κλέαρχος Τζαφέρης με τον τρόπο του ηρέμησε τον έξαλλο Γιάννη, ο οποίος λίγο μετά αποχώρησε, χωρίς να βρίσκεται στην ψηφοφορία. Όλη η Γενική Συνέλευση ήταν αυτό το περιστατικό. Δεν κράτησε πάνω από 7 λεπτά. Ο Πρόεδρος είπε ότι μες τον Φεβρουάριο το θέμα αυτό θα έχει προχωρήσει και θα υπάρχουν πιο βάσιμα στοιχεία. Οπότε το έργο συνεχίζεται σε νέο επεισόδιο…….
  • Από κει και πέρα ακολούθησαν διάφορες συζητήσεις για πολλά ζητήματα, που θα αναλύσουμε και τις επόμενες γιορτινές μέρες. Υπάρχει αρκετό “ψωμι” ακόμα.
  • Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία. Ευκαιρία να ανταμώσουμε όλοι λίγο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και φυσικά χρόνια πολλά  στους εορτάζοντες, που δεν είναι και λίγοι. Φυσικά σήμερα γιορτάζει κι ένας άνθρωπος, που όλα αυτά τα χρόνια μας έχει δώσει το βήμα από την ιστοελίδα του και τον ευχαριστούμε για την τιμή. Ένας άνθρωπος που χωρίς να φαίνεται έχει βοηθήσει στην προβολή πολλών σωματείων σε όλη την Αττική και όχι μόνο και ένα παράπονό μου είναι ότι καμιά ομάδα δεν έχει φιλοτιμηθεί αυτό τον κόπο της ιστοσελίδας επί μια δεκαετία να τον τιμήσει με τον τρόπο της. Και η τιμή δεν μεταφράζεται πάντα σε χρηματική αξία.  Χρήστο Ντάρδα είσαι το “παρών”, αλλά και το …παρόν της ενημέρωσης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μακάρι να αντέξεις και στο μέλλον….  Πολύχρονος και να έχεις πάντα υγεία και κουράγιο σε ό,τι κάνεις φίλε….