Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Όπως θα καταλάβατε την προηγούμενη βδομάδα δεν πήραμε ανάσα. Για αυτό η στήλη έκανε ένα break. Όμως επανερχόμαστε σήμερα δυναμικά να τα πούμε για όλους και για όλα. Ακολουθεί και παύση στα αγωνιστικά δρώμενα λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Οπότε ας το εκμεταλλευτούμε αυτή την βδομάδα, γιατί την επόμενη δεν μας παίρνει…….
  • Η κατάσταση στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΔΑ παραμένει σταθερή με τον Πανελευσινιακό να προπορεύεται έχοντας πλέον πίσω του με διαφορά πάντα πέντε βαθμών μόνο τον Απόλλωνα Ποντίων, που επιβλήθηκε στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης εύκολα με 3-0 του ΠΑΟΚ Μάνδρας, o οποίος υποχώρησε στην τέταρτη θέση, μετά και την άνετη επικράτηση του Βύζαντα Μεγάρων επί της Ζωφριάς με 5-1.
  • Οι Ελευσίνιοι του Σταύρου Ψιμουλάκη συνεχίζουν απτόητοι την φετινή τους κούρσα και πλέον νιώθει την ανάσα του Απόλλων Ποντίων πίσω του. Υπάρχει μια διαφορά ασφαλείας πέντε βαθμών, αλλά μένουν ακόμα έξι αγωνιστικές, όπου μάλιστα οι “σταχυοφόροι” έχουν δύσκολα παιχνίδια μπροστά τους, μέχρι την τελευταία αγωνιστική που αναμετρούνται με τους Πόντιους. Θα τα γράψουμε αναλυτικότερα και εν καιρώ. Πάντως στο ματς με τον Θρασύβουλο όλα κύλησαν ομαλά και φαίνεται ότι το περσινό γεγονός το έχουν αφήσει πίσω τους εκεί στην Ελευσίνα…..
  • Όσο για τον ΠΑΟΚ Μάνδρας, νομίζω με τις δηλώσεις που μας παραχώρησε μες τη βδομάδα ο προπονητής Μιχάλης Κάσδαγλης, είναι σαν να γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι μέχρι εδώ μπορούσαν. Ή ήθελαν, όπως το πάρει κανείς. Ίσως μετά από τη φετινή πετυχημένη πορεία της ομάδας, ανοίξει την όρεξη στους ιθύνοντες του σωματείου και για νέους ορίζοντες τα επόμενα χρόνια. Το πλάνο του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια θεωρείται άκρως πετυχημένο. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξει. Άρα όλα ξεκινούν από την θέληση και τον στόχο που βάζεις. Και όταν πάνω από ένα μήνα και σε κρίσιμα ντέρμπι τα… δυνατά σου χαρτιά που σε έχουν φέρει ψηλά είναι εκτός πλάνων, νομίζω δεν είναι τυχαίο. Μάλιστα στο  “πάγο” μπήκε και επίσημα μέχρι τέλος της χρονιάς ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ φέτος, ο Γιώργος Κακοσίμος, ο οποίος μάλιστα έλυσε και τη συνεργασία του με την ομάδα. Ο Μιχάλης Κάσδαγλης κάνει λόγο για πειθαρχικό παράπτωμα. Το σίγουρο είναι ότι λογικά στη νέα αγωνιστική περίοδο ο ικανότατος μεσοεπιθετικός λογικά θα συνεχίσει αλλού. Κι επειδή ο χώρος της Δυτικής Αττικής είναι πολύ μικρός και πολλές φορές κάποια πράγματα διαρρέουν, θα αφήσω το θέμα με μια γνωστή λαϊκή ποδοσφαιρική παροιμία: “Μπάλα είναι και γυρίζει”……….
  • Άντε να σας πούμε και καμιά είδηση, να μην λέτε ότι γράφουμε μόνο θεωρίες συνωμοσίας. Χθες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΔΑ η κλήρωση για το ποιος θα είναι γηπεδούχος στον 17ο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ. Η κληρωτίδα έβγαλε Απόλλων Ποντίων- Βύζας Μεγάρων. Οι πληροφορίες μας λοιπόν θέλουν ο τελικός να προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 18 Μαρτίου και ώρα 17.00. Εκκρεμεί ακόμα η έδρα που θα φιλοξενήσει τον τελικό, όπου ακούγεται ίσως να είναι το δημοτικό στάδιο Ελευσίνας. Μην τα πούμε όλα τώρα, να χουμε κάτι και για την άλλη βδομάδα………
  • Ο κακός χαμός συνεχίζεται στη μάχη της παραμονής στην Α’ Κατηγορία.  4 από τους 5 υποψήφιους την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν, με τον Πυρρίχιο να είναι ο μόνος κερδισμένος και να ξεκολλάει από την δεύτερη επικίνδυνη θέση μετά τη νίκη του επί του Μανδραϊκού.  Η Λαμπερή Ελευσίνας βρίσκεται μόνη της στην ουρά με 8 βαθμούς, και από πάνω της συγκατοικούν πλέον 3 ομάδες με 13, οι Θρασύβουλος, Πυρρίχιος και Ζωφριά, ενώ 15 έχει ο Αστέρας Μαγούλας. Από αυτές τις πέντε ομάδες, τις τελευταίες έξι αγωνιστικές ο Πυρρίχιος θα συναντήσει μέχρι το τέλος  και τους  4(Λαμπερή, Ζωφριά, Αστέρα Μαγούλας, Θρασύβουλο), ενώ η Λαμπερή έχει και τη Ζωφριά την τελευταία αγωνιστική.  Εκτός του Πυρρίχιου δηλαδή, οι υπόλοιποι έχουν κατά πλειοψηφία να αντιμετωπίσουν ομάδες πάνω από το μισό της βαθμολογίας. Δεν ξέρω βέβαια τι είναι τελικά  πιο ευνοϊκό. Να παίζεις με ομάδες που “καίγονται” μαζί σου ή με θεωρητικά καλύτερες από σένα, αλλά αδιάφορες; Όλα θα φανούν στο χειροκρότημα………..
  • Ο σοβαρός τραυματισμός του Ηλία Τυρλή κατά τη διάρκεια της προπόνησης του Μανδραϊκού την προηγούμενη βδομάδα, ήταν κάτι που στεναχώρησε αρκετό κόσμο. Και δεν είναι ο μόνος παθών. Δυστυχώς η κατάσταση των γηπέδων είναι πλέον επικίνδυνη. Αν το γήπεδο της Μάνδρας, στο οποίο υποτίθεται πέρσι έγιναν έργα ανακατασκευής του έχει αυτά τα χάλια, φανταστείτε τι γίνεται σε άλλα που είναι παρατημένα εδώ και χρόνια. Είχα πει σε μια εκπομπή μου πέρσι, ότι το θέμα δεν είναι μόνο να φτιαχτούν νέα γήπεδα, αλλά να υπάρχει και η υποτυπώδης συντήρησή τους. Κάποιοι λένε για προχειρότητες του έργου. Το γήπεδο της Μάνδρας ήταν κλειστό σχεδόν  ένα χρόνο. Για έναν αγωνιστικό χώρο μιλάμε. Ένας χρόνος(με τις παρατάσεις βέβαια), δεν είναι αρκετός; Θα με διαβάζουν κάποιοι και θα λένε τζάμπα τα γράφεις, γίνεσαι γραφικός. Όμως τα έργα αυτά δεν έγιναν τζάμπα. Είναι και από εισφορές όλων μας. Το ποιοι κερδίζουν από αυτές τις ιστορίες είναι λίγο πολύ γνωστό. Κάποιοι από αυτούς μας θυμούνται κάθε τέσσερα χρόνια και μας χτυπούν την πόρτα κι άλλοι είναι “επαγγελματίες” εργολάβοι.  Χαμένα όμως βγαίνουν αυτά τα παιδιά, που πάνε να κάνουν το χόμπι τους και μετά γυρνάνε σακατεμένα στο σπίτι τους. Διαβάζω και βλέπω φωτογραφίες από το νέο γήπεδο του Βύζαντα Μεγάρων, το οποίο ενώ έπρεπε να είναι έτοιμο κοντά στα Χριστούγεννα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να προλάβει να παίξει κάνα παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν. Κάποιοι μάλιστα γι αυτό πανηγυρίζουν. Όπως και να έχει, στα εγκαίνιά του το γήπεδο θα φαίνεται στολίδι. Με την ευχή να παραμείνει έτσι και τα επόμενα χρόνια……………..
  • Σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση στο ισχίο υποβλήθηκε την περασμένη βδομάδα η Πρόεδρος της Λαμπερής Ελευσίνας κα Αθανασία Λάσκου. Η άτυχη γυναίκα, που έπεσε θύμα τροχαίου πριν δυο βδομάδες πλέον βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει και κάποια επέμβαση στον ώμο της. Μέσα σε αυτή την άτυχη στιγμή της, πρώτο της μέλημα όλο αυτό τον καιρό ήταν η Λαμπερή, δίνοντας από το κρεβάτι του πόνου στο Νοσοκομείου κατευθύνσεις και λύσεις για όλα. Τέτοιοι άνθρωποι κρατούν ζωντανό και δίνουν μια μικρή ελπίδα στο μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου……………….
  • Κλείνω σήμερα, αναφερόμενος σε μια ενδιαφέρουσα Πειραιώτικη είδηση και ενδεχομένως να έχετε διαβάσει από την ιστοσελίδα μας,  για ομάδα που έκανε ένσταση για παράνομη συμμετοχή παίκτη που είχε αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές ομάδες μες τη χρονιά. Μάλιστα ο παίκτης αυτός είχε χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν 5 ματς από τον Γενάρη και μετά, όμως τελικά η αλήθεια κάποια στιγμή έλαμψε. Και τώρα θα την πληρώσει το σωματείο, που κινδυνεύει μάλιστα άμεσα για υποβιβασμό. Γιατί τίποτα τελικά δεν μένει κρυφό. Ευτυχώς στην ΕΠΣΔΑ τέτοια φαινόμενα είναι…σπάνια………………………