Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Έχουμε διανύσει δυο βδομάδες από την έναρξη της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Ας ελπίσουμε να είναι μια δεκαετία ανάκαμψης για όλους μας και η προηγούμενη να φύγει και να μην ξανά γυρίσει… Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους μας, με υγεία πάντα, δημιουργία και επίτευξη στόχων. Βέβαια για να πετύχει κάποιος τον στόχο του, πολλές φορές εμποδίζει την επιθυμία του άλλου. Όπως γίνεται και στα πρωταθλήματα από τις ομάδες. Δεν γίνεται όλοι να είναι ικανοποιημένοι. Οπότε ας προσπαθήσουμε κι όταν δεν τα καταφέρνουμε, να κρατάμε σαν εμπειρία το ταξίδι. Και ο χρόνος  μπροστά είναι, δεν τελειώνει, θα μας δοθεί η ευκαιρία να ρεφάρουμε που λέμε. Κοινώς μην τα παρατάμε…….
  • Μετά από σχεδόν δυόμισι βδομάδες λοιπόν,  τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ μπήκαν στο δεύτερο αγωνιστικό γύρο. Είχαμε νέες… εμφανίσεις. Ο Πανελευσινιακός με τον Σταύρο Ψιμουλάκη ξανά στον πάγκο του και ο Βύζας Μεγάρων με τον Κυριάκο Μίχα. Και οι δυο ομάδες είναι η τρίτη φορά μες τη χρονιά που αλλάζουν προπονητή. Όμως η ομάδα που είναι πρώτη στη βαθμολογία, είναι εκείνη που έχει σταθερά έναν στο τιμόνι της. Ο ΠΑΟΚ Μάνδρας του Μιχάλη Κάσδαγλη, που αναδείχθηκε στο τέλος του 2019 πανηγυρικά πρωταθλητής χειμώνα για πρώτη φορά από την ίδρυσή του και με την “αυγή” του 2020 συνεχίζει να προπορεύεται. Ακολουθεί λοιπόν ένας ενδιαφέρον δεύτερος γύρος, όπου προβλέπω μυθικές μάχες…
  • Πάντως να λέμε την αλήθεια, σίγουρα Πανελευσινιακός, Βύζας και Απόλλων Ποντίων έχουν το όνομα και την ιστορία. Κάτι που κάνει την προσπάθεια αυτή του ΠΑΟΚ Μάνδρας να φαίνεται σαν άθλος. Δεν είναι και εύκολο να κοιτάξεις στα μάτια και να έχεις από κάτω σου τέτοια μεγέθη. Η δουλειά που έχει κάνει η διοίκηση της ομάδας και φυσικά ο προσωπικός κόπος του Μιχάλη Κάσδαγλη όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδώσει τα μέγιστα. Θυμάμαι πριν περίπου ένα χρόνο, στην εκπομπή “Νέα Δυτικής Αττικής”, όταν είχαμε καλεσμένο το Μιχάλη, σε ερώτηση που του είχα κάνει αν θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ Μάνδρας έχει πιάσει ταβάνι στην παρουσία του στο πρωτάθλημα ή μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, μου είχε απαντήσει το εξής: “Όταν έρχονται προτάσεις για παίκτες μας από ομάδες όπως Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ατρόμητο, αλλά και ομάδες από Β’- Γ’ Εθνική, είναι δύσκολο να κρατήσεις τα παιδιά. Στόχος μας είναι να παίζουμε για την πάρτι μας, να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και όπως σεβόμαστε τις άλλες ομάδες, έτσι να μας σέβονται κι αυτές. Αν είχαμε κρατήσει όλα τα παιδιά που έχουμε δώσει αυτά τα χρόνια  και θέλαμε, ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε πολύ πιο πάνω από  Α’ ΕΠΣΔΑ”. Τότε που μου το έλεγε αυτό ο φίλος Μιχάλης θεωρούσα ότι υπερβάλει και ότι ήταν μια απάντηση τυπική, στα πλαίσια μιας συνέντευξης, να χουμε κάτι να πούμε για τις εντυπώσεις. Σήμερα όμως, με τη φετινή επίδοση της ομάδας, με έκανε να αναθεωρήσω και να παραδεχτώ ότι όντως ο ΠΑΟΚ αν θέλει, μπορεί. Το αν το θελήσει μέχρι το τέλος της σεζόν, θα το δείξει η πορεία….
  • Από κει και πέρα, οι ομάδες που καταδιώκουν τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ είναι εμφανώς ενισχυμένες και αναμένεται και μέχρι το τέλος του Γενάρη να κάνουν κι άλλες κινήσεις. Ο Πανελευσινιακός έχει δείξει τη δυναμική του και θεωρείται από τους περισσότερους και το πρώτο φαβορί για την άνοδο. Ο Βύζας, παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχε, παραμένει γερά στο κόλπο και έχω την αίσθηση είναι ικανός να καλύψει τη διαφορά. Και ο Απόλλων Ποντίων, που παραμένει πάντα επικίνδυνος για όλους. Μάλιστα μέχρι τώρα οι Πόντιοι έχουν κάνει μια από τις καλύτερες χειμερινές μεταγραφές, με την απόκτηση του Θοδωρή Κωνσταντινίδη, ενός παίκτη με παραστάσεις από επαγγελματικές κατηγορίες……
  • Για το Βύζαντα να αναφερθούμε και σε κάτι άλλο. Πληροφορίες της στήλης θέλουν τα έργα που γίνονται για το γήπεδο του συλλόγου, να παίρνουν παράταση μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Που υποτίθεται θα είχε παραδοθεί μέσα στα Χριστούγεννα. Κι αυτό γιατί κατά την ανάληψη του έργου, δεν είχε προβλεφθεί  ο μηχανισμός για την απομάκρυνση των νερών από τις βροχές. Αρχικά πώς γίνεται να βγαίνει διαγωνισμός για ένα έργο κατασκευής νέου αγωνιστικού χώρου και να μην υπάρχει αυτή η πρόβλεψη. Ελλάς το μεγαλείο σου. Πάμε παρακάτω. Η ουσία είναι ότι όπως όλα δείχνουν ο Βύζας φέτος θα την βγάλει στη Νέα Πέραμο. Γιατί το θεωρώ δύσκολο, εώς αδύνατο, με τον τρόπο που λειτουργούν οι διαδικασίες σε αυτή τη χώρα, να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της παράτασης. Όπως είναι λογικό, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από την πλευρά του Βύζαντα προς τη δημοτική αρχή, η οποία έχει την εποπτεία του έργου από την Περιφέρεια, για αυτή την καθυστέρηση. Μιλάμε για ένα γήπεδο που έχει κλείσει από τον Μάιο του 2019 και φαίνεται τελικά ούτε σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμο. Ούτε το… “Γουέμπλει” δηλαδή να έφτιαχναν….. Μάλιστα πολλοί φίλοι του συλλόγου αγανακτούν, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται όταν θες να πρωταγωνιστήσεις να είσαι φιλοξενούμενος από εδώ και από εκεί και να μην έχεις το γήπεδό σου. Είναι μια παράμετρος, που από την αρχή της σεζόν η στήλη είχε αναδείξει, πως το γηπεδικό θα είναι ένα καθημερινό πρόβλημα για τον Βύζαντα. ο δεύτερος γύρος θα δείξει αν θα μπορέσει να το καταπολεμήσει. Ενδεικτικά να τονίσουμε ότι ο Βύζας στον πρώτο γύρο έκανε 8 νίκες, εκ των οποίων πέντε εκτός έδρας και μόλις τρεις εντός σε έξι ματς που έδωσε στη Νέα Πέραμο. Τα συμπεράσματα δικά σας. Η χρονιά πάντως ξεκίνησε θετικά…….
  • Και για να μην παρεξηγούμαστε, σίγουρα είναι και βραχνάς για την Ένωση να έχει ένα γήπεδο λιγότερο, αλλά και για γειτονικά σωματεία. Απλά το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως και να το κάνουμε το έχει ο Βύζας……
  • Ακόμα ένας προπονητής αποτελεί παρελθόν από ομάδα Α’ Κατηγορίας. Ο λόγος για τον Γιάννη Μπότση, που έλυσε τη συνεργασία του με τη διοίκηση του Μανδραϊκού. Η αλήθεια είναι ότι μετά τις διαρροές λίγο πριν τις γιορτές από τη διοίκηση, η καρέκλα του έμπειρου τεχνικού “έτρεμε”. Και μετά την βαριά ήττα με 6-0 από τον Πανελευσινιακό ήταν κάτι που περιμέναμε οι περισσότεροι. Γιάννης έφυγε… Γιάννης ήρθε και πάλι στον Μανδραϊκό. Αφού τη θέση ανέλαβε ο Γιάννης Καλιτζάκης……
  • Την ανοδική του πορεία συνέχισε και το νέο έτος ο Εθνικός Πανοράματος του Γιώργου Αδάκτυλου, που πέτυχε την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη, καταβάλλοντας τη Μικρασιατική, η οποία αντίθετα βρίσκεται σε μια μικρή αγωνιστική κρίση. Η ομάδα του Χάρη Κουστέρη έχει να κερδίσει εδώ και έξι αγωνιστικές, αλλά στο σύλλογο δεν ανησυχούν, καθώς ήταν κάτι που περίμεναν. Εδώ και καιρό η ομάδα ταλαιπωρείται από ποικίλες απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών της. Αλλά παρά τις ήττες, η εικόνα που παρουσιάζει είναι αρκετή για να υπάρχει αισιοδοξία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος…..
  • Τεράστια νίκη για τη Ζωφριά, που πραγματικά στην τελευταία φάση επικράτησε με 3-2 του Αστέρα Μαγούλας, σε ένα ματς που βρέθηκε να χάνει με 1-2. Κρίσιμο σημείο του αγώνα, η ανόητη αποβολή του ποδοσφαιριστή του Αστέρα, Καμενίδη, ο οποίος σύμφωνα με το φύλλο αγώνος έφτυσε αντίπαλο, μάλιστα σε χρονική στιγμή που η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ. Και από μια αψυχολόγητη κίνηση, η ομάδα του τελικά ηττήθηκε. Για αυτό λέμε πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία……..
  • Ψυχραιμία που επίσης δεν είχαν καθόλου μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Ποντίων οι άνθρωποι της Νέας Περάμου. Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Σεβαστής ήταν έντονα δυσαρεστημένος από τη διαιτησία του Φίτσα, ενώ σε επικοινωνία που είχαμε μας ανέφερε ότι ο εν λόγω ρέφερι μίλησε υβριστικά σε εκείνον. Εμείς αυτό δεν μπορούμε να το αποδείξουμε. Όμως επανειλημμένα έχουμε ακούσει κι από άλλες ομάδες παράπονα για ανάρμοστη συμπεριφορά διαιτητών, κάτι το οποίο τα σωματεία έκαναν θέμα στη Γενική Συνέλευση της 23ης Δεκεμβρίου στον Ασπρόπυργο. Μάλιστα όταν τον λόγο πήρε ο Αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΔΑ Νεκτάριος Παστρώμας, υποστήριξε πως είναι γνώστης του θέματος και ότι έχουν γίνει ενέργειες να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα. Όμως φαίνεται ότι τελικά το αυτί κάποιων δεν… ιδρώνει εύκολα. Αν κάποιοι διαιτητές θεωρούν ότι επειδή είναι αξιολογημένοι, μπορούν σε αγώνες της Ένωσης, από όπου ουσιαστικά αναδείχτηκαν και προβιβάστηκαν, να κάνουν και κατάχρηση εξουσίας, τότε πιστεύω η Επιτροπή Διαιτησίας θα πρέπει να πάρει αυστηρότερα μέτρα……………
  • Συναρπαστικό ματς στην Γκορυτσά, όπου Πυρρίχιος και Ηρακλής Ελευσίνας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με ένα χορταστικό 4-4. Και οι δυο ομάδες φάνηκαν ενισχυμένες, αφού στον Πυρρίχιο αγωνίστηκαν τα αδέλφια Θανάσης και Χρήστος Σωπιάδης από τον Αστέρα Νίκαιας, με τον δεύτερο μάλιστα να σκοράρει στο ντεμπούτο του, καθώς και ο Στεφανίδης από τον Κριό Ασπροπύργου. Στον Ηρακλή είχαμε μια ενδιαφέρουσα επιστροφή, καθώς αγωνίστηκε σαν αλλαγή ο Κόρμαλης, που είχε παραχωρηθεί από πέρσι τον Γενάρη στον Ακράτητο…..
  • Λαμπερή Ελευσίνας και Θρασύβουλος συνεχίζουν να αποτελούν την “ουρά” της βαθμολογίας, καθώς με 6 βαθμούς μοιράζονται τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό….
  • Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η επόμενη αγωνιστική τόσο σε κορυφή, όσο και στην “ουρά”. Κονταροχτυπιούνται οι θέσεις 2-5, καθώς ο Εθνικός Πανοράματος θα φιλοξενήσει τον φουριόζο Πανελευσινιακό, ενώ ο Απόλλων Ποντίων θα υποδεχτεί τον Βύζαντα Μεγάρων, με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ Μάνδρας να αντιμετωπίζει στο “Γ. Ρουμελιώτης” τον πάντα υπολογίσιμο Ηρακλή Ελευσίνας. Από την άλλη, ματς ζωής και θανάτου για Θρασύβουλο- Ζωφριά και Λαμπερή- Αστέρα Μαγούλας……..
  • Επανερχόμεθα για Β’ Κατηγορία και πολλά άλλα…..