Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

* Μετά από δυο βδομάδες η στήλη επανέρχεται. Δεν θα σας κουράσω, ευχαριστώ πολύ όλους εκείνους που μου συμπαραστέκονται σε ένα οικογενειακό θέμα που αντιμετωπίζω και που με τις ευχές τους, με γέμισαν με  δύναμη, για να μπορέσω να στηρίξω στα δύσκολα ένα αγαπημένο μου πρόσωπο. Η ενέργειά σας, πιστέψτε με, βοήθησε και σας είμαι ευγνώμων. Τα χειρότερα προς το παρόν πέρασαν……………………………………………………………..

* Επίσης, στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Πρόεδρο του Πυρρίχιου Χρήστο Αποστολόπουλο, για τον πρόσφατο χαμό της αγαπημένης του μητέρας, της γλυκιάς του Παναγιώτας. Κύριε Χρήστο δύναμη και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές………………………………………………………………………….

* Από κει και πέρα ας περάσουμε σε όλα αυτά που έχουν συμβεί. Σας είχα προϊδεάσει για “βόμβα” που εν μέρει τελικά έσκασε την προηγούμενη βδομάδα. Και αναφερόμαστε στην ένσταση που κατέθεσε ο
Ασπρόπυργος κατά της Λαμπερής Ελευσίνας, για αντικανονική συμμετοχή
του ποδοσφαιριστή Κακλαμάνη στον μεταξύ τους εμβόλιμο αγώνα της 25ης
Νοεμβρίου για την δεύτερη αγωνιστική. Πάμε παρακάτω. Θα μπορούσα να
γράφω 50 σελίδες για το τι έγινε εκείνη την ημέρα, από αυτά που έμαθα
και διασταύρωσα. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως όμως και με γνώμονα το καλό
πάντα του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, θα αναλύσω το θέμα σε δύο
επίπεδα, το ηθικό και το ορθολογικό και βγάλτε στο τέλος εσείς τα δικά
σας συμπεράσματα. Η ένσταση του Ασπροπύργου εκδικάστηκε την περασμένη
Πέμπτη και η Πειθαρχική Επιτροπή την έκανε δεκτή. Αυτό
σημαίνει ότι η Λαμπερή Ελευσίνας μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα,
αλλά της αφαιρούνται και τρεις βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολογία.
Δηλαδή μάνι μάνι 4 βαθμούς που μάζεψαν οι Ελευσίνιοι σε διάστημα τριών
ημερών “εξατμίζονται” και πάνε στο μηδέν. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν
είναι μια απλή περίπτωση λάθους, αφέλειας και τα συναφή. Για να
καταλήξει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί το απόγευμα της
25/11 κόντρα στον Ασπρόπυργο, το πράγμα πήγε επικοινωνιακά στραβά από
την αρχή. Από αυτά
που γνωρίζω και έμαθα, είναι ότι όλο αυτό δημιουργήθηκε από άγνοια και της
ομάδας, αλλά και της ίδιας της Ένωσης. Γεγονός ανεπίτρεπτο. Όταν
μάλιστα μιλάμε για μια πολύ βασική περίπτωση, όπως η αποβολή ενός
παίκτη σε έναν αγώνα και το τι ακολουθεί ποινικά. Γιατί ….κάποιος είχε
την αίσθηση ότι επειδή δεν είχαν ανακοινωθεί οι ποινές από την Π.Ε., ο
παίκτης είχε δικαίωμα να παίξει. Αυτό διέρρευσε προς την Ένωση και την ομάδα και όλα ακολούθησαν στη συνέχεια σαν ντόμινο.  Για αυτό είχα γράψει στην τελευταία στήλη, μάθετε πρώτα
τους κανονισμούς και μην εμπιστεύεστε κανένα.  Μάλιστα αυτή μου η  άποψη, ότι ομάδες οφείλουν να
ξέρουν τους κανονισμούς ενόχλησε κιόλας κάποιους. Επειδή γράψαμε το
αυτονόητο. Από κει και πέρα. Σε παλαιότερη στήλη είχα αναφέρει, ότι με δύο ουσιαστικά
μόνο άτομα να τρέχουν την Ένωση, λάθη γίνονται και θα συνεχίζουν να
γίνονται. Και να που επιβεβαιώνομαι δυστυχώς. Ένα λάθος, που δεν έγινε
σκόπιμα το τονίζουμε, από καμιά πλευρά, καταδικάζει τώρα ένα σωματείο
όπως η Λαμπερή, που δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα και αποτελεί μια
από τις πιο υγιείς παρουσίες στο χώρο μας. Το λάθος έγινε και δεν
παραγράφεται. Από κει και πέρα, πάμε αρχικά στο ηθικό κομμάτι. Κανένας
δεν θέλει οι αγώνες να κερδίζονται στα χαρτιά. Ακόμα και οι ίδιοι οι
άνθρωποι του Ασπροπύργου γνωρίζω ότι προσπάθησαν πριν τον αγώνα με τη
Λαμπερή να προλάβουν το λάθος, με ενημέρωση προς του αντίπαλους, όμως
δεν εισακούστηκαν. Κίνηση που πραγματικά τους τιμάει.  Από κει και
πέρα όμως πάμε στο ορθολογικό σκέλος. Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί
και για αυτό έχουν δημιουργηθεί, σε τέτοιες περιπτώσεις οι ομάδες να
έχουν τη δυνατότητα να υπερασπίζονται τη θέση τους. Υπάρχει μερίδα ανθρώπων που αμφισβητεί τη συμμετοχή του Ασπρόπυργου με τον τρόπο που έγινε και ότι για αυτό το λόγο δεν θα έπρεπε να μπει στη διαδικασία της ένστασης. Τα έχουμε ξανά γράψει όμως. Ο Ασπρόπυργος
είχε κανονικά πληρώσει το παράβολο της συμμετοχής του πρωταθλήματος
και είχε μπει και στην κληρωτίδα και στο πρόγραμμα. Οι αγώνες του ποτέ
δεν ορίστηκαν, διότι δεν έστειλε κάποια αίτηση αποχώρησης από το
πρωτάθλημα. Αν είχε στείλει, ίσως να μιλάγαμε διαφορετικά σήμερα. Αλλά
από τη στιγμή που δεν δήλωσε αποχώρηση και η Ένωση δεν είχε ορίσει
τους αγώνες του, ο Ασπρόπυργος είναι νόμιμα στο πρωτάθλημα και
αγωνίζεται. Ή αν το θέλετε κι αλλιώς και η Ένωση βοήθησε, ώστε να υπάρχουν οι συνθήκες να παίζει σήμερα ο Ασπρόπυργος στο πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι του αφαιρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει μέσω κανονισμών το δίκιο του. Και μάλιστα στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, δύο βαθμοί στην πορεία μπορεί να κρίνουν και παραμονή. Συνεχίζουμε παρακάτω.  Στην απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, γίνεται αναφορά και για απόρριψη ένστασης από μεριάς Λαμπερής. Που με δικό της υπόμνημα που έφτιαξε, μέσω δικηγόρου, κατέθεσε με στοιχεία όλα όσα συνέβησαν και πώς οδηγήθηκε η ομάδα να χρησιμοποιήσει τον παίκτη. Κανονική καταγραφή, με ονόματα και καταστάσεις.  Το περιεχόμενο της ένστασή της είναι απόρρητο και δεν δικαιούμαι να το μεταφέρω. Όμως κρίθηκε ότι βάσει κανονισμών, δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Από κει και πέρα η διοίκηση της Λαμπερής και η Πρόεδρος, η αγωνίστρια κυρία Αθανασία Λάσκου δεν έχει θελήσει να βγει στη φόρα και να καταγγείλει κάποια πράγματα. Δικαίωμά της. Όμως το τι έγινε, όχι μόνο έχει μαθευτεί, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι ίσως και να κρίνει αρκετά τη θητεία της σημερινής διοίκησης της ΕΠΣΔΑ. Γιατί ουσιαστικά, ένα σωματείο, εμπιστεύτηκε την Ένωση και την πάτησε……………………………………………………………………….

* Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα πίσω από το συγκεκριμένο θέμα, που ακόμα δεν είναι η ώρα να ειπωθούν. Και σίγουρα όχι από εμένα. Ο χρόνος θα δείξει ποιοι…φορούν παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και δεν κρύβονται πίσω από τα λάθη τους………………………………………………………………………………..

* Αυτά λοιπόν συνέβησαν μέσες άκρες κι όλα αυτά στο μικρό χώρο της Δυτικής Αττικής. Όπου πλέον τα αδύνατα είναι δυνατά και όλα μπορούν να συμβούν………………………….

* Πάμε στα πιο πρόσφατα. Χαμός στο Αστέρας Μαγούλας- Νέα Πέραμος το περασμένο Σάββατο. Διάβαζα το φύλλο αγώνας και δεν πίστευα στα μάτια μου. Τόσο για αυτά που έγιναν, αλλά κυρίως από ποιους. Άνθρωποι που δεν έχουν δώσει το παραμικρό δείγμα βιαιότητας στην ποδοσφαιρική τους πορεία. Τα όσα έγιναν εντός γηπέδου της Μαγούλας, αλλά και εκτός η στήλη τα καταδικάζει. Δεν είδα όμως καμιά από τις δύο ομάδες μετά το τέλος του αγώνα τις επόμενες μέρες να παίρνει επίσημη θέση. Γεγονός ανησυχητικό. Ίσως στην νευρικότητά τους να τους διέφυγε. Πιο ανησυχητικό όμως είναι οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής. Η στάση ήταν αρκετά επιεικής και χαριστική. Η αντιμετώπιση της βίας καταπολεμάται μόνο με βαριές τιμωρίες. Αλλιώς έτσι, δίνεις δικαίωμα να γίνονται και χειρότερα και φυσικά σε μετέπειτα αυστηρή ποινή κινδυνεύεις να κατηγορηθείς και ότι ευνόησες τους προηγούμενους……………………….

* Όλα τα παραπάνω γεγονότα πάντως, με οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι με την τακτική να τα έχουμε με όλους καλά, κάπου η μπάλα χάνεται. Ίσως είναι έστω και τώρα μια καλή αρχή Ένωση, Επιτροπές, διαιτησία, αλλά και τα σωματεία να ξεκινήσουν επιτέλους να λειτουργούν σωστά. Η διοργανώτρια αρχή δηλαδή να εκτελεί βάσει κανονισμών και με το γράμμα του νόμου και τα σωματεία να ακολουθούν και να πορεύονται, χωρίς…πολιτικές πλάτες………………………………………………….

* Στα καθαρά αγωνιστικά, το πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία πλέον έχει πάρει φωτιά για τα καλά. Ο Βύζας γκέλαρε…Μάλλον όχι. Ο Εθνικός Πανοράματος τον έκοψε και πλέον η “κορυφή” αποκτά νέο ενδιαφέρον. Οι Μεγαρίτες μάλιστα έχουν νέο προπονητή τον Θοδωρή Παχατουρίδη. Τον πρώην μεγάλο τους αντίπαλο στην αρχή του πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Ποντίων. Στο κόλπο για τα καλά έχει μπει η η Μικρασιατική, που με το νικηφόρο σερί της, έχει καλύψει το αρνητικό της ξεκίνημα. Πρώτη ήττα για τον Αστέρα Μαγούλας από τη Νέα Πέραμο στο επεισοδιακό ματς. Δυνατός ο Ακράτητος, που δείχνει ότι κάνει καλή δουλειά, με επιλογές μάλιστα προσωπικές του προπονητή Παναγιώτη Λουμάκη, που έχουν βγει και με το παραπάνω. Ο Σκορπιός Φυλής του Γιώργου Σύρου δεν “ξεφούσκωσε”. Απλά οι τραυματισμοί σημαντικών μελών της ομάδας έχουν κοστίσει περισσότερο ψυχολογικά, παρά αγωνιστικά στην ομάδα, η οποία εξακολουθεί να παίζει καλό ποδόσφαιρο……………

* Στη Β’ Κατηγορία ο Κριός Ασπροπύργου έχει ξεφύγει και μαζί με τον Βύζαντα Μεγάρων , αλλά και τον Αίαντα Παραλίας, είναι οι  ομάδες που παραμένουν αήττητες και στις δύο κατηγορίες. Θα σταθούμε στην επικοινωνία πάντως που είχαμε με τον ποδοσφαιριστή και καθοδηγητή φέτος του Λέοντα Λουκά Μήτρου, ο οποίος μετά το ματς με τον Ίκαρο Νεοκτίστων, μας έκανε την παρακάτω δήλωση: “Διαμαρτυρόμαστε για οφσάιντ στο γκολ που πετύχαμε με τον Φλούδα, και έδωσε ο βοηθός οφσάιντ εμένα που  έβγαλα την ασίστ. Δεν έχουμε τίποτα με καμία ομάδα. Όμως θέλουμε να πούμε στην Ένωση ότι ο Λέων είναι μια ομάδα που δεν πάει για τίποτα και να μας αφήσετε τουλάχιστον να παίξουμε τη μπάλα μας”……………………………………………………………………

* Γνωστές είναι πλέον οι ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ. Πανελευσινιακός, Βύζας Μεγάρων, Νέα Πέραμος, Εθνικός Πανοράματος, Μικρασιατική, ΠΑΟΚ Μάνδρας και από τη Β’ Κατηγορία η Δύναμη  Ασπροπύργου, καθώς και ο Σκορπιός Φυλής, που είχε περάσει άνευ αγώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κλήρωση αν δεν γίνει μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, μάλλον  πάει για το νέο έτος, καθώς τα ματς είναι λίγα και η Επιτροπή Κυπέλλου κρίνει ότι υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος μπροστά της………………………………………..

* Κλείνω με μια ατάκα που με έμαθε ο άνθρωπος που τις τελευταίες μέρες πάλευε σαν μαχητής για τη ζωή του και μου επανέλαβε ξανά ένα βράδυ οι δυο μας στο νοσοκομείο: “Μάγκας αγόρι μου να θυμάσαι είναι αυτός που δεν θα κάνει στον άλλον αυτό που ξέρει ότι τον ενοχλεί”………………………………………………………..