Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Επανήλθαμε σήμερα, με τη στήλη να παραμένει… “καυτή” παρά το ξεκίνημα του φθινοπώρου. Οι εξελίξεις όπως έχετε αντιληφθεί προχωρούν και σήμερα περνάμε από κόσκινο ό,τι έχει γίνει αυτές τις μέρες στον.. φτωχό πλην τίμιο κόσμο της Δυτικής Αττικής……..
  • Πρεμιέρα είχαμε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως πριν μπούμε σε λεπτομέρειες για το τι συνέβη, ξεκινάμε υποχρεωτικά με επικαιρότητα. Το εξώδικο που έστειλε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Δυτικής Αττικής  προς το ΔΣ της ΕΠΣΔΑ, νομίζω μονοπώλησε το ενδιαφέρον της ειδησεογραφίας. Επειδή παρακολουθώ όσο μου το επιτρέπει ο χρόνος και τα social media, είχα αντιληφθεί από τις αναρτήσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Βαγγέλη Δημόπουλου τον τελευταίο καιρό ότι κάτι ετοιμάζει. Και να σου το εξώδικο. Κάτι το οποίο ίσως είχε γίνει και πριν τρία χρόνια επί διοίκηση Τζανόπουλου, αλλά τότε δεν πρόλαβε. Μετά τις εκλογές της ΕΠΣΔΑ πριν δυο χρόνια, η αλήθεια ήταν ότι “αιωρούταν” στην ατμόσφαιρα πως με τη νέα διοίκηση θα επέλθει μια αλλαγή αναφορικά με τη διαιτησία. Το είχε δηλώσει ο ίδιος ο κ. Τζαφέρης και υπάρχει και οπτικοακουστικό υλικό. Που μάλιστα όντως μιλάει για…επαναφορά. Γι’ αυτό και ο Σύνδεσμος τότε είχε στηρίξει την νέα προσπάθεια και το συνδυασμό του κ. Τζαφέρη. Αυτό νομίζω είχε γίνει αντιληπτό από όλους. Όμως μετά τις εκλογές, όταν η κατάσταση έφτασε στο πρακτικό της κομμάτι, βρέθηκαν εμπόδια. Που ήταν και λογικό, καθώς κάθε Ένωση πλέον έχει ουσιαστικά το “αυτοδιοίκητο” στους διαιτητές της. Και για να μπορούσε να αλλάξει αυτό θα έπρεπε να κοντραριστεί η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ με ΕΠΟ και ΚΕΔ. Μάθαμε ότι η διοίκηση Τζαφέρη το προσπάθησε, αλλά όπως ήταν λογικό έφαγε άκυρο, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Και για να μπεις σήμερα σε μια Επιτροπή Διαιτησίας Ένωσης, πρέπει να πληροίς και κάποιες προϋποθέσεις. Τι πιστεύω; Λογικό ο Σύνδεσμος Διαιτητών και ο Βαγγέλης Δημόπουλος να νιώθουν προδομένοι, όταν προεκλογικά είχαν πάρει κάποιες δεσμεύσεις. Και όπως έμαθα, η πλευρά του Συνδέσμου είχε προειδοποιήσει σε περίπτωση αθέτησης, ότι θα κινηθεί όπως θα έκανε και επί διοίκησης Τζανόπουλου. Και να που έγινε. Γιατί έγινε τώρα;  Επειδή επικοινώνησα και με τις δυο πλευρές, ο Βαγγέλης Δημόπουλος μου το αρνήθηκε και οφείλω δημόσια να το γράψω. Εγώ όμως, εκτιμώ ότι η υποψηφιότητα Τζαφέρη στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, παίζει σίγουρα το ρόλο της για το timing της κίνησης αυτής. Είναι μια μορφή πίεσης κι όχι μόνο. Δείτε τι γίνεται και σε άλλες μεγαλύτερες Ενώσεις τις τελευταίες μέρες και θα καταλάβετε. Με ελέγχους, καταγγελίες κλπ……..
  • Βέβαια το εξώδικο αν το μελετήσει κανείς λέει και κάτι άλλο. Ουσιαστικά ο Σύνδεσμος έχει πέντε αιτήματα, μεταξύ άλλων μιλάει για καταβολή υπεξεραιθέντων ποσοστών στα μέλη του Συνδέσμου, με το πέμπτο αίτημα μάλιστα να ζητά από τη διοίκηση Τζαφέρη να “κυνηγήσει” στην ουσία τον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΣΔΑ Μιχάλη Τζανόπουλο για να αναζητήσουν τα υπεξεραιθέντα. Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα γύρω από το όνομα του πρώην Προέδρου και ιδρυτή της Ένωσης Μιχάλη Τζανόπουλου, που το εξώδικο έρχεται κάπως “υπόγεια” ταυτόχρονα να αναδείξει αυτά που τόσο καιρό επικαλείται η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ για οικονμικές ατασθαλίες κλπ. Δηλαδή τελικά ο Σύνδεσμος  Διαιτητών ποιον “κυνηγάει” τον Τζαφέρη ή τον Τζανόπουλο; Τείνω στον… Τζανόπουλο, μέσω Τζαφέρη. Διότι από ό,τι έχω καταλάβει εκεί είναι το όλο ζουμί της υπόθεσης. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μας και εκτιμώ αυτή είναι η αρχή για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια…………..
  • Και μιας και αναφερθήκαμε στον Βαγγέλη Δημόπουλο, να κλείσουμε το θέμα με κάτι ακόμα. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή ταμία της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκαν στον Σύνδεσμο της Αθήνας στις 27/9/20. Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας, τόνισε: “Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να στηρίζουμε τα θεσμικά όργανα της οργανωμένης διαιτησίας δυναμικά και ελπιδοφόρα περιμένοντας δικαίωση για όλους αυτούς που τόσα χρονιά προσπαθούν να τους αφανίσουν. Ο αγώνας θα δικαιωθεί γιατί ο ΝΟΜΟΣ είναι με το δίκαιο. Ευχαριστώ όλους όσους παρευρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση έδωσαν όχι μόνο το “παρών”, αλλά ελπίδα και δύναμη στην Ομοσπονδία ώστε να αγωνιστεί για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους διαιτητές της Ελλάδος”·……………………….
  • Έχω πολλά ακόμα για τα πρωταθλήματα και για τα Κύπελλα, αλλά για να μην σας κουράζω, λέω αυτή τη βδομάδα να βγάλουμε και αύριο στήλη, οπότε λίγη υπομονή και αύριο θα μιλήσουμε για μπαλίτσα και πολλά άλλα. Σήμερα σας αφήνω με τα…εξω-αγωνιστικά.
  • Και για να κλείσω με ένα τελείως εξω-αγωνιστικό γενικότερα από το χώρο της ΕΠΣΔΑ. Έχετε καταλάβει τη γνώμη για τους αγώνες Κυπέλλου στα τοπικά. Το έχω γράψει ξεκάθαρα, ότι πολλές φορές κάποια αποτελέσματα είναι περίεργα. Καθώς έχει διαπιστωθεί η εμφάνιση τοπικών αγώνων Κυπέλλου σε ξένες στοιχηματικές εταιρείες. Στοιχεία ποτέ δεν μπορείς να έχεις για να το αποδείξεις, μόνο υποψίες. Και το φαινόμενο είναι γενικό, όχι μόνο στα δικά μας τα λημέρια. Αλλά νομίζω χθες(30/9) εκεί στο γήπεδο της Αλεπότρυπας το πράγμα ξέφυγε πολύ και οι Ενώσεις κάποια στιγμή επιτέλους θα πρέπει να επιληφθούν………..