Connect with us

Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Και ναι, η πολυσυζητημένη παράταση για την ένταξη των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη τις προηγούμενες ημέρες. Με τροπολογία που θα καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή ο Υφυπουργός, τα σωματεία θα έχουν το χρόνο να ρυθμίσουν όλα αυτά τα διαδικαστικά για την ένταξή τους στο μητρώο μέχρι τις 31/12/2021. Και η απόφαση αυτή πάρθηκε για τη στήριξη των πυρόπληκτων σωματείων σε όλη τη χώρα, από τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Εντάξει, είχαμε πληροφορίες ότι μια παράταση για το μητρώο θα δινόταν και πριν τις πυρκαγιές αλλά και χωρίς να υπήρχαν καν πυρκαγιές. Αυτό ακούγαμε όλοι τουλάχιστον. Το να χρησιμοποιούνται όμως οι πυρκαγιές σαν δικαιολογία για τη συγκεκριμένη παράταση σαν μέτρο στήριξης και ελάφρυνσης για τα σωματεία, να με συγχωρέσετε, αλλά εγώ αυτό το αποκαλώ φτηνή πολιτική. Έπρεπε δηλαδή να καεί όλη η χώρα για να γίνει το αυτονόητο και να δοθεί χρόνος στα σωματεία; Το μόνο θετικό από όλο αυτό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι εδώ “μαζί με τα ξερά δεν κάηκαν και τα χλωρά”…………
  • Φτηνή πολιτική επαναλαμβάνω. Λυπάμαι πολύ. Και πίσω από αυτό, πάλι οι Ενώσεις θα αναγκαστούν μελλοντικά να υποκύψουν. Όσοι διαβάζετε πίσω από τα γράμματα, καταλαβαίνετε………..
  • Θα μου πείτε με την παράταση αυτή βρήκε την υγειά του το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όλα θα κυλήσουν ομαλά; Μάλλον όχι. Κοντεύουμε δύο χρόνια χωρίς ουσιαστικό πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας και ανησυχώ ότι δύσκολα θα αποφύγουμε κάτι αντίστοιχο και την χρονιά που ακολουθεί. Μακάρι να διαψευστώ. Αλλά πάλι διαπιστώνω κενά, που δεν βγάζουν νόημα. Παράταση λοιπόν μέχρι τις 31/12/2021 . Οι ομάδες που δεν έχουν ενταχθεί στο μητρώο θα πάρουν προσωρινά παραχωρητήρια κλπ. Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος είναι αρκετός και βοηθητικός για τις ομάδες. Όμως πού ξέρουμε από τώρα ότι μέχρι τον Δεκέμβρη όλα θα πάνε κατ’ ευχήν; Δυο χρόνια τώρα σχεδόν με την άφιξη του φθινοπώρου, αγωνιούμε με κρούσματα, lockdown, αναστολές και τα συναφή. Ήρθαν και τα εμβόλια πλέον στη ζωή μας και έχουμε μπει τώρα σε άλλο τρυπάκι, στη μάχη των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων. Εκεί θα γελάσουμε πολύ. Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις σε εργασιακούς κύκλους για τα μέτρα που λήφθηκαν για τους ανεμβολίαστους. Η μπάλα θα πάρει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πού θέλω να καταλήξω; Πάλι το κόστος επιβαρύνει τις ομάδες είτε έχει να κάνει με rapid test είτε με συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, δελτία και όλα αυτά. Και άντε και ξεκινούν τα πρωταθλήματα. Με ποια λογική μια ομάδα που δεν έχει μπει στο μητρώο θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα, ενώ υπάρχει η πιθανότητα μέχρι 31/12/21 να μην έχει καταφέρει να ενταχθεί; Θα έχει παίξει δηλαδή έναν γύρο και μετά θα αποβάλλεται.  Είναι τόσο σίγουροι εκεί στη ΓΓΑ, ότι οι ομάδες που έχουν εκκρεμότητες θα έχουν ξεμπλέξει μέχρι τον Δεκέμβρη; Εδώ έχει περάσει ένας χρόνος και πάλι πολλά σωματεία ακόμα δυσκολεύονται.  Μήπως ξέρουν από πριν ότι η χρονιά θα διακοπεί και πάνε πάλι να βγάλουν τα σπασμένα; …….
  • Μέσα σε όλο αυτό λοιπόν το…ανεξήγητο κλίμα(πραγματικά δεν μπορείς να το ερμηνεύσεις), πολλές ομάδες έχουν ήδη μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας, έχουν κάνει μεταγραφές, έξοδα, έχουν βρει χορηγίες, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Πάμε να μπούμε περισσότερο λοιπόν στα της ΕΠΣΔΑ. Μέχρι και σήμερα 12 σωματεία έχουν καταφέρει να μπουν στο μητρώο. Είναι ο Πανελευσινιακός, που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική και από τα τοπικά πρωταθλήματα οι Σκορπιός Φυλής,  Ζωφριά, Ευκλείδης, Ερμής Άνω Λιοσίων, Εθνικός Πανοράματος, Ασπρόπυργος, Ίκαρος Νεοκτίστων, Ατρόμητος Ελευσίνας, Άγιοι Ανάργυροι Ελευσίνας, Νέα Πέραμος και ο ΔΑΣ Ζεφυρίου, που δραστηριοποιείται μόνο σε επίπεδο Ακαδημιών. Οι συμμετοχές για τα πρωταθλήματα και το Κύπελλο πήραν παράταση μέχρι την Τρίτη 31 Αυγούστου. Αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται κάθε χρόνο. Επίσημα μπορώ με ασφάλεια να πω ότι η μοναδική ομάδα που ως τώρα αδυνατεί να κατέβει να αγωνιστεί είναι η Αργώ Μεγάρων. Όμως δεν αποκλείεται κι αυτό να αλλάξει. Πάντως με τα σημερινά δεδομένα είναι το μόνο σωματείο που κάπως έχει ενημερώσει και την Ένωση ότι δεν αναμένεται να κατέβει…….
  • Ανεπίσημα τώρα….Ακούω ότι ομάδα Α’ Κατηγορίας υπάρχει πιθανότητα να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Αν όντως αυτό επιβεβαιωθεί, η είδηση αυτή θα πέσει κυριολεκτικά σαν βόμβα…..
  •  Πάμε βάση επικαιρότητας τώρα. Ο Αστέρας Μαγούλας μετά από ένα εφιαλτικό καλοκαίρι, είναι εδώ με νέα πρόσωπα και όρεξη για δουλειά. Νέα Πρόεδρος ακόμα μια γυναίκα, η Δήμητρα Τσιλιώνη. Τείνει λοιπόν να γίνει παράδοση στο ιστορικό σωματείο η γυναικοκρατία, καθώς είχε θητεύσει τα προηγούμενα χρόνια Πρόεδρος η κυρία Κατερίνα Νικολάου. Το θετικό είναι ότι ενώ ψιθυριζόταν ότι ο Αστέρας Μαγούλας ίσως να μην μπορέσει φέτος να δραστηριοποιηθεί, τελικά βρέθηκε η λύση και ο σύλλογος θα πορευτεί βασιζόμενος στις ακαδημίες του όπως κάνει τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα το κομμάτι των υποδομών ανέλαβε ο Μπάμπης Οικονομόπουλος, ένας ποδοσφαιριστής με λαμπρή πορεία στα ελληνικά γήπεδα. Ωστόσο έχουν γίνει και κάποιες κινήσεις που θα βγάλει στη φόρα τις επόμενες μέρες το σωματείο…………….
  • Μετά από χρόνια επανήλθε στα τοπικά πρωταθλήματα η Ένωση Πανασπροπυργιακού Δόξας. Ένα από τα ιστορικότερα και πιο πετυχημένα σωματεία της Ένωσης. Με Πρόεδρο τον Δημήτρη Τσεβά, ο Ασπρόπυργος περνάει μια μεταβατική χρονιά, όπου θα πειραματιστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βάλει υψηλούς στόχους…………………………
  • Όπως υψηλούς στόχους διαφαίνεται να έχει βάλει φέτος η Μικρασιατική. Η οποία έχει εντυπωσιάσει με τις μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι τώρα, αλλά και με τον τρόπο που λειτουργεί στην προετοιμασία της. Είναι νωρίς να βγάλουμε από τώρα συμπεράσματα, αλλά αυτό που αιωρείται είναι ότι πάμε για ένα πρωτάθλημα όπου υπάρχει Βύζας, Ακράτητος, Ασπρόπυργος, τα μεγάλα ονόματα και ακολουθούν κατά πόδας Απόλλων Ποντίων και Μικρασιατική. Όλα αυτά στα λόγια. Στο γήπεδο θα φανεί ποιος θα αντέξει. Και μην ξεχνάμε, φέτος η υπόθεση άνοδος στη Γ’ Εθνική έχει και μπαράζ……………………….
  • Νέα εποχή στη Νέα Πέραμο, όπου μετά από πολλά χρόνια δεν θα βρίσκεται στο ΔΣ της ομάδας ο διαχρονικός ηγέτης Γιάννης Σεβαστής. Η ενασχόλησή του με τα κοινά, δεν του επιτρέπει να μπορέσει να συνεχίσει να ασχολείται ενεργά με τα της ομάδας, όμως εκείνος θα παραμείνει κοντά στο σωματείο που αγαπάει με τον τρόπο του.  Νέος Πρόεδρος έχει αναλάβει ο Γιώργος Ζουμπλιός και τις επόμενες μέρες θα έχουμε και αναλυτικό ρεπορτάζ για τη δουλειά που γίνεται στη Νέα Πέραμο…………..
  • Νέα σελίδα στην ΑΕ Ζεφυρίου, όπου προπονητής ανέλαβε ένας εξελίξιμος προπονητής, ο Μάριος Παπανικολάου. Ουσιαστικά όπως αντιληφθήκαμε έληξε άδοξα από ό,τι καταλάβαμε η συνεργασία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα με τον Ακράτητο και έτσι ο σύλλογος θα πορευτεί μόνος του. Δικιά μου απορία. Αυτός ο πιστός εργάτης της ομάδας Σωτήρης Σερεμέτης θα μείνει εκτός “κάδρου”;;;………………………………..
  • Φοβερή δουλειά γίνεται στον Μανδραϊκό, που όπως έχω ξανά γράψει θεωρώ ότι είναι από τους κερδισμένους μέσα σε αυτή την πανδημία. Οι νέοι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις τύχες της ομάδας έχουν ξανά φέρει την πνοή στο ιστορικό αυτό σωματείο και πιστεύω ότι το πλάνο που έχουν βάλει τα επόμενα χρόνια θα τους βγει……………
  • Παρών δηλώνει και ο Θρασύβουλος, που αν δεν είχε διακοπεί το περσινό πρωτάθλημα, πολύ φοβάμαι θα είχε αποσυρθεί και φέτος θα ξεκίναγε από τη Β’ ΕΠΣΔΑ. Τα πράγματα όμως δείχνουν να έχουν αλλάξει την ομάδα της Φυλής και γίνονται κινήσεις ώστε να στελεχωθεί η ομάδα από παίκτες αξίας που έχουν περάσει και στο παρελθόν από το σύλλογο……………………………..
  • Λίγα λίγα λόγια και για τον εκπρόσωπο της ΕΠΣΔΑ στη Γ’ Εθνική. Τον Πανελευσινιακό. Αθόρυβα και χωρίς πολλά πολλά οι “σταχυοφόροι” έχοντας επενδύσει στη δουλειά των προηγούμενων χρόνων, ευελπιστούν ότι φέτος η προσπάθεια θα καρποφορήσει. Η επιλογή του τεχνικού Μουράτ Σεροπιάν μόνο τυχαία δεν είναι, ενός προπονητή που έχει συνδυάσει το όνομά του με ένδοξες στιγμές της ομάδας τόσο σαν παίκτης όσο και προπονητής. Όλα τα παραπάνω συνωμοτούν για κάτι πολύ καλό φέτος. Μακάρι……………………….
  • Πριν ακριβώς έναν μήνα, “έφυγε” τόσο άδικα από τη ζωή ένας άνθρωπος που ομολογουμένως με το έργο του έφερε ριζοσπαστικές αλλαγές στο χώρο της Δυτικής Αττικής. Ο προπονητής του Ερμή Άνω Λιοσίων Σάκης Κυριακόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα, όπου το τραγικό της ιστορίας είναι ότι ο άνθρωπος με τον οποίο συγκρούστηκε, ήταν και γνωστός του, παλιοί συμπαίκτες. Αδυνατεί ακόμα όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα της ΕΠΣΔΑ να αντιληφθεί την απώλεια του Σάκη, η αγαπημένη του οικογένεια φυσικά,  όπως και το σωματείο του Ερμή, όπου ήταν ο αναμορφωτής του και έδειξε το δρόμο για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι ακαδημίες. Γνώρισα τον Σάκη προσωπικά, είχαμε αρκετές κουβέντες, η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές διαφωνούσαμε σε πολλά θέματα, αλλά παραδέχομαι ότι ήταν δωσμένος σε αυτό που έκανε και οι ιδέες του είναι πλέον οδηγός για πολλά σωματεία στον τομέα των ακαδημιών. Θεωρώ στην ιστορία της ΕΠΣΔΑ ο Σάκης έβαλε τη σφραγίδα του σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και άφησε μεγάλη παρακαταθήκη για τις υποδομές. Και ίσως η Ένωση να πρέπει να κάνει κάτι για τη μνήμη του. Ο Ερμής παρά το σοκ, όπως μαθαίνω, θα κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα. Σάκη έφυγες τόσο νωρίς και άδικα. Θα λείψεις σε όλους μας……………….
  • Κλείνοντας να μην πω κάτι και για την ΕΠΣΔΑ; Μυρίζομαι αλλαγές. Θα δείξει…….