Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Μας ψάχνατε; Καθυστερήσαμε μια μέρα το ξέρω. Όχι άσκοπα όμως. Χθες βράδυ συνεδρίαζε το ΔΣ της ΕΠΣΔΑ. Αμαρτία δεν ήταν ό,τι μάθω να τα γράφω την επόμενη βδομάδα; Μπαίνουμε λοιπόν αμέσως στο “ψητό”, όσο εσείς πίνετε το πρωινό Σαββατιάτικο καφεδάκι σας βέβαια…………………………………………………….
  • Πρεμιέρα πρωταθλημάτων λοιπόν στην ΕΠΣΔΑ και η διοίκηση της Ένωσης συνεδρίασε για θέματα που έχουν μείνει πίσω, αλλά και για πολλά άλλα εσωτερικά θέματα. Λόγω όμως το ότι υπήρχαν κάποιες απουσίες μελών, κάποια ζητήματα μπήκαν σε αναμονή, καθώς ο Πρόεδρος Κλέαρχος Τζαφέρης ήθελε τις απόψεις από όλους………………………………..
  • Ας αναφερθούμε λίγο στις απουσίες, που κάποιες να πω ήταν δικαιολογημένες, για να μην παρεξηγηθώ. Η μία ήταν του Χρήστου Γεωργουλέτη, ο οποίος από χθες είναι ένας πανευτυχής παππούς, καθώς η πολυαγαπημένη του κόρη έφερε στον κόσμο μας ένα υγιέστατο και γελαστό κοριτσάκι. Ιδιαίτερη χαρά του Χρήστου, καθώς είναι το πρώτο του εγγόνι. Η στήλη στέλνει τις θερμές ευχές στην οικογένεια του. Να τη χαίρεστε την εγγόνα………………………..
  • Άλλη απουσία, ήταν κι αυτή που μας ξάφνιασε, ακούει στο όνομα του Γιάννη Σεβαστή. Με λύπη πληροφορήθηκα χθες, ότι εδώ και 20 μέρες ο καλός μας φίλος Γιάννης νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Το πρώτο διάστημα ήταν κρίσιμο, αλλά έμαθα ότι πλέον έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και είναι θέμα χρόνου να πάρει εξιτήριο. Φίλε Γιάννη περαστικά, είσαι γίγαντας και με το καλό να γυρίσεις στην οικογένειά σου και τις δουλειές σου…………………………………………………………………..
  • Σε άλλη απουσία δεν θα αναφερθώ, αν και υπήρχε. Θα πω όμως, ότι όπως όλα τα ΔΣ, έτσι και αυτό της ΕΠΣΔΑ, όταν συνεδριάζει, είναι υποχρέωση των μελών να παρευρίσκονται. Όσο αντίθετες απόψεις και να έχουν. Για αυτό άλλωστε έχουν ψηφιστεί. Αλλιώς ας παραιτηθούν……………………………………………………………………….
  • Παρθενική εμφάνιση στο συμβούλιο για τον νέο αναπληρωτή Ταμία Κώστας Αθανασίου. Μια αυθεντική ποδοσφαιρική παρουσία αποτελεί ο Πρόεδρος του Πανελευσινιακού, που σίγουρα η φωνή του θα δώσει άλλη χροιά στα θέματα προς συζήτηση……………………………….
  • Ένα από τα βασικά λοιπόν ζητήματα που ήταν να συζητηθούν, αλλά πήγε για επόμενη φορά, αφορούσε τις υποδομές, όπου η στήλη έκανε ιδιαίτερη αναφορά την περασμένη βδομάδα και μάλιστα είχε αρκετή απήχηση, από τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε. Όμως όπως προανέφερα ο κύριος Τζαφέρης, ορθά σκέφτηκε, ήθελε τη συμμετοχή στη συζήτηση από όλα τα μέλη. Ωστόσο πάρθηκε μια σύντομη απόφαση, ώστε να μπορέσουν οι διαδικασίες να κινηθούν. Αφορά  την Προεδρία της Επιτροπής Υποδομών, που έχει μείνει “ακέφαλη” μετά την παραίτηση του Κώστα Κουράτου. Πληροφορίες μας λένε ότι αντικαταστάτης του θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κώστας Καράμπελας. Λύση μονόδρομος θα πω εγώ. Και επιπλέον “πονοκέφαλος” για τον επίσης Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων. Το πώς θα λειτουργήσει το σχήμα αυτό, θα φανεί στην πορεία. Απλά στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε μία από τις τοποθετήσεις μου, που συνήθως ξενίζουν. Αυτή η διοίκηση της Ένωσης διανύει το δεύτερο προς τρίτο χρόνο από την εκλογή της. Δεν ξέρω οι σύμβουλοι πώς το είχαν στο μυαλό τους.  Ότι θα αναλάβουν και θα τρέχουν ενδεχομένως άλλοι για εκείνους; Και θα υπάρχουν ένας δύο που θα κάνουν τα πάντα; Μια Ένωση όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι.  Νομίζω τώρα που το βιώνουν, έχουν όλοι αντιληφθεί ότι η ενασχόληση με μια ποδοσφαιρική Ένωση απαιτεί θυσίες, προσωπικό χρόνο και σίγουρα προσωπικό οικονομικό κόστος. Αν κάποιοι μπήκαν με το σκεπτικό να βγουν και κερδισμένοι από αυτή την ιστορία, δεν έχω χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από πρώην Πρόεδρο ιδρύτριας Ένωσης της ΕΠΟ και τι κάνει σήμερα. Καταλήγω λοιπόν, ότι όσο δεν μοιράζονται οι αρμοδιότητες όπως πρέπει και δεν υπάρχει ενδιαφέρον από όλους, και δεν γίνεται συζήτηση, τα λάθη θα συνεχίζονται. Και λογικό, όταν το βάρος πέφτει σε έναν, δύο ανθρώπους. Όμως όταν μπαίνει το…προσωπικό όφελος, εκεί το παιχνίδι χάνεται. Και το ποδόσφαιρο ως γνωστόν, είναι ομαδικό άθλημα…………………………………………………………………………………
  • Ακόμα ένα θέμα που μπήκε στο τραπέζι είναι εκείνο των Μικτών. Συνεχίζουν οι Ενωσιακοί προπονητές Γιάννης Φατόλιας και Τασος Στασινόπουλος. Χαρακτηριστικά μάλιστα δημοσίευσαν με ανακοίνωσή τους:  “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας με τις προεθνικές ομάδες της ΕΠΣΔΑ. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Δυτικής Αττικής και όλο το διοικητικό συμβούλιο που μας εμπιστεύτηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Προεθνικών Ομάδων Δυτικής Αττικής”…………………………………………………………………………………..
  • Θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα όσον αφορά τις Μικτές. Εμείς είμαστε πάντα κοντά στο έργο των Μικτών και στηρίζουμε ανεξάρτητα το ποιος διοικεί την Ένωση. Οι Μικτές είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι, που οι επιτυχίες δεν είναι αυτοσκοπός. Όμως είναι ένας “καθρέφτης” για την Ένωση και πρέπει να έχουν την στήριξη και την προσοχή που  απαιτείται…………………………………………………….
  • Σέντρα λοιπόν στα πρωταθλήματα. Ας τα πούμε λίγο συνοπτικά μην σας κουράζουμε, γιατί και ο καφές θα τελειώνει και ήδη θα σκέφτεστε το μεσημεριανό τραπέζι. Κεφάλαιο Ασπρόπυργος. Ελληνική πραγματικότητα. Φαινόμενο από τα λίγα. Δεν νομίζω να έχει υπάρξει άλλη ομάδα παγκοσμίως που από τη μια στιγμή στην άλλη να αγωνίζεται από το τοπικό στη… Β’ Εθνική. Μιλάμε για τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Αυτά μόνο στην Ελλάδα φίλοι μου. Πού θα παίξει τελικά; Πάντως μην περιμένετε να τον δείτε αυτό το Σαββατοκύριακο στην πρεμιέρα της Α’ Κατηγορίας με τον Ακράτητο. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο τοπικό δεν θα αγωνιστεί. Η ΠΑΕ πήρε ναι μεν αδειοδότηση για συμμετοχή στη Super League 2, όμως έχει προκύψει θέμα με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Τι θα γίνει τελικά; Έχει και κλήρωση η Γ’ Εθνική την ερχόμενη Τρίτη. Λέτε;;;……………………………………..
  • Αναφορικά με την πρεμιέρα της Α’ Κατηγορίας, θα πούμε αυτό που συνηθίζουμε να λέμε. Κανείς δεν βγαίνει πρωταθλητής από προγράμματα και κληρώσεις. Η αλήθεια πλέον θα “λάμψει” στους αγωνιστικούς χώρους. Και για όσους έχετε χρίσει από τώρα φαβορί. Προσέξτε, γιατί φέτος τα μέτωπα είναι πολλά και από όλες τις πλευρές……………………
  • Σέντρα και για την…αποδεκατισμένη Β’ Κατηγορία που ξεκινάει. Ο ΠΑΟ Φυλής και με επίσημο έγγραφό του στην Ένωση γνωστοποίησε την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα λόγω αδυναμίας και ως εκ τούτου, η Β’ Κατηγορία απέκτησε και δεύτερο ρεπό. Το γράφαμε όλο αυτό το διάστημα για τον ΠΑΟ Φυλής και είναι λυπηρός  ο τρόπος που φέτος “διέλυσε” το σωματείο…………………………………………………….
  • Στα ευχάριστα της Β’  Κατηγορίας, έχουμε την επανεμφάνιση του Μανδραϊκού στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ. Το ιστορικό σωματείο μπαίνει μετά από ένα χρόνο απραξίας ξανά σε αγωνιστική δράση, με πρώτο αντίπαλο τον αρκετά ενισχυμένο Κριό Ασπροπύργου. Η φιλοσοφία στον Μανδραϊκό έχει ένα πιο οικογενειακό φόντο, αλλά δεν παύει όλοι να επιδιώκουν η ομάδα να φτάσει κάποια στιγμή εκεί που αξίζει. Χωρίς βιασύνες όμως, αλλά με πλάνο……………………………………………………………..
  • Παρελθόν από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΔΑ αποτελεί ο Γιώργος  Φίτσας. Ο αξιολογημένος διαιτητής Γ’ Εθνικής πήρε μεταγραφή στην ΕΠΣ Κέρκυρας, καθώς για υπηρεσιακούς λόγους μεταφέρθηκε στο νησί των “Φαιάκων”, όντας αστυνομικός. Εκεί θα συναντήσει τον αδελφό του Βασίλη, που τυγχάνει επίσης αστυνομικός και διαιτητής. Είναι από τους διαιτητές που υπολόγιζε η Ένωση και σίγουρα η απουσία του θα φανεί. Τώρα αν κάποιες ομάδες χάρηκαν, είναι άλλο θέμα. Η διαιτησία είναι και θέμα…γούστου…………………………………………………….
  • Αν και διανύουμε τις τελευταίες βδομάδες της μεταγραφικής περιόδου, οι ομάδες συνεχίζουν να κοιτούν στην “αγορά, ώστε να καλύψουν κενά. Και μάλιστα μαθαίνω ότι κάποιες είναι κοντά και σε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Ίσως κάνουν αποκαλυπτήρια εντός γηπέδου…………………………………………………………………………………………………..
  • Με αρκετά ανανεωμένο πρόσωπο διαφαίνεται ότι θα παρουσιαστούν φέτος Αστέρας Μαγούλας και Θρασύβουλος. Δυο ομάδες ταλαιπωρημένες για πολλούς και διάφορους λόγους, που όμως δείχνουν σημάδια ανάκαμψης. Ειδικά για το Θρασύβουλο σκεφτείτε ότι  αν δεν γινόταν πέρσι το lockdown, λόγω της πανδημίας, φέτος η ομάδα θα ξεκίναγε από τη Β’ Κατηγορία. Ευτυχώς για εκείνη, τα πράγματα ήρθαν έτσι και φέτος δείχνει να βαδίζει σε γερές βάσεις. Δεν θα κρύψω το πόσο έχει συμβάλει  ο ακούραστος Κώστας Στάμου σε όλο αυτό. Ένας άνθρωπος που με την αφοσίωσή του κατάφερε να αποβάλει τις όποιες “ρετσινιές” μπορεί να ακολουθούσαν το σωματείο και με το σημαντικό του έργο στις Ακαδημίες, σήμερα ο Θρασύβουλος να έχει μια σταθερή γραμμή εκκίνησης…………………………………………………..
  • Καλή σεζόν λοιπόν σε όλα τα σωματεία. Υγεία σε όλους τους φορείς πάνω από όλα. Με προσοχή μάγκες και πάνω από όλα διασκέδαση. Και ο στόχος θα έρθει…………………………………………….