Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Μετά και την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ, τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο για τα ερασιτεχνικά σωματεία. “Όλα τα Αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία θα πρέπει να  εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων  που δημιούργησε η Γ.Γ.Α. για την καταγραφή του συνόλου των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων. Η εγγραφή στο μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ είναι απαραίτητη προκειμένου να τύχουν των παροχών και των ευεργετημάτων που προβλέπονται στα μέτρα στήριξης των Αθλητικών Φορέων λόγω του κορωνοϊού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή του κάθε σωματείου  της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης. Σε διαφορετική περίπτωση τα σωματεία που δεν έχουν  την «Ειδική Αθλητική Αναγνώριση» θα πρέπει να ακολουθήσουν την διαδικασία για την απόκτηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης από την Γ.Γ.Α.”, αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων. Τα σωματεία για να μπορέσουν να ενημερωθούν και να ξεκινήσουν την διαδικασία, πρέπει να χρησιμοποιήσουν την  πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών σωματείων στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α.  www.gga.gov.gr/mitroo .
  • Επισκέφτηκα πειραματικά την πλατφόρμα, η οποία δίνει λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα κινηθούν τα σωματεία. Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι η οικονομική “ανάσα” των ομάδων εν μέσω κορωνοϊού. Από κει και πέρα τίθενται αρκετά ερωτήματα, για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που πολλές ομάδες δεν καταφέρουν να έχουν την “Ειδική Αθλητική Αναγνώριση” από την ΓΓΑ. Είναι αυτό που λέμε όλες αυτές τις βδομάδες, ότι η συρρίκνωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού είναι πιο κοντά από ποτέ. Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι η προθεσμία για κατάθεση της αίτησης από τα σωματεία είναι μέχρι τις 5 Ιουνίου, αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι αρκετοί δεν θα προλάβουν ούτε τα βασικά…….
  • Θα συμφωνήσω με εκείνους που λένε ότι είναι η ευκαιρία να γίνει μια ολική επαναφορά, ένα restart που θα καθαρίσει λιγάκι το τοπίο. Όμως θεωρώ ότι με τον τρόπο που γίνεται είναι λάθος, καθώς δεν βοηθάει ομάδες που μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης, για να μπορέσουν οι ομάδες να ακολουθήσουν τα απαραίτητα βήματα, θα πρέπει να έχουν ανθρώπους αρχικά που να διαθέτουν χρόνο. Εδώ όλοι τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Επίσης, το πιο βασικό, θεωρώ είναι ότι όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν, με τις Ενώσεις να είναι ανοικτές και να καθοδηγούν τα σωματεία. Έχω έρθει τις τελευταίες μέρες με αρκετούς παράγοντες σε επικοινωνία, όχι μόνο από τη Δυτική Αττική και το πρώτο μου που λένε είναι: “Αφού τα γραφεία της Ένωσης είναι κλειστά, πώς θα μπορέσουμε να πάρουμε τις χ, ψ οδηγίες;;;”.  Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για να μιλήσω πλέον αποκλειστικά για την ΕΠΣΔΑ, η διοίκηση είναι απούσα. Και νιώθω ότι βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις. Ή απλά τις παρατηρεί. Και επειδή ήδη έχουν φτάσει στα “αυτιά” μου από ασφαλείς πληροφορίες ότι υπάρχει ενδεχόμενο ομάδων που ίσως να μην καταφέρουν να κατέβουν του χρόνου στο πρωτάθλημα, ακόμα και στην Α’ Κατηγορία, ας γίνει αυτή η βδομάδα μια αρχή αντίδρασης και κινητικότητας. Αν δεν υπάρξει παράταση της προθεσμίας πέρα από της 5ης Ιουνίου, θα έχουμε δράματα………
  • Όλα αυτά θα τα παρακολουθούμε και τις υπόλοιπες μέρες. Συνεχίζω με το Κύπελλο της ΕΠΣΔΑ. Έγινε μια διαδικασία κλήρωσης για πρώτη φορά στα χρονικά. Απόφαση της ΕΠΟ που έχει σχολιαστεί αρνητικά από τους περισσότερους.  Όλοι, σωματεία, δηλαδή Απόλλων Ποντίων και Βύζας Μεγάρων, αλλά και η διοίκηση της Ένωσης ήταν αντίθετοι για αυτή τη διαδικασία. Όμως έγινε. Ακουγόταν ότι υπήρχαν σκέψεις από τις ομάδες να μην κατέβουν καν στα γραφεία της ΕΠΣΔΑ. Τελικά προσήλθαν και το αποτέλεσμα γνωστό, Κυπελλούχος ο Βύζας Μεγάρων. Η ΕΠΣΔΑ, μαζί με την ΕΠΣΑΝΑ είναι οι πρώτες Ενώσεις στην Αττική, που έσπευσαν να κάνουν την κλήρωση και να τελειώνουν. Θα αναφερθώ όμως μόνο στην δική μας Ένωση(ΕΠΣΔΑ). Ναι μεν αντίθετη με την απόφαση για κλήρωση, όμως αποδεικνύεται παράλληλα και “καλό παιδί” στην ΕΠΟ. Την ώρα που άλλες Ενώσεις έστελναν αιτήματα για να αλλάξει η απόφαση του τελικού και έχουν καθυστερήσει τη διαδικασία, η ΕΠΣΔΑ συμμορφώνεται σε ό,τι αποφασίζει με…”σοφία” η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Όλοι κάποια στιγμή δεν λέω θα κάνουν τις κληρώσεις τους. Δείξε όμως μια στάση υπεράσπισης των ιδεών σου. Δεν είσαι απλά εκτελεστικό όργανο, η κάθε Ένωση πρεσβεύει σωματεία που την ψήφισαν. Το…”Ναι σε όλα” μας έφαγε γενικότερα σε αυτή τη χώρα…..
  • Για να μην γίνομαι και άδικος. Η νέα διοίκηση της ΕΠΣΔΑ από τότε που ανέλαβε έχει συναντήσει εμπόδια, που επί 15 χρόνια Τζανόπουλου, δεν έγιναν ούτε τα μισά. Μπήκε απότομα σε βαθιά νερά και σε καταστάσεις που δεν έχουμε ξανά βιώσει. Σε αυτή την περίοδο όμως θα προτιμούσα να βλέπω λάθη από μια νεοεκλεγμένη διοίκηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, παρά μια άβουλη συμπεριφορά. Τουλάχιστον από τα λάθη σου μαθαίνεις……….
  • Κλείνοντας, αν και ήδη το έχω γράψει, η απώλεια του Μάκη Πανταζή μας πλήγωσε όλους. Ήταν μια τόσο ξαφνική είδηση, που είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε μεγάλη δύναμη μέσα μου για να την καταγράψω. Ήταν από τους πιο δίκαιους ανθρώπους που είχα γνωρίσει και που ποτέ δεν απαιτούσαν, παρά μόνο προσέφεραν. Μάλιστα φέτος σχεδιαζόταν η διοίκηση να του δώσει και πάλι τα ηνία της αντρικής ομάδας και να δημιουργηθεί μια ομάδα με καθαρό Μεγαρίτικο στοιχείο, που θα κάνει τα πάντα να ξεφύγει από τα τοπικά πρωταθλήματα. Ο Θεός όμως είχε άλλα σχέδια για το Μάκη. Καλό ταξίδι φίλε Μάκη, καλή μας αντάμωση………