Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Η είδηση του θανάτου του Χρήστου Τσουκαλά συγκλόνισε όλη την ποδοσφαιρική Δυτική Αττική και όχι μόνο. Ο Χρήστος ήταν ένας ωραίος άνθρωπος, αυθεντικός, που με το ήθος του κέρδισε μόνο φίλους από όλες τις ομάδες και ειδικότερα στον Βύζαντα Μεγάρων την εποχή που υπηρέτησε το σωματείο και σε εποχές πολύ καλές για την ομάδα. Από τους “παντελονάτους” παράγοντες που δεν κρυβόντουσαν και έλεγαν τα πράγματα με το όνομά τους. Είχα χρόνια να επικοινωνήσω μαζί του. Αλλά γνώριζα για τη μάχη που έδινε. Η οποία και τον κατέβαλε. Άνθρωποι σαν τον Χρήστο δυστυχώς ποτέ δεν αναπληρώνονται. Η στήλη εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του και την οικογένειά του………………………………………………………..
  • Ξεκινήσαμε με δυσάρεστα νέα, αλλά ένας μικρός φόρος τιμής είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας, για ανθρώπους που έχουν προσφέρει. Αλλά και που το αξίζουν…………………………………………..
  • Πάμε τώρα στα δικά μας. Κάθε βδομάδα και…χειρότερα με τη διαιτησία. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει, αφού τα παράπονα πάνε και έρχονται, με τα περισσότερα πάντα να εστιάζονται σε θέματα συμπεριφοράς. Η αλήθεια είναι ότι και από εποχής Τζανόπουλου τέτοια φαινόμενα είχαμε πάλι με τους διαιτητές, αλλά αυτό συνεχίζεται και με τη νέα διοίκηση Τζαφέρη. Που σημαίνει ότι κάτι άλλο φταίει στο κεφάλαιο διαιτησία στην ΕΠΣΔΑ. Και όταν η ίδια η διοίκηση δεν διορθώνει κάτι, δεν ξέρω εν τέλει ποιος είναι αυτός που διοικεί και αποφασίζει πίσω από την Ένωση. Όταν διαιτητές μένουν ατιμώρητοι και κάθε Σαββατοκύριακο ακούμε τα ίδια και χειρότερα. Και το σημαντικότερο, δεν αλλάζει ο αλαζονισμός που δείχνουν στις ομάδες. Ωστόσο, θα πω και το άλλο. Με την έναρξη των πρωταθλημάτων υποδομών, αρκετοί διαιτητές απορροφούνται πλέον και για τις ανάγκες των τμημάτων υποδομής. Με αποτέλεσμα λόγω του περιορισμένου χρόνου διαιτητές και βοηθοί να τρέχουν και να μην φτάνουν να είναι στην ώρα τους στα γήπεδα και φυσικά από την κούραση να μην αποδίδουν και όπως πρέπει. Όσο η Ένωση αφήνει τα…λουριά λυτά, αυτό δεν θα αλλάξει. Όταν μάλιστα είναι κοινό μυστικό ότι στα γραφεία της Ένωσης υπάρχει και διαιτητής εν ενεργεία που ασχολείται με οργανωτικά κομμάτια των πρωταθλημάτων. Οι ομάδες αυτά τα ξέρουν. Αλλά δεν κάνουν τίποτα και αναλώνονται μόνο σε ανακοινώσεις, που από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν…………………………………………….
  • Πάμε στα θέματα των γιατρών του αγώνα. Έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση των ιατρών πριν την έναρξη του αγώνα, με παιχνίδια μάλιστα να έχουν καθυστερήσει εξαιτίας τους. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε ένα περιστατικό στον αγώνα του Πυρρίχιου με τον Αστέρα Μαγούλας. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τάσος Μικρός κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης αισθάνθηκε μια αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε προληπτικά για 4 μέρες και πέρασε από σειρά εξετάσεων. Ο Τάσος είναι καλά, πήρε εξιτήριο και του εκφράζουμε ταχεία ανάρρωση. Στη διάρκεια της προθέρμανσης που έγινε το περιστατικό, ο γιατρός του αγώνα δεν είχε φτάσει στο γήπεδο της Γκορυτσάς ακόμη. Γεγονός απαράδεκτο, αφού ο ιατρός του αγώνα οφείλει να είναι ο πρώτος και ο τελευταίος που θα φύγει από το γήπεδο, καθώς η δουλειά του είναι να τρέξει ώστε να βοηθήσει σε τέτοιες καταστάσεις. Όμως αυτό σπάνια γίνεται. Μια φορά όμως θα γίνει το κακό και αφού γίνει τότε θα παρθούν μέτρα. Ζούμε σε μια εποχή με άγχη, στρες, αβεβαιότητα και όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και στην υγεία των νέων παιδιά. Η παρουσία γιατρού πολλές φορές δίνει και μια ασφάλεια από μόνη της. Μεριμνήστε οι υπεύθυνοι της Υγειονομικής Επιτροπής(αν λειτουργεί και αυτή) και η Ένωση γενικότερα θα έπρεπε ήδη να έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασία για απινιδωτές σε κάθε γήπεδο. Μάλιστα υψηλό στέλεχος της ΕΠΣΔΑ έχει και ιατρική ιδιότητα. Όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί. Το νούμερο ένα σε ένα πρωτάθλημα είναι η ασφάλεια όσων πάνε στο γήπεδο. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα…………………………………….
  • Βαριές καμπάνες πέσανε αυτή τη βδομάδα στην ΕΠΣΔΑ. Για ένα λάθος στη σειρά των παικτών στη σύνθεση της Νέας Περάμου, το σωματείο καλείται να πληρώσει 100 ευρώ. Και άλλα τόσα για ρίψη μπουκαλιού στον αγωνιστικό χώρο. Οι ομάδες καλό είναι να προσέχουν το φύλλο αγώνος κατά τη σύνταξή του, γιατί είναι κρίμα να πληρώνουν τέτοιες απροσεξίες. Και οι αρχηγοί που υπογράφουν να το διαβάζουν. Γιατί μετά την υπογραφή, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Και μιας και λέμε για φύλλο αγώνος. Αγαπητοί διαιτητές, δημόσιο έγγραφο αποτελεί η σύνταξη του φύλλου αγώνος. Αν ισχύουν αυτά που ανακοίνωσε ο Ίκαρος Νεοκτίστων για παράλειψη παικτών στο φύλλο αγώνος από το διαιτητή, είναι κάτι που και την ομάδα βάζει σε περιπέτειες, αλλά και τους ίδιους τους παίκτες……………………………………………..
  • Πρώτη αλλαγή προπονητή στην Α’ Κατηγορία. Πρώτη από την έναρξη του πρωταθλήματος. Το μέτριο ξεκίνημα του Απόλλωνα Ποντίων, είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Θοδωρή Παχατουρίδη από την τεχνική ηγεσία. Μια απόφαση, την οποία  σκεφτόταν εδώ και καιρό ο έμπειρος κόουτς και είναι κάτι που μου είχε εξομολογηθεί και μένα. Πολλούς τους παραξένεψε η χρονική στιγμή, αλλά ήταν θέμα χρόνου ο Θοδωρής να αποχωρήσει από το σύλλογο, στον οποίο προσέφερε πολλά και η διοίκηση το αναγνωρίζει. Νέος τεχνικός ανέλαβε ο Κώστας Κρασώνης, ένας μετρ της πειθαρχίας και της οργάνωσης, με πολύ καλό έργο σε τμήματα υποδομών. Ο Απόλλωνας έχει μείνει θεωρητικά πολύ πίσω βαθμολογικά. Και δεν αποκλείεται η επιλογή Κρασώνη να έχει και μια λογική προώθησης νεαρών παικτών από την ακαδημία του συλλόγου. Θα δείξει η συνέχεια του πρωταθλήματος……………………………………………………………
  • Από και και πέρα, το “δίδυμο” Βύζας Μεγάρων- Σκορπιός Φυλής οδηγεί ασταμάτητα την κούρσα του πρωταθλήματος. Το έχουμε ξανά πει για τον Σκορπιό, αλλά όσο συνεχίζει να είναι “βραχνάς” στην πορεία του Βύζαντα, συντηρεί ένα ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, το οποίο πριν την έναρξή του δεν θα πίστευε κανείς ότι θα βρισκόταν σε σημείο να πρωταγωνιστεί. Από κοντά τους δυο πρωτοπόρους παρακολουθεί η Νέα Πέραμος, που ζει και αναπνέει για το ματς της 11ης αγωνιστικής με τον Βύζαντα Μεγάρων. Για πολλούς λόγους… Αξιοπρόσεκτη πορεία και ο Αστέρας Μαγούλας, που μαζί με τους Βύζα, Σκορπιό και Νέα Πέραμο, είναι από τις ομάδες που παραμένουν αήττητες στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος “αναπνέει” και σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ η παρουσία του Μπάμπη Οικονομόπουλου στα διοικητικά. Και σίγουρα πολύ θα…. ζηλεύουν και τον προπονητή Γιάννη Μπότση. Ξέρω τι γράφω. Είχε καιρό ο Γιάννης να βρει τέτοια ηρεμία σε ομάδα και είναι κάτι που του το χρωστούσε η πορεία του τα προηγούμενα χρόνια…………………………………………………
  • Ξεκίνησε ο Ασπρόπυργος να…εξοφλεί τις δόσεις του. Το ιστορικό σωματείο μπήκε καθυστερημένα ως γνωστόν στο πρωτάθλημα την 4η αγωνιστική. Η αρχή έγινε περασμένη Τετάρτη, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Ακράτητο. Μένουν ακόμα δύο αναμετρήσεις για να φτάσει τους υπόλοιπους, με Λαμπερή και Απόλλωνα Ποντίων………………………………………………………………
  • Και μιας και είπαμε για Ασπρόπυργο. Νέος τεχνικός διευθυντής στο πλευρό του Γιάννη Καλιτζάκη θα είναι ο Μιχάλης Κατσάφαρος. Λίγο πολύ ήταν κάτι που το περιμέναμε και απλά επισημοποιήθηκε. Η έλευση στην ομάδα του γιου του Παντελή, ο Δημήτρης Τσεβάς να είναι  Προεδρία, νομίζω “φώναζε” ότι δεν θα αργούσε ο Μιχάλης να μετακομίσει προς Ασπρόπυργο μεριά…………………………………………………………….
  • Πανικός στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας. Πρώτη βαθμολογική απώλεια για τον Κριό Ασπροπύργου. Και έχουμε πέντε ομάδες να παλεύουν στις πρώτες πέντε θέσεις με διαφορά τριών βαθμών. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και μέχρι τελευταία αγωνιστική θα κρίνεται…………………………………………………….
  • Είχαμε γράψει πριν δυο βδομάδες για τα έργα που γίνονται στο γήπεδο Παραλίας Ασπροπύργου. Όμως μάθαμε ότι τα έργα έχουν “παγώσει” εδώ και καιρό, αφού έχουν βγει τα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα. Και έτσι όλες οι ομάδες του Ασπροπύργου συγχρωτίζονται αναγκαστικά στην Γκορυτσά. Υπάρχει μάλιστα μεγάλη πιθανότητα το γήπεδο να μην είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου με το ρυθμό που…δεν προχωρούν τα έργα………………………………………………………………
  • Φεύγει το 2021 και ομάδες από τώρα έχουν ξεκινήσει την….προεκλογική τους εκστρατεία. Αφού συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα πάνε και έρχονται. Και φανταστείτε εκλογές έχουμε το 2023. Μου έλεγε πριν λίγο καιρό παράγοντας, ότι δεν υπάρχει χειρότερο που οι εκλογές της ΕΠΣΔΑ συμπίπτουν με τις αυτοδιοικητικές. Για όσους σκέφτονται μόνο ποδοσφαιρικά είναι όντως ό,τι χειρότερο. Για όσους όμως ψάχνουν να…βολευτούν, συμφέρει…………………………………………………………………………..