Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Βγαίνουμε σε Σαββατιάτικη έκδοση αυτή τη βδομάδα. Λήγουν οι μεταγραφές, οι ομάδες τρέχουν μπας και μπαλώσουν καμιά τρύπα, οπότε, περιμένουμε και εμείς μήπως…”σκάσει” κάτι, που θα είναι άξιο αναφοράς. Και μάλλον η είδηση της βδομάδας είναι το γενικό…”λίφτινγκ” που ξεκίνησε στον Θρασύβουλο. Ξεκινάμε λοιπόν…………..
  • Ο Θρασύβουλος αλλάζει. Το ιστορικό σωματείο θέλει να επιδιώξει να φτάσει στο επίπεδο που αρμόζει στο όνομα και το παρελθόν του συλλόγου. Μετά από αρκετές συζητήσεις τον τελευταίο καιρό, διοικητικά εισήλθε στην ομάδα ο…”πλανητάρχης” της Δυτικής Αττικής Κώστας Μπαλής. Ίσως η καλύτερη φετινή μεταγραφή του Θρασύβουλου, για αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι διοικούντες. Και με το καλημέρα, να σου οι μεταγραφές, η μία καλύτερη από την άλλη και με παίκτες έτοιμους να προσφέρουν. Όλα αυτά ωραία στις λεζάντες βέβαια. Στο γήπεδο θα φανούν όλα, γιατί όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, οι ομάδες δεν φτιάχνονται μέσα από άρθρα και ρεπορτάζ. Και σίγουρα ο Θρασύβουλος θέλει χρόνο, για αυτό που σκοπεύει να κάνει. Πάντως όλη αυτή την αλλαγή, δεν την καλωσόρισαν όλοι στην ομάδα. Να τα λέμε κι αυτά. Ο χρόνος λοιπόν θα δείξει………………………………………………….
  • Και μιας και αναφερθήκαμε στο γήπεδο της Φυλής. Το περασμένο Σάββατο, αρκετός κόσμος που βρέθηκε στην αναμέτρηση του Θρασύβουλου με την Μικρασιατική ανέδειξε με φωτογραφικό υλικό  την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις κερκίδες. Σπασμένα καθίσματα, μπάζα, μια εικόνα διάλυσης. Μάθαμε ότι αυτή η κατάσταση είναι καιρό τώρα έτσι. Άραγε συγκινήθηκε καθόλου η δημοτική αρχή από αυτό το…”θέαμα” ή περιμένει σε δύο χρόνια τις επόμενες εκλογές να χρησιμοποιήσει το γήπεδο σαν …”όπλο” για να  το κάνει δια…μαγείας “στολίδι”;;;;;;;;;;;;;
  • Πάμε παρακάτω. Όπως σας είχαμε γράψει, ο Ασπρόπυργος αυτό το Σαββατοκύριακο και μάλιστα σήμερα, ρίχνεται επιτέλους στη μάχη του πρωταθλήματος. Θα γίνει η αρχή από την τέταρτη αγωνιστική, όπου υποδέχεται μάλιστα στην έδρα του τον Μεγαρικό.  Προπονητής της ομάδας θα είναι ο Γιάννης Καλιτζάκης. Όσο για το ρόστερ πολλοί θα απορείτε. Εκτιμώ ότι δεν αποκλείεται να δούμε αρκετούς παίκτες που πρόσφατα αποχώρησαν από ομάδες, να αγωνίζονται στο ιστορικό σωματείο…………………………………..
  • Την κρίση που πέρναγε το τελευταίο διάστημα ο Ηρακλής Ελευσίνας την είχαμε διαισθανθεί. Η ατμόσφαιρα γύρω από το σύλλογο δεν ήταν και η καλύτερη. Από το καλοκαίρι το σωματείο λόγω και των εκλογών του είχε μπει σε διοικητικές περιπέτειες και αντιπαραθέσεις. Τελικά με τα πολλά εκλέχθηκε ένα νέο ΔΣ, το οποίο φάνηκε εξ αρχής ότι θα φέρει και την απαιτούμενη σταθερότητα που χρειάζεται. Όμως τα πράγματα πολύ γρήγορα στην πορεία άλλαξαν. Και κάποιες συμπεριφορές, ίσως και εγωιστικές σε κάποιες περιπτώσεις, έφεραν συγκρούσεις, οι οποίες είχαν το σημερινό αντίκτυπο. Αρχικά έφυγε ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Αξιώτης. Ακολούθησε ο διαχρονικός ηγέτης και προπονητής Μιχάλης Κατσάφαρος, που κατ’ ομολογίαν είναι μέσα στους 5 καλύτερους προπονητές που δουλεύουν στην ΕΠΣΔΑ τα τελευταία χρόνια. Μαζί τους έφυγαν και τα παιδιά τους οι παίκτες Γιώργος Αξιώτης και Παντελής Κατσάφαρος. “Οικογενειακές Ιστορίες” λοιπόν έφεραν τον Ηρακλή Ελευσίνας σε αυτή την κατάσταση, ενώ γνωρίζουμε ότι και άλλοι ποδοσφαιριστές πήραν το δελτίο τους ή προσπαθούν να το πάρουν για να αποχωρήσουν. Πώς θα κινηθεί πλέον το σωματείο; Με επίσημη ανακοίνωσή της η διοίκηση τόνισε ότι αυτό το μεταβατικό στάδιο θα ξεπεραστεί και θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί υψηλό το επίπεδο της ομάδας. Προσωρινά στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεται ο Μάκης Μπεκιάρης, ο οποίος κατεύθυνε την ομάδα και στον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με τη Νέα Πέραμο. Από κει και πέρα η διοίκηση τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινώσει τον νέο προπονητή, ενώ έχει έρθει προφορικά σε συμφωνία και με τρεις, τέσσερις παίκτες, που θα ενισχύσουν το ρόστερ…………………………….
  • Να πω και δυο λόγια για το Κύπελλο. Δέχθηκα αρκετά τηλεφωνήματα, για την μη προβολή των αγώνων της β’ φάσης του Κυπέλλου. Μα τόσες εκπλήξεις μαζεμένες, πραγματικά με κάνανε να μην μπορώ να γράψω. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε, ότι πάντα το Κύπελλο ήταν ο θεσμός των εκπλήξεων. Και να μου το θυμηθείτε ότι οι επαναληπτικοί θα ναι αρκετά ανατρεπτικοί. Κι αν δεν με πιστεύετε, πάμε…στοίχημα…;;;;;;;;;;;;;
  • Το χαν να το λένε μετά το τέλος του ντέρμπι της Β’ Κατηγορίας την προηγούμενη βδομάδα Κριός Ασπροπύργου και Ερμής Άνω Λιοσίων. Μιλώντας και με τις δύο ομάδες για το ρεπορτάζ του αγώνα, και τα δύο σωματεία πριν καν μπουν στις λεπτομέρειες του ματς, μας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την άψογη φιλοξενία του Απόλλωνα Ποντίων στο γήπεδο της Γκορυτσάς, όπου διεξήχθη η αναμέτρηση. Ο Κριός χρησιμοποίησε τα αποδυτήρια του Απόλλωνα, χωρίς να του λείψει τίποτα και από την άλλη μεριά ο Ερμής εξεπλάγην με τις ευγενικές χορηγίες των ανθρώπων του Απόλλωνα, καθώς τους προσέφεραν νερά, φρούτα και πολλά άλλα. Εξαιρετική κίνηση πραγματικά από το σωματείο των Πόντιων. Δείχνει άραγε την ίδια ευαισθησία και στους δικούς του αγώνες;;;;……………………………………………………
  • Και για να δέσω το τελευταίο με το επόμενο σχόλιό μας. Τρίτη βδομάδα πέρασε και στο ποινολόγιο της ΕΠΣΔΑ είδαμε μόνο ένα…”ταλαίπωρο” παιδί που αποβλήθηκε. Αυτή η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης πραγματικά κουράζεται πολύ. Έχει τόσο φόρτο, που μάλλον εκθέσεις και φύλλα αγώνος προηγούμενων αγωνιστικών πρέπει να έχουν “αραχνιάσει” για να μην τα εξετάζει. Αν τελικά τα εξετάζει η ίδια η Επιτροπή και παίρνει εκείνη τις αποφάσεις……………………………………………………………………………..
  • Με αρκετό ενδιαφέρον συνεχίζονται πάντως τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ, για να μιλήσουμε και λίγο για ποδόσφαιρο. Αναφέραμε πιο πάνω τους Κριό και Ερμή, όπου οι Ασπροπυργιώτες έμειναν μόνοι τους στην κορυφή μετά την επικράτησή τους στο ντέρμπι της Β’ Κατηγορίας και εκεί αποσκοπούν να μείνουν μέχρι το τέλος. Η ομάδα του Μιχάλη Γκιτάκου αυτή την αγωνιστική έχει ρεπό και εδώ έρχεται αυτό που σας έγραφα, θα φανεί πόσο θα επηρεάσουν αυτά τα κενά τις δύο ομάδες που δεν θα αγωνίζονται. Μια καλή λύση, για να μην μένουν άπραγες, θα ήταν τα δυο σωματεία που κάνουν ρεπό στη Β’ Κατηγορία, να παίζουν μεταξύ τους έναν φιλικό αγώνα. Δύσκολο θα μου πείτε. Αλλά κάπως παραμένεις ζεστός……………………………………….
  • Αναφορικά με την Α’ Κατηγορία, οι τέσσερις πρώτοι το…βιολί τους. “Παρέα” συνεχίζουν λοιπόν στην κορυφή οι Βύζας, Εθνικός Πανοράματος, Νέα Πέραμος και Σκορπιός Φυλής. Μάλιστα ο Βύζας σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει σημειώσει 12 γκολ χωρίς να δεχθεί κανένα. Όπως γκολ δεν έχει “φάει” και ο Εθνικός Πανοράματος, που έχει σημειώσει τα μισά γκολ από τον Βύζαντα, έξι τον αριθμό. Πάντως αυτή την αγωνιστική αναγκαστικά κάποιος από τους τέσσερις θα…γκελάρει. Αφού ο Εθνικός Πανοράματος φιλοξενεί τη Νέα Πέραμο σε ένα από τα δύο μεγάλα ντέρμπι του Σαββατοκύριακου. Στο άλλο ο Βύζας θα φιλοξενήσει στα Μέγαρα τον Απόλλωνα Ποντίων, που έχει μείνει λίγο πιο πίσω. Η ΕΠΣΔΑ πρόσεξε και τα δύο παιχνίδια, τοποθετώντας στο Πανόραμα διαιτητή τη σιγουριά του Άρη Βάτσιου, που για αυτόν όλα αυτά τα παιχνίδια είναι προθέρμανση. Στα Μέγαρα ορίστηκε ο ελπιδοφόρος Χρήστος Μάνουρας. Βλέπετε παιδιά με τα συγχαρήκια κι όλα αυτά κόλλησα και μέχρι κι εγώ τους καλοπιάνω. Τι να κάνω;…………………………….
  • Σπουδαία πρεμιέρα έκανε στη Γ’ Εθνική ο Πανελευσινιακός, που έδειξε με το ξεκίνημα ότι φέτος στοχεύει ψηλά. η ομάδα του Μουράτ Σεροπιάν επικράτησε με 2-1 του ισχυρού επίσης φέτος Εθνικού Πειραιά και ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις για τους στόχους που έχει θέσει. Ήταν μια περίεργη αναμέτρηση παρασκηνιακά. Με δυο προπονητές τους Σεροπιάν και Καλύβα, να έχουν να αντιμετωπίσουν στην πρεμιέρα τα προηγούμενα…”σπίτια” τους. Ενώ έκπληξη προκάλεσε στους Ελευσίνιους η εμφάνιση του Γιώργου Κακοσίμου στην αποστολή του Εθνικού. Όλα αυτά λίγο πολύ δημιούργησαν μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα γύρω από τον ίδιο τον αγώνα. Που όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Ελευσίνας, την αισθάνθηκαν αρκετά. Το ωραίο που θα κρατήσω από το παιχνίδι, που παρευρέθηκα, ήταν οι οργανωμένοι φίλαθλοι και των δύο ομάδων, που τους χώριζε μια μικρή απόσταση, χωρίς όμως να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση ανάμεσά τους. Η κάθε πλευρά είχε τις εκδηλώσεις της και μέχρι εκεί. Εικόνες που μας έχουν λείψει από τα ελληνικά γήπεδα και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να επιστρέψουμε κάποια στιγμή στο φυσιολογικό, όπως γίνεται και στο εξωτερικό……………………………….
  • Αυτά για σήμερα. Δευτέρα τελευταία μέρα μεταγραφών κλείνοντας.  Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου…….